tablice za kucni budzet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
brkatisom

#1 tablice za kucni budzet

Post by brkatisom »

raja, imal neko ovu tablicu za kucni budzet naravno prilagodjenu nasim markama :))) voljela bih to detaljno da vodim jer ne znam gdje mi ode i ovo malo para sto zaradim :?
pezzar

#2 Re: tablice za kucni budzet

Post by pezzar »

Imas na stranici ProCredit banke aplikaciju za vođenje kućnog budžeta. Potraži na Google, izbacice je u prvih nekoliko rezultata.
brkatisom

#3 Re: tablice za kucni budzet

Post by brkatisom »

ma izbacilo mi je dosta toha ali su vecinom sve hrv znaci u kunama ili u dinarima, treba mi nesto nase sa domeceg terena, idem vidjeti tu procred. :run: trazim nacina da malo stanem na loptu .....
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#4 Re: tablice za kucni budzet

Post by trimi68 »

vozač

#5 Re: tablice za kucni budzet

Post by vozač »

pa uzmi svesku i piši troškove po danima, dok se odlučiš za tablice proći će te volja

s jedne strane rashodi, s druge prihodi

sve metalaca po novčanicima, džepovima itd. na kraju dana ubaciš u kasicu, brojanje poslije min. 6 mjeseci

baci cigare

ne kupuj novine

itd.
moa

#6 Re: tablice za kucni budzet

Post by moa »

brkatisom wrote:raja, imal neko ovu tablicu za kucni budzet naravno prilagodjenu nasim markama :))) voljela bih to detaljno da vodim jer ne znam gdje mi ode i ovo malo para sto zaradim :?
svi imaju isti problem a kako ova jedna rece u guzolize :). I
talić

#7 Re: tablice za kucni budzet

Post by talić »

Jednostavno u excelu napraviš tabelu za mjesec dana i po kolonama staviš npr. hrana, komunalije, odjeća, izlasci, vanredni troškovi ... i na kraju suma i onda se na kraju mjeseca isprepadaš. Kad shvatiš da je ova stavka vanredni ( neplanirani) troškovi najteža ( tako je bar u mom slučaju). :x
quarterback

#8 Re: tablice za kucni budzet

Post by quarterback »

brkatisom wrote:raja, imal neko ovu tablicu za kucni budzet naravno prilagodjenu nasim markama :))) voljela bih to detaljno da vodim jer ne znam gdje mi ode i ovo malo para sto zaradim :?
danas za skoro sve mobitele imas takve aplikacije, potpuno kofigurabilne u smislu da sam mozes dodati troskove, prihode, valutu, sve sto te zanima
brkatisom

#9 Re: tablice za kucni budzet

Post by brkatisom »

mislim da meni dnveni troskovi hrana, cigare, kafa, kolaci i sl poderase, i ona neplanirana kupovina tipa odem po makarone a nosim jos i 5 konzervi, keks, nove zacine itd ....... htjela bih da se nekako ogranicim na to da imam tacno odredjene troskove i izdatke makar jedan period dok malo ne stanem na noge :x
drndalo

#10 Re: tablice za kucni budzet

Post by drndalo »

Kakve veze ima sto je tabela u npr. dinarima, ako i znas da sve unutra unosis u KM ? A brojevi ostaju isti, onoliko KM koliko si potrosio...
graue_maus

#11 Re: tablice za kucni budzet

Post by graue_maus »

brkatisom wrote:mislim da meni dnveni troskovi hrana, cigare, kafa, kolaci i sl poderase, i ona neplanirana kupovina tipa odem po makarone a nosim jos i 5 konzervi, keks, nove zacine itd ....... htjela bih da se nekako ogranicim na to da imam tacno odredjene troskove i izdatke makar jedan period dok malo ne stanem na noge :x
za ovo ti je rjesenje kupovina jednom sedmicno i strogo po listi ...kupi jednom mjesecno brasno rizu makarone prasak za pranje vesa itd ,,,to sve moze stajati dugo ...
super_woofer

#12 Re: tablice za kucni budzet

Post by super_woofer »

eVO i mene je ovo sad zainteresovalo, pa cu poceti da vodim, ali ja cu za pocetak krenuti sa pisanjem u blokcic, jer mi je to nekako prakticnije nego pamtit pa kad dodjem kuci zapisati na racunar.
Eh ako ima neko kakvu dobru aplikaciju za Symbian ( a da nije trial) neka javi..

Sve u svemu, puno se trosi na glupostiy a za stvari koje su potrebne se nema para :)
vozač

#13 Re: tablice za kucni budzet

Post by vozač »

super_woofer wrote:eVO i mene je ovo sad zainteresovalo, pa cu poceti da vodim, ali ja cu za pocetak krenuti sa pisanjem u blokcic, jer mi je to nekako prakticnije nego pamtit pa kad dodjem kuci zapisati na racunar.
Eh ako ima neko kakvu dobru aplikaciju za Symbian ( a da nije trial) neka javi..

Sve u svemu, puno se trosi na glupostiy a za stvari koje su potrebne se nema para :)
ma tefter je zakon, ko će paliti kompjuter, to možda nekad kad se nakaniš pa da prepišeš i grafički dočaraš vlastiti finansijski sunovrat :D
kokuz_sa

#14 Re: tablice za kucni budzet

Post by kokuz_sa »

pratim
brkatisom

#15 Re: tablice za kucni budzet

Post by brkatisom »

nista i ja cu tako pocecu da cuvam svaki racun i na kraju dana da saberem sve, mada znam ja dobro sta mene kolje, neplanirane kupovine i dnevne kafe i zajbancije :sad:
quarterback

#16 Re: tablice za kucni budzet

Post by quarterback »

znate kako kazu, najbolji nacin da ustedis cenera je da zaradis stoju :D
DON_eARL

#17 Re: tablice za kucni budzet

Post by DON_eARL »

Ima li kakva alternativa za ovaj ProCredit, pošto ga više nije moguće instalirati...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#18 Re: tablice za kucni budzet

Post by japin_mutapi »

brkatisom wrote:mislim da meni dnveni troskovi hrana, cigare, kafa, kolaci i sl poderase, i ona neplanirana kupovina tipa odem po makarone a nosim jos i 5 konzervi, keks, nove zacine itd ....... htjela bih da se nekako ogranicim na to da imam tacno odredjene troskove i izdatke makar jedan period dok malo ne stanem na noge :x
o paša ima se i za makarone para

čestitamo čestitamo
fantabox

#19 Re: tablice za kucni budzet

Post by fantabox »

DON_eARL wrote:Ima li kakva alternativa za ovaj ProCredit, pošto ga više nije moguće instalirati...
Obicni excel, samo promijeni valute:

1. http://www.kalkulatorkucnibudzet.com/

2. http://www.erstebank.hr/hr/Erste_savjet ... ke_tablice
Post Reply