Švrakiću, švraka ti se pokakila na beretku...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vodenjak

#1 Švrakiću, švraka ti se pokakila na beretku...

Post by Vodenjak »

http://www.slobodna-bosna.ba/

"Na godisnjici ubistva ili dzenaze Musana Topalovica Cace, lider Zelenihberetki EMIN SVRAKIC kazao da je "slavni komandant Caco" ubijen od "zlocinacke ruke". Istog dana kada je ubijen krvnik Caco, prije 12 godina, molio ga je mali policajac Hebib da ga ne ubije. "Cika Caco, nemojte me ubiti, ozenio sam se prije sedam dana". Nakon toga mu je monstrum sa Bistrika Caco pucao iz pistolja u usta. Tu uzasnu scenu posmatralo je vise od stotinu ljudi koje je zlocinac Topalovic izveo iz njihovih stanova da prisustvuju ritualnom pogubljenju jednog od devet policajaca koji su ga na Bistriku pokusali uhapsiti. Zna to "ustanik" Svrakic, bez obzira sto je u to vrijeme dizao bunu u Hrvatskoj, Turskoj, gdje li je vec bio; uzasno je to sto ga Avdo Hebib, otac onog djeteta sto ga je Caco likvidirao pucnjem u usta pa bacio s treceg sprata, nikad ne upita kako bi se tata Svrakic osjecao da je vidio probusenu glavu bilo kog od svojih sinova!"

Je li ovaj idiot onaj sto je najglasniji u odbrani lika i djela rahmetli nam rahmetlije?
Zasto me to ne cudi? :shock:
Prije podne ´vako, popodne ´nako... :zzzz: :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :oops: Užas šta se sve neće upoređivati , helem bio je još jedan pored Hebiba kod Cace prošao isto kao i on a nije bilo samo devet već je bila cijela četa VP ŠVKBiH raspoređena .............skoro pa dva dana okolo Cace plus MUP-ovi ljudi.
Jedino s čim se u svemu ovome ne slažem je slavni i od zločinačke ruke ..........sam je bio zločinac .
Helem ..........na kojeg ti rahmetliju misliš , Vodenjak ......opet bi ti preko ovih ispisanih leđa i mračnih sudbina ........po Alijinim ?
manijak1

Post by manijak1 »

Jebo ga forum :D nešto me ukoči :D pa naglo otkoči :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote::oops: :oops: Užas šta se sve neće upoređivati , helem bio je još jedan pored Hebiba kod Cace prošao isto kao i on a nije bilo samo devet već je bila cijela četa VP ŠVKBiH raspoređena .............skoro pa dva dana okolo Cace plus MUP-ovi ljudi.
Jedino s čim se u svemu ovome ne slažem je slavni i od zločinačke ruke ..........sam je bio zločinac .
Helem ..........na kojeg ti rahmetliju misliš , Vodenjak ......opet bi ti preko ovih ispisanih leđa i mračnih sudbina ........po Alijinim ?
Manijace, u trakavici od diskusije o imenu aerodroma, vrlo cesto su mnogi za primjer navodili kako se Svrakic i njegove zelene beretke spremaju cak i na demonstracije da bi sprijecili zabranu davanja Alijinog imena istom tom aerodromu!
Napad na njih, njihovi su ahbabi tumacili kao napad na cijelu Armiju BiH i na one koji su "spasili Bosnu"!
Pretpostavljam da ni Aliji ne bi trebala biti cast da se ovakvi kao ovaj debil zalazu za njega, ali moram ti priznati da nisam siguran!
Ako Avdo Hebib nije reagovao na ove rijeci, onda ne znam zasto bi to uradio Alija da je ziv!?
Posebno kad znamo koliko je "principijelan" bio!
Razmisli malo!
manijak1

Post by manijak1 »

Razmisli malo!
:( :( Ne znam razmišljati :oops: :D ali Senade Avdiću .........nabijem ti semantiku :oops: :D .
P.S, Prljav članak .........zbog dvojice mladića ........moglo je drugačije ako je šta htio reći ........slobodnibosanac spaljujući iluzije :oops: .
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote:
Razmisli malo!
:( :( Ne znam razmišljati :oops: :D ali Senade Avdiću .........nabijem ti semantiku :oops: :D .
P.S, Prljav članak .........zbog dvojice mladića ........moglo je drugačije ako je šta htio reći ........slobodnibosanac spaljujući iluzije :oops: .
Jebi ga, nije Avdic izgovorio one rijeci...

A sto se tice iluzija, ne moze ovaj clanak, koliko god prikazivao monstrouznost i Cace i Svrakica koji ga herojem smatra, ni oprljiti, a kamo li spaliti iste kod zatrovanih, zavedenih, zatupljenih... :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Dzaba Vodeni... u shuplje se ne ulijeva...otiche. Suva kurca a mokrih opanaka... ne vrijedi.

Neke stvari treba prepustiti vremenu... dok god politika ne isplete ljudima paucinu na shupku.
Vingo

Post by Vingo »

Manijace1, nemoj licno shvatit, al dabogda i ti i tebi slicni cuvari bosnjastva crkli od gladi u sto skorijem periodu i tako crkavali sve dok vas Avdic bude nervirao vise od Svrakica & Co.....

(A ni mene semantika nesto ne ide)
Mahalac

Post by Mahalac »

Ma ja najbolje je poravniti sve ..svi smo isti i izlitipa se u "rezervne" domovine traziti i boriti se za bolju buducnost.
Sve gore navedeno je istina al to su akteri jednog vremena i nije valjda da nam je to ono sto trebamo pamtiti i izdizati, valjda treba ici dalje s nekim novim ljudima a dati cast toj tadasnjoj vlasti koja se tada ponavljam tada uspjela obracunati sa zlikovcima u svojim redovima i o tom dogodjaju treba tako pisati i tumaciti :-?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Mrzim citate viška :oops: :D
Manijace1, nemoj licno shvatit, al dabogda i ti i tebi slicni cuvari bosnjastva crkli od gladi u
.........ne shvatam gdje vidiš mene u straži bošnjaštva ............mene samo u ovom slučaju .........iritira niskost načina i izostavljanje ubistva još jednog pripadnika VP koji nije bio od babe "zvučnog imena" .........od Senada Avdića.
Last edited by manijak1 on 02/11/2005 10:44, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Pa i K&M su akteri jednog vremena pa ih se ne popusta. S pravom. Svako se mora obracunati sa svojom prosloscu da bi isli dalje. A mi to ne znamo. Mi se znamo samo obracunavat s tudjom.
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
U tome i jeste stvar "nasa" strana se vec tada obracunala sa kako sam rekao zlikovcima u svojim redovima koga briga sta je rekao Svrakic pred 20-ak ljudi na kovacima, jel dobronamjeran taj koji to prenosi.

Sta treba sad Hebib da se spusta pa da polemise...eto Senada brate i tariguza od novina.
manijak1

Post by manijak1 »

Pa i K&M su akteri jednog vremena pa ih se ne popusta. S pravom. Svako se mora obracunati sa svojom prosloscu da bi isli dalje. A mi to ne znamo. Mi se znamo samo obracunavat s tudjom.
Mislim da si se zaplela u jednu mrežu ..........ko se to obračunao s Cacom i Ćelom ( Ramizom ) ? Četnici s brda ?
I šta sam ja rekao a ti preskočila ( blago rečeno boli me močilo što si tako učinila ali dovoljno sam bio gladan i žedan da bi mi sada otvarala oči :D ) u vezi Cace ?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Mahalac wrote:Ma ja najbolje je poravniti sve ..svi smo isti i izlitipa se u "rezervne" domovine traziti i boriti se za bolju buducnost.
Sve gore navedeno je istina al to su akteri jednog vremena i nije valjda da nam je to ono sto trebamo pamtiti i izdizati, valjda treba ici dalje s nekim novim ljudima a dati cast toj tadasnjoj vlasti koja se tada ponavljam tada uspjela obracunati sa zlikovcima u svojim redovima i o tom dogodjaju treba tako pisati i tumaciti :-?
Mahalcanine, i kom si ti romanu sad?
Nista ni s cim... :zzzz:
manijak1

Post by manijak1 »

Mislim da se kod nas sve pretvara u lične obračune :oops: :D a to nikoga nije dovelo do istine .
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote:Mislim da se kod nas sve pretvara u lične obračune :oops: :D a to nikoga nije dovelo do istine .
Ja vec godinama pokusavam da kazem kako su nas u sve ovo u cemu smo sad doveli licni obracuni i bolesne frustracije ljudi koji su preuzeli vlast 1990!
Mahalac

Post by Mahalac »

Vodenjak wrote:
Mahalac wrote:Ma ja najbolje je poravniti sve ..svi smo isti i izlitipa se u "rezervne" domovine traziti i boriti se za bolju buducnost.
Mahalcanine, i kom si ti romanu sad?
Nista ni s cim... :zzzz:
Ma nosa me malo pred bajram al eto sreca pa ima recenzenata :shock:

...Ja se '92 nisam nis'kim licno obracunavao al eto pade mi granata na kucu (prva od tri) JNA proizvodnje.
Last edited by Mahalac on 02/11/2005 11:10, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

Ja vec godinama pokusavam da kazem kako su nas u sve ovo u cemu smo sad doveli licni obracuni i bolesne frustracije ljudi koji su preuzeli vlast 1990!
A ja opet tvrdim da se rat mogao izbjeći da su htjeli izbjeći ga oni koji su imali silu u svojim rukama ...........a tu nismo svi bili isti i da se stidim vremena kada se podilazilo četnicima svjesnim zatvaranjem očiju pred stradanjima koje su činili u Hrvatskoj i da su političke analize bile kurčeve da rata biti neće oslanjajući se na silu međunarodne zajednice i tekovine koje baštine tokom decenijske demokratije od II svjetskog rata a kao da niko nije gledao šta je ista zajednica učinila kada su pregažene Poljska Češka Slovačka Francuska Belgija Norveška :D Baltičke zemlje ...........jednostavno nije močilom mrdnula.........kao neće mene Hićo ..........jednostavno mi vrlo dobro uvozimo tuđe licemjerje a vlastito nam je veće od univerzuma.
I Dan D ..........mogao je propasti da se nije pružio otpor u Ardenima.........pa hladni rat ..........pa mi opet negdje između .......pa ni s tim nismo potpuno raščistili jer sad ispade da su isti i partizani i četnici i ostale pičke materine :oops: .
Mi smo sami sebe doveli tamo gdje jesmo uz veliku i nesebičnu pomoć prijatelja kojima se trebamo priključiti ......... :oops: pizda im redom materina :oops: ( Izuzimam Švicarsku ..........Švedsku .........neutralne zemlje :oops: :D i Clintonovu administraciju :D :D )
Vingo

Post by Vingo »

manijak1 wrote:
Mislim da si se zaplela u jednu mrežu ..........ko se to obračunao s Cacom i Ćelom ( Ramizom ) ? Četnici s brda ?
I šta sam ja rekao a ti preskočila ( blago rečeno boli me močilo što si tako učinila ali dovoljno sam bio gladan i žedan da bi mi sada otvarala oči :D ) u vezi Cace ?
Aha tada smo se obracunali a sad ih imamo potrebu rehabilitovati...Yebo ti taj obracun. Mislim da je zvucno ime Hebib u ovoj prici odgovor na zvucno ime Svrakic. Nista vise.

I da....reko' ja nemoj licno shvatit Manijace. A ti opet shvatio.
manijak1

Post by manijak1 »

Nisam niti mogu ovdje išta lično primati :D osim :oops: :D :oops: ..........samo kažem opet ..........zar Emin može u ime drugih nekoga rehabilitirati i na osnovu čega ?
Ja govorim o načinu i stilu a ne o potrebi Senada da kaže nešto s pravom Eminu .
I mene zanimaju koje su to "zločinačke ruke" :oops: :D koje su "heroja" ukinule :oops: :D .
stella_sa

Post by stella_sa »

treba ici dalje s nekim novim ljudima
Aferim
dati cast toj tadasnjoj vlasti koja se tada ponavljam tada uspjela obracunati sa zlikovcima u svojim redovima
to ti je i danasnja vlast, a zlikovci iz njenih redova ti i danas upravljaju drzavom. Obracunala se samo s onima koji joj vise nisu trebali.[/quote]
Vingo

Post by Vingo »

Ne znam, ali kad se sjetim Cacine dzenaze...nije tamo samo obitelj (obitelj???) Svrakic bila...ali ocito je u necije ime to sve tako lijepo organizovano. U moje nije!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Sta sad kukate za Emina, kad svi dobro znate kakvu je dzenazu Sarajevo priredilo Topalovicu ?

Raja voli kriminalce, Cace, Juke, Cele i njima slicne, nije samo Svrakic takav, vec pola grada...
Vingo

Post by Vingo »

Ne bih se ja slozila s tobom. Raja voli biti izmanipulisana, voli da neko drugi misli umjesto nje...raja je raja. Iluzija je majka.
I mislim da Cacina dzenaza nije bila velicanje kriminalca vec rehabilitacija zlocinca. A zasto? Zato sto "mi" njima ne mozemo oprostiti velicanje njihovih zlocinaca, pa cemo zato svoje izvadit i zemlje, a mi ih u tu zemlju poslali i "moshti" im velicati....I onda nam SA spali iluzije pa se ljutimo na njega.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Vingo wrote:Ne bih se ja slozila s tobom. Raja voli biti izmanipulisana, voli da neko drugi misli umjesto nje...raja je raja. Iluzija je majka.
I mislim da Cacina dzenaza nije bila velicanje kriminalca vec rehabilitacija zlocinca. A zasto? Zato sto "mi" njima ne mozemo oprostiti velicanje njihovih zlocinaca, pa cemo zato svoje izvadit i zemlje, a mi ih u tu zemlju poslali i "moshti" im velicati....I onda nam SA spali iluzije pa se ljutimo na njega.
Donekle se slazem, medjutim nije rijec o "nasim" i "njihovim", nije rijec o politici, vec o nasem krkanluku... Ljudi haman furaju srednji vijek, vide u tim likovima neku vrstu modernih hajduka, samo sto su hajduci bili sirotinja koja je pljackala bogate, a ovi su bogatasi koji pljackaju siromasne, nesto ko Superhik... Evo ti jedan svjeziji primjer - Taib, i ko je sve bio na njegovoj dzenazi...
Post Reply