nekad je bolje ćutati nego li 1456 puta mlatiti glupostiBanksy wrote:Za prvi post na forumu, nije bogzna kako pametno. Imaš li šta bolje?Tokio wrote:..a onaj potrčko tkz novinar sa hajata,gdje je njemu fes ?
švrakić sa fesom na glavi
-
Tokio
#26 Re: švrakić sa fesom na glavi
-
zonbirile
#27 Re: švrakić sa fesom na glavi
tipično za nas,onda i ne čudi gje smo.Nije problem u fesu i džamiji,i svi bi o tomu raspravljali,već na čijoj je glavi.Sad oni imaju dobru murafu-kao došli tobe.
-
samo malo
#28 Re: švrakić sa fesom na glavi
Ja sam zadovoljan temom, patrijote su vec na prvoj strani udarili nekoliko kontranapada.
Istina blic akcijama, ali uskoro ce i organizovanije.
Svaka tema ista, manje vise.
A Svrakici, blago Svrakicima koji imaju ovakav narod.
Istina blic akcijama, ali uskoro ce i organizovanije.
Svaka tema ista, manje vise.
A Svrakici, blago Svrakicima koji imaju ovakav narod.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#29 Re: švrakić sa fesom na glavi
kada je fes mogao da nosi i najvecu prosvjetitelj sa Balkana, sto se treba cuditi kad ga obuce i neki sarajlija

Vuk Stefanovic Karadzic

Vuk Stefanovic Karadzic
-
zonbirile
#30 Re: švrakić sa fesom na glavi
---------------------------------Toto wrote:kada je fes mogao da nosi i najvecu prosvjetitelj sa Balkana, sto se treba cuditi kad ga obuce i neki sarajlija
Vuk Stefanovic Karadzic
je li ti to namjerno,ili ne znaš ko je Švrakić.
-
samo malo
#31 Re: švrakić sa fesom na glavi
Pa da, ako je fes mogao nositi Pepe, sto ne moze i jedan sarajlija

-
zonbirile
#32 Re: švrakić sa fesom na glavi
i to patriota,vidi se da se pleme Švrakić aktivno uključilo u projekt vrijedan 800 000 DM.Hijene nanjušile lovu,nego završili mu sin onaj bivši muzej na principovu mostu.
- ja.neron
#33 Re: švrakić sa fesom na glavi
zonbirile wrote:ljudi moji večeras gledam prilog delegacija grada Burse polaže kamen temeljac za Bakrbabe đamiju i Švrakić u kadru sa fesom na glavi.Pa imali kraja ovoj farsi i zna li iko ko je Bakrbabo i šta je on Bosni.
imaš ovdje nešto o džamiji
http://www.rogatica.com/index.php?optio ... 7&catid=29
http://www.aneks8komisija.com.ba/main.p ... ew&id=2530
-
popajic
#34 Re: švrakić sa fesom na glavi
Cemu cudjenje ovom fesu ?
Od zelenih beretki do crvenih fesova - logican kontinuitet.
Ali u ovoj "prici" je najmanje vazno sta je na glavi doticnog. Poenta je u njemu samom - kao da je narod obolio od amnezije pa se vise i ne sjeca ko je i sta je bio Svrakic , te se prica prizemno okrenu fesovima
i dzamijama.
Halooo...sta je sa sarajevskim mozgovima i sjecanjima ???
Ali u ovoj "prici" je najmanje vazno sta je na glavi doticnog. Poenta je u njemu samom - kao da je narod obolio od amnezije pa se vise i ne sjeca ko je i sta je bio Svrakic , te se prica prizemno okrenu fesovima
- muha_sa
#35 Re: švrakić sa fesom na glavi
bio dobar rtv mehanicar--prije 30.godina mi popravio tv-----nikad se više pokvario(tv) nijepopajic wrote:Cemu cudjenje ovom fesu ?
Ali u ovoj "prici" je najmanje vazno sta je na glavi doticnog. Poenta je u njemu samom - kao da je narod obolio od amnezije pa se vise i ne sjeca ko je i sta je bio Svrakic , te se prica prizemno okrenu fesovimai dzamijama.
-
popajic
#36 Re: švrakić sa fesom na glavi
Ko ? TV ili on ?Postao/la muha_sa dana 01/11/2009 14:02
popajic je napisao/la:Cemu cudjenje ovom fesu ?
Ali u ovoj "prici" je najmanje vazno sta je na glavi doticnog. Poenta je u njemu samom - kao da je narod obolio od amnezije pa se vise i ne sjeca ko je i sta je bio Svrakic , te se prica prizemno okrenu fesovimai dzamijama.
bio dobar rtv mehanicar--prije 30.godina mi popravio tv-----nikad se više pokvario(tv) nije
- muha_sa
#37 Re: švrakić sa fesom na glavi
popajic wrote:Ko ? TV ili on ?Postao/la muha_sa dana 01/11/2009 14:02
popajic je napisao/la:Cemu cudjenje ovom fesu ?
bio dobar rtv mehanicar--prije 30.godina mi popravio tv-----nikad se više pokvario(tv) nije
kao da sam znao da ce do zabune doc te turih zagradu
- respo
#38 Re: švrakić sa fesom na glavi
lijepa usporedba i svrakic malo (mozda i malo vise) tukne kao i pepesamo malo wrote:Pa da, ako je fes mogao nositi Pepe, sto ne moze i jedan sarajlija
-
Agic Nurija
#39 Re: švrakić sa fesom na glavi
Znam da bi me mnogi javno objesili ispred begove džamije, ali ne mogu da odolim, a da ti ne odgovorim na gore ozbiljno postavljeno pitanje: Ne znam, niti me to ikada brinulo, ko su ni sultani, ni veziri, ni paše, ni age, ni begovi, koji po Bosni podigoše "svoje, nebosanske monumente" - znam samo da je od podizanja prve monoteističke zgrade kao simbola uspostavljanja vladavije jedne monoteističke religije, u ovom slućaju Islama, na bosanskom tlu, ukinuta bosanska država i u zemlji sistematski i bez traga uništeno sve što je moglo da dođe u obzir prilikom "prirodne obnove bosanske državnosti". Na nama je da dokažemo, ne da li, več u kojoj mjeri su turski sultani sa ulemom sarađivali sa ostalim monoteističkim (robovlasničkim) institucijama, posebno sa rimskom crkvom, a na dokidanju gnijezda "evropskih heretika u Bosni" - čitaj srednovijekovnih socijalista! Svi mali i veliki švrakići ( od spahe do alje) kroz najnoviju bosansku historiju su samo dokaz više gore postavljenoj hipotezi - za njih je država njihova avlija, narodna skupština familijarno sijelo, a vjerski objekti (na sve tri bosanske kleronacističke strane) centri za brisanje bilo kakvih kolektivnih sjećanja iz stvarnog života jednog, državnog naroda!zonbirile wrote:ljudi moji večeras gledam prilog delegacija grada Burse polaže kamen temeljac za Bakrbabe đamiju i Švrakić u kadru sa fesom na glavi.Pa imali kraja ovoj farsi i zna li iko ko je Bakrbabo i šta je on Bosni.
- Bosnolog
#40 Re: švrakić sa fesom na glavi
U cemu je problem da se BiH uredi kao sekularna i gradanska drzava sa svim ljudskim i vjerskim pravima,......zasto je problem u gradnji bogomolja ,ako imaju iste privatne , dobrovoljne priloge i donacije kao izvore finansiranja i gradnje istih,.... to jest bez naseg novca koje izdvajamo kroz poreske doprinose ,a koje ne bi smjeli koristiti u sekularnoj drzavi za gradnju vjerskih objekata ,....vec iskljucivo za drzavno privredne programe.Mislim da mi trosimo energiju u prazno umjesto da prozivamo one koji su birani da vode drzavu i privrednu brigu,.... nama se desava da nam se vlas i kleri medusobno nadopunjuju,.a dok je tako mi necemo imati mogucnosti da odvojim i sekularisemo nase drustvo.Pravo na vjeru i slobodu govora,rada,zivljenja spoljavanj svojih sloboda se ne smie zloupotrebljavati ili osporavati ali se vlast i vjerske institucije se ne smiju medusobno mjesati jer je to sukob interesa i trebao biti zakonski kaznjiv.
-
MAD
#41 Re: švrakić sa fesom na glavi
Nije nikakav problemkad se izgradi bogomolja, ali je problem kad se gradi svaki dan na svakom mogucem mjestu. To jedino moze znaciti, da se gradi drzava samo za jedan narod, tj. muslimanski. Isto kao i kad drugi stave kriz da ga svako vidi, iz istog razloga, da se vidi da je taj dio krscanski. I gradili se ista drugo uz pomoc bratski naroda osim dzamija. Nije li to obiljezavanje teritorije, svi znamo da jeste. Da je neko za suzivot ne bi se to tako radilo.
- Bosnolog
#42 Re: švrakić sa fesom na glavi
Mislim da u tvom postu ima islamofobije prema bosnjacko muslimansko narodu ,..kojem bi odredivao gdje mogu a gdje ne mogu graditi bogomolje i koliko bi im dozvolio da imaju a nek bi cak i rusio jer ih po tvom shvatanju ima previse ,.....istom onom narodu kojem je poruseno gotovo 1200 bogomolja u BiH poslednjem pokusaju bioloskog istrebljenja ,genocidom,urocidom i kulturocidom,takode je porusen i dobar broj katolickih bogomolja od iste bolesne ideologije etnickog progona drugih po receptu mracnih fasistickih sila ideologije velikosrbizma,takode i dio pravoslavnih i islamskih bogomolja u dijelu Bobanove zlocinacke tvorevine kao i pojedinih kriminalaca u osvetnickim samoinicijativnim rabotama u ruralnim dijelovima od strane bosnjackih krimosa,Vecina istih je porusena planski i sistematski pogotovo u Dabicevom genocitetu za sto postoje nepobitni dokazi,Tvoje protivljenje gradnje iskljucivo dzamija ima diskriminirjucu poruku osporvanja vjerskih prava i sloboda jednom narodu a na sto nemas pravo i to je protuustavan i diskriminirajuci cin.MAD wrote:Nije nikakav problemkad se izgradi bogomolja, ali je problem kad se gradi svaki dan na svakom mogucem mjestu. To jedino moze znaciti, da se gradi drzava samo za jedan narod, tj. muslimanski. Isto kao i kad drugi stave kriz da ga svako vidi, iz istog razloga, da se vidi da je taj dio krscanski. I gradili se ista drugo uz pomoc bratski naroda osim dzamija. Nije li to obiljezavanje teritorije, svi znamo da jeste. Da je neko za suzivot ne bi se to tako radilo.
Protiv sam da se ospori gradnja bilo cijeg vjerskog objekta na bilom kojem dijelu BiH i to se mora zakonom regulisati zauvijek,.. da se ne moze uskracivati pravo na vjersko upraznjavanje kao elementarno pravo bilo koje vjerske zajednice.Zabrana ili ogranicavanje je prvi korak ka dikaturi ,a sto je sledeci,da odredis gdje i koliko ko ima pravo da gradi ,zivi i radi.Ukoliko postoji potreba i zelja gradana odnosno vjerske zajednice da gradi svoj vjerski objeka ona se ne smije istima osporavati.Ali sam protiv da se gradnja finasira iz poreskih odnosno drzavno drustvenih proracuna vec iskljucivo donacijama vjernika,kompanija i donacijama obezbjedenih od strane istih tih vjerskih institucija.
Sto bi sledece osporio ??????,...... pravo na jezik,boravak,rad zivot i eto nam fasizma kojeg ti da li svjesno ili nesvjesno promovises.Kada kazes da se grade iskljucivo vjerski objekti samo za jedan narod od kuda ti povod za takve tvrdnje,da li taj narod ili neko osporava gradnju drugom narodu odnosno vjerskoj zajednici.
Protiv sam svakog jednoumlja i ogrnicavanaj ,vjerskih,ljudskh,etnickih ,gradanskih,radnih ,obrazovnih kao i svakih drugih sloboda kao i promovisanje ekskluzivnih prava jednih u odnosu na druge.Sto se tice jacine zvucnika i zvona treba urediti jedinstveno da se zvuci sa istih oglasavaju srazmejerno i opste prihvatljivo a ne da iste sluze za inacenje i naduravanje ,kao sto ima slucajeva zloupotrebe istih.Objasni mi tvoju viziju suzivota ,vjrskih prava i sloboda,nemoj da floskulama siris ublehe cija pozadina je mracna i jednostrana.
-
MAD
#43 Re: švrakić sa fesom na glavi
Nisam za zabranu gradjenja nicega, ne smetaju mi samo dzamije, nego ne treba u ovoj drzavi ni krizeve stavljati na svako mjesto, nije ovo jednonacionalna drzava. Ti sad pricas o jeziku, radu i zivotu, ko je to spomenuo. Ako ti gradis dzamiju na svakom cosku a ja kriz isto tako, onda smo ja i ti pravo za suzivot.Bosnolog wrote:Mislim da u tvom postu ima islamofobije prema bosnjacko muslimansko narodu ,..kojem bi odredivao gdje mogu a gdje ne mogu graditi bogomolje i koliko bi im dozvolio da imaju a nek bi cak i rusio jer ih po tvom shvatanju ima previse ,.....istom onom narodu kojem je poruseno gotovo 1200 bogomolja u BiH poslednjem pokusaju bioloskog istrebljenja ,genocidom,urocidom i kulturocidom,takode je porusen i dobar broj katolickih bogomolja od iste bolesne ideologije etnickog progona drugih po receptu mracnih fasistickih sila ideologije velikosrbizma,takode i dio pravoslavnih i islamskih bogomolja u dijelu Bobanove zlocinacke tvorevine kao i pojedinih kriminalaca u osvetnickim samoinicijativnim rabotama u ruralnim dijelovima od strane bosnjackih krimosa,Vecina istih je porusena planski i sistematski pogotovo u Dabicevom genocitetu za sto postoje nepobitni dokazi,Tvoje protivljenje gradnje iskljucivo dzamija ima diskriminirjucu poruku osporvanja vjerskih prava i sloboda jednom narodu a na sto nemas pravo i to je protuustavan i diskriminirajuci cin.MAD wrote:Nije nikakav problemkad se izgradi bogomolja, ali je problem kad se gradi svaki dan na svakom mogucem mjestu. To jedino moze znaciti, da se gradi drzava samo za jedan narod, tj. muslimanski. Isto kao i kad drugi stave kriz da ga svako vidi, iz istog razloga, da se vidi da je taj dio krscanski. I gradili se ista drugo uz pomoc bratski naroda osim dzamija. Nije li to obiljezavanje teritorije, svi znamo da jeste. Da je neko za suzivot ne bi se to tako radilo.
Protiv sam da se ospori gradnja bilo cijeg vjerskog objekta na bilom kojem dijelu BiH i to se mora zakonom regulisati zauvijek,.. da se ne moze uskracivati pravo na vjersko upraznjavanje kao elementarno pravo bilo koje vjerske zajednice.Zabrana ili ogranicavanje je prvi korak ka dikaturi ,a sto je sledeci,da odredis gdje i koliko ko ima pravo da gradi ,zivi i radi.Ukoliko postoji potreba i zelja gradana odnosno vjerske zajednice da gradi svoj vjerski objeka ona se ne smije istima osporavati.Ali sam protiv da se gradnja finasira iz poreskih odnosno drzavno drustvenih proracuna vec iskljucivo donacijama vjernika,kompanija i donacijama obezbjedenih od strane istih tih vjerskih institucija.
Sto bi sledece osporio ??????,...... pravo na jezik,boravak,rad zivot i eto nam fasizma kojeg ti da li svjesno ili nesvjesno promovises.Kada kazes da se grade iskljucivo vjerski objekti samo za jedan narod od kuda ti povod za takve tvrdnje,da li taj narod ili neko osporava gradnju drugom narodu odnosno vjerskoj zajednici.
Protiv sam svakog jednoumlja i ogrnicavanaj ,vjerskih,ljudskh,etnickih ,gradanskih,radnih ,obrazovnih kao i svakih drugih sloboda kao i promovisanje ekskluzivnih prava jednih u odnosu na druge.Sto se tice jacine zvucnika i zvona treba urediti jedinstveno da se zvuci sa istih oglasavaju srazmejerno i opste prihvatljivo a ne da iste sluze za inacenje i naduravanje ,kao sto ima slucajeva zloupotrebe istih.Objasni mi tvoju viziju suzivota ,vjrskih prava i sloboda,nemoj da floskulama siris ublehe cija pozadina je mracna i jednostrana.
Vjerske slobode i sve slobode, su normalne za normalno drustvo. Pokusaj malo realno sagledati neke stvari, nisam ja islamofob, isto tako ne volim vidjeti kad se grade krizevi i to od oni ljudi koji nemaju veze sa vjerom i koji su to postali iz neki raznorazni interesa. Sad poslije rata puno Bosna krizeva, dzamija, crkava, svi vjernici a nikad vise kriminala i pokvareni ljudi. Moje vidjenje suzivota, sto manje vjere u javnome zivotu, bice nam svima bolje.
- Bosnolog
#44 Re: švrakić sa fesom na glavi
Zemljace ,kod nas ce biti nade kada pravoslavci /bosanski Srbi budu bili komotni graditi svoje bogomolje tamo gdje zele od Zenice ,Sarajeva,Kupresa,Liva i Capljine,Bosnjaci muslimani svoje dzamije od Neuma,Listice,Pala,Bijeljie kao i Hrvati od Bosanskog Broda,Modrice,Sarajeva,Zenice do Foce onda ce mo imati durge price,Osporavanje i inacenje drugima gdje smo vecinski nas nece nigdje odvesti,sloboda na vjeru je osnova suzivota ,kao i tolerancije,znaj kada se te predrasude rijese da ce se i druge mnogo lakse rijesavati.JA ZNAM DA JE EDUKACIJA I RAD ONO OD CEGA SE ZIVI ,......TEEBATI DATI LJUDIMA DA SE DUHOVNO I MORALNO ZADOVOLJE I NE TREBA IM TO USKRACIVATI,DA JE VISE VJERSKE TOLERANCIJE I SLOBODA PREMA DRUGIMA KOJI SU MANJINSKI ZASTUPLENI GDJE BI NAM BIO KRAJ.Nadam se da si razumio moju poentu.Naucimo da tolerisemo druge drugacije od nas i sve ce biti mnogo lakse rijesavati,ja sam licno da se Hrvatima kao najmanje brojno zastupljenoj etnickoj zajednici daju vece privilegije na svim nivoima,jer je to dobar gest ali ne i zloupotrebu istih prava kao i za zene u drustvu koje bi zakonski bolje zastitio od onog sto imao danas deklarativno.Ali to je neka druga tema.MAD wrote:Nisam za zabranu gradjenja nicega, ne smetaju mi samo dzamije, nego ne treba u ovoj drzavi ni krizeve stavljati na svako mjesto, nije ovo jednonacionalna drzava. Ti sad pricas o jeziku, radu i zivotu, ko je to spomenuo. Ako ti gradis dzamiju na svakom cosku a ja kriz isto tako, onda smo ja i ti pravo za suzivot.Bosnolog wrote:Mislim da u tvom postu ima islamofobije prema bosnjacko muslimansko narodu ,..kojem bi odredivao gdje mogu a gdje ne mogu graditi bogomolje i koliko bi im dozvolio da imaju a nek bi cak i rusio jer ih po tvom shvatanju ima previse ,.....istom onom narodu kojem je poruseno gotovo 1200 bogomolja u BiH poslednjem pokusaju bioloskog istrebljenja ,genocidom,urocidom i kulturocidom,takode je porusen i dobar broj katolickih bogomolja od iste bolesne ideologije etnickog progona drugih po receptu mracnih fasistickih sila ideologije velikosrbizma,takode i dio pravoslavnih i islamskih bogomolja u dijelu Bobanove zlocinacke tvorevine kao i pojedinih kriminalaca u osvetnickim samoinicijativnim rabotama u ruralnim dijelovima od strane bosnjackih krimosa,Vecina istih je porusena planski i sistematski pogotovo u Dabicevom genocitetu za sto postoje nepobitni dokazi,Tvoje protivljenje gradnje iskljucivo dzamija ima diskriminirjucu poruku osporvanja vjerskih prava i sloboda jednom narodu a na sto nemas pravo i to je protuustavan i diskriminirajuci cin.MAD wrote:Nije nikakav problemkad se izgradi bogomolja, ali je problem kad se gradi svaki dan na svakom mogucem mjestu. To jedino moze znaciti, da se gradi drzava samo za jedan narod, tj. muslimanski. Isto kao i kad drugi stave kriz da ga svako vidi, iz istog razloga, da se vidi da je taj dio krscanski. I gradili se ista drugo uz pomoc bratski naroda osim dzamija. Nije li to obiljezavanje teritorije, svi znamo da jeste. Da je neko za suzivot ne bi se to tako radilo.
Vjerske slobode i sve slobode, su normalne za normalno drustvo. Pokusaj malo realno sagledati neke stvari, nisam ja islamofob, isto tako ne volim vidjeti kad se grade krizevi i to od oni ljudi koji nemaju veze sa vjerom i koji su to postali iz neki raznorazni interesa. Sad poslije rata puno Bosna krizeva, dzamija, crkava, svi vjernici a nikad vise kriminala i pokvareni ljudi. Moje vidjenje suzivota, sto manje vjere u javnome zivotu, bice nam svima bolje.
-
Broj 1
#45 Re: švrakić sa fesom na glavi
Ja ne znam sta se ovaj ibreti na ovaj dogadjaj samo zato sto ovi nose fes.
Pa ljudi moji zar ne vidite da vam je sajkaca na Trebevicu i dalje od Kozije Cuprije, a mi se ibretimo te ibretimo.
Jedino sto imam da dodam da nije vrijeme za trosenje novaca na dzamije i Turcima bi bilo bolje da otvore poslove za nase firme.
Jer dok mi trosimo donacije za izgradnju dzamija, cetnici za kupovinu oruzja.
Pa ljudi moji zar ne vidite da vam je sajkaca na Trebevicu i dalje od Kozije Cuprije, a mi se ibretimo te ibretimo.
Jedino sto imam da dodam da nije vrijeme za trosenje novaca na dzamije i Turcima bi bilo bolje da otvore poslove za nase firme.
-
zonbirile
#46 Re: švrakić sa fesom na glavi
-----------------------------------------------------Broj 1 wrote:Ja ne znam sta se ovaj ibreti na ovaj dogadjaj samo zato sto ovi nose fes.
pa nije poenta u fesu,nego na čijoj je glavi.
-
samo malo
#47 Re: švrakić sa fesom na glavi
E jes tako je, problem je u fesu, ne u Svrakicu
Moze neko nacrtati, kad ovi ne razumiju pa ne razumiju?
Moze neko nacrtati, kad ovi ne razumiju pa ne razumiju?
-
zonbirile
#48 Re: švrakić sa fesom na glavi
moraš biti u Sarajevu,tako su nama pričali o Tigru,Oručeniću,Oriću,a onda došli ljudi iz Bihača,Mostara,Tuzle,pa skontaš sve isti kalup.
-
trofej
#49 Re: švrakić sa fesom na glavi
Smrt budućnosti - sloboda prošlosti! I sadašnjost je pod nogama kojekakvih gavrića i švrakića. Nije daleko od zdrave pameti da ove vlastodršce u BiH, bez obzira pod kojim su oltarom skućeni, neće imati ko razvlastiti. Računica je krajnje uproštena, radna žrtva zamijenjena je sa ratnom žrtvom i proletersko samoupravljanje metastaziralo je u profitersko samoorgijanje. Sasvim očekivano, bezlična masa se uživjela u ulogu kolateralnog života, ne nadajući se ičem izuzev da bude tuđa šteta. I sistem je skoro perpetuum mobilan: kriza na krizu - šansa do šanse.
-
samo malo
#50 Re: švrakić sa fesom na glavi
Ma to je.... uzaludno
Sad da kazes nesto o kriminalu na KCUS, doci ce par delegata da te proglase islamofobom i da ne volis Gavrankapetanovica jer je pravi musliman.
Nema veze sto je glavna parola u Gavranovom leglu "para se uzima kad je suza u oku", i to je nekakav potpuni odraz totalnog moralnog stanja ove drzave. Ko razumio, razumio, ko nije, nece nikadani razumjeti.
Sad da kazes nesto o kriminalu na KCUS, doci ce par delegata da te proglase islamofobom i da ne volis Gavrankapetanovica jer je pravi musliman.
Nema veze sto je glavna parola u Gavranovom leglu "para se uzima kad je suza u oku", i to je nekakav potpuni odraz totalnog moralnog stanja ove drzave. Ko razumio, razumio, ko nije, nece nikadani razumjeti.