Ta divna davna vremena...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JBT

Post by JBT »

Ti si izgleda bio politicar u djetinstvu,onaj koji uvijek sjebe partiju klikera,tip koji se pojavi na derneku i sve upropasti......nista licno ali tekst stvara takvu sliku.
On je onaj sa onom facom ko da mu cijelo vrijeme nesto smrdi ispod nosa.
danas

Post by danas »

@mostarac:
nis' ti ne valja ovaj tekst :x
gdje su mikijev i politikin zabavnik, gdje je galaksija, gdje je nedjeljni zabavnik nedjeljom ujutro sa rusom i vajtom, gdje je poletarac, gdje je jelenko, gdje su oni albumi sa slicicama zivotinjsko carstvo, gdje je riznica, gdje je... ehhh.... :roll:
JBT

Post by JBT »

....Branko kockica i Opstanak......
Iz Politikinog zabavnika sam ucio citati.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

danas wrote:@mostarac:
gdje su mikijev i politikin zabavnik, gdje je galaksija, gdje je nedjeljni zabavnik nedjeljom ujutro sa rusom i vajtom, gdje je poletarac, gdje je jelenko, gdje su oni albumi sa slicicama zivotinjsko carstvo, gdje je riznica, gdje je... ehhh.... :roll:
Nadje me... :roll:
mala-i

Post by mala-i »

Vodenjak wrote:
danas wrote:@mostarac:
Nadje me... :roll:
i..i...Mikijev almanah,Svakog petka ispočetka,Aca Poštar,Poštanski sandučić..
sjeća li se iko kako se zvala ona dječja emisija iz osamdesetih gdje se pominjalo ono "dva lokvanja oko panja"?
danas

Post by danas »

JBT wrote:....Branko kockica i Opstanak......
naravno... ali ovi su vec spomenuti u mostarcevom tekstu... :wink:
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

Šbb Kbb? :-D

Mi volimo zivotinje zato zato zato...zato sto se one...ponasajuuuu umiljatoooo :-D
talijan

Post by talijan »

Nostalgijo, haras na ovim prostorima.
zena21

Post by zena21 »

Sta djeca znaju o zavicaju?

Rijec muž je nastala tako što je žena muzla kravu, krava je rekla MU, zena je rekla Ž :shock: :lol: , i tako je nastala rijec MUŽ. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
River_isle

Post by River_isle »

To je mojoj sister bila najdraza emisija; sada kada pitam za porijeklo neke rijeci ona s osmjehom kaze "Mislim da to dolazi od neke... grcke rijeci..." Posto sam ja malo mladja (mislim, sad sam vec stara koka) moje djetinjsvo je obiljezila Vesna-satricic, ali sjecam se ja i ta-ta-ta-tira :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

OTVORI PROZOR....
na slovo na slovo...J...pa Zijah izvadi Jabuku iz torbe...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ili Tamara, operska pjevacica iz te emisije, koja pokazuje kako se pjeva pod vodom...
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Nas je Dusko pitao kako je nastala rijec januar i sijecanj.
Sjecam se kao da je bilo jucer. :)

A sjeca li se neko od vas Super Bake (mislim da je porijeklo iz Engleske, ali nisam sigurna)?
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mIRCerka wrote:OTVORI PROZOR....
One dvije bliznakinje su bile zanimljive. :)

Sjecate li se mozda Memoari porodice Milic? Tu je isto Zijah glumio. :)
Saraswati

Post by Saraswati »

cHupjahalic@ wrote:A sjeca li se neko od vas Super Bake (mislim da je porijeklo iz Engleske, ali nisam sigurna)?
Kako da ne?!
Superbaka je bila legenda! :D
A mi smo je uvijek zamisljali sa Superdedom :D
Sjeca li se ko Superdeke? :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cHupjahalic@ wrote:
mIRCerka wrote:OTVORI PROZOR....
One dvije bliznakinje su bile zanimljive. :)

Sjecate li se mozda Memoari porodice Milic? Tu je isto Zijah glumio. :)
zlatna ribica :D

meni je nedeljom u 10 ritual bio MUZICKI TOBOGAN...
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mIRCerka wrote:meni je nedeljom u 10 ritual bio MUZICKI TOBOGAN...
Ah, to ne smijemo zaboraviti... Za svaki poen dobijali po jednu lopticu (bile plave i crvene koliko se sjecam). :)

Sami uvod je bio zanimljiv sa plesom. :D
dobrinja_man

Post by dobrinja_man »

mozda je bolje odrast uz zvuk rata na sorround zvucnicima neg' uz zvuk rata ispred haustora i vrisku cijelo djetinstvo i onda poslije nemat nista od toga,mozda je tako jednostavno lakse ne znam........Igrali smo se i mi poslije rata
vasih igara jer smo samo znali 'ajmo ta-ta(fuj).Morali nas starci uciti kako se igra zmire i toga!!! :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dobrinja_man wrote:mozda je bolje odrast uz zvuk rata na sorround zvucnicima neg' uz zvuk rata ispred haustora i vrisku cijelo djetinstvo i onda poslije nemat nista od toga,mozda je tako jednostavno lakse ne znam........Igrali smo se i mi poslije rata
vasih igara jer smo samo znali 'ajmo ta-ta(fuj).Morali nas starci uciti kako se igra zmire i toga!!! :x
:( cuj nase i vase igre :(
na Dobrinji je bilo super igrati se Limuna i Narandze...posto smo u ravnici, zgrade ko kutije sibica poslagane, sekunda posla zbuniti neprijatelje mapom...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mIRCerka wrote:
dobrinja_man wrote:mozda je bolje odrast uz zvuk rata na sorround zvucnicima neg' uz zvuk rata ispred haustora i vrisku cijelo djetinstvo i onda poslije nemat nista od toga,mozda je tako jednostavno lakse ne znam........Igrali smo se i mi poslije rata
na Dobrinji je bilo super igrati se Limuna i Narandze...posto smo u ravnici, zgrade ko kutije sibica poslagane, sekunda posla zbuniti neprijatelje mapom...
Iako sam bio medju najboljima u toj igri :kravata: :D ni do dan danas nisam skuzio zasto se tako zove (ili zvala?) :-) :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vodenjak wrote:
mIRCerka wrote:
Iako sam bio medju najboljima u toj igri :kravata: :D ni do dan danas nisam skuzio zasto se tako zove (ili zvala?) :-) :-)
ni ja ne kontam osim da imas dva tima... :roll:

meni je igra zmire bila super na bjelavama...kroz avlije s Visnjika spicis do Doma u sekundi...
BECHO

Post by BECHO »

Ja se volio igrat rata na strani partizana. Neki drugi su i tad rado bili SS-ovci al' to je sad druga prica! :D
mala-i

Post by mala-i »

mi kad smo igrali limuna i narandže,nacrtali bismo kredom startna mjesta u obliku istih...zato se valjda i igra tako zvala...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BECHO wrote:Ja se volio igrat rata na strani partizana. Neki drugi su i tad rado bili SS-ovci al' to je sad druga prica! :D

Ma vidim ja odavno da si ti neki ubaceni element... :D

;-)
BECHO

Post by BECHO »

Vodenjak wrote:
BECHO wrote:Ja se volio igrat rata na strani partizana. Neki drugi su i tad rado bili SS-ovci al' to je sad druga prica! :D

Ma vidim ja odavno da si ti neki ubaceni element... :D

;-)
OZNA sve dozna! :D
Post Reply