tablete za koncentraciju

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

three sisters

#1 tablete za koncentraciju

Post by three sisters »

Zanima me da li je netko od vas koristio tablete za koncentraciju? Na njemačkoj televiziji sam vidjela reklamu za dextro energy tablete, koje kod nas nemaju. Koje bi bile najbolje koje se mogu kod nas nabaviti? Da li mi ih preporučujete uopće, u smislu ima li kakvih neželjenih efekata?
cowboy

Post by cowboy »

rytalin - nema dalje
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Natural Wealth - tablete sa ginkom. Moguća nuspojava je povećan libido.
alek

Post by alek »

ej, taj ginko mi jednom nije smanjio sum u glavi :? :D a o koncentraciji da ne pricam... istina, ja ga popila iz drugih razloga :D samo sam htjela da odu :shock: :D :D ne znam to za libido :D
three sisters

Post by three sisters »

cowboy wrote:rytalin - nema dalje
uozbiljimo se :roll: to je lijek za poremećaj u koncentraciji, a ja pitam za nešto lagano, što bi uzela da se bolje koncenriram na učenje za važan ispit
Skyfox

Post by Skyfox »

royal jelly

Prije svakog ispita po jedno pakovanje i polako...
howyesno

#7 Re: tablete za koncentraciju

Post by howyesno »

three sisters wrote:Zanima me da li je netko od vas koristio tablete za koncentraciju? Na njemačkoj televiziji sam vidjela reklamu za dextro energy tablete, koje kod nas nemaju. Koje bi bile najbolje koje se mogu kod nas nabaviti? Da li mi ih preporučujete uopće, u smislu ima li kakvih neželjenih efekata?
sestro apoteka majka, ovdje ce te na Boga pitaj sta navuci.... :lol: :lol: :lol:
uozo

Post by uozo »

Te tablete Dextro Energy i nisu nikakve tablete vec bombone koje su sacinjene od ciste glukoze, pa prema tome mozes da kupis sebi bilo kakve druge koje su od glukoze i imaces isti ucinak. A ucinak ti i nije bas tako senzacionalan kako ga oni preko svojih marketinskih dobosa objavljuju. Najbolja stvar od svih tih novih produkata za koncentraciju je THC :shock:
sala mala :D
Nije nego sam htio da spomenem Resveratrol koji ja koristim od skora. Nesto fenomenalno. Radi se ustvari o ekstraktu iz crnog vina koji je uzrok poznatog francuskog sindroma. Nije jeftin ali je zato zasigurno jedan od revolucionarnih preeparata cije vrijeme neminovno dolazi.
three sisters

Post by three sisters »

@B. Medjed
Resveratrol is a phytoalexin produced by several plants that is sold as a nutritional supplement. A number of beneficial health effects, such as anti-cancer, antiviral, neuroprotective, anti-aging, anti-inflammatory and life-prolonging effects have been reported in non-human species (e.g. rats). Resveratrol is found in the skin of red grapes and as a constituent of red wine but based on extrapolation from animal trials, apparently not in sufficient amounts to explain the “French paradox” that the incidence of coronary heart disease is relatively low in southern France despite high dietary intake of saturated fats.

David Sinclair of the Harvard Medical School has found that resveratrol increases the production of a protein called SIRT1, though it has not yet been confirmed in humans. In theory this could increase human lifespans dramatically.[1]

The four stilbenes cis and trans resveratrol, and cis and trans piceid are similar and related, and sometimes analyzed together as a group.[2]

evo nešto dopunjeno izdanje onog što si ti rekao, ima još, nije mi se dalje čitalo, ali koliko ja vidim nije ovo još testirano na ljudima :? gdje si ti to kupio?
bug

Post by bug »

aNTropocentrio wrote:Moguća nuspojava je povećan libido.
a onda ganjas one za kontracepciju :D:D
uozo

Post by uozo »

http://www.biovea.net/
Imas filijale za razne zemlje. Nemam pojma kako to ide za kod nas, ali je najbolje da ih pitas. Mozda se bude nesto moralo doplatiti za postarinu ali to ne bi trebalo da bude skupo jer oni sve produkte prodaju sa besplatnom postarinom.
A sto nije ispitan, .ebes lafinu... Vec se ja mislim vise od par desetina godna zna za taj enzim ili sta li je, nisam ni ja apotekar, tj hijeroglifolog. Radi se o tome da su se ljudi godinama pitali kako to da Francuzi koji su poznate poguzije, a i piju ko krave uvijek tanji, zdraviji i duze zive od ostalih. I skontali ljudi da nesto mora da ima u vinu jer ce jedan Provencanijanac il' kako cemo ga vec nazvat' za rucak spucat' flasu crnog vina ko ja i ti kafu. I najede se gos'n fransoa ko konj i napije i jos da izvines prn. eee i ode. I nista mu. E to se zove francuski paradoks. I otkriju strucnjaci za paradokse da je to sve zbog tog enzima i skontaju da ga izoliraju od alkohola. :shock: I tako skontaju ljudi da to valja skroz. Naravno postoje i farmaindustrijski lobiji koji ce uvijek ovakve produkte gurati ispod tepiha. Nemas da pitas zasto! Jednostavno zato sto ako svi pocnu da koriste ovaj produkt, njihova prodaja raznih sranja kojima jedno popravljaju a drugo kvare u nasem organizmu bi pala ko brent oil zadnjih mjeseci. I tako...
A funkcionira pravo!!! :shock:
Ja otkad pijem ovo sam produktivniji za 50 %, manje umoran, bolje se koncentrisem, pokretniji, itd...
:shock:
Ozbiljno kazem!!!
three sisters

Post by three sisters »

B.Medjed wrote:http://www.biovea.net/
Imas filijale za razne zemlje. Nemam pojma kako to ide za kod nas, ali je najbolje da ih pitas. Mozda se bude nesto moralo doplatiti za postarinu ali to ne bi trebalo da bude skupo jer oni sve produkte prodaju sa besplatnom postarinom.
A sto nije ispitan, .ebes lafinu... Vec se ja mislim vise od par desetina godna zna za taj enzim ili sta li je, nisam ni ja apotekar, tj hijeroglifolog. Radi se o tome da su se ljudi godinama pitali kako to da Francuzi koji su poznate poguzije, a i piju ko krave uvijek tanji, zdraviji i duze zive od ostalih. I skontali ljudi da nesto mora da ima u vinu jer ce jedan Provencanijanac il' kako cemo ga vec nazvat' za rucak spucat' flasu crnog vina ko ja i ti kafu. I najede se gos'n fransoa ko konj i napije i jos da izvines prn. eee i ode. I nista mu. E to se zove francuski paradoks. I otkriju strucnjaci za paradokse da je to sve zbog tog enzima i skontaju da ga izoliraju od alkohola. :shock: I tako skontaju ljudi da to valja skroz. Naravno postoje i farmaindustrijski lobiji koji ce uvijek ovakve produkte gurati ispod tepiha. Nemas da pitas zasto! Jednostavno zato sto ako svi pocnu da koriste ovaj produkt, njihova prodaja raznih sranja kojima jedno popravljaju a drugo kvare u nasem organizmu bi pala ko brent oil zadnjih mjeseci. I tako...
A funkcionira pravo!!! :shock:
Ja otkad pijem ovo sam produktivniji za 50 %, manje umoran, bolje se koncentrisem, pokretniji, itd...
:shock:
Ozbiljno kazem!!!
ok, ja imam prijatelja Francuza koji vodi extra zdrav život pa ga budem pitala..a moja baka je bila takva, doživjela 96 godina, a pila po 2 litre vina i nekoliko čaša loze na dan..naravno da je živjela na selu, ne možeš ti u gradu gdje god da si, piti toliko i biti zdrav, hiljadu je tu faktora...
sojka

Post by sojka »

svjez vazduh je najbolja metoda. Par minuta setnje i po mogucnosti ostroh vazduha. Izbjegavaj kofein i cigare. I obican secer, pod jezikom, zbog dextroze, cini cuda!
forUMASH

Post by forUMASH »

....koncentracija se stice treningom i disciplinom/samodisciplinom....
....nakon uspijeha u prvoj oblasti ili sferi interesovanja, puno je lakse primjeniti nauceno na bilo koju drugu oblast....
three sisters

Post by three sisters »

forUMASH wrote:....koncentracija se stice treningom i disciplinom/samodisciplinom....
....nakon uspijeha u prvoj oblasti ili sferi interesovanja, puno je lakse primjeniti nauceno na bilo koju drugu oblast....
dobro jutro kolumbo :roll: :-)
StLouis

Post by StLouis »

evo jednog recepta kojeg vec prakticiram nekih desetak godina, dobar je, bezopasan, jednostavan, ali trazi puno samodscipline kitchme:)

ja uvijek moram odspavati svojih sedam do osam sati. u krevet idem rano, ustajem rano. iako sam zadnjih dvadeset godina proveo po velikim bucnim gradovima, ja ustanem ranije, i ukradem mu dva sata mira. nista ljepse nema nego ustati u cik jutra, popiti kafu na balkonu... mene to relaksira, bas kao neka vrsta joge :D

prvo pojedem zlicu meda, popijem sok od narandze, u u zadnje vrijeme i noni :D noni je zaista dobar stimulant, kao sto je i sok od nara

popijem salicu kafe, tusiranje s vrucom vodom, zatim hladan mlaz(ono sto te ne ubije to te ohrabri) :D onda dolazi dorucak, obavezno jedem zobene pahuljice, kukuruzne pahuljice, susene bademe, orahe, marelice, borovnice, jagode...dorucak nikad nemojte skipati, ja cu radije zakasniti na posao, nego propustiti dorucak. popijem tablete od zelenog caja, kamilice, ginsenga, multivitamin, i aspirin 80mg.

eh kada ovo uradis, picis i nema stajanja :D

na poslu ili u skoli se sto vise krecite, jedite male, ceste obroke, s puno, puno povrca, voca, ribe. ja dnevno konzumiram 7 vrsta povrca, sedam vrsta voca, i malu porciju ribe. trcite cetiri puta sedmicno, smijte se, druzite se, dnevno popijte casu vina, citajte, pijte dovoljno vode, koristite maslinovo ulje i u nicemu pretjerivati. dva puta mjesecno nagradite se s kako to ja nazivam; 'lazy day" dakle, dva dana u sedmici zaboravite na sve rutine, spavajte kojiko zelite ili ne zelite, jedite sta hocete, odkacite se...

poslije ove zivotne kure, koncentracija je na nivou. :)
forUMASH

Post by forUMASH »

three sisters wrote:
forUMASH wrote:....koncentracija se stice treningom i disciplinom/samodisciplinom....
....jel' ovo odgovor nakon koncetracije sa tabletom il' bez.... :roll:
three sisters

Post by three sisters »

forUMASH wrote:
three sisters wrote:
....jel' ovo odgovor nakon koncetracije sa tabletom il' bez.... :roll:
sad sam ja neprisebna, što hoću da probam tu tabletu, ok onda bi ti rekla i nešto drugo pored ovog, ali neću :-)
samo je stvar u tome da meni treba neka vrsta fizičko-psihičke koncentracije koja će da traje duže nego normalno, a ovo o čemu ti govoriš je primjenjujem, ja sam zadnja godina fakulteta i položila sam ihahaj ispita..
three sisters

Post by three sisters »

StLouis wrote:evo jednog recepta kojeg vec prakticiram nekih desetak godina, dobar je, bezopasan, jednostavan, ali trazi puno samodscipline kitchme:)

ja uvijek moram odspavati svojih sedam do osam sati. u krevet idem rano, ustajem rano. iako sam zadnjih dvadeset godina proveo po velikim bucnim gradovima, ja ustanem ranije, i ukradem mu dva sata mira. nista ljepse nema nego ustati u cik jutra, popiti kafu na balkonu... mene to relaksira, bas kao neka vrsta joge :D

prvo pojedem zlicu meda, popijem sok od narandze, u u zadnje vrijeme i noni :D noni je zaista dobar stimulant, kao sto je i sok od nara

popijem salicu kafe, tusiranje s vrucom vodom, zatim hladan mlaz(ono sto te ne ubije to te ohrabri) :D onda dolazi dorucak, obavezno jedem zobene pahuljice, kukuruzne pahuljice, susene bademe, orahe, marelice, borovnice, jagode...dorucak nikad nemojte skipati, ja cu radije zakasniti na posao, nego propustiti dorucak. popijem tablete od zelenog caja, kamilice, ginsenga, multivitamin, i aspirin 80mg.

eh kada ovo uradis, picis i nema stajanja :D

na poslu ili u skoli se sto vise krecite, jedite male, ceste obroke, s puno, puno povrca, voca, ribe. ja dnevno konzumiram 7 vrsta povrca, sedam vrsta voca, i malu porciju ribe. trcite cetiri puta sedmicno, smijte se, druzite se, dnevno popijte casu vina, citajte, pijte dovoljno vode, koristite maslinovo ulje i u nicemu pretjerivati. dva puta mjesecno nagradite se s kako to ja nazivam; 'lazy day" dakle, dva dana u sedmici zaboravite na sve rutine, spavajte kojiko zelite ili ne zelite, jedite sta hocete, odkacite se...

poslije ove zivotne kure, koncentracija je na nivou. :)
super zvuči :D ja koristim neke od tih proizvoda jutarnjih, dok si govorio o jutru dobro je bilo, ali gdje ću ja naći povrće na fakultetu? pojedeš ono što ti se nudi. da li u tih sedam vrsta povrća ubrajaš luk, mrkvu i to "sitno" povrće?
*mima*

#20 Re: tablete za koncentraciju

Post by *mima* »

three sisters wrote:Zanima me da li je netko od vas koristio tablete za koncentraciju? Na njemačkoj televiziji sam vidjela reklamu za dextro energy tablete, koje kod nas nemaju. Koje bi bile najbolje koje se mogu kod nas nabaviti? Da li mi ih preporučujete uopće, u smislu ima li kakvih neželjenih efekata?
Valjda treba da odes kod ginekologa po savjet, jer kontracepcija se ne uzima na svoju ruku. I svako razlicita iskustva sa kontracepcijom.
debela

Post by debela »

joj mime kralja, izbi me iz polozaja :lol: :lol:
izblajhana

Post by izblajhana »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e svaka cast...sto me nasmija na pocetku ovog tmurnog dana :lol:
three sisters

#23 Re: tablete za koncentraciju

Post by three sisters »

mima wrote:
Valjda treba da odes kod ginekologa po savjet, jer kontracepcija se ne uzima na svoju ruku. I svako razlicita iskustva sa kontracepcijom.
:-) :-) :lol: :lol: :lol:
Skyfox

#24 Re: tablete za koncentraciju

Post by Skyfox »

mima wrote:
What :-)
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

three sisters wrote:
On je forUMASH a ja sam "dobro jutro kolumbo"... :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply