T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
The Nightwatchman

#1 T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by The Nightwatchman »

khm, khm

naime, imam problem sa t-zonom. ovaj dio oko obrva i na vrhu nosa mi je jako suh i peruta se, dok je ostatak lica izrazito masan.

kako imam ozbiljan problem sa transformacijom iz balkanskog međed muškarca u zapadnjački orijentiranog metro šonju, nemam namjeru kupovati kremu kojom bi se packao. :D

međutim, palo mi je na pamet da bi mogao u tu svrhu iskoristiti aftershave balsam koji je na bazi vode i koji mi nevjerovatno odgovara kozi (godi). sta mislite, da li da se pocnem mazati sa aftershave balm-om po T-zoni i da li bi taj preparat hidratizirao kozu u tom predjelu, te smanjio probleme koje imam?

:thumbup:

ko god pomisli da sam napravio promasaj postavljajuci ovu temu, najvjerovatnije je u pravu, ali to ne znaci da nisam ozbiljan i da ne ocekujem odgovor :D :D
otherside

#2 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by otherside »

ako ti u tom aftershave-u ima i naznaka alkohola (pročitaj sastav pažljivo) onda nemoj stavljati na nos i čelo, živ bio :D
i izbjegavaj umivanje lica sapunom, sve to suši kožu.
i da ....krema ti ne gine :D ima avene super cold hidratantnu kremu za lice i tijelo, probaj :D
The Nightwatchman

#3 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

otherside wrote:ako ti u tom aftershave-u ima i naznaka alkohola (pročitaj sastav pažljivo) onda nemoj stavljati na nos i čelo, živ bio :D
i izbjegavaj umivanje lica sapunom, sve to suši kožu.
i da ....krema ti ne gine :D ima avene super cold hidratantnu kremu za lice i tijelo, probaj :D
nema alkohola 100% (u bbi-u kupio :D )
sistem

#4 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by sistem »

a jel to samo da se peruta, ili je i malo crveno, kao iritirano? narocito u obrvama i sa strana nosa?
The Nightwatchman

#5 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

sistem wrote:a jel to samo da se peruta, ili je i malo crveno, kao iritirano? narocito u obrvama i sa strana nosa?
pa da, upravo to sto govoris.mislim, nije toliko strasno ali mi ide na zivce. truni mi se u tanjir kad jedem :D :D :D :D :D :D :D

fuj, jesam odvratan
kEN0

#6 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by kEN0 »

nije sramota pitati, sramota je ne znati!
sistem

#7 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by sistem »

The Nightwatchman wrote:
sistem wrote:a jel to samo da se peruta, ili je i malo crveno, kao iritirano? narocito u obrvama i sa strana nosa?
pa da, upravo to sto govoris.mislim, nije toliko strasno ali mi ide na zivce. truni mi se u tanjir kad jedem :D :D :D :D :D :D :D
fuj, jesam odvratan
jesi :D
al ne beri brigu, to su proteini.

nego to ti je neka seboreicna dermatoza (seborrheic dermatitis), ovi doktori ovdje ce ti bolje reci. postoje kreme bas za to, nije dovoljno koristiti ove obicne. meni je pomogla ova:
http://www.elidel.com/info/treating/about_elidel.jsp
i ranije sam koristio neki nisoral

ali nista od toga dok ne odes dermatologu :wink:
otherside

#8 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by otherside »

sistem wrote:
The Nightwatchman wrote:
fuj, jesam odvratan
jesi :D
al ne beri brigu, to su proteini.

nego to ti je neka seboreicna dermatoza (seborrheic dermatitis), ovi doktori ovdje ce ti bolje reci. postoje kreme bas za to, nije dovoljno koristiti ove obicne. meni je pomogla ova:
http://www.elidel.com/info/treating/about_elidel.jsp
i ranije sam koristio neki nisoral

ali nista od toga dok ne odes dermatologu :wink:
rekoh ti ja ... kremica :D stisni zube i malo se strpi, neće ti otpasti dlake na grudima junačkim :D
sistem

#9 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by sistem »

otherside wrote:rekoh ti ja ... kremica :D stisni zube i malo se strpi, neće ti otpasti dlake na grudima junačkim :D
a, to hoce :D
sto odpadne sa grudi, izraste u nosu i usima
al bolje i to nego suha t-zona
otherside

#10 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by otherside »

sistem wrote:
otherside wrote:rekoh ti ja ... kremica :D stisni zube i malo se strpi, neće ti otpasti dlake na grudima junačkim :D
a, to hoce :D
sto odpadne sa grudi, izraste u nosu i usima
al bolje i to nego suha t-zona
joj tebe...pa neće čojek da se transformiše iz balkanskog međeda...lijepo napisao u uvodu :D
al' medjedu se ne ljušti čelo :D a da kupiš kakvu kremu za jačanje korijena dlake :D
pustopoljina

#11 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by pustopoljina »

ja ti taman htjela napisati-uradi piling (ako ti crnjak ici u prodavnicu kupiti piling-uzmes cajnu kasiku soli i veliku kasiku meda -izmijesas-umijes se-naneses na taj dio smjesu,lagano istrljas-isperes-namazes nekom kremom,laganom (ako neces kremom-:D stavis malo mlijeka na vatu i utapkas).
ali ako su vece ljuspice,pa crvenilo,pa mozda i svrabez (ne mora)(ne bih da te strasim-ali se moze prosiriti na vlasiste,na usi itd)-moras kod dermatologa-jer mogao bi biti seboroicni dermatitis-dermatolog propise kreme sa aktivnim tvarima,a ima i neutralne kreme koje samo mnogo bolje hidratiziraju i ne sadrze konzervanse (frisko napravljene u apoteci,kratak rok trajanja) -kod blagih oblika-to odmah pomaze.
zijancer

#12 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by zijancer »

da li za pranje lica koristis sapun? ako da, koliko cesto?
ljubav_aha

#13 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by ljubav_aha »

The Nightwatchman wrote:kako imam ozbiljan problem sa transformacijom iz balkanskog međed muškarca u zapadnjački orijentiranog metro šonju, nemam namjeru kupovati kremu kojom bi se packao. :D
muskarci se mazu balzamom nakon brijanja

ili mazu kremom lice,jer je koza izuzetno suha,doslovno skripi

ne razumijem,od kada je koristenje kreme za lice simbol oduzimanja muskosti :lol: ili je to predstavljeno kao problem za oduzimanje balkanske-muskosti :lol:
Loulou

#14 Re: T-zona (ne mogu vjerovat da ovo pitam) :D

Post by Loulou »

Možda ovdje nađeš nešto:
http://www.adrience.com/
Proizvoda ima u apotekama (nisu jefitni).
Post Reply