Tableti (notebooks) - All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
nosara

#326 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by nosara »

Lud i ponosan wrote:Afksroz. Zasto ne bi? :D
Maloprije pogledah bugov tv test, pa lik rece landscape nije opcija...

Malo je skup...?

Imas li iskustvo sa prestigio tabletima...? Ovaj 9,7 inch...? Neki drugi...? Treba mi za dijete, ne bih neko smece... Poklon, jebiga... :D
nosara

#327 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by nosara »

Lud i ponosan wrote:Afksroz. Zasto ne bi? :D I da, update je omogucio rotiranje i home screen-a, sto prvobitno nije bilo moguce. Sada se sve rotira... :D
Aaaaa... Tako znaci... :wink:
nosara

#328 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by nosara »

Lud i ponosan wrote:
nosara wrote:
Lud i ponosan wrote:Afksroz. Zasto ne bi? :D
Maloprije pogledah bugov tv test, pa lik rece landscape nije opcija...

Malo je skup...?

Imas li iskustvo sa prestigio tabletima...? Ovaj 9,7 inch...? Neki drugi...? Treba mi za dijete, ne bih neko smece... Poklon, jebiga... :D
Ne mislim da je skup za ovo sto nudi, naprotiv, definitivno "best buy" opcija u ovom trenutku. Vrijedi svake marke. ;)

Ako ces mene pitati, ovo je izbor broj 1. Kakav prestigo, kakvi bakraci... :D
Ok... Danke...! :D :run:
zdruzdjo

#329 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by zdruzdjo »

Prijatelj kupio danas od one pro4media tablet 2look. 7 inch, 1.2 ghz 512 mb, 4gb memorija. 159 km
Kontao sam da je fus zesci ali me prijatno iznenadio. Jeftinoca se vidi na oklopu uredjaja i tu nema diskusije. Plastika i kapak. Mada sam vidjao i skupljih uredjaja sa slicnom kvalitetom. Ali sta me iznenadilo je odziv uredjaja, fluidnost u radu, ekran, jacina zvuka. Ne znam kakva je podrska na netu oko romova, upgrade-a , root-a Ma mislim ako covjek nema para a treba ti tablet, mislim da je best buy. Pogotovo zbog garancije od 12 mjeseci.

Sent from my A70S using Tapatalk 2
StrelacZE

#330 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by StrelacZE »

:dance: :thumbup: Evo ja cu,ukratko ,za prestigio,malo i kratko misljenje-extra je.Posto nas vecina nema novca da kupuje tablet uredjaje od 500_1000km.,ovaj Prestigio,za novac koji platite za ovakav uredjaj,dobivate vise od ulozenog-full hd video vrti kao od sale,3D i HD igrice kao od sale,surfanje net_om,ako imate brz net'minimum 10mbit,perfektno,sta vam jos treba za 190 km.Kada sam otisao kupiti ovaj tablet 3270B,u imtec radnji u Zenici,iznenadilo me je to,sto mi prodavac rece da imam 8 dana perioda,prvih 8 dana,da istestiram uredjaj,ako bilo sta ne bude funkcionisalo ispravno,ili sa nekim greskama,da mogu doci i zamijeniti,a nakon tih 8 dana,tece garancija,2 godine-pa,zar bi davali 8 dana kupcima za testiranje i pogotovo 2 godine garancije,da nisu sigurni da ce raditi sve kako treba.Ja sam i vise nego zadovoljan.Zavisi sve od modela-gledam i prestigio tablet_a ima po 500 km sa dual core proc...itd,ali zaista,mozete vi sada pisati sta hocete,ne hvalim ja nista ni prestigio,niti sto sam ja kupio to,ionako ce to sve ici dalje,ali zaista,tablet uredjaj,nov,sa 2 godine garancije,sa ICS sistemom,koji radi bez greske,na nasem jeziku,1ghz proc ,512 ram-pa,jbg,za taj novac sam dobio,sto neko nema,ne neko,vec dosta njh,citam ja ove teme,i vidim da se ljudi zale na uredjaje koji kostaju preko 500.km.Sve moje preporuke za prestigio tablet uredjaje,ko ne vjeruje,neka i ne kupuje.
Last edited by StrelacZE on 28/12/2012 10:03, edited 1 time in total.
Qler

#331 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by Qler »

Sinoć sam čačkao Nexus 7''. Strašna stvar :) fakat mi se sviđa :)
architect

#332 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by architect »

Lud i ponosan wrote: Ne mislim da je skup za ovo sto nudi, naprotiv, definitivno "best buy" opcija u ovom trenutku. Vrijedi svake marke. ;)
Ako ces mene pitati, ovo je izbor broj 1. Kakav prestigo, kakvi bakraci... :D
minus je što nema usb i hdmi port
Phosphorus

#334 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by Phosphorus »

E ja samo tražim razlog da kupim nexus 7?
Može li me neko uvjeriti da će mi tablet biti od koristi? :)
_Reds_

#335 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by _Reds_ »

Phosphorus wrote:E ja samo tražim razlog da kupim nexus 7?
Može li me neko uvjeriti da će mi tablet biti od koristi? :)
Vi koji imate nexus 7, jel stvarno nema hdmi port, ili neko zeza gore ??
architect

#336 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by architect »

_Reds_ wrote: Vi koji imate nexus 7, jel stvarno nema hdmi port, ili neko zeza gore ??
fakat nexus 7 nema hdmi port, nažalost...

zna li neko nešto o ovome?
PadFone2
mislim iz iskustva... :D
vukojebina

#337 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by vukojebina »

da, ja imam nexus 7, i mogu potvrdit da nema hdmi, mislim nije mi trebo do sad, al sigurno bi bilo bolje da ima...

nego sto se tice ovog padfone, extra zajebancija, do onog trenutka dok mu ne vidis cijenu... malo sam cacko padfone 1, i kad sam vidio cijenu 750 eura, odma sam ga ostavio..
p206

#338 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by p206 »

_Reds_

#339 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by _Reds_ »

razimisljao sam ovih dana fakat da kupim nexus 7, ali nakon sto cuh da nema hdmi, odustajem od te ideje, hvala vam sto cuh, ne bih obratio ni paznju na tol jer sam kontao da se to podrzumjeva, jer hmdi imaju i ovi tableti od 200km.
Phosphorus

#340 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by Phosphorus »

Dodati 50 KM za Galaxy Tab 2 10.1 :?:
Anonimna Lutrija

#341 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by Anonimna Lutrija »

Ja sam sebi kupio Acer Iconia Tab A500. 1 Ghz Dual Core, 5 mpx kamera, blic, 10.1", GPS, 32 GB, 1GB RAM... Pokreće sve igrice koje sam naskidao :D Ali kad se igra Need For Speed sa accelometer je nešto perfektno. Veoma je kvalitetno urađen. Legura nekakvih metala, a i potežak je (skoro 1kg). Zvuk je za 10, bolji nego u laptopa, a još je i čistiji. Baterija traje kada je WiFi uključen oko 5h, a sa muzikom samo ne znam ni sam koliko može biti... Uglavnom perfekcija čista...

Image
stevan2712

#342 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by stevan2712 »

E raja, ovako ...
Planiram sebi uzeti neki tablet, cisto da se zabavim, nista specijalno jer nisam pri parama. Budzet je od nekih 200KM pa do max. 250KM. Sta bi mi vi predlozili za te pare ?
Ja sam gledao na piku, 2look ima za 159KM i po specifikacijama nije los ali me brine kakav je touch a i vidim da mu je rezolucija ocajna, no to je tako sa svim ovim jeftinijim, sta da se radi. Ili neki prestigio ? Ne znam, sta bi vi preporucili?
Hvala.
starii

#343 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by starii »

kupio sam ovaj 2look od 159KM, u principu koliko para toliko muzike, vise i ne vrijedi...meni treba cisto radi skypa i sto se toga tice ja sam zadovoljan, moze se i fino surfati,imas word, mail, wifi radi odlicno itd...mislim da su oni svi manje vise tu negdje dal prestigio 2look il goclever...ganjaj samo da ima garanciju pa ako sta rikne da im vratis :-)
stevan2712

#344 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by stevan2712 »

starii wrote:kupio sam ovaj 2look od 159KM, u principu koliko para toliko muzike, vise i ne vrijedi...meni treba cisto radi skypa i sto se toga tice ja sam zadovoljan, moze se i fino surfati,imas word, mail, wifi radi odlicno itd...mislim da su oni svi manje vise tu negdje dal prestigio 2look il goclever...ganjaj samo da ima garanciju pa ako sta rikne da im vratis :-)
Kakav je tac? Moja drugarica kupila 2look, ali njoj rezistivni tac a tamo fino pise da je kapacitivni. Kad sam koristio njen tac mi je bio bas ocajan, ne znam ..
StrelacZE

#345 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by StrelacZE »

Ja tek veceras ukljucio gps i google karte da vidim kako sve to izgleda(navigacija),nemam rijeci,ostao sam bez teksta i ne mogu da vjerujem,jer mnogi na netu govore da prestigio nema navigacije-itekako ima,i to + opcija street view,nevjerovatno kako su slike extra kvalitete-gledate neku ulicu u Cikagu,neki restoran u Francusakoj,park u Americi,i,naravno,navigacija kao navigacija,za nase prostore,jer sam sve oprobao i zacudio sam se da ima to u ovom tablet uredjaju.Da se koristi samo kao navigacija,vrijedi te pare,a ne jos i za net,i full hd video,i za HD igrice,itd,itd..

Za ovakav uredjaj,koji je ,kao eto,niza klasa,mislim,nema komentara,tablet je vise nego extra!

Iznenadila me je ova navigacija,posebno Street View!
Pozdrav ljudi.
_Reds_

#346 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by _Reds_ »

Anonimna Lutrija wrote:Ja sam sebi kupio Acer Iconia Tab A500. 1 Ghz Dual Core, 5 mpx kamera, blic, 10.1", GPS, 32 GB, 1GB RAM... Pokreće sve igrice koje sam naskidao :D Ali kad se igra Need For Speed sa accelometer je nešto perfektno. Veoma je kvalitetno urađen. Legura nekakvih metala, a i potežak je (skoro 1kg). Zvuk je za 10, bolji nego u laptopa, a još je i čistiji. Baterija traje kada je WiFi uključen oko 5h, a sa muzikom samo ne znam ni sam koliko može biti... Uglavnom perfekcija čista...

Image
koliko love
Anonimna Lutrija

#347 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by Anonimna Lutrija »

_Reds_ wrote:
Anonimna Lutrija wrote:Ja sam sebi kupio Acer Iconia Tab A500. 1 Ghz Dual Core, 5 mpx kamera, blic, 10.1", GPS, 32 GB, 1GB RAM... Pokreće sve igrice koje sam naskidao :D Ali kad se igra Need For Speed sa accelometer je nešto perfektno. Veoma je kvalitetno urađen. Legura nekakvih metala, a i potežak je (skoro 1kg). Zvuk je za 10, bolji nego u laptopa, a još je i čistiji. Baterija traje kada je WiFi uključen oko 5h, a sa muzikom samo ne znam ni sam koliko može biti... Uglavnom perfekcija čista...

Image
koliko love
Kupio sam ga čim je izašao pa je bio 1300 KM, sad ne znam koliko je :)
StrelacZE

#348 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by StrelacZE »

Ne znam tacno druze kakva je igra posto sam je deinstalirao ali sam to bio skinuo sa google play ,znam da je pisalo HD i znam da je nesto o avionu,znaci boris se,pucas,bacas bombe,grafika je bila extra,igrica je bila bas extra,ali ja to ne igram,samo sam bio trazio HD igricu neku da oprobam na teblet_u,da vidim,bio sam i need for speed instalirao,i ona pici extra,i tada sam deinstalirao.Ne igram samo htio da oprobam. A to za gps,znam,samo sto znam da dosta tablet_a nema u sebi gps navigaciju,ja sam se iznenadio kada sam u ovome vidio neki dan da ima,pa jos taj street view,ma,nemam rijeci. Izgleda da ih je i ponestalo,jer ja ovaj svoj mogao prodati na piku,za skuplje,mislim za 190.km,neki dan,bio postavio oglas da vidim samo koliko ce me raje pitati i da li bih mogao prodati po cijeni po kojoj sam i kupio-nevjerovatno,ali isti dan sam mogao prodati! Pozdrav. Jedino bih volio jos samo jednu malu sitnicu rijesiti,ostalo je sve extra.Znaci,imam net od 10Mbit brzinu,lijepo otvara stranice,taman,ali npr,stranica dnevnik.hr,koja je puna flash sadrzaja ,sporije je otvara na toj jako dobroj brzini,i to me malo nervira,zasto mi sporije otvori stranice sa puno flash sadrzaja,jer brzina je extra,1GhZ procesor,dd3 ram memorija,pa u cemu je problem! IUnace,lijepo otvara stranice,sve je ok,ali kada naletim na stranicu koja ima bas vise flash sadrzaja ,treba mi oko 5 sekundi da je otvori,a kada hocu neki video da pogledam direktni iz browsera,otvori sve,ali video koci,ubrza,secka,itd,jer zaista se ne moze pronaci stabilna verzija adobe flash plugina za android ICS. Kada gledam video putem opcije da mi otvori preko youtube aplikacije,tada je extra,ali nije to to.Ja zelim da gledam i onaj video sadrzaj koji nije povezan sa youtube ,na nekoj web stranici,na primjer DW video dana,otvorim,krene lijepo,i tada odjednom,stane,koci,secka- Da li je mozda problem otvaranja stranica sa puno flash sadrzaja do ram memorije,procesora ili do ovog adobe flash plugina koji niti jedna verzija nije stabilna,a u tablet_u,imam zadnju verziju?

Kakvo je kod vas,kako ste vi zadovoljni sa surfanjem na svojim tablet uredjajima,bez obzira koji su,ali da budete iskreni,znaci,kako vam otvara stranice sa dosta flash sadrzaja,kao npr Dnevnik hr-koliko je potrebno vremena da vam tablet ucita takvu stranicu u potpunosti?

Pozdrav.
StrelacZE

#349 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by StrelacZE »

Lud i ponosan wrote:Umori svojim komentarima... :grin: Ne bih ovaj LG hub dao za taj tvoj tablet. :-)

From phone using Tapatalk 2
Ne bih ja dao ovaj svoj za tvoja 2 LG_a :D

Imam pored core 2 duo pc_a,Xperiu 10_u koju zadnjih 10 dana i ne gledam kako uzeh ovaj tablet,a kamoli tvoj lg hub,heheheheheh,moj jaraneee,da si ti ziv i zdrav!
nosara

#350 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by nosara »

StrelacZE wrote:
Lud i ponosan wrote:Umori svojim komentarima... :grin: Ne bih ovaj LG hub dao za taj tvoj tablet. :-)

From phone using Tapatalk 2
Ne bih ja dao ovaj svoj za tvoja 2 LG_a :D

Imam pored core 2 duo pc_a,Xperiu 10_u koju zadnjih 10 dana i ne gledam kako uzeh ovaj tablet,a kamoli tvoj lg hub,heheheheheh,moj jaraneee,da si ti ziv i zdrav!
Kupih, ipak, ovo... Jos sabiram utiske... :-)

Image

Cijena nexusa me pokolebala... :cry:
Post Reply