Tačno ili ne - Suprotnosti se privlače?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
FortunaBela
#1 Tačno ili ne - Suprotnosti se privlače?
Po mom mišljenju, za uspjeh uvijek mora postojati neka zlatna sredina....
pa tako i ljubavi, mora tu biti po malo različitostii da bi se voljeli, i po malo sličnosti da bi se međusobno razumijeli...
pa tako i ljubavi, mora tu biti po malo različitostii da bi se voljeli, i po malo sličnosti da bi se međusobno razumijeli...
- anais_nin
ali ljubav ne bira....sve je to tako kad trezveno razmislimo o tome sta bi pospjesilo uspjesnost veze...razum zna sta bi bili najuspjesniji sastojci...ali djaba ako nema one prve varnice...a ta prva varnica se cesto moze desiti sa "najnepodobnijim" osobama za bas tu uspjesnu ljubavnu vezu....
meni se to desavalo vise puta, da me privuku momci koji su puno puno vise razliciti nego mi slicni...
ja sam skoro 5 godina bila u vezi sa momkom kojem je moje interesovanje za umjetnost bila naucna fantastika...ja gutam knjige, hodam po pozoristu, kinu, izlozbama, a on lista bilten za kladionicu...jos je to moje interesovanje bilo i dio mog posla u nevladinom sektoru, on apsolutno nije imao nikakve veze sa tim velikim dijelom mog zivota, osim sto bi dosao po mene na posao....za njega su ti umjetnici uglavnom bili cudaci koji se smjesno oblace....isto tako on je mogao satima gledati bilo koji sport (haj barem oko fudbala smo se i mogli upratiti) od kosarke, formule itd itd...ma bilo je tu jos brdo nekih velikih razmimoilazanje cak i po pitanju stavova o zivotu i ljudima oko nas...pa eto opet je bilo veoma fino dok je trajalo....
u zadnje vrijeme primjecujem trend koji me pomalo plasi...privlace me naocigled fini, normalni momci, koji vole.....NARODNJAKE
svaka cast narodnjacima, ali osim sevdaha i pojedinih kafanskih, ja se jezim na njih...pa sada pati bejbe pati

meni se to desavalo vise puta, da me privuku momci koji su puno puno vise razliciti nego mi slicni...
u zadnje vrijeme primjecujem trend koji me pomalo plasi...privlace me naocigled fini, normalni momci, koji vole.....NARODNJAKE
-
tigris
#4 Re: Tačno ili ne - Suprotnosti se privlače?
FortunaBela wrote:Po mom mišljenju, za uspjeh uvijek mora postojati neka zlatna sredina....
jedina slicnost izmedju mene i bivseg je bila ta sto smo oboje voljeli kino
dobar ti ost fortuna.....u pravu si
- flora.sa
jednom, ali samo jednom me je uspio privući frajer koji je bio totalno drukčiji od mene...veza je naravno već unaprijed bila osuđena na propast...naši razgovori...ja u klin, on u ploču
...grozno...sat vremena razgovora sa njim, i ja sam se osjećala kao da sam radila najteže fizičke poslove cijeli dan
, toliko sam bila iscrpljena...
a privukao me je samo zato što je bio toatlano drukčiji od ostalih koji su prodefilirali
kroz moj život....i iako je razum bio protiv, jer sam ja već unaprijed podsvjesno znala da od toga nema ništa, hajd rekoh ipak da probam, i zahebala sam se, naravno...
inače, definitivno nisam zagovornik te konstatacije da se suprotnosti privlače...ni prije, a posebno poslije ove nazovimo veze...to zaista ne uspijeva...
volim da se on zanima za slične stvari kao ja, da imamo slične stavove, da kada razgovaramo, razgovor teče, teče, teče, a meni nikada dosta, iako to traje i satima...a ne da se nakon svake rečenice sukobljavamo...
mislim da je to osnov dobre veze...sve ostalo je, po mom mišljenju, propast, jer prije ili poslije te suprotnosti će izaći na površinu, i više ih nećemo moći trpjeti.
a privukao me je samo zato što je bio toatlano drukčiji od ostalih koji su prodefilirali
inače, definitivno nisam zagovornik te konstatacije da se suprotnosti privlače...ni prije, a posebno poslije ove nazovimo veze...to zaista ne uspijeva...
volim da se on zanima za slične stvari kao ja, da imamo slične stavove, da kada razgovaramo, razgovor teče, teče, teče, a meni nikada dosta, iako to traje i satima...a ne da se nakon svake rečenice sukobljavamo...
mislim da je to osnov dobre veze...sve ostalo je, po mom mišljenju, propast, jer prije ili poslije te suprotnosti će izaći na površinu, i više ih nećemo moći trpjeti.
-
rimda
shta je rechi na ovo sve
ja imam crnu kosu, i plavke su mi krvi.crnke me ne interesuju.
a koliko druga strana treba da bude slichna meni, ma kad razmislim ne treba uopshte da bude slichna meni
imao sam zensku koja je bila totalno drugachija od mene i s njom mi je bilo puno bolje nego sa zenskom koja je imala psihu slichnu meni...ne znam ovo bash opisati, ali najbolje je kada su obe strane razlichite i spremne da igraju igru....
Osnovna stvar je dati prostora partneru. dakle ako igra kladionicu ti odesh neshto kuhash, przish ili nadjes vech neki zenski posao. Kakvo kino, kakve trice i izlasci po gradu svako veche
neshto shto smatram vrlo vaznim za zivot vezu i ljubav je....mashta
.....
- anais_nin
flora.sa wrote:da, ali ja govorim totalno iz svoga ugla...mene nikada nsiu niti privlačile...anais_nin wrote:e sad je sasvim drugacije pitanje da li se suprotnosti VOLE?![]()
ali mislim da se definitivno PRIVLACE
- anais_nin
ova prva ti je na mjestu...ali za ovu drugu izjavu bi te oklagija hercegovacka mogla sticirimda wrote:ja imam crnu kosu, i plavke su mi krvi.
Osnovna stvar je dati prostora partneru. dakle ako igra kladionicu ti odesh neshto kuhash, przish ili nadjes vech neki zenski posao. ....
-
PR80.
Najduza veza sa osobom koja je bila totalno razlicita od mene je trajala oko 2 mjeseca. Za mene je to bilo k`o da sam radila negdje na poljani
po cijeli dan
. On je bio super momak, nista mu nije falilo... sto znaci da meni mozda svasta nesta fali
i da sam i ja zlocka
k`o i ova gore anais.

- flora.sa
@rimda>Osnovna stvar je dati prostora partneru. dakle ako igra kladionicu ti odesh neshto kuhash, przish ili nadjes vech neki zenski posao.
najbolji si...
neću ni da komentarišem...
hoćeš još samo lavor sa toplom vodom i novine
, kad završiš sa kladionicom, a ja ću oprati i onaj veš, naravno na ruke
, i obaviti sve ostale ŽENSKE poslove dok ti uživaš
radeći muške
kupi joj Cosmopolitan ba
...
najbolji si...
neću ni da komentarišem...
hoćeš još samo lavor sa toplom vodom i novine
kupi joj Cosmopolitan ba
- black
slucajno cujem razgovor dvije djevojke koje sjede tik uz moj sto..." ma dobar je on bla bla ...ali nema auto..ba bla bla....." ( prica o nekom liku )..
danas nazalost kod velike vecine nisu ni bitne te istovjetnosti ili razlicitosti bitan je pun dzep i dobro auto pod guzicom.. 
-
jacika
ma jadnice ganjaju da se dobro udaju sta ces:)))black wrote:slucajno cujem razgovor dvije djevojke koje sjede tik uz moj sto..." ma dobar je on bla bla ...ali nema auto..ba bla bla....." ( prica o nekom liku )..danas nazalost kod velike vecine nisu ni bitne te istovjetnosti ili razlicitosti bitan je pun dzep i dobro auto pod guzicom..
-
FortunaBela
Ček sad ću ti nacrtati....Frutek wrote:Gdje ove konstatacije vode da mi je samo znat
-
hananah
Suprotnosti mogu da se privuku radi kemije ali ne i da se odrze zajedno 
To je moje misljenje iz iskustva, jer fakat koji se klinac sekirati kad je neko drugaciji kad se moze naci zbilja srodna dusa slicna u mnogim pogledima i stavovima
To je moje misljenje iz iskustva, jer fakat koji se klinac sekirati kad je neko drugaciji kad se moze naci zbilja srodna dusa slicna u mnogim pogledima i stavovima
-
PR80.
Zavisi iz kojeg ugla posmatramo tvoje stavove.bug wrote:nobelovu?Panasonic wrote:Koliko znam, + i - se redovito privlace. + i + se odbijaju kao i - i -.Tačno ili ne - Suprotnosti se privlače?![]()
Znaci odgovor je Da. Koju sam nagradu dobio?![]()