Pa kreno je Walter iz Srbije. Imaju vec restoran u Brckom.
Taco Bell u BiH
Moderator: anex
-
BiBi911
#102 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Imas ali se ne zovu tako(vlasnik firme je isti samo u MX drugo ime)
- tramvajtrojka
#103 Re: Taco Bell uskoro u BiH
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#104 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Kao i u slučaju McDonald's i KFC, otici cu da to vidim i probam. Vise sam za tu meksičku hranu nego hamburgere 
- DaysleepeR
#105 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Pa ni doner kakvog ga znamo danas nije turski, već nastao u Njemačkoj, pa se onda počeo prodavati u Turskoj kao domaće jelo.
Last edited by DaysleepeR on 03/07/2024 11:06, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#106 Re: Taco Bell uskoro u BiH
samo nam jos fali Starbucks i domino's i tjt od zapadnih brendovasime_cipol wrote: ↑03/07/2024 11:03 Kao i u slučaju McDonald's i KFC, otici cu da to vidim i probam. Vise sam za tu meksičku hranu nego hamburgere![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#107 Re: Taco Bell uskoro u BiH
I MCDtramvajtrojka wrote: ↑03/07/2024 11:05samo nam jos fali Starbucks i domino's i tjt od zapadnih brendovasime_cipol wrote: ↑03/07/2024 11:03 Kao i u slučaju McDonald's i KFC, otici cu da to vidim i probam. Vise sam za tu meksičku hranu nego hamburgere![]()
hrane i pica
-
sarajevsko_pivo
#108 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Kako Klix.ba saznaje, prvi objekat će biti lociran na Ilidži i njegovo otvorenje očekuje se početkom augusta. Drugi restoran trebao bi otvoriti svoja vrata već na jesen, početkom oktobra, u centru Sarajeva.
- Peacean
#109 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Ja mislim da će biti Pizza Hut, isti vlasnik kao KFC i Taco Bell 
-
sarajevsko_pivo
#110 Re: Taco Bell uskoro u BiH
KAd se zavrsava arbitraza?_BataZiv_0809 wrote: ↑03/07/2024 11:09I MCDtramvajtrojka wrote: ↑03/07/2024 11:05samo nam jos fali Starbucks i domino's i tjt od zapadnih brendovasime_cipol wrote: ↑03/07/2024 11:03 Kao i u slučaju McDonald's i KFC, otici cu da to vidim i probam. Vise sam za tu meksičku hranu nego hamburgere![]()
hrane i pica
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#111 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Kako lijepo dijagnosticiran problem naseg drustva. Ono sto ja odavno tvrdim, progledat cemo svi kad ispratimo u penziju zadnjeg clana generacije X.So What! wrote: ↑03/07/2024 09:58Svaki narod se boji promjena, a neuk narod ih se boji jos vise, to pogotovo mozemo reci u nasem slucaju.
Posto su mladje generacije prakticno napustile Facebook ili ga jednostavno ne koriste u tolikoj mjeri, tzv 'boomeri' i 'generacija x' su okupirali Facebook, komentarisuci sve i svasta.
Godinama te iste generacije pokusavaju nametnuti narativ da su to zlatne i najbolje generacije koje su ovi prostori dali, a kolicina nepismenosti, pracena nacionalizmom, ksenofobijom, sovinizmom, homofobijom, rasizmom i antisemitizmom sa plejadom drugih fobija i mrznje iskazane prema svemu i svacemu, za mene licno govore samo obrnuto.
Te iako sam od vecine pripadnika tih generacija te stvari slusao uzivo, sada napokon imamo njihova misljenja zapisana i u javnom prostoru i to na svu srecu po onog ko istrazuje taj fenomen, ljudi iz ove grupe daju misljenja o svemu i nemaju nikakvih problema komentarisati nesto o cemu nemaju blage veze.
A blage veze sigurno nemaju o fast food fransizima i cinjenici koliko su iste uspjesne kod nas, prvenstveno zbog sve veceg broja turista sa Bliskog Istoka zbog kojih se mahom ovi restorani i otvaraju. U prilog tome ide i cinjenica da su i Caribou Coffee, KFC, Burger King, a evo ga i Taco Bell otvoreni na Ilidzi, zatim u SCC-u, mjestima na kojima se okupljaju masovno turisti sa Bliskog Istoka.
KFC je odlucio iskoristiti vakum koji je ostao iza McDonaldsa, pa su preuzeli njihov drive-in u Mostaru, otvorili svoj drive-in u Sarajevu i jedan restoran u Strosmajerovoj ulici. Burger King je isto uradio na mjestu McDonaldsa u mostarskom Mepas Mallu, a evo najavili su dolazak i u Banja Luku, grad koji fransize jos od propasti McDonaldsa zaobilaze. Tuzlu vise niko ziv i ne spominje, mali broj turista i kupovna moc tamosnjeg stanovnista su otpisale ovaj grad za dolazak bilo kakvog lanca, kako domaceg tako i stranog.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#112 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Ne bih znao stvarno ali mislim da ce do kraja godinesarajevsko_pivo wrote: ↑03/07/2024 11:17KAd se zavrsava arbitraza?_BataZiv_0809 wrote: ↑03/07/2024 11:09I MCDtramvajtrojka wrote: ↑03/07/2024 11:05
samo nam jos fali Starbucks i domino's i tjt od zapadnih brendovahrane i pica
-
sarajevsko_pivo
#113 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Jos kad bi Big Chefs iz Turske otvori restoran u Sarajevu 
https://www.instagram.com/bigchefscafe/?hl=de
https://www.instagram.com/bigchefscafe/?hl=de
-
sarajevsko_pivo
#114 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Nije samo naseg. Isto je i u Njemackoj i u Holandiji.izvrsni direktor wrote: ↑03/07/2024 11:17Kako lijepo dijagnosticiran problem naseg drustva. Ono sto ja odavno tvrdim, progledat cemo svi kad ispratimo u penziju zadnjeg clana generacije X.So What! wrote: ↑03/07/2024 09:58Svaki narod se boji promjena, a neuk narod ih se boji jos vise, to pogotovo mozemo reci u nasem slucaju.
Posto su mladje generacije prakticno napustile Facebook ili ga jednostavno ne koriste u tolikoj mjeri, tzv 'boomeri' i 'generacija x' su okupirali Facebook, komentarisuci sve i svasta.
Godinama te iste generacije pokusavaju nametnuti narativ da su to zlatne i najbolje generacije koje su ovi prostori dali, a kolicina nepismenosti, pracena nacionalizmom, ksenofobijom, sovinizmom, homofobijom, rasizmom i antisemitizmom sa plejadom drugih fobija i mrznje iskazane prema svemu i svacemu, za mene licno govore samo obrnuto.
Te iako sam od vecine pripadnika tih generacija te stvari slusao uzivo, sada napokon imamo njihova misljenja zapisana i u javnom prostoru i to na svu srecu po onog ko istrazuje taj fenomen, ljudi iz ove grupe daju misljenja o svemu i nemaju nikakvih problema komentarisati nesto o cemu nemaju blage veze.
A blage veze sigurno nemaju o fast food fransizima i cinjenici koliko su iste uspjesne kod nas, prvenstveno zbog sve veceg broja turista sa Bliskog Istoka zbog kojih se mahom ovi restorani i otvaraju. U prilog tome ide i cinjenica da su i Caribou Coffee, KFC, Burger King, a evo ga i Taco Bell otvoreni na Ilidzi, zatim u SCC-u, mjestima na kojima se okupljaju masovno turisti sa Bliskog Istoka.
KFC je odlucio iskoristiti vakum koji je ostao iza McDonaldsa, pa su preuzeli njihov drive-in u Mostaru, otvorili svoj drive-in u Sarajevu i jedan restoran u Strosmajerovoj ulici. Burger King je isto uradio na mjestu McDonaldsa u mostarskom Mepas Mallu, a evo najavili su dolazak i u Banja Luku, grad koji fransize jos od propasti McDonaldsa zaobilaze. Tuzlu vise niko ziv i ne spominje, mali broj turista i kupovna moc tamosnjeg stanovnista su otpisale ovaj grad za dolazak bilo kakvog lanca, kako domaceg tako i stranog.
![]()
-
izvrsni direktor
#115 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Naravno. Opcenito sam mislio.
Mada je to kod nas puno vise izrazeno. razmisljanja i djela te generacije su uteg ogroman
Mada je to kod nas puno vise izrazeno. razmisljanja i djela te generacije su uteg ogroman
- DaysleepeR
#116 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Ja sam Gen X i najstariji sam u svojoj firmi, radim sa milenijalcima.
Apsolutno svi od prvog do zadnjeg su punim u teorijama zavjera, antivaxu, haarpu, nedime šta nam ovo rade, i ostalim nebulozama.
Vjeruje se u piramide u visokom, jako se visoko drži svaki youtube šejh i ublehaš, naivno sve do bola.
Tako da nemojte se baš nadati selametu.
Gen X je zadnja generacija na ovim prostorima koja je u školu išla kad se držalo do obrazovanja.
Sad nastavnici i profesori nit znaju naći pozorište, a jednako su naivni na sve ove zavjere i mahalaštine.
Apsolutno svi od prvog do zadnjeg su punim u teorijama zavjera, antivaxu, haarpu, nedime šta nam ovo rade, i ostalim nebulozama.
Vjeruje se u piramide u visokom, jako se visoko drži svaki youtube šejh i ublehaš, naivno sve do bola.
Tako da nemojte se baš nadati selametu.
Gen X je zadnja generacija na ovim prostorima koja je u školu išla kad se držalo do obrazovanja.
Sad nastavnici i profesori nit znaju naći pozorište, a jednako su naivni na sve ove zavjere i mahalaštine.
- tramvajtrojka
#117 Re: Taco Bell uskoro u BiH
izvrsni direktor wrote: ↑03/07/2024 11:23 Naravno. Opcenito sam mislio.

Daj ti cevape i u pite, posebno da se dave cevapima iz zmaja pa da ih osjecaju u stomaku narednih sedam dana
@Logovan morao sam te triggerovat na spomen pite i cevapa
-
izvrsni direktor
#118 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Najpametniji i najobrazovaniji vidi se 
-
Karikaturist
#119 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Ovi sto komentarisu sa screena nisu dalje od BiH otisli vjerovatno nikad i nisu probali nista tako da svaka diskusija tu prestaje. Internet im je sad dozvolio da se razmasu i komentarisu svasta - tako je kako je.
- DaysleepeR
#120 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Sve su ti ovo milenijalci i boomeri.
-
BadBoy
#121 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Ima tu i puno mrake iz dijaspore vjeruj mi selam iz TorontaKarikaturist wrote: ↑03/07/2024 11:37 Ovi sto komentarisu sa screena nisu dalje od BiH otisli vjerovatno nikad i nisu probali nista tako da svaka diskusija tu prestaje. Internet im je sad dozvolio da se razmasu i komentarisu svasta - tako je kako je.
A samo nek dolaze brendovi. Jeso sam u Madriru Taco Bell i ok je, ništa specijalno, ali treba da bude što više svjetskih brendova i događaja da izađemo malo iz ove učmalosti.
-
moimoi
#122 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Javite kada dodje Nandos 
- dulekrele
#123 Re: Taco Bell uskoro u BiH
jbt sa kojom seljadijom ja disem isti zrak.tramvajtrojka wrote: ↑03/07/2024 11:30izvrsni direktor wrote: ↑03/07/2024 11:23 Naravno. Opcenito sam mislio.
Daj ti cevape i u pite, posebno da se dave cevapima iz zmaja pa da ih osjecaju u stomaku narednih sedam dana![]()
![]()
@Logovan morao sam te triggerovat na spomen pite i cevapa![]()
- dr_Evil
- dr_Evil
#125 Re: Taco Bell uskoro u BiH
Ma nije olicenje zdrave hrane, uvijek naglasim da nas izvlace namirnice, kratak put od baste do stola. A pretilost, pa i do piljare idemo sa automDaysleepeR wrote: ↑03/07/2024 09:50Ništa ne sporim, a moraš se složiti da naša domaća i tradicionalna jela nisu nikakvo oličenje zdrave hrane.dr_Evil wrote: ↑03/07/2024 09:39Notorni alkosi sta izgore vec u 40oj, valjda zaboravljamo na taj segment, motam duVan i zalijevam brljom. Ne znam drug, znam ih poprilican broj sta su dozivli duboku starost bez da su imali zdrastvenu knjizicu.DaysleepeR wrote: ↑03/07/2024 09:33
Tako je, sve je naše iz prirode zdravo, zato naš seljak ima prosječan vijek od 60 godina, i to ga obično pokosi srčani, moždani ili rak.
Pucamo od zdravlja.
Na sve to u nasem slucaju dodaj broj prozivljenih ratova, dostupnost kvalitetnog zdrastvenog sistema, obrazovanje i tezacki zivot. Generacija nasih djedova sta je umrla od mozdanih i srcanih je obicno prezivjela dva rata i ovaj prelaz sa socijalizma na autokratiju. Koliko ih je dobilo secer od kolaca, a koliko od sekirancije... napisat ce Seka studiju.
Pogledaj samo ekipu po ašćinicama, sve pretilo.