#Sweden yes
- klavirdžija
#301 Re: #Sweden yes
Znači poštovanje svojeg nasljeđa * je isto što i "šuti, dobro je, inače nisi naš"? I onda ti još nekome spočitavaš baliluk, jer zamisli bezobrazluka, on ima svoje mišljenje, ali eto, tako se boriš protiv asimilacije?
Fuuuuuuuuuj, to je sve što ti mogu reći.
- Leons
#302 Re: #Sweden yes
Gdje to?Cartmane wrote:klavirdžija wrote:Znači poštovanje svojeg nasljeđa * je isto što i "šuti, dobro je, inače nisi naš"? I onda ti još nekome spočitavaš baliluk, jer zamisli bezobrazluka, on ima svoje mišljenje, ali eto, tako se boriš protiv asimilacije?
Ne stavljaj mi rijeci u usta. Samo sam htio reci da mi je i smijesno i jadno sto on kao stranac to cini, pored tolikih Svedana. Meni smeta to sto cineci to pljuje po svojima, tj. nama Bosnjacima, trpajuci nas u isti kos s drugim strancima koji uistinu cine pizdarije.
- klavirdžija
#303 Re: #Sweden yes
Gdje tačno pljuje po Bošnjacima? I kako tačno skonta da Švedi tako ne misle?
Maloprije neko iznese i statistiku, 25 posto ih podržava SD, što je puno gore od ovoga o čemu on govori. Da sam Šved, i ja bi ih vjerovatno podržavao, jer je kvaziljevičarenje tamo odavno otišlo predaleko, a bez ikakvog realnog plana i cilja.
Maloprije neko iznese i statistiku, 25 posto ih podržava SD, što je puno gore od ovoga o čemu on govori. Da sam Šved, i ja bi ih vjerovatno podržavao, jer je kvaziljevičarenje tamo odavno otišlo predaleko, a bez ikakvog realnog plana i cilja.
- Altair_SA
#304 Re: #Sweden yes
Propade Svedska
Sta sve covjek nece ovdje procitati
. Tu na temi je neko pisao koliko samo ulazu u puteve i pruge, neke desetine milijardi eura, al eto jadni samo sto nisu propali
. Nego vama sto kukate da ne valja gore, hajd da se mjenjamo, ja sam mazohista, hocu da se patim u SveCkoj
A ovaj prosnjo sa klipa, mora da se prepao da ce biti ukidanja socijala ako dodju ti desnicari, pa zato jadan kaze jednostavno nema resursa za sve.... sta ce jadan ako bude moro raditi, pa ne bude vise lezanja na socijali
A ovaj prosnjo sa klipa, mora da se prepao da ce biti ukidanja socijala ako dodju ti desnicari, pa zato jadan kaze jednostavno nema resursa za sve.... sta ce jadan ako bude moro raditi, pa ne bude vise lezanja na socijali
- Altair_SA
#305 Re: #Sweden yes
Pasha znam ja kako je u Svedskoj i kako su nasi integrirani, imam rodbine gore i vecinom svi rade, super zive, bio i vidio.. da mi je djelic njihovog bio bih happy.
Nego ti kazes da znas ovog s klipa... jelde da je socijalac neki, dok se usro sto puno imigranata dolazi?
Prpa da ce mu zavrnuti pipu i nema vise lezanja dzaba 
Nego ti kazes da znas ovog s klipa... jelde da je socijalac neki, dok se usro sto puno imigranata dolazi?
- Leons
#306 Re: #Sweden yes
Sta ti znaci to Prosnjo?Altair_SA wrote:Propade SvedskaSta sve covjek nece ovdje procitati
. Tu na temi je neko pisao koliko samo ulazu u puteve i pruge, neke desetine milijardi eura, al eto jadni samo sto nisu propali
. Nego vama sto kukate da ne valja gore, hajd da se mjenjamo, ja sam mazohista, hocu da se patim u SveCkoj
![]()
- klavirdžija
#307 Re: #Sweden yes
Nemoj njega, vidiš da je i on nekakav teži intelektualac.
-
prog321
#308 Re: #Sweden yes
Kakvo mišljenje, o čemu pričaš?klavirdžija wrote:Znači poštovanje svojeg nasljeđa * je isto što i "šuti, dobro je, inače nisi naš"? I onda ti još nekome spočitavaš baliluk, jer zamisli bezobrazluka, on ima svoje mišljenje, ali eto, tako se boriš protiv asimilacije?
Tip je reinkarnacija Gobelsa. Sto je najsmješnije on i nema Švedske korjene. Buahahahaha.
- klavirdžija
#309 Re: #Sweden yes
Bio Goebelseva inkarnacija ili ne, 99 posto onoga o čem priča su sušte činjenice. Niko od vas velikih bošnjačkih patriJota na daljinsko iz Skandinavije ništa konkretno o tome ne navede, niti jednu ne pobi.
Strogo ad hominem napadi vezano za frizuru, muziku koju sluša, šuplje priče o "sistemima koji te stavljaju na rentgen", i slični samoljubivi grejtest šitovi za upotrebu u Bulozima Donjim.
Strogo ad hominem napadi vezano za frizuru, muziku koju sluša, šuplje priče o "sistemima koji te stavljaju na rentgen", i slični samoljubivi grejtest šitovi za upotrebu u Bulozima Donjim.
-
prog321
#310 Re: #Sweden yes
Pa dobro, vidim da ima vise ljudi koji pate od Stockholmskog sindroma ... u Stockholmu. Logicno
Tip je smješan jer glumi Breivika, a ne shvata da bi ga sam Breivik upucao u žvalje zbog njegovih krvnih karakteristika.
Inače, Švedska ciljano uvozi imigrante jer bez njih njihov ekonomski model ne bi funkcionisao.
Tip je smješan jer glumi Breivika, a ne shvata da bi ga sam Breivik upucao u žvalje zbog njegovih krvnih karakteristika.
Inače, Švedska ciljano uvozi imigrante jer bez njih njihov ekonomski model ne bi funkcionisao.
- klavirdžija
#311 Re: #Sweden yes
Meni se čini da ne kontaš da ne postoje samo dva ektrema u ovoj priči, Breivik i nekakva "stranačka ujedinjena" priča. Prekomplikovano je ovo za tebe, jer šito prišivaš stokholmski sindrom nekome ko tamo švedskoj većini, doduše svakim danom sve manjoj i manjoj, ide "uz dlaku".
I švedsko društvo je svakim danom sve polarizovanije, i izbor se sve više svodi na izbor između dvije ludosti, SD sa jedne, i nekakve kvaziljevičarske fatamorgane sa druge strane. Meni je najinteresantnije kada vidim švedske kvaziljevičare i ove "strane" desničare kako se slažu oko ovoga -- ovi prvi jer su im decenije kvaziljevičarskog šupljiranja nakon Palmea oprale ono malo mozga, a ovi drugi, naravno, strogo radi svojih guzica i interesa.
I švedsko društvo je svakim danom sve polarizovanije, i izbor se sve više svodi na izbor između dvije ludosti, SD sa jedne, i nekakve kvaziljevičarske fatamorgane sa druge strane. Meni je najinteresantnije kada vidim švedske kvaziljevičare i ove "strane" desničare kako se slažu oko ovoga -- ovi prvi jer su im decenije kvaziljevičarskog šupljiranja nakon Palmea oprale ono malo mozga, a ovi drugi, naravno, strogo radi svojih guzica i interesa.
-
stari grad Visegrad
#312 Re: #Sweden yes
Ovaj momak Vedad Odobasic a koji je naparvio ovaj klip je super iz vise razloga. Kometarisao bih nekoliko cinjenica:
-momak ima stav
-momak je rekao o svedskom drustvu to sto se ustvari stavlja pod tepih i sve je "super" u svedskom drustvu
-momak je podjelio svoje misljenje sa cijelim svijetom - svaka cast
-momak ima preko 500 000 pregleda na youtube -svaka cast
-masu komenatra iz cijelog svijeta
Vi koje ne znate probleme svedskog drustva ne mozete ni da kometrasete iste.
Svi koji vrijedajte momka, nazaivate ga balijom itd. - vi ste obicni zlobnici, zloban, zlo misli, neozbiljni.
-momak ima stav
-momak je rekao o svedskom drustvu to sto se ustvari stavlja pod tepih i sve je "super" u svedskom drustvu
Svi koji vrijedajte momka, nazaivate ga balijom itd. - vi ste obicni zlobnici, zloban, zlo misli, neozbiljni.
- Leons
#313 Re: #Sweden yes
stari grad Visegrad wrote:Ovaj momak Vedad Odobasic a koji je naparvio ovaj klip je super iz vise razloga. Kometarisao bih nekoliko cinjenica:
-momak ima stav
-
prog321
#314 Re: #Sweden yes
Ovaj mali nacista je varalica i klovn.
Napricajte i vi gomilu nazzi gluposti, pa cete imati preko 500 hiljada pregleda na you tube, garantujem vam.
Napricajte i vi gomilu nazzi gluposti, pa cete imati preko 500 hiljada pregleda na you tube, garantujem vam.
- Altair_SA
#315 Re: #Sweden yes
Ma garant stoka visi na socijali, pa se zabrinuo da ce ostati bez iste ako im nastave ovako dolaziti izbjeglice
. Sad bi ono nekome nesto ogranicavalo i zabranjivalo, govedo malo fasisticko.
Nego vidim forumski geostratezi sahranili Svedsku... 'taaaaaaa ce Svedska
Nego vidim forumski geostratezi sahranili Svedsku... 'taaaaaaa ce Svedska
-
prog321
#317 Re: #Sweden yes
Pročitaj, tačnije proguglaj definiciju naciste i fašiste pa poredi sa ovim žutozubim frikadilom sa youtuba.
Samo će ti se ukazati.
Samo će ti se ukazati.
- Leons
#318 Re: #Sweden yes
Ja mislim da bi ipak ti trebao proguglati definicije pa onda pogledati video. Ili da jednostavno citiram tog gospodina sa videa:prog321 wrote:Pročitaj, tačnije proguglaj definiciju naciste i fašiste pa poredi sa ovim žutozubim frikadilom sa youtuba.
Samo će ti se ukazati.
"This is Sweden, everything is racist and nobody ever has to explain why, because the power lies in the accusation and not the facts."
- klavirdžija
#319 Re: #Sweden yes
Jako dosadno na taxi štandu ovih dana, eto zašto.Leons wrote:Sto je nacista i fasista?
-
prog321
#320 Re: #Sweden yes
One common definition of fascism focuses on three concepts: the fascist negations of anti-liberalism, anti-communism and anti-conservatism; nationalist authoritarian goals of creating a regulated economic structure to transform social relations within a modern, self-determined culture; According to many scholars, fascism — especially once in power — has historically attacked communism, conservatism and parliamentary liberalism, attracting support primarily from the far right
----------------------
Sad mi ponovo objasni u cemu je razlika izmedju fasiste kao definicije i ovog krzljavog brbljavka koji nije cuo za izum paste za zube ?
----------------------
Sad mi ponovo objasni u cemu je razlika izmedju fasiste kao definicije i ovog krzljavog brbljavka koji nije cuo za izum paste za zube ?
- Leons
#321 Re: #Sweden yes
prog321 wrote:One common definition of fascism focuses on three concepts: the fascist negations of anti-liberalism, anti-communism and anti-conservatism; nationalist authoritarian goals of creating a regulated economic structure to transform social relations within a modern, self-determined culture; According to many scholars, fascism — especially once in power — has historically attacked communism, conservatism and parliamentary liberalism, attracting support primarily from the far right
----------------------
- Gojeni H
#322 Re: #Sweden yes
bvcx wrote:Švedska iz bosanskog ugla, ali ne onog sa dna kace ...![]()
Sto ti je pobjeglica. Ja sam se uvalio i sad treba mijenjati imigracionu politiku.
- Leons
#323 Re: #Sweden yes
Pa i nije bas tako. Treba mijenjati imigracionu politiku jer nije uspjesna kao sto je bila kad je trebalo njega Bosnjaka integrisati/asimilirati.Gojeni H wrote:![]()
![]()
![]()
Sto ti je pobjeglica. Ja sam se uvalio i sad treba mijenjati imigracionu politiku.
- SkyLimit
#324 Re: #Sweden yes
On djeluje kao neko kome je zivotna zelja da ozeni Svedanku i da mu se sin zove Steffansson, Bosnjaci bi nestali kao narod kad bi svi bili poput njega.
Ali na stranu to, dosta ovoga sto je rekao cini se smislenim.
Ali na stranu to, dosta ovoga sto je rekao cini se smislenim.
- bingov buraz
#325 Re: #Sweden yes
Ragnar Bicakcic
Koja vagina od insana.
Da,90% izrecenih stvari stoje ali koji je on kurac da ih govori,ovaj supak bi da je ovde bio najglasniji jastreb SDA ili... SDP svejedno,privalio bi se vec negdje.
Koja vagina od insana.
Da,90% izrecenih stvari stoje ali koji je on kurac da ih govori,ovaj supak bi da je ovde bio najglasniji jastreb SDA ili... SDP svejedno,privalio bi se vec negdje.