Kako otkazati korištenje usluge našem dragom T...comu!?Ja ne znam kako.Ne zato što nemam srca da to učinim već jednostavno što mi ne dozvoljavaju.To je po principu:Telekom ili ništa.Slučaj 1: Pokušavam odjaviti fiksni telefon i jedva u jedvite jade nakon višednevnog mučenja uspijem:telefonom-ne,e-mailom-ne,na šalteru-da,ali kad sam došla službenici su mi ponudili obrazac da isključim telefon na godinu dana,ali da prvo platim uključenje pa će mi onda isključiti telefon i računi mi neće dolaziti godinu dana.Otkazati uslugu potpuno!-e to neće ići.Oni čak i neznaju da to neko želi i da može učiniti!nakon sat i više raspravljanja doslovce provalim u direkciju,ono sa druge strane i jedva u računovodstvu!? to završim.
Slučaj 2:U martu podnesem zahtjev za ADSL a da mi prethodno isključe dial-up što je i logično.Ali došli,uključili ADSL fizički precvikali kablove i isključili dial-up i...računi mi uredno već mjesecima stižu za obje usluge.Probam e-mailom riješiti problem i dobijem odgovor za pet minuta :obratite se na broj.....zaboravih više i koji.Obratim se,kažu dođite lično.Dođem lično-e neće ići,na šalteru nemaju obrazac!!!Ovaj put ne uspijem ni sa druge strane to riješiti.HELP!!!KO ZNA KAKO DA OTKAŽEM OTKAZANO NEKA MI POMOGNE!!!
T...COM ILI NIŠTA!
- karanana
#2 Re: T...COM ILI NIŠTA!
pa kada si prijavljivao adsl a odjavljivao dial-up, vjerovatno si popunio jedan obrazac za prijavu adsl-a a drugi obrazac za odjavu dial-upa koji si morao potpisati da zakljucno sa tim i tim datumom gasis dial-up. fino odneses taj potpisani odjavni obrazac na salter i pokazes kad si raskino dial-up.
a reci mi koje su mi opcije kod fiksong telefona? moze li se ta usluga "zalediti"? koliko me kosta to? koliko mi mjesecno dolazi racun kad je fiksna linija zaledjena? koliko me kosta odledjivanje? koliko je totalna odjava telefona? koliko kosta ponovno uvodjenje istog?
a reci mi koje su mi opcije kod fiksong telefona? moze li se ta usluga "zalediti"? koliko me kosta to? koliko mi mjesecno dolazi racun kad je fiksna linija zaledjena? koliko me kosta odledjivanje? koliko je totalna odjava telefona? koliko kosta ponovno uvodjenje istog?
-
halaša
#3 Re: T...COM ILI NIŠTA!
Nažalost naš operater nije dorastao pružanju usluga kakve reklamira.Ja sam imala nezgodu da sam iskoristila onu opciju-"prijavite telefonom.Nazovite nas i dolazimo".I došli su.Samo što su propustili, odnosno službenik kojem sam podnijela zahtjev,da upiše da sam otkazala dial-up.A što se tiče usluga "zaleđivanja"!?pa jeftinije ti je odjaviti i kada ti zatreba ponovo prijaviti.Ako uspiješ.
- karanana
#4 Re: T...COM ILI NIŠTA!
pa u pravu si, odjavljivanje je vjerovatno jeftinije, posebno jer ono svakog septembra imaju onu akciju prikljucenja za 1 KM.
a to za dial-up, hmm, ne preostaje ti nista drugo nego da odes na salter i da se svadjas da govoris da si otkazala dial-up rezonujuci to pitanjem teti na salteru "da li postoji iko ko ima i dial-up i adsl?" mislim, te dvije usluge jednostavno ne idu jedna uz drugu ili imas jednu ili drugu. ali kao sto smo vec ovdje prezvakali oni su tvrdoglavi i vjerovatno ces morati ponovo to obrazcem otkazati i platiti ono duga sto se nakupilo od dial-upa.
a to za dial-up, hmm, ne preostaje ti nista drugo nego da odes na salter i da se svadjas da govoris da si otkazala dial-up rezonujuci to pitanjem teti na salteru "da li postoji iko ko ima i dial-up i adsl?" mislim, te dvije usluge jednostavno ne idu jedna uz drugu ili imas jednu ili drugu. ali kao sto smo vec ovdje prezvakali oni su tvrdoglavi i vjerovatno ces morati ponovo to obrazcem otkazati i platiti ono duga sto se nakupilo od dial-upa.
- Vragolan
#5 Re: T...COM ILI NIŠTA!
ima jednostavnije rjesenje, prestani placati usluge i oni ce sami sve iskljuciti, na kraju neka te tuze, i ako sud presudi u njihovu korist reci da hoces u zatvor
evo ja sam tako otkazao telefon, nakon 3 zahtjeva nisu ga otkazali a meni dlazili racuni, djavo mi ne dade da iskopiram zahtjeve jer bi ih tad dobio na sudu,
helem sud presudi u njihovu korist ja necu i dalje da platim, reko idem u zatvor, trebao sam u zatvor 4 dana ili 200KM 100KM telekomu a 100KM sudu za troskove (tad bilo 50KM dan), sa suda su me bukvalno molili da platim da ne idem u zatvor, no ja ne platih niti odoh u zatvor
to je bilo prije 5 godina
evo ja sam tako otkazao telefon, nakon 3 zahtjeva nisu ga otkazali a meni dlazili racuni, djavo mi ne dade da iskopiram zahtjeve jer bi ih tad dobio na sudu,
helem sud presudi u njihovu korist ja necu i dalje da platim, reko idem u zatvor, trebao sam u zatvor 4 dana ili 200KM 100KM telekomu a 100KM sudu za troskove (tad bilo 50KM dan), sa suda su me bukvalno molili da platim da ne idem u zatvor, no ja ne platih niti odoh u zatvor
-
jefferson
#6 Re: T...COM ILI NIŠTA!
Poslije toga tuzis drzavu evropskom sudu u Strazburu!Vragolan wrote:ima jednostavnije rjesenje, prestani placati usluge i oni ce sami sve iskljuciti, na kraju neka te tuze, i ako sud presudi u njihovu korist reci da hoces u zatvorevo ja sam tako otkazao telefon, nakon 3 zahtjeva nisu ga otkazali a meni dlazili racuni, djavo mi ne dade da iskopiram zahtjeve jer bi ih tad dobio na sudu,