SZR FAKTURISANJE USLUGA

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
geamarson

#1 SZR FAKTURISANJE USLUGA

Post by geamarson »

Postovanje,
da li neko ima tacnu informaciju ako si registrovan kao szr kao radnja moze li se fakturisati vrenje usluga za inostranstvo, znam da je sto se tice robe izvoza nemoguce da moras imati doo ali ako fakturises uslugu savjetovanja ili tako nesto u austriju ili italiju da li je to moguce...otvoris devizni ziro racun i sve prijavljujes kroz poresku samo nemas doo.....
ako neko ima informaciju molim vas da mi odgovorite ili barem gdje da se posavjetujem oko toga....uglavnom bih voljela da izbjegnem registrovanje preduzeca jer znamo svi kolike su obaveze....

hvala
Ricken

#2 Re: SZR FAKTURISANJE USLUGA

Post by Ricken »

geamarson wrote:Postovanje,
da li neko ima tacnu informaciju ako si registrovan kao szr kao radnja moze li se fakturisati vrenje usluga za inostranstvo, znam da je sto se tice robe izvoza nemoguce da moras imati doo ali ako fakturises uslugu savjetovanja ili tako nesto u austriju ili italiju da li je to moguce...otvoris devizni ziro racun i sve prijavljujes kroz poresku samo nemas doo.....
ako neko ima informaciju molim vas da mi odgovorite ili barem gdje da se posavjetujem oko toga....uglavnom bih voljela da izbjegnem registrovanje preduzeca jer znamo svi kolike su obaveze....

hvala
Nema generalno prepreke ali ti treba odobrenje ministarstva finansija FBiH zbog zakona o deviznom poslovanju, da szr ispunjava uvjete propisane tim azkonom. To je jedan od uvjeta da bi kao szr mogla otvoriti devizni račun. Čak i szr može dobiti carinski broj, ali je u ovom slučaju nepotreban jer niti šta uvoziš niti šta izvoziš.
geamarson

#3 Re: SZR FAKTURISANJE USLUGA

Post by geamarson »

hvala ti puno...
memx

#4 Re: SZR FAKTURISANJE USLUGA

Post by memx »

SZR ne postoje više!
Ricken

#5 Re: SZR FAKTURISANJE USLUGA

Post by Ricken »

memx wrote:SZR ne postoje više!
Upravu si, ali razumjemo se.
geamarson

#6 Re: SZR FAKTURISANJE USLUGA

Post by geamarson »

da ok ne postoji ali se razumijemo, hvala....
memx

#7 Re: SZR FAKTURISANJE USLUGA

Post by memx »

Ricken wrote:
memx wrote:SZR ne postoje više!
Upravu si, ali razumjemo se.
Ma ja to da se navikavamo na nove termine... sorry! :)
Post Reply