Tablet problem
Moderator: Benq
-
aida25
#1 Tablet problem
Pozdrav, pokusacu ovdje da pitam pa ako ima ko online i raspolozen da odgovori.. Kupila sam skoro tablet na piku, cini mi se Mediacom sta li tako nekako marka, nije bio jeftin, nov potpuno ja ga otpakovala, ali problem je u tome sto mu internet brzina na speed testu nikako ne prelazi 10 mb/s. Svi uredjaji u kuci imaju maksimalnu brzinu 40 mb a kod njega problem, prespor je yt se jedva gleda, filmovi nikako pa cak i eon.tv. Eto ne znam sta da radim s njim, ima li ista da se moze to popravit, ovako mi je beskoristan totalno, mislim da mi covjek podvalio nije kupilo je sigurno 20 ljudi takav tablet od njega. Ja se u tehniku uopste ne razumijem, Ima li ista da se moze uradit da mu radi internet makar malo bolje?
- diablobih
#2 Re: Tablet problem
Nema pomoci, samo smece. Trpi ili baci.
-
aida25
#3 Re: Tablet problem
Joj tako sam i mislila samo sam htjela da vidim i ovdje, nista hvala ti na odg.
- славянин
#4 Re: Tablet problem
Imas par nelogicnosti tu:aida25 wrote:Pozdrav, pokusacu ovdje da pitam pa ako ima ko online i raspolozen da odgovori.. Kupila sam skoro tablet na piku, cini mi se Mediacom sta li tako nekako marka, nije bio jeftin, nov potpuno ja ga otpakovala, ali problem je u tome sto mu internet brzina na speed testu nikako ne prelazi 10 mb/s. Svi uredjaji u kuci imaju maksimalnu brzinu 40 mb a kod njega problem, prespor je yt se jedva gleda, filmovi nikako pa cak i eon.tv. Eto ne znam sta da radim s njim, ima li ista da se moze to popravit, ovako mi je beskoristan totalno, mislim da mi covjek podvalio nije kupilo je sigurno 20 ljudi takav tablet od njega. Ja se u tehniku uopste ne razumijem, Ima li ista da se moze uradit da mu radi internet makar malo bolje?
-10mb/s ti je vise nego dovoljno da YT ide bez problema.
-Dali pararelno koristis vise uredjaja na istom internetu (znaci ako imas kuci internet 20mbs i ukljucis 2 uredjaja da downloaduju nesto naprimjer nece oba ici po 20 nego sada imas 10mbs)
-Pogledaj postavke procackaj da ti nije limitiran kako internet.
-Probaj se preko sim a na 3-4g spojiti pa vidi kako ide internet.
-Provjeri da nema vec preinstaliran kakav VPN pa te ne usporava.
Pokusaj se spojiti na neki drugi wifi.
I na kraju uradi hard reset ako nista od toga ne upali tj postavke su ok:
-
aida25
#5 Re: Tablet problem
Tebi puno hvala, internet postavke sam vec gledala sve je ok a i formatirala sam ga, bas onako kako si ti rekao al' nista opet brzina 10mb, vidjecu da odnesem u radnju gdje rade servis racunara pa ce oni spojit i na bolji internet i rec mi za 5 min ima li sta od njega ili nema, a youtube moze radi. U svakom slucaju hvala vam na pomoci.