Tablete i marihuana u trudnoci

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

eellmiccaaaa

#1 Tablete i marihuana u trudnoci

Post by eellmiccaaaa »

Imam jedan veeliki problem, ulazim u 9. mjesec trudnoce.. prije trudnoce sam svakodnevno konzumirala raznorazne opijate..medjutim kako prva 2/3 mjeseca nisam ni znala da sam trudna, nastavila sam sa konzumiranjem raznoraznih tableta, marihuana, alkohol, speed itd.. Mislila sam da cu prestati onog trena kad sam saznala da sam trudna, ali nazalost nisam. Nedavno sam isla na ultrazvuk doktor kaze da je s bebom sve uredu. Stomak mi je poprilicno mali za 9. mjesec.. Ali ja i dalje svakodnevno pijem tablete kao sto su tramadol, apaurini, xaloli i sl. Problem je sto ih ne pijem u malim kolicinama i sto odjednom popijem dosta tableta.. Uz to konzumiram marihuanu svaki dan, alkohol povremeno. Zanima me da li ce to sve imati uticaja na zdravlje djeteta kada se rodi, te sta je sve moguce da se desi. Sumnjam da se djetetu sad nesto moze desiti, s tim da se za manje od mjesec dana trebam poroditi. Da li je moguce da je s bebom zaista sve uredu, kao sto mi je doktro rekao? Da li je imao neko slicnih iskustava?
Ludzak

#2 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by Ludzak »

:nevjerujem: :nevjerujem: :nevjerujem:
pa naravno da ce imati uticaja. I pored saznanja da si trudna ti i dalje pocela konzumirat te gluposti. Meni je fakat tesko povjerovat u tu tvoju pricu.
Last edited by Ludzak on 18/08/2013 21:25, edited 1 time in total.
Nuken

#3 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by Nuken »

tramadol, apaurini, xaloli i sl. Problem je sto ih ne pijem u malim kolicinama i sto odjednom popijem dosta tableta.. Uz to konzumiram marihuanu svaki dan, alkohol povremeno.
Ni cigarete se ne preporučuju u trudnoći,a kamoli ovo sve sto si ti nabrojala.
Kakav je to doktor koji te nije ozbiljno upozorio,jer mnoge patološke promjene na fetusu ne mogu se zapaziti običnim ultrazvukom.
eellmiccaaaa

#4 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by eellmiccaaaa »

Ludzak wrote::nevjerujem: :nevjerujem: :nevjerujem:
pa naravno da ce imati uticaja. Al ja bas nemogu povjerovat u tu tvoju pricu.
Vjeruj... Da nije ovakva situacija ne bih sigurno otvarala ovu temu na forumu.. Zanima me misljenje drugih...
manekenka u penziji

#5 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by manekenka u penziji »

Samo tako nastavi, ima da ti beba bude navucenija od tebe. Bože dragi, ko sve djecu dobije...
eellmiccaaaa

#6 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by eellmiccaaaa »

manekenka u penziji wrote:Samo tako nastavi, ima da ti beba bude navucenija od tebe. Bože dragi, ko sve djecu dobije...
eellmiccaaaa

#7 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by eellmiccaaaa »

manekenka u penziji wrote:Samo tako nastavi, ima da ti beba bude navucenija od tebe. Bože dragi, ko sve djecu dobije...
Last edited by eellmiccaaaa on 18/08/2013 21:33, edited 1 time in total.
Ludzak

#8 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by Ludzak »

Svacega u Bozijoj basti ima. Katastrofa stvarno. :shock:
graue_maus

#9 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by graue_maus »

ne nerviraj se i nepravi sebi stres bez veze ....ako se ti osjecas ok i doktor ti kaze beba je ok .... sta vise trazis sad, da prestanes nema vajde nikakve .....ali ne nadaj se mirnoj bebi ......
Ludzak

#10 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by Ludzak »

Da li iskreno zelis da rodis to dijete?
pussysmoke

#11 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by pussysmoke »

eellmiccaaaa wrote:Zanima me misljenje drugih...
Koliko je tebi godina?
eellmiccaaaa

#12 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by eellmiccaaaa »

graue_maus wrote:ne nerviraj se i nepravi sebi stres bez veze ....ako se ti osjecas ok i doktor ti kaze beba je ok .... sta vise trazis sad, da prestanes nema vajde nikakve .....ali ne nadaj se mirnoj bebi ......
Ja se osjecam skroz ok, uopste i ne osjetim trudnocu.. Samo me zabrinjava da li ce dijete imati neke velike posljedice
manekenka u penziji

#13 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Ludzak wrote:
Svacega u Bozijoj basti ima. Katastrofa stvarno. :shock:
Ja kad čujem ovakve "majke" odmah se sjetim parova koji ne mogu imati bebu. To sto ona radi svom djetetu ja ne bih ni životinji uradila.
Sirri

#14 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by Sirri »

Čitam i ne vjerujem. Izvini molim te, ali stvarno ne mogu da vjerujem da si ozbiljna. Konzumiraš redovno marihuanu u kasnoj trudnoći, pored toga i alkohol, a ultrazvuk pokazao da je sve uredu? :shock:
Ludzak

#15 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by Ludzak »

eellmiccaaaa wrote:
graue_maus wrote:ne nerviraj se i nepravi sebi stres bez veze ....ako se ti osjecas ok i doktor ti kaze beba je ok .... sta vise trazis sad, da prestanes nema vajde nikakve .....ali ne nadaj se mirnoj bebi ......
Ja se osjecam skroz ok, uopste i ne osjetim trudnocu.. Samo me zabrinjava da li ce dijete imati neke velike posljedice
cim ti ne osjetis trudnocu i ne raste ti stomak, to nije u redu pa nek doktor prica sta hoce. :-?
manekenka u penziji

#16 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Kako se neće osjećati okej kad je sretnija nego dino dvornik onomad
anonimnaosoba

#17 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by anonimnaosoba »

sherbett wrote:da li ti stvarno želiš čuti mišljenje drugih?
:thumbup:

Kad bi čula moje, završio bih u zatvoru, a ne u Banovićima :D
graue_maus

#18 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by graue_maus »

eellmiccaaaa wrote:
to se nikad ne zna , pogotovu te psihicke,one se vide tek nakon poroda.......
pirmin

#19 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by pirmin »

Neki se muce godinama da dobiju toliko zeljeno dijete, nema sta ne poduzimaju a idioti opet,
kako rece jedan njemacki satiricar...dovoljno je da se pogledaju i par djece- ni krive, ni duzne...je tu.

Nadam se da se radi o klasicnom spamanju.
Inace...
eellmiccaaaa

#20 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by eellmiccaaaa »

Ludzak wrote:
eellmiccaaaa wrote:
cim ti ne osjetis trudnocu i ne raste ti stomak, to nije u redu pa nek doktor prica sta hoce. :-?
stomak mi raste al to je minimalno. usla sam u 9 mjesec, udebljala sam se svega 3/4 kile... Relativno mi je jako mal stomak u odnosi na mjesec u kojem sam.. Osjetim mrdanje bebe, ali ja na sebi ne osjecam nikakve promjene velike
eellmiccaaaa

#21 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by eellmiccaaaa »

sherbett wrote:kako slatko! ne osjećaš nikakve promijene u 9. mj. trudnoće :hihihi:
samo 3-4 kg..koliko ti plod teži? pola kile?
otvorila sam ovu temu da bi mi neko dao neko konkretno misljenje, nemam nista od tih vasih ironicnih komentara ;)
Sirri

#22 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by Sirri »

eellmiccaaaa wrote: otvorila sam ovu temu da bi mi neko dao neko konkretno misljenje, nemam nista od tih vasih ironicnih komentara ;)
Šta je s bebinim ocem? Je l' ti on nabavlja marihuanu? :-) :roll:
pussysmoke

#23 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by pussysmoke »

Sirri wrote:
eellmiccaaaa wrote: otvorila sam ovu temu da bi mi neko dao neko konkretno misljenje, nemam nista od tih vasih ironicnih komentara ;)
Šta je s bebinim ocem? Je l' ti on nabavlja marihuanu? :-) :roll:
Nisu valjda oboje ograničeni. :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#24 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by Velkoski »

Ako ne trollaš, a trollaš, ubij se.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#25 Re: Tablete i marihuana u trudnoci

Post by plain vanilla »

leet wrote:Ako ne trollaš, a trollaš, ubij se.
tacno tako :-)
Post Reply