Tablete ili recept za Neotigasol

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mikrozadatak

#1 Tablete ili recept za Neotigasol

Post by mikrozadatak »

Trebaju mi tablete Neotigasol. U BiH ih nema. U Hrvatskoj ima, može se kupiti na recept. Ali od ljekara opće prakse sam dobio recept koji je napisan na komadiću papira. Ima pečat i potpis, rukom napisan naziv lijeka ... po meni izgleda baš neozbiljno.
Poslao sliku recepta prijateljima koji su trenutno u Hrvatskoj, raspitali se u apotekama, u svim dobili identičan odgovor. Takav recept kod njih ne prolazi. Možeš kupiti lijek na recept, ali na pravi recept, kao nekadašnji. Sa nazivom institucije i navedenim svim detaljima.

Pitanje je zapravo gdje doći do takvog recepta.

Ili još bolje, ako neko zna ima li Neotigasola u BiH (provjerio sam telefonom koliko sam mogao, nema nigdje)
dječak sa šibicama

#2 Re: Tablete ili recept za Neotigasol

Post by dječak sa šibicama »

https://hzzo.hr/

zar nije najjednostavnije pitati na recimo ovoj adresi?
oldtajmer

#3 Re: Tablete ili recept za Neotigasol

Post by oldtajmer »

http://www.ljekarna-djivic.com/

provjeri ovdje,nekoliko sam puta tu nabavljao nesto sto nisam imao u sarajevu
dječak sa šibicama

#4 Re: Tablete ili recept za Neotigasol

Post by dječak sa šibicama »

Pa da, ili neka od ljekarni u HR, dace vam savjet ako nista.
mikrozadatak

#5 Re: Tablete ili recept za Neotigasol

Post by mikrozadatak »

Prije otvaranjs teme zvao sam apoteke u Metkoviću, Opuzenu, Vrgorcu, Trogiru ... prijatelji su obilazili apoteke u Vodicama. Uglavnom imaju lijek od 10mg, traže recept onaj nekadašnji. Ja sam dobio na komadu papira naziv lijeka ispisan rukom, potpis i pečat ljekara. Kaže mi da od uvođenja elektronskih druge recepte nemaju. Sve se dešava u Sarajevu.
Uglavnom situacija je sljedeća. Vrlo je vjerovatno da ću u ponedjeljak dobiti lijek iz Njemačke. I tamo treba recept, sve je gotovo završeno.
Ova apoteka u Tomislavgradu što je @oldtimer spomenuo naručuje ovaj lijek, čeka se 7 dana. Ako ne stigne ubrzo iz Njemačke završiću stvar u Tomislavgradu.

Hvala na komentarima, hvala @oldtimer na konkretnoj pomoći.
nepass1

#6 Re: Tablete ili recept za Neotigasol

Post by nepass1 »

mikrozadatak wrote: 24/05/2024 22:33 Prije otvaranjs teme zvao sam apoteke u Metkoviću, Opuzenu, Vrgorcu, Trogiru ... prijatelji su obilazili apoteke u Vodicama. Uglavnom imaju lijek od 10mg, traže recept onaj nekadašnji. Ja sam dobio na komadu papira naziv lijeka ispisan rukom, potpis i pečat ljekara. Kaže mi da od uvođenja elektronskih druge recepte nemaju. Sve se dešava u Sarajevu.
Uglavnom situacija je sljedeća. Vrlo je vjerovatno da ću u ponedjeljak dobiti lijek iz Njemačke. I tamo treba recept, sve je gotovo završeno.
Ova apoteka u Tomislavgradu što je @oldtimer spomenuo naručuje ovaj lijek, čeka se 7 dana. Ako ne stigne ubrzo iz Njemačke završiću stvar u Tomislavgradu.

Hvala na komentarima, hvala @oldtimer na konkretnoj pomoći.
Odi dr i reci da ti treba bijeli komercijalni recept da bi mogao nabaviti lijek. Prije je tako moglo 100%.
Post Reply