PS za sada imam samo neprovjerenu informaciju da je za institucije BiH taj iznos koji je naveden u konkursu i finalni iznos plate, dok je na nivou FBiH obicno naveden iznos bez toplog obroka i ostalog.
Haj' hvala
dnevno, sedmicno, mjesecno, godisnjegroka_00 wrote:Možda nije u potpunosti odgovor na tvoje pitanje al je jako zanimljivo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
TOP LISTA 20 NAJPLAĆENIJIH FUNKCIONERA
Šerif Isović JP BH Pošta 161 hiljada KM
Mijo Brajković Aluminij d.d. Mostar 143 hiljade KM
Edin Arslanagić Bosnalijek 126 hiljada KM
Hamdo Katica JP BH Telekom 117 hiljada KM
Mensud Bašić JP BH Pošte 98 hiljada KM
Vladimir Božić Aluminij d.d. Mostar 92 hiljade KM
Bakir Karahasanović JP Aerodrom Sarajevo 92 hiljade KM
Suad Njemčević JP B&H Airlines 90 hiljada KM
Amir Baralić JP B&H Airlines 88 hiljada KM
Zlatko Barš Agencija za bankarstvo FBiH 84 hiljade KM
Ahmet Žujo JP B&H Airlines 83 hiljade KM
Enver Kreso JP Elektroprivreda BiH 83 hiljade KM
Jasminko Bešić JP B&H Airlines 79 hiljada KM
Mustafa Brkić Agencija za bankarstvo FBiH 79 hiljada KM
Miroslav Krezić Agencija za bankarstvo FBiH 75 hiljada KM
Haris Bašić Agencija FIPA 72 hiljade KM
Vlado Marić JP Elektroprivreda HZ HB 70 hiljada KM
Emir Aganović JP Elektroprivreda BiH 66 hiljada KM
Sanja Čustović Agencija za bankarstvo FBiH 64 hiljade KM
"Slobodna Bosna"
Na drzavnom nivou jos dodaj 53 KM za prevoz, ako zivis dalje od tri kilometra od mjesta rada, 8 KM dnevno (radni dani) za topli obrok + minuli rad.macchina wrote:Ako kaze u oglasu (za recimo, neku funkciju u Predsjednistvu BiH) da je plata, lupam, 1152 KM da li to znači da je to konačni iznos ili na to idu još neke djidje tipa toplog obroka, karte, itd
PS za sada imam samo neprovjerenu informaciju da je za institucije BiH taj iznos koji je naveden u konkursu i finalni iznos plate, dok je na nivou FBiH obicno naveden iznos bez toplog obroka i ostalog.
Haj' hvala
OOps, zaboravila sam prevoz, ali nema vise u cashu da si Tito, samo GRAS-ov kupon, pa na Drveniju prodaj za cvaju, ako mozesneno1974 wrote:Na drzavnom nivou jos dodaj 53 KM za prevoz, ako zivis dalje od tri kilometra od mjesta rada, 8 KM dnevno (radni dani) za topli obrok + minuli rad.macchina wrote:Ako kaze u oglasu (za recimo, neku funkciju u Predsjednistvu BiH) da je plata, lupam, 1152 KM da li to znači da je to konačni iznos ili na to idu još neke djidje tipa toplog obroka, karte, itd
Haj' hvala
Pozdrav!
de poguraj do mojestarii wrote:danas bila plata
dnevna kad pljačkajuminjonja wrote:dnevno, sedmicno, mjesecno, godisnjegroka_00 wrote:Možda nije u potpunosti odgovor na tvoje pitanje al je jako zanimljivo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
TOP LISTA 20 NAJPLAĆENIJIH FUNKCIONERA
Šerif Isović JP BH Pošta 161 hiljada KM
Mijo Brajković Aluminij d.d. Mostar 143 hiljade KM
Edin Arslanagić Bosnalijek 126 hiljada KM
Hamdo Katica JP BH Telekom 117 hiljada KM
Mensud Bašić JP BH Pošte 98 hiljada KM
Vladimir Božić Aluminij d.d. Mostar 92 hiljade KM
Bakir Karahasanović JP Aerodrom Sarajevo 92 hiljade KM
Suad Njemčević JP B&H Airlines 90 hiljada KM
Amir Baralić JP B&H Airlines 88 hiljada KM
Zlatko Barš Agencija za bankarstvo FBiH 84 hiljade KM
Ahmet Žujo JP B&H Airlines 83 hiljade KM
Enver Kreso JP Elektroprivreda BiH 83 hiljade KM
Jasminko Bešić JP B&H Airlines 79 hiljada KM
Mustafa Brkić Agencija za bankarstvo FBiH 79 hiljada KM
Miroslav Krezić Agencija za bankarstvo FBiH 75 hiljada KM
Haris Bašić Agencija FIPA 72 hiljade KM
Vlado Marić JP Elektroprivreda HZ HB 70 hiljada KM
Emir Aganović JP Elektroprivreda BiH 66 hiljada KM
Sanja Čustović Agencija za bankarstvo FBiH 64 hiljade KM
"Slobodna Bosna"
Amrice, Amrice!amrica wrote:OOps, zaboravila sam prevoz, ali nema vise u cashu da si Tito, samo GRAS-ov kupon, pa na Drveniju prodaj za cvaju, ako mozesneno1974 wrote:Na drzavnom nivou jos dodaj 53 KM za prevoz, ako zivis dalje od tri kilometra od mjesta rada, 8 KM dnevno (radni dani) za topli obrok + minuli rad.macchina wrote:Ako kaze u oglasu (za recimo, neku funkciju u Predsjednistvu BiH) da je plata, lupam, 1152 KM da li to znači da je to konačni iznos ili na to idu još neke djidje tipa toplog obroka, karte, itd
Haj' hvala
Pozdrav!
samo da te malcice ispravim, topli je striktno definiran i to 8KM za dane koji su odradjeni, nezavisno koliko ima para u budzetu...prekovremeni se ne placa, rad u vrijeme praznika, subote, nedjelje se isto tako ne placa (mozda guzonje i imaju ovo placeno, ali nazalost, za sitnu buraniju u institucijama nema nista od toga)... regres jeste 70% prosjecne plate, ali o toj jednokratnoj pomoci koju si navela samo mozemo sanjati...amrica wrote:na tu osnovicu se dodaju sve ostale djidje, znaci radni staz (0,6% godisnje), pa topli obrok ( cifra nedefinirana, more biti i 15 ili vise KM dnevno, moze i manje, za to ima neka formula za izracunavanje, zavisi od kolicine love u budzetu), pa prekovreni i rad subotom i nedeljom, pa regeres, pa razne vrsti klix pomoci (tako se zove, pomocsamo ne znam sta se ima pomagati nekome ko ima toliku platu) u narodu poznate kao bajramluci, zimnice, bozicnice, raspodjela viska...., pa onda jos regres, min 70% od prosjecne plate, a moze i vise, pa sluzbena putovanja, dnevnice..... ihihihi ima toga jos.... ne mogu se sjetiti svega.
zakon o radu za vas na kantonalnom je jedan, ali na drzavnom nivou, zavisi od mjesta stanovanja... prosle godine je bila frka, kasumovic nije htio da pusti plate jer se obracun radi razlicito za uposlene iz rs i uposlene iz fbih...amrica wrote:Sve sto sam ja pisala se odnosi na kantonalne institucije do prosle godine, a obicno je to kopija ostalih instanci.
Dalje, u KS ne mozes dobiti lovu za prevoz, samo kupon. Zato jer je GRAS kantonalni.
Oki, do mene je, ocito su neka druga pravila za drzavne institucije za TO. Ali Zakon o radu je jedan i jedini i zato mi je van pameti to sto pises: ne placaju prekovremeni, praznike, subote, nedelje, odbijaju TO i prevoz za dane GO iako nisi iskoristio sve dane, odnosno iako si radioTo je kriminal, protivzakonito, izrabljivanje isto kao kod privatnika, gdje vam je sindikat zaposlenih?
U ovom moru informacija nazalost dosta je i nepreciznih. Koliko sam shvatio prijavio si se na konkurs za radno mjesto u instituciji Bosne i Hercegovine. Sto se tice UKUPNIH MJESECNIH PRIMANJA stvari stoje ovako.macchina wrote:korisnih informacija na pretek, al moram razlučiti šta se tačno i provjereno odnosi na institucije BiH. Očito je da postoje razlike u odnosu na kanton/federaciju, što je u neku ruku i logično.
Dakle, kolika je stvarna i konačna plata ukoliko je u konkursu navedeno da ona iznosi 1152 KM?
Da objasnim, trenutno radim u privatnoj firmi u kojoj mi je u osnovi vrlo dobro, i ne zelim mijenjati posao (pa cak ni za ovaj budzetski koji je kao sigurniji) ako je plata veca za 50-100 KM. U odnosu na ovaj gore iznos, trenutna razlika ne iznosi ni toliko.
Prijavio sam se na konkurs, i postoji realna šansa da bih mogao proći do kraja, ukoliko se naravno ne nađe neko ko je baš uvezan/moćan pa potegne veze i vezice. Za ovo konkretno mjesto, stvarno malo ljudi u BiH zna raditi taj posao pa i štele teže idu.
Pozdrav!macchina wrote:Upravo tako, trebaju mi ukupna primanja za institucije BiH.
Hvala ti lijepa, detaljan odgovor zaista.
PS da li tu ima jos regres i ima li kakvog bajramluka (bozicnica se nece odnosit na mene)
poz