Meni izgleda OK i garancija im je za kineza dosta dobra.Hvala na interesovanju!
Nas cilj je omoguciti svakome ko ima zelju i potrebu za tabletom, pronaci nesto sto ce si moci priustiti.
Iz tog razloga, pokusavamo da smanjimo sve troskove na apsolutni minimum. Tako i troskove postarine. Dobro ste razumjeli, mi tablete saljemo direktno od dobavljaca i proizvodjaca u Kini na Vasu adresu. Na taj nacin izbjegavamo nekih 12KM troskova nase postarine i placanja pouzecem.
Od narednog mjeseca, imacemo i nekoliko uredjaja na lageru, sto ce biti jasno oznaceno i na nasem websajtu: http://www.tabletzasvakog.com
Lijep pozdrav,
Tableti (notebooks) - All About
Moderator: Benq
-
TrlaBalaLan
#226 Re: Tableti (notebooks) - All About
Poslao sam im upit i evo odgovora u cijelosti:
-
kojeime
#227 Re: Tableti (notebooks) - All About
Kao sto sam i tvrdio. Tablet je igracka, ne za ozbiljan rad. |Osnovni problem je sto za bilo kakav ozbiljan rad mmoras imati pravu tastaturu, mjesto za smjestanje podataka velikog kapaciteta, opticke i slicne periferije a ako ti treba grafika onda i veliki ekran pa zatim i ozbiljan softver sto tableti nemaju. A dok im dodas sve to onda tablet vise nije prenosiv i gubi svoj smisao.Zavatoni wrote:Tabletima ne ide kreiranje dokumenata i poslovne računarske aktivnosti...u svemu ostalom već prestižu ili su prestigli PC računare...naravno radi se o američkim podacima...
- shiljak
#228 Re: Tableti (notebooks) - All About
mozes prikopcati tastaturu i monitor i raditi.. Samo sto opet ne mozes nesto punu uraditi jer imas malo prostora na njemu (16/32 GB)
Ali i dalje se isplati uzeati za 100/200$ da surfas internetom, i gdje god odes na internetu si
Ali i dalje se isplati uzeati za 100/200$ da surfas internetom, i gdje god odes na internetu si
-
Ali_G
#229 Re: Tableti (notebooks) - All About
Pa svrha tableta i je uglavnom olaksan surfing i multimedija. Sasvim solidno on moze posluziti za kreiranje nekog manjeg dokumenta ili prezentacije. Nomalno, neces kucati doktorat na tabletu.
A sto se tice ovih kineza, ja bih to zaobisao. Neki dan sam bio kod rodjaka i on sebi kupio tablet. Ne znam koje je marke, pozadi mu pise 2look, vjerovatno neki kinez. Al je to cudo sporoooooo. Na oko i u ruci je on solidan, al brzina je kriticna.
A sto se tice ovih kineza, ja bih to zaobisao. Neki dan sam bio kod rodjaka i on sebi kupio tablet. Ne znam koje je marke, pozadi mu pise 2look, vjerovatno neki kinez. Al je to cudo sporoooooo. Na oko i u ruci je on solidan, al brzina je kriticna.
- BaDa
#230 Re: Tableti (notebooks) - All About
mozel mi neko preporuciti neki pad do 200km.. gledao sam na piku ima dosti ali nezz koji je kvalitetan! treba mi za filmova i na netu biti 
- shiljak
#231 Re: Tableti (notebooks) - All About
kupi televizor za filmove 
-
kojeime
#232 Re: Tableti (notebooks) - All About
"nexus 7 je sjajan ali dupla cjena u odnosu na ameriku je malo previse mozes se provuc jeftinije ako narucis direkt ja mislim"
Pretvori USD u Eure i to ti je cijena u Evropi. A to je realnija osnova za procjenu vrijednosti. To jeste, ako nesto u USA kosta 100 USD (145KM) racunaj da to u Evropi kosta 100 Eura (195 KM). Tih 195KM je cijena koju treba uzeti u obzir, ne ona americka od 145KM.
Pretvori USD u Eure i to ti je cijena u Evropi. A to je realnija osnova za procjenu vrijednosti. To jeste, ako nesto u USA kosta 100 USD (145KM) racunaj da to u Evropi kosta 100 Eura (195 KM). Tih 195KM je cijena koju treba uzeti u obzir, ne ona americka od 145KM.
-
kojeime
#233 Re: Tableti (notebooks) - All About
"mozes prikopcati tastaturu i monitor i raditi.. Samo sto opet ne mozes nesto punu uraditi jer imas malo prostora na njemu (16/32 GB)
"
Da, ali ako na tablet prikopcas tastaturu onda to vise nije tablet. Pa onda uzmes netbook sa HDD od 500GB, pravom tastaturom, prikopcas misa i radis sta hoces i multimdiju i surfanje kao na tabletu i, kao sto neko rece, mozes kucati i doktorsku disertaciju. U tome je problem sa tabletom.
Da, ali ako na tablet prikopcas tastaturu onda to vise nije tablet. Pa onda uzmes netbook sa HDD od 500GB, pravom tastaturom, prikopcas misa i radis sta hoces i multimdiju i surfanje kao na tabletu i, kao sto neko rece, mozes kucati i doktorsku disertaciju. U tome je problem sa tabletom.
- shiljak
#234 Re: Tableti (notebooks) - All About
Tablet je jak, samo sto nema prostora na njemu pa ne moze zamjeniti trenutno laptop ili racunar..
Tablet ti moze sluziti kao pc kad ga prikopcas na tastaturu... a PC ne moze zamjeniti tablet ni u kojem slucaju jer nije prenosiv..
Naravno da je sve besplatno ili da imas para, onda mozes kupiti sve ovo sto sam naveo..
Nesto slicno tabletu i PC-u je ultrabook, tanak, lagan, ima touchscreen ekran.. sto je mozda i najbolje uzeti
Svakako i jedan obicni android tablet, sa dobrim ekranom.
Tablet ti moze sluziti kao pc kad ga prikopcas na tastaturu... a PC ne moze zamjeniti tablet ni u kojem slucaju jer nije prenosiv..
Naravno da je sve besplatno ili da imas para, onda mozes kupiti sve ovo sto sam naveo..
Nesto slicno tabletu i PC-u je ultrabook, tanak, lagan, ima touchscreen ekran.. sto je mozda i najbolje uzeti
-
iSwagga
#235 Re: Tableti (notebooks) - All About
Google's Latest Attempt At An iPad-Killer Has A Great Screen, But Weak Software
http://www.businessinsider.com/nexus-10-reviews-2012-11
http://www.businessinsider.com/nexus-10-reviews-2012-11
-
kojeime
#236 Re: Tableti (notebooks) - All About
"Nesto slicno tabletu i PC-u je ultrabook, tanak, lagan, ima touchscreen ekran.. sto je mozda i najbolje uzeti
Svakako i jedan obicni android tablet, sa dobrim ekranom."
Ne razumijem toliku potrebu za touch screenom, po meni to nije losa stvar ali nije ni nesto sto me baca u sevdah. Hajde graficarima, projektantima i slicnim koji umjesto da ganjaju misa po stolu crtaju olovkom po ekranu, to razumijem, puno je prirodnije jer kao da crtas olovkom po papiru, ili za neke igrice mozda, ali ostalima fakat nije potreban.
Ne razumijem toliku potrebu za touch screenom, po meni to nije losa stvar ali nije ni nesto sto me baca u sevdah. Hajde graficarima, projektantima i slicnim koji umjesto da ganjaju misa po stolu crtaju olovkom po ekranu, to razumijem, puno je prirodnije jer kao da crtas olovkom po papiru, ili za neke igrice mozda, ali ostalima fakat nije potreban.
- shiljak
#237 Re: Tableti (notebooks) - All About
s obzirom da nemam ni tablet niti nesto drugo sto je touch ne znam da li mi treba ili ne.. Laptopi i ultrabookovi su se vec poceli prodavati sa touch screeno-om a cijena im je povoljna
Da znam da mi nece trebati touch ne bi cekao da kupim laptop sa touch screenom
Znaci tablet je dobar ono da surfas netom, dosta laksi.. a laptop naravno pravi PC.. ako uzmem oboje onda skupo, ako uzmem samo laptop onda mora biti touch
Znaci tablet je dobar ono da surfas netom, dosta laksi.. a laptop naravno pravi PC.. ako uzmem oboje onda skupo, ako uzmem samo laptop onda mora biti touch
-
_Astra_
#238 Re: Tableti (notebooks) - All About
shiljak wrote:s obzirom da nemam ni tablet niti nesto drugo sto je touch ne znam da li mi treba ili ne.. Laptopi i ultrabookovi su se vec poceli prodavati sa touch screeno-om a cijena im je povoljna
Moj ti je savjet... Ukoliko BAS NEMAS para za bacanje, izbjegavaj iPad, Surface i slicna ostala preskupa sranja kojima je vrhunac CUT the ROPE, Fruit ninja, eventualno PAGES
Laptop samo ako ti zaista treba nesto mobilno...
Moj savjet je EXTRA Dobar DESKTOP PC + neki do 200-tinjak km tablet samo radi interneta, poneke slike i tome slicno...
- shape of despair
- shiljak
#240 Re: Tableti (notebooks) - All About
sto ce mi PC, to je jos malo pa izumrlo
Zauzima prostora puno, nije nimalo mobilno. A usput je i bucniji 
- Zavatoni
#241 Re: Tableti (notebooks) - All About
Tim Cook tvrdi da Apple gospodari tablet tržištem (ne navodi izvor svog podatka):

Relevantni izvori pokazuju da udio iPada ipak nije toliki...i da se smanjuje:

Samsung, Asus i Lenovo imaju trocifreni rast...

Relevantni izvori pokazuju da udio iPada ipak nije toliki...i da se smanjuje:

Samsung, Asus i Lenovo imaju trocifreni rast...
-
kojeime
#242 Re: Tableti (notebooks) - All About
A netbook je pravi PC, iste velicine ekrana kao tablet (10,1), malo slabiji hardver od pravog laptopa i nema CD/DVD a sve ostalo kao kod pravog laptopa. Tezi je od tableta (moj je 1 ili 1,2 kg tezak), a laksi od pravog laptopa. I dobijes ga za cijenu tableta.shiljak wrote:s obzirom da nemam ni tablet niti nesto drugo sto je touch ne znam da li mi treba ili ne.. Laptopi i ultrabookovi su se vec poceli prodavati sa touch screeno-om a cijena im je povoljna
-
kojeime
#243 Re: Tableti (notebooks) - All About
""Paketi se obično šalju u roku od 2 dana od primitka uplate i šalju se koristeći redovnu poštu (China Post) sa brojem za praćenje pošiljke. Ova vrsta dostave je besplatna.
Dostava na ovaj način može trajati od 15 do 30 dana.NAPOMINJEMO DA CIJENA DOSTAVE NE UKLJUČUJE BILO KOJE DADŽBINE I TROŠKOVE PRILIKOM UVOZA ROBE U ZEMLJU. TE TROŠKOVE SNOSI KUPAC."
Jel oni ovo dostavljaju iz Kine pa preko carine tebi il kako već.Znal iko
"
To znaci da iz KIne kada dodje roba prvo ide na nasu carinu. Svi troskovi koji se pojave od trenutka kada je roba usla u BiH idu na teret kupca. Ne samo carine vec i bilo koji drugi trosak koji se mogao pojaviti. Posiljalac robe nema nikakav trosak, sve torskove snosi kupac. Sto znaci da ako je cijena dostave recimo 10 USD to je samo cijena koju je onaj ko salje robu (ne prodavac vec transportna kompanija, u tvom slucaju Kineska posta) odredila kao svoju cijenu da bi tu robu poslala u BiH. Carine, spedicije, porezi, razne postarine, formulari i tako dalje nije ukljuceno u tih 10 dolara i ti te troskove placas. Time se prodavac i Kineska posta ogradjuju i onemogucavaju da ti pokusas te troskove prebaciti na njih kao da su to troskovi dostave. Ljudi se stite da ne preuzmu tvoje troskove, to je sve.
Konkretno u tvom slucaju pise da je transport tvoje robe iz Kine u BiH besplatan, dakle ema troskova transporta. ALi ako se pojavi trosak carinjenje te robe, placanje poreza na nju, raznih formulara i bilo cega drugog, ti ces to platiti, nisi oslobodjen placanja tih troskova i ne mozes ih racunati kao cijenu transporta, to je ste to nije besplatno, i ti placas. Osim sto se Kinez ogradio da ne preuzme tvoj trosak ucinio ti je uslugu i upozorio te je da se ne iznenadis ako ti iskrsnu neki troskovi koji nisu vezani za transport jer oni na to ne mogu uticati i nece ih oni platiti. Da se ne zapitas "Pa rekli su da je transpost besplatan, sta je sad ovo stiglo da moram platiti?".
Dostava na ovaj način može trajati od 15 do 30 dana.NAPOMINJEMO DA CIJENA DOSTAVE NE UKLJUČUJE BILO KOJE DADŽBINE I TROŠKOVE PRILIKOM UVOZA ROBE U ZEMLJU. TE TROŠKOVE SNOSI KUPAC."
Jel oni ovo dostavljaju iz Kine pa preko carine tebi il kako već.Znal iko
To znaci da iz KIne kada dodje roba prvo ide na nasu carinu. Svi troskovi koji se pojave od trenutka kada je roba usla u BiH idu na teret kupca. Ne samo carine vec i bilo koji drugi trosak koji se mogao pojaviti. Posiljalac robe nema nikakav trosak, sve torskove snosi kupac. Sto znaci da ako je cijena dostave recimo 10 USD to je samo cijena koju je onaj ko salje robu (ne prodavac vec transportna kompanija, u tvom slucaju Kineska posta) odredila kao svoju cijenu da bi tu robu poslala u BiH. Carine, spedicije, porezi, razne postarine, formulari i tako dalje nije ukljuceno u tih 10 dolara i ti te troskove placas. Time se prodavac i Kineska posta ogradjuju i onemogucavaju da ti pokusas te troskove prebaciti na njih kao da su to troskovi dostave. Ljudi se stite da ne preuzmu tvoje troskove, to je sve.
Konkretno u tvom slucaju pise da je transport tvoje robe iz Kine u BiH besplatan, dakle ema troskova transporta. ALi ako se pojavi trosak carinjenje te robe, placanje poreza na nju, raznih formulara i bilo cega drugog, ti ces to platiti, nisi oslobodjen placanja tih troskova i ne mozes ih racunati kao cijenu transporta, to je ste to nije besplatno, i ti placas. Osim sto se Kinez ogradio da ne preuzme tvoj trosak ucinio ti je uslugu i upozorio te je da se ne iznenadis ako ti iskrsnu neki troskovi koji nisu vezani za transport jer oni na to ne mogu uticati i nece ih oni platiti. Da se ne zapitas "Pa rekli su da je transpost besplatan, sta je sad ovo stiglo da moram platiti?".
- _Reds_
#244 Re: Tableti (notebooks) - All About
Moze li mi ko preporuciti tablet do 500 KM. Moze i kineski ako je kvalitetan. Moram imati bar gigu rama, i neki malo bolji procesor, memorija za pohranu mi niie toliko vazna.
Moze i preporuka neki sa neta za natruciti, ali onda racunajte da ce carina i porez uklopi u tih 500 km.
Moze i preporuka neki sa neta za natruciti, ali onda racunajte da ce carina i porez uklopi u tih 500 km.
- shiljak
#245 Re: Tableti (notebooks) - All About
imas nexus 7 i samsung tab 2
-
zdruzdjo
#246 Re: Tableti (notebooks) - All About
Danas u es company u sarajevu, prestigio 7 inch, 1ghz, 4 gige memorije, android 4.0 i kosta 198 km. Htio sam sebi testise odgristi ali eto hajde sta cu sad.
Mislim da je to best buy za 7 inch-a kod nas.
Sent from my "preskupo placenog tableta" using Tapatalk 2
- _Reds_
#247 Re: Tableti (notebooks) - All About
KOliko to ima rama ??zdruzdjo wrote:Danas u es company u sarajevu, prestigio 7 inch, 1ghz, 4 gige memorije, android 4.0 i kosta 198 km. Htio sam sebi testise odgristi ali eto hajde sta cu sad.
-
statebriga123
#248 Re: Tableti (notebooks) - All About
moze li se na ipad 2 instalirati flash adobe player ?? pozz 
- ja_cura_
#249 Re: Tableti (notebooks) - All About
sta je sad najbolje uzeti, ne gledajuci na cijenu? cisto informativno, da znam za sta da stedim novac 
-
statebriga123
#250 Re: Tableti (notebooks) - All About
ipad3 je najbolji al nema se para za sve pa se uzima dvojkaja_cura_ wrote:sta je sad najbolje uzeti, ne gledajuci na cijenu? cisto informativno, da znam za sta da stedim novac