to i jest to, tableti su za one koji ne zele corati na smartphoneuIlijaLadin wrote:Jel ovo tema: Tablet ili Notebook? Ili hibrid toga dvoga?
Imam Galaxy tablet, i jedva čekam da ga se riješim. Meni nije donio skoro ništa što nemam na iPhone-u.
Tableti (notebooks) - All About
Moderator: Benq
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#76 Re: Tableti (notebooks) - All About
- Dr.Mr.Fr.
#77 Re: Tableti (notebooks) - All About
Nije valjda da padaju na iPad, a ja budala svoj drzim kucigentoo wrote:Pa tableti su nista drugo nego igracke.. Ko se misli naraditi na njemu dobro se vara. Uzmes dobru ciglu za telefoniranje i 12" laptop pa ponesi.. Androidi imaju Wifi hotspot ili kako se vec zove pa kad zatreba mozes 3G konekciju sherovati kao Wifi. Mislim, budimo realni.. svi imate te iPad-e zato sto ste kontali da ce te obrnuti kakvu studenticu
- dinoo1898
#78 Re: Tableti (notebooks) - All About
Samsung galaxy tab 8.9 - Da ili NE??
vrijedi li novaca, ima li sta bolje za pribliznu cijenu (necu ipad
)
imam laptop vec solidan jedan period, al me predobro sluzi i ne treba mi bolje, ne igram igrice i gluposti na njemu, a ovo za posao i fax mi ne treba bolji, i kontam da uzmem sebi tablet zbog brzine i pristupa (i mrsko mi je vise ćorati na mobitel).
ima u telecomovoj ponudi na godinu/dvije dana tako da bukvalno ne bih ni osjetio i to je jos jedan razlog zbog cega ga zelim. isplati li se uzimati, ima li ga iko ili da uzmem novi laptop za 1000+ km?
p.s.
vrijedi li novaca, ima li sta bolje za pribliznu cijenu (necu ipad
imam laptop vec solidan jedan period, al me predobro sluzi i ne treba mi bolje, ne igram igrice i gluposti na njemu, a ovo za posao i fax mi ne treba bolji, i kontam da uzmem sebi tablet zbog brzine i pristupa (i mrsko mi je vise ćorati na mobitel).
ima u telecomovoj ponudi na godinu/dvije dana tako da bukvalno ne bih ni osjetio i to je jos jedan razlog zbog cega ga zelim. isplati li se uzimati, ima li ga iko ili da uzmem novi laptop za 1000+ km?
p.s.
-
nino90
#79 Re: Tableti (notebooks) - All About
evo ja se razmisljam izmedju ipada i samsung galaxy
Ipad sam vidio odprilike cijenu kod naz koja je, i na njihovoj straniic moze se vidjei u veropi (svedskjo da budem specifican, posto imam koga da mi uzme tamo).
Medjutim za samsung ne mogu nigdje da nadjem tacno kolika je cijena i to?
Ako bi uzeo ipad vjerovatno bih sacekaj da izadje ta nova verzija, kako sam razumio trebala bi u martu nekad.
Vidio sam da se na ipad moze preko neke virtual machine i windows pokrenuti, to bi rijesilo problem oko softwera koji koristim a nema na njihovom os-u. Je li neko od vas to oprobao i kako radi ima li problema s tim?
Ipad sam vidio odprilike cijenu kod naz koja je, i na njihovoj straniic moze se vidjei u veropi (svedskjo da budem specifican, posto imam koga da mi uzme tamo).
Medjutim za samsung ne mogu nigdje da nadjem tacno kolika je cijena i to?
Ako bi uzeo ipad vjerovatno bih sacekaj da izadje ta nova verzija, kako sam razumio trebala bi u martu nekad.
Vidio sam da se na ipad moze preko neke virtual machine i windows pokrenuti, to bi rijesilo problem oko softwera koji koristim a nema na njihovom os-u. Je li neko od vas to oprobao i kako radi ima li problema s tim?
-
Eborg
#80 Re: Tableti (notebooks) - All About
Gledam neku reklamu kad Hrvati nazvaše ove uređaje dlanovnicima. 
-
Eborg
- amidzazeher
#82 Re: Tableti (notebooks) - All About
Kompanija Apple je objavila da će sedmog marta predstaviti novi model iPada.Eborg wrote:Zvanično: iPad 3 na tržištu sedmog marta
Ja ovih sa sa-x nebuloza!!!
Dobro to se kao zna da novi iPad izlazi u intervalu od godine dana i to u martu ali vijest da je Apple objavio...
Fakat ne daj Boze da se radi o nekim bitnijim stvarima i da nemamo pristup drugim internet stranicama, pa ovi portali bi nas rasturili propagandom
http://www.appleinsider.com/articles/12 ... rch_7.html
-
StupskaBitanga
#83 Re: Tableti (notebooks) - All About
Treba m iVaše mišljenje
Koji je tablet bolji
Ipad ili Sony S?
Koji je tablet bolji
Ipad ili Sony S?
-
nino90
#84 Re: Tableti (notebooks) - All About
je li nekome poznata ova stranica cellularintelligence.net/
Prodaju apple i neke druge uredjaje po znatno nizim cijenama.
Prodaju apple i neke druge uredjaje po znatno nizim cijenama.
- fosil
#85 Re: Tableti (notebooks) - All About
Skoro pas sam dragoj uzeo Kindle Fire, ali kako sam malo snjuho po netu naletim na Lenovo IdeaPad Tablet A1.
Prema ocjenama su bare-bare, ali me zanima da li neko od raje ovo drzo u ruci,
posto su po radnjama oko mene rasprodani.
Prema ocjenama su bare-bare, ali me zanima da li neko od raje ovo drzo u ruci,
- spree
#86 Re: Tableti (notebooks) - All About
http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /120219055
da li je slucajno ko kod nas narucio ovo? koliko bi kostala dostava, carina, porezi i ti vragovi?
da li je slucajno ko kod nas narucio ovo? koliko bi kostala dostava, carina, porezi i ti vragovi?
-
shin
#87 Re: Tableti (notebooks) - All About
shiljak wrote:pa takav je os, android, ios.. Tek pravi pc na tablet dolazi sa windows-om 8![]()
Windows tableti su godinama na trzistu, samo nikad nisu ostavili utisak, valjda zato sto raja ceka windows tablete
-
ShprenX
#88 Re: Tableti (notebooks) - All About
Meni neki dan dosao tablet sa ebay-a. Morao sam doplatiti 45KM da ga preuzmem jer je otisao na carinu, zacijenili ga na carini 1000KM 
- strong69
#89 Re: Tableti (notebooks) - All About
Pa koja mu je realno cijena? Imao fakturu ili su oni oznacili sa "gift" i stavili neku vrijednost?ShprenX wrote:Meni neki dan dosao tablet sa ebay-a. Morao sam doplatiti 45KM da ga preuzmem jer je otisao na carinu, zacijenili ga na carini 1000KM
To sto si doplatio nije mnogo ako je toliko procijenjen. Ja sam platio PDV 17% + carinu 5+1% + troskove obrade na iznos od 400 €. Ne znam sta si platio sa ovih 45 KM? Carinu?
- rinna0304
#90 Re: Tableti (notebooks) - All About
valjda mogu ovdje staviti pitanje :$
Ovih dana kupila laptop Toshiba C670-174 i sad kad sam istalirala sve sto ide i pokretala windows 7 koji je dosao uz njega stavim hrvatski jezik i kad se to vec sve zavrsilo skontam da sam se zeznula ... jel mi moze neko objasniti kako da promjenim u engleski :S vec 2h pokusavam i fkt nemam pojma :$ nadam se da ce neko imati zivaca ovo da mi objasni jer se slabo razumijem u to cackanje programa, bojim se ako nastavim da ce laptop i prije prvog koristenja zavrsit na servisu
hvala
Ovih dana kupila laptop Toshiba C670-174 i sad kad sam istalirala sve sto ide i pokretala windows 7 koji je dosao uz njega stavim hrvatski jezik i kad se to vec sve zavrsilo skontam da sam se zeznula ... jel mi moze neko objasniti kako da promjenim u engleski :S vec 2h pokusavam i fkt nemam pojma :$ nadam se da ce neko imati zivaca ovo da mi objasni jer se slabo razumijem u to cackanje programa, bojim se ako nastavim da ce laptop i prije prvog koristenja zavrsit na servisu
- rinna0304
#91 Re: Tableti (notebooks) - All About
ne dozvoljava mi deinstalaciju jer je samo hrvatski aktivan :S e nez koji me djavo natjera da stavim hrvatski kad nista zivo ne kontamKvaziExpert wrote:Jesi li probala deinstalirati hrvatski jezik u installed updates, ili kako se sad zove na hrvatskom? Mozda bi tako moglo, jer se jezici ubacuju preko microsoft update.rinna0304 wrote:valjda mogu ovdje staviti pitanje :$
Ovih dana kupila laptop Toshiba C670-174 i sad kad sam istalirala sve sto ide i pokretala windows 7 koji je dosao uz njega stavim hrvatski jezik i kad se to vec sve zavrsilo skontam da sam se zeznula ... jel mi moze neko objasniti kako da promjenim u engleski :S vec 2h pokusavam i fkt nemam pojma :$ nadam se da ce neko imati zivaca ovo da mi objasni jer se slabo razumijem u to cackanje programa, bojim se ako nastavim da ce laptop i prije prvog koristenja zavrsit na servisuhvala
-
Disel
#92 Re: Tableti (notebooks) - All About
Da se i ja ukljucim u diskusiju, vise manje sam procitao sve, ako pitam nesto na sta ima odgovor, izvinjavam se unaprijed
.
Zanima me gdje u SA ima kupiti tablete, tj. osim Imteca i Com trade-a, ima li jos gdje?
I jos nesto, danas sam bio u Dr. Techno, nova radnja u Hrasnom, kod Robota, imaju tablete marke Prestigio. E sad, ima li netko iskustva s njima?

Zanima me gdje u SA ima kupiti tablete, tj. osim Imteca i Com trade-a, ima li jos gdje?
I jos nesto, danas sam bio u Dr. Techno, nova radnja u Hrasnom, kod Robota, imaju tablete marke Prestigio. E sad, ima li netko iskustva s njima?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#93 Re: Tableti (notebooks) - All About
eto danas prvi The IPADs su nasli svoje domove
licno sam bio zaiteresovan za najnoviji; medjutim, radi koristenja bukvalno istog kucista, i meni sasvim malih promjenama na bolje, ipak zaobisao sam ga i kupio za jednog clana familije koristeni samsung galaxy 10 sa 16gb kupljen sa amazon marketa za $300, kao i sebi koristeni ipad 2 sa 16gb sa ebaya za $350;
inace, sam novi korisnik sa honeycomb/android systemom kao i sa ios systemom, tj. navikavam se, a narocito mi je drago sto nisam potrosio extra $300+ kao za nove a samsung radi i izgleda bas kao nov, dok za ipad 2 jos se trebam strpiti jer je u tranzitu sa fedexom.
ps
evo i prve recenije za IPAD najnovijih vlasnika vec su tu..
http://www.amazon.com/Apple-MD328LL-Wi- ... ewpoints=1
licno sam bio zaiteresovan za najnoviji; medjutim, radi koristenja bukvalno istog kucista, i meni sasvim malih promjenama na bolje, ipak zaobisao sam ga i kupio za jednog clana familije koristeni samsung galaxy 10 sa 16gb kupljen sa amazon marketa za $300, kao i sebi koristeni ipad 2 sa 16gb sa ebaya za $350;
inace, sam novi korisnik sa honeycomb/android systemom kao i sa ios systemom, tj. navikavam se, a narocito mi je drago sto nisam potrosio extra $300+ kao za nove a samsung radi i izgleda bas kao nov, dok za ipad 2 jos se trebam strpiti jer je u tranzitu sa fedexom.
ps
evo i prve recenije za IPAD najnovijih vlasnika vec su tu..
http://www.amazon.com/Apple-MD328LL-Wi- ... ewpoints=1
- Ja_Ja
#94 Re: Tableti (notebooks) - All About
Dobio sam Kindle Fire na poklon cim je izasao i PREZADOVOLJAN sam. Prije toga sam dugo razmisljao da kupim ipad, ali posto je ovo doslo odustao sam.
- corolla02
#95 Re: Tableti (notebooks) - All About
poklonu se ne gleda u zube
inace fire mi je bio zadnji na listi najvise zbog malog displaya kao i sporog browsera, a pored ipada, galaxya dodao bih jos i asus transformer kao tablet vrijedan pogleda
inace fire mi je bio zadnji na listi najvise zbog malog displaya kao i sporog browsera, a pored ipada, galaxya dodao bih jos i asus transformer kao tablet vrijedan pogleda
- sana5
#96 Re: Tableti (notebooks) - All About
ovdje mozete naci tablete http://etronmarket.com/android-tableti
- Dasi
#97 Re: Tableti (notebooks) - All About
moze li mi neko preporuciti neki programcic za konvertovanje jpg-a, pdf-a, word-a u ePub?
- LeonardoAC
#98 Re: Tableti (notebooks) - All About
Ima li neko mozda ovaj Eee Pad Transformer Prime TF201 ?

Dvoumim se između ovog i Ipad 3.

- shiljak
#99 Re: Tableti (notebooks) - All About
shin wrote:shiljak wrote:pa takav je os, android, ios.. Tek pravi pc na tablet dolazi sa windows-om 8![]()
Windows tableti su godinama na trzistu, samo nikad nisu ostavili utisak, valjda zato sto raja ceka windows tablete
- corolla02
#100 Re: Tableti (notebooks) - All About
Instead biraj ipad2LeonardoAC wrote:Ima li neko mozda ovaj Eee Pad Transformer Prime TF201 ?