Postovanje,
da li neko ima tacnu informaciju ako si registrovan kao szr kao radnja moze li se fakturisati vrenje usluga za inostranstvo, znam da je sto se tice robe izvoza nemoguce da moras imati doo ali ako fakturises uslugu savjetovanja ili tako nesto u austriju ili italiju da li je to moguce...otvoris devizni ziro racun i sve prijavljujes kroz poresku samo nemas doo.....
ako neko ima informaciju molim vas da mi odgovorite ili barem gdje da se posavjetujem oko toga....uglavnom bih voljela da izbjegnem registrovanje preduzeca jer znamo svi kolike su obaveze....
hvala
SZR FAKTURISANJE USLUGA
Moderator: anex
- Ricken
#2 Re: SZR FAKTURISANJE USLUGA
Nema generalno prepreke ali ti treba odobrenje ministarstva finansija FBiH zbog zakona o deviznom poslovanju, da szr ispunjava uvjete propisane tim azkonom. To je jedan od uvjeta da bi kao szr mogla otvoriti devizni račun. Čak i szr može dobiti carinski broj, ali je u ovom slučaju nepotreban jer niti šta uvoziš niti šta izvoziš.geamarson wrote:Postovanje,
da li neko ima tacnu informaciju ako si registrovan kao szr kao radnja moze li se fakturisati vrenje usluga za inostranstvo, znam da je sto se tice robe izvoza nemoguce da moras imati doo ali ako fakturises uslugu savjetovanja ili tako nesto u austriju ili italiju da li je to moguce...otvoris devizni ziro racun i sve prijavljujes kroz poresku samo nemas doo.....
ako neko ima informaciju molim vas da mi odgovorite ili barem gdje da se posavjetujem oko toga....uglavnom bih voljela da izbjegnem registrovanje preduzeca jer znamo svi kolike su obaveze....
hvala
- Ricken
#5 Re: SZR FAKTURISANJE USLUGA
Upravu si, ali razumjemo se.memx wrote:SZR ne postoje više!
-
geamarson
#6 Re: SZR FAKTURISANJE USLUGA
da ok ne postoji ali se razumijemo, hvala....
-
memx
#7 Re: SZR FAKTURISANJE USLUGA
Ma ja to da se navikavamo na nove termine... sorry!Ricken wrote:Upravu si, ali razumjemo se.memx wrote:SZR ne postoje više!