Tabla GRADA Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
CartmanSA

#1 Tabla GRADA Sarajevo

Post by CartmanSA »

Jednu stvar vec duze vremena hocu da napisem a nikako da nadjem vrijeme...

ne znam jeste li primjetili ali table grada SArajevo nigdje nema.. u grad se moze uci iz nekoliko pravaca:
put m17 iz pravca mostara (mislim da je zadnja tabla koja navodi prema sarajevu ona kod skretanja za hadzice i pokazuje Sarajevo istok 23km),
put preko autoputa iz pravca zenice - ako ides preko rajlovca ima tabla sarajevo 6 ili 8 km a ako ides preko vogosce nema nikakve table...
put iz pravca pala takodjer nema nikakve table...
put preko krupca - takodjer nema table

ja ne znam da se moze jos nekako uci u grad...

Samo da se razumijemo ima tabla kantona ali to nije isto sto i grad....
bez omalovazavanja ikoga smeta mi sto recimo Rastelica ima svoju tablu a grad Sarajevo nema....

jeste li negdje vidjeli tablu grada????
BSn

#2 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by BSn »

Bilo bi, mozda, malo cudno da se postavi tabla s natpisom "SARAJEVO CAPAJEBO" ondje kod bivseg Oslobodjenja, ili, pak, na izlazu iz Vogosce, ili na sred Dobrinje. To bi samo jos vise zbunilo turiste.
Fakat, bi bilo malo bezveze da na Nedzaricima stoji tabla s onim "Welcome to Sarajevo", jer kako bi se, onda, osjecali oni s Ilidze?! :D
CartmanSA

#3 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by CartmanSA »

BSn wrote:Bilo bi, mozda, malo cudno da se postavi tabla s natpisom "SARAJEVO CAPAJEBO" ondje kod bivseg Oslobodjenja, ili, pak, na izlazu iz Vogosce, ili na sred Dobrinje. To bi samo jos vise zbunilo turiste.
Fakat, bi bilo malo bezveze da na Nedzaricima stoji tabla s onim "Welcome to Sarajevo", jer kako bi se, onda, osjecali oni s Ilidze?! :D

ovo boldirano bi sigurno nekome bolo oci :) ... ali nije to bitno...

bitno je to sto nema table uopste...

ilidza je ja mislim dio grada tj posebna opstina u gradu ali Tercin, Pazaric i sl. nisu... a tabla kantona pocinje/zavrsava ispred onog tunela iznad tarcina (put prema mostaru)
BSn

#4 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by BSn »

CartmanSA wrote:
ilidza je ja mislim dio grada tj posebna opstina u gradu ali Tercin, Pazaric i sl. nisu... a tabla kantona pocinje/zavrsava ispred onog tunela iznad tarcina (put prema mostaru)
O tome ti i govorim, Ilidza nije dio Grada. Znaci, morali bi negdje u Nedzaricima staviti tablu, posto su samo Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad dijelovi Grada Sarajeva. Ilidza, Vogosca, itd. nisu. Samo bi unjeli dodatnu zabunu da u pola "grada" stavimo natpis "SARAJEVO", jer ionako dobar dio "domorodaca" ne zna koji je dio grada Grad, a koji nije. Sad zamisli sta bi bilo kad dodju ljudi iz drguih gradova, ili strani turisti. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

Na ulazu sa Ilidže na zgradi TV doma stoji dobrodošli u olimpijski grad
Na ulazu sa pala piše oznaka kantona, ali tu odmah i počinje grad.

Inače, misim da si u pravu, klasična tabla ne mislim da postoji.

Sa autoputa ima Vogošća, ima tabla i završetka Vogošće, mislim da ima i tabla KObilje glave ili tako nešto i onda dalje nema (iako je diskutabilno gdje bi tu i bio početak Sarajeva)
Erzsebet

#6 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by Erzsebet »

Ulaz u Sarajevo ima i s Vraca, te s Trebevića, preko Širokače.

Nešto kao da se kroz maglu sjećam, ali čini mi se da sam vidio tablu na ulazu, kad se ide s Pala... Nisam siguran, možda je to bilo prije rata :) :sax:
zecko_kupuz

#7 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by zecko_kupuz »

BSn wrote:Bilo bi, mozda, malo cudno da se postavi tabla s natpisom "SARAJEVO CAPAJEBO" ondje kod bivseg Oslobodjenja, ili, pak, na izlazu iz Vogosce, ili na sred Dobrinje. To bi samo jos vise zbunilo turiste.
Mogli bi postaviti tablu "Downtown Sarajevo". Ili možda "Sarajevo - welcome to the fun side". :lol:
Skyfox

#8 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by Skyfox »

Zato kad prodes TOM na putu prema Bjelasnici stoji Istocno Sarajevo...
Sunrise00

#9 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by Sunrise00 »

Skyfox wrote:Zato kad prodes TOM na putu prema Bjelasnici stoji Istocno Sarajevo...
Grad Istocno Sarajevo :oops: :D :D
Skyfox

#10 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by Skyfox »

bash
Gile Šampion

#11 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by Gile Šampion »

Imaju table ''Kanton Sarajevo'',što opet po meni nije odgovarajuće...

Dobro si ti to primjetio :)
Cafe Camargue

#12 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

To je zato što grad Sarajevo administrativno i ne postoji. Sastavljen je od opština, a sve te opštine čine jedan veliki Kanton Sarajevo.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#13 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by Pera Trta »

Cafe Camargue wrote:To je zato što grad Sarajevo administrativno i ne postoji. Sastavljen je od opština, a sve te opštine čine jedan veliki Kanton Sarajevo.
Potpuno tačno. Većina ljudi to ne zna.
Skyfox

#14 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by Skyfox »

ne postoji... nekad je postojao
JThomas

#15 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by JThomas »

Pera Trta wrote:
Cafe Camargue wrote:To je zato što grad Sarajevo administrativno i ne postoji. Sastavljen je od opština, a sve te opštine čine jedan veliki Kanton Sarajevo.
Potpuno tačno. Većina ljudi to ne zna.
pa šta je onda alija behmen, šta je onda gradsko vijeće? grad sarajevo čine opštine stari grad, centar, novo sarajevo i novi grad.

http://www.sarajevo.ba
respo

#16 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by respo »

logicki gledano ako cete po papirima i tome sta je sarajevo tabla treba biti na stupu negdje

onda bi se digli ljudi sa ilidze itd naselja kako mi nismo sarajlije itd

tu bi onda bilo ko je veci sarajlija
JThomas

#17 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by JThomas »

sarajevo je malo mjesto pored ilidže :lol: :D
CartmanSA

#18 Re: Tabla GRADA Sarajevo

Post by CartmanSA »

pa dobro, stvarno meni nije bitno gdje ce biti postavljena tabla grada samo da postoji... svjestan sam granica kantona ali jel to znaci da su recimo tarcin i pazaric djelovi Sarajeva...

jel mi zivimo u gradu ili ne (administrativno)???
Post Reply