tablice za kucni budzet
-
brkatisom
#1 tablice za kucni budzet
raja, imal neko ovu tablicu za kucni budzet naravno prilagodjenu nasim markama
)) voljela bih to detaljno da vodim jer ne znam gdje mi ode i ovo malo para sto zaradim 
- pezzar
#2 Re: tablice za kucni budzet
Imas na stranici ProCredit banke aplikaciju za vođenje kućnog budžeta. Potraži na Google, izbacice je u prvih nekoliko rezultata.
-
brkatisom
#3 Re: tablice za kucni budzet
ma izbacilo mi je dosta toha ali su vecinom sve hrv znaci u kunama ili u dinarima, treba mi nesto nase sa domeceg terena, idem vidjeti tu procred.
trazim nacina da malo stanem na loptu .....
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
- vozač
#5 Re: tablice za kucni budzet
pa uzmi svesku i piši troškove po danima, dok se odlučiš za tablice proći će te volja
s jedne strane rashodi, s druge prihodi
sve metalaca po novčanicima, džepovima itd. na kraju dana ubaciš u kasicu, brojanje poslije min. 6 mjeseci
baci cigare
ne kupuj novine
itd.
s jedne strane rashodi, s druge prihodi
sve metalaca po novčanicima, džepovima itd. na kraju dana ubaciš u kasicu, brojanje poslije min. 6 mjeseci
baci cigare
ne kupuj novine
itd.
- moa
#6 Re: tablice za kucni budzet
svi imaju isti problem a kako ova jedna rece u guzolizebrkatisom wrote:raja, imal neko ovu tablicu za kucni budzet naravno prilagodjenu nasim markama)) voljela bih to detaljno da vodim jer ne znam gdje mi ode i ovo malo para sto zaradim
-
talić
#7 Re: tablice za kucni budzet
Jednostavno u excelu napraviš tabelu za mjesec dana i po kolonama staviš npr. hrana, komunalije, odjeća, izlasci, vanredni troškovi ... i na kraju suma i onda se na kraju mjeseca isprepadaš. Kad shvatiš da je ova stavka vanredni ( neplanirani) troškovi najteža ( tako je bar u mom slučaju). 
-
quarterback
#8 Re: tablice za kucni budzet
danas za skoro sve mobitele imas takve aplikacije, potpuno kofigurabilne u smislu da sam mozes dodati troskove, prihode, valutu, sve sto te zanimabrkatisom wrote:raja, imal neko ovu tablicu za kucni budzet naravno prilagodjenu nasim markama)) voljela bih to detaljno da vodim jer ne znam gdje mi ode i ovo malo para sto zaradim
-
brkatisom
#9 Re: tablice za kucni budzet
mislim da meni dnveni troskovi hrana, cigare, kafa, kolaci i sl poderase, i ona neplanirana kupovina tipa odem po makarone a nosim jos i 5 konzervi, keks, nove zacine itd ....... htjela bih da se nekako ogranicim na to da imam tacno odredjene troskove i izdatke makar jedan period dok malo ne stanem na noge 
- drndalo
#10 Re: tablice za kucni budzet
Kakve veze ima sto je tabela u npr. dinarima, ako i znas da sve unutra unosis u KM ? A brojevi ostaju isti, onoliko KM koliko si potrosio...
- graue_maus
#11 Re: tablice za kucni budzet
za ovo ti je rjesenje kupovina jednom sedmicno i strogo po listi ...kupi jednom mjesecno brasno rizu makarone prasak za pranje vesa itd ,,,to sve moze stajati dugo ...brkatisom wrote:mislim da meni dnveni troskovi hrana, cigare, kafa, kolaci i sl poderase, i ona neplanirana kupovina tipa odem po makarone a nosim jos i 5 konzervi, keks, nove zacine itd ....... htjela bih da se nekako ogranicim na to da imam tacno odredjene troskove i izdatke makar jedan period dok malo ne stanem na noge
-
super_woofer
#12 Re: tablice za kucni budzet
eVO i mene je ovo sad zainteresovalo, pa cu poceti da vodim, ali ja cu za pocetak krenuti sa pisanjem u blokcic, jer mi je to nekako prakticnije nego pamtit pa kad dodjem kuci zapisati na racunar.
Eh ako ima neko kakvu dobru aplikaciju za Symbian ( a da nije trial) neka javi..
Sve u svemu, puno se trosi na glupostiy a za stvari koje su potrebne se nema para
Eh ako ima neko kakvu dobru aplikaciju za Symbian ( a da nije trial) neka javi..
Sve u svemu, puno se trosi na glupostiy a za stvari koje su potrebne se nema para
- vozač
#13 Re: tablice za kucni budzet
ma tefter je zakon, ko će paliti kompjuter, to možda nekad kad se nakaniš pa da prepišeš i grafički dočaraš vlastiti finansijski sunovratsuper_woofer wrote:eVO i mene je ovo sad zainteresovalo, pa cu poceti da vodim, ali ja cu za pocetak krenuti sa pisanjem u blokcic, jer mi je to nekako prakticnije nego pamtit pa kad dodjem kuci zapisati na racunar.
- kokuz_sa
-
brkatisom
#15 Re: tablice za kucni budzet
nista i ja cu tako pocecu da cuvam svaki racun i na kraju dana da saberem sve, mada znam ja dobro sta mene kolje, neplanirane kupovine i dnevne kafe i zajbancije 
-
quarterback
#16 Re: tablice za kucni budzet
znate kako kazu, najbolji nacin da ustedis cenera je da zaradis stoju 
-
DON_eARL
#17 Re: tablice za kucni budzet
Ima li kakva alternativa za ovaj ProCredit, pošto ga više nije moguće instalirati...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#18 Re: tablice za kucni budzet
o paša ima se i za makarone parabrkatisom wrote:mislim da meni dnveni troskovi hrana, cigare, kafa, kolaci i sl poderase, i ona neplanirana kupovina tipa odem po makarone a nosim jos i 5 konzervi, keks, nove zacine itd ....... htjela bih da se nekako ogranicim na to da imam tacno odredjene troskove i izdatke makar jedan period dok malo ne stanem na noge
čestitamo čestitamo
-
fantabox
#19 Re: tablice za kucni budzet
Obicni excel, samo promijeni valute:DON_eARL wrote:Ima li kakva alternativa za ovaj ProCredit, pošto ga više nije moguće instalirati...
1. http://www.kalkulatorkucnibudzet.com/
2. http://www.erstebank.hr/hr/Erste_savjet ... ke_tablice