Syberia, Syberia 2 i avanture općenito

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
neshill

#1 Syberia, Syberia 2 i avanture općenito

Post by neshill »

Vaš omiljeni žanr? Pričajte o iskustvima, željama, očekivanjima u ovom polju.

Igrali ste Syberiu? Šta vam se sviđa kod igre, a šta ne?

--

Usput ja obožavam avanture. Nek niko protiv mog Roger Wilca ne ide :)
Qwert

Post by Qwert »

Hmm.. Prica jeste avantura mada je u biti jedna velika mozgalica. Malo me je nerviralo to da bi se nesto rijesilo moras pretraziti svaki 'coskic' igre. :?
zensko

Post by zensko »

pa bas je u tome fol..mozgati i razmisljati sta bi ti uradio da si u igri! :lol:
pitt

Post by pitt »

Posto sam pretplacen na PC Gamer svakoga mjeseca dobijam CD sa demos od igrica koje tek trebaju da izadju na trziste u narednim mjesecima. Proslog mjeseca na discu je bila i Syberia 2. Nisam bas neki ljubitelj avantura tiga tipa ali je me demo odusevio. Pocevsi od grafike, sitnih detalja, price, pa to interakcije medju karakterima, sve je bilo za 10+. Najvise su me odusevila zagonetke koje morati rijesiti tokom igre. Npr. u jednom momentu se nalazite sa psom u kolibi na obali rijeke i ne mozete izaci jer je vani ogroman medvjed. Morate naci knjigu o lososima i korpicu za ribe u kolibi, izaci na zadnji izlaz na obalu rijeke, naci stap za pecanje, izabrati pravi mamac, uvatiti pravog lososa (imaju crveni i plavi) vratiti se unutra, izbaciti lososa kroz prozor medi da se najede da bi mogli izaci.
Sve u svemu, igrica je pravo zarazna i zahtjeva da koristite mozak punim kapacitetom.
Qwert

Post by Qwert »

zensko wrote:pa bas je u tome fol..mozgati i razmisljati sta bi ti uradio da si u igri! :lol:
Zar se nekad ne osjecas levatom nakon potrosenih nekoliko sati mozganja, trazeci obican tockic slucajno ostavljen iza sedam gora :evil:
Srecom, pa sam bio uporan. :mrgreen:
zensko

Post by zensko »

:lol: pa, ima istine u tome qwert, ali kad nadjes taj tockic bas ti nesto bude lijepo :wink:
neshill

Post by neshill »

@Qwert: Dok sam igrao Gabriel Knight: Sins of the Fathers (ima tome zastrasujucih 7 godina :( ) sam naisao do jedne tacke u igri, i nisam znao sta dalje, kako dalje. Namjerno nisam htio rjesenje citati. 2 i po godine sam ja pokusavao rijesiti to. Sta je bilo na kraju, bezveze detalj neki, al kad sam skontao sam napravio dernek.

Vrijedi zaglaviti u avanturi jer se trazi tvoj umni angazman. Kada zaglavish u 3d shooteru, obicno je to jer nisi stigao na vrijeme pucati, il nisi skontao nekog protivnika, znaci vecinom refleks. To je stvar sto cini avanture zauvijek simpaticnim.
Phobius

Post by Phobius »

Počeo sam igrati Syberiu 2 i meni se pravo svidja. Volim avanture zbog uvrnutih priča (sjetimo se samo Grim Fandanga i Manya). Igra kicks ass. Neg samo da vas pitam, možel se na lol serveru fino igrat CoD na 54k?
Qwert

Post by Qwert »

Bem ti Syberia. Jesam se namucio, mozak mi ovooooliki. Malo glup zavrsetak :-?
zensko

Post by zensko »

:( ja jos nisam zavrsila..neke druge stvari su me preokupirale

qwert jel' govoris o syberia 1 ili 2?
Qwert

Post by Qwert »

Syberia2. Ako zaglavis, zovi... 8-)
farky

Post by farky »

igra je super, samo jedna zamjerka na kretanje kroz igru, bilo bi bolje da ima neka vrste mape kao sto je to bilo u "Curse of the Monkey Island" :-?
Post Reply