Danas svratih do firme swan d.o.o. koji su radili swarovski da se raspitam za odredjenu ogrlicu, kad tamo prodavačica popljuva po swarovki kristalima samo tako. A prosle godine sam bas kod njih kupio neke nausnice pa bih sada da kupim odgovarajucu ogrlicu. navodno su oni dobijali robu iz austrije a sada (novi distributer) dobija robu iz kine?! i kao oni nisu htjeli pristati na prodaju "kineskih swarovski kristala" pa su uzeli distribuciju ceskih Preciosa krisatala koji dolaze sa srebrom i znatno su bolji od swarovski krisatala, po njihovoj prici swarovski je samo izvikan 'vako-nako itd.
Ja nisam nesto pretjerano u tim vodama ali ono sto sam mogao vidjeti na web-u swarovski mi djeluje kao neuporedivo bolji brand i da mi je ona bacala samo floskule. ima li neko mozda vise informacija o ova dva brand-a i sta se vise isplati kupiti?
hvala
Swarovski vs Preciosa
Moderator: anex
-
manki
#2 Re: Swarovski vs Preciosa
Ne znam za tu "preciosu" ali Swarovski u Ferhadiji je licencirana trgovina, tako da ne vjerujem da je iz Kine.. Bosanska posla.Fitovac wrote:Danas svratih do firme swan d.o.o. koji su radili swarovski da se raspitam za odredjenu ogrlicu, kad tamo prodavačica popljuva po swarovki kristalima samo tako. A prosle godine sam bas kod njih kupio neke nausnice pa bih sada da kupim odgovarajucu ogrlicu. navodno su oni dobijali robu iz austrije a sada (novi distributer) dobija robu iz kine?! i kao oni nisu htjeli pristati na prodaju "kineskih swarovski kristala" pa su uzeli distribuciju ceskih Preciosa krisatala koji dolaze sa srebrom i znatno su bolji od swarovski krisatala, po njihovoj prici swarovski je samo izvikan 'vako-nako itd.
Ja nisam nesto pretjerano u tim vodama ali ono sto sam mogao vidjeti na web-u swarovski mi djeluje kao neuporedivo bolji brand i da mi je ona bacala samo floskule. ima li neko mozda vise informacija o ova dva brand-a i sta se vise isplati kupiti?
hvala
A i ja moram otići pogledati ovih dana neki poklon u Swarovskom, pa sam se baš raspitivao..
-
Fitovac
#3 Re: Swarovski vs Preciosa
ma i ja nesto kontam, garant popusili distribuciju pa sada laju bez veze...manki wrote:
Ne znam za tu "preciosu" ali Swarovski u Ferhadiji je licencirana trgovina, tako da ne vjerujem da je iz Kine.. Bosanska posla.
A i ja moram otići pogledati ovih dana neki poklon u Swarovskom, pa sam se baš raspitivao..
a ova preciosa mi nije ostavila aman neki dojam
- hana_montana
#4 Re: Swarovski vs Preciosa
nemam pojma sta je sta al znam da je ona teta bila stalno narogusena tako da mi je mrsko bilo i svracati tu a u ferhadiji sam kupila par poklona i nisam primjetila neku razliku...
ja prije mjesec na nasem aerodromu kupila nausnice i privjesak haman u pola cijene tako da mozes virnuti i tamo
ja prije mjesec na nasem aerodromu kupila nausnice i privjesak haman u pola cijene tako da mozes virnuti i tamo
-
Fitovac
#5 Re: Swarovski vs Preciosa
samo da ponovo organizujem neki lethana_montana wrote:nemam pojma sta je sta al znam da je ona teta bila stalno narogusena tako da mi je mrsko bilo i svracati tu a u ferhadiji sam kupila par poklona i nisam primjetila neku razliku...
problem je u tome sto ja trazim tacno odredjenu ogrlicu pa ne znam dobavljivost na aerodromu.
ne znam samo kako je sa uposlenicima, d ali oni mogu proci tamo pa da provjere da li ima ono sto ja trazim
-
manki
#6 Re: Swarovski vs Preciosa
A kakve su cijene u Swarovskom?
Meni se rodica treba poroditi uskoro, pa hoću neki poklon da joj uzmem (s tim ne znam je li muško ili žensko u pitanju), pa sam kontao njoj nešto uzeti, ali nemam pojma šta.
Meni se rodica treba poroditi uskoro, pa hoću neki poklon da joj uzmem (s tim ne znam je li muško ili žensko u pitanju), pa sam kontao njoj nešto uzeti, ali nemam pojma šta.
-
Fitovac
#7 Re: Swarovski vs Preciosa
nakit im je vrhunski, sta god da kupis neces fulati...
za nekih 150-200km mozes sasvim pristojan komad kupiti
-
manki
#8 Re: Swarovski vs Preciosa
Hvala.Fitovac wrote:nakit im je vrhunski, sta god da kupis neces fulati...
- hana_montana
#9 Re: Swarovski vs Preciosa
Fitovac wrote: samo da ponovo organizujem neki let
problem je u tome sto ja trazim tacno odredjenu ogrlicu pa ne znam dobavljivost na aerodromu.
ne znam samo kako je sa uposlenicima, d ali oni mogu proci tamo pa da provjere da li ima ono sto ja trazim
mislim da su dole nesto stariji komadi nakita,nisam bas vidjela neke nove džidže kao u ferhadiji..ja sam recimo kupila neku ogrlicu prije par godina nedje
to za uposlenike ti stvarno nemam pojma,ako imas nekog pitaj