Ipak, trebamo biti ponosni na ove momke, mali perić, šta je ono
Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Philax
#426 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
ja bih se poj'o, ono debelo govno će umrijet od herca u triesdrugoj, a ostale sejdić fincije treba dobro izlomit da se imaju zašto izvijati i cmizdriti. Krađa neviđena.
, 
- It_is_a_Leclerc
#427 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
"Rukometna utakmica traje 60 minuta."
Dakle, ne 59:59 !
Dakle, ne 59:59 !
- denimb
#428 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
E ne mogu prezaliti, nije mi krivo ni zbog ove utakmice...krivo mi je sto je zavrsilo sve ovo. Ne desi se cesto da se sklopi jedna ovakva ekipa momaka u BiH i bila ih je uzivancija gledati.
Svaka im cast, i hvala im za ovih desetak dana u kojim su pokazali mnogima, mnogo toga...i u dvorani, i van nje
Sad ce valjda rukometni savez pokazati dovoljno pameti u iducim potezima oko reprezentacija.
Svaka im cast, i hvala im za ovih desetak dana u kojim su pokazali mnogima, mnogo toga...i u dvorani, i van nje
Sad ce valjda rukometni savez pokazati dovoljno pameti u iducim potezima oko reprezentacija.
- It_is_a_Leclerc
#429 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Ovo nije kraj, već samo početak jedne, nadam se, uspješne priče o rukometu u BiH.
Imamo u A timu momke tipa Vražalić, Panić, Čelica, koji mogu igrati još na vrhunskom nivou. Dodati im, u prvi mah, Perića, Malinovića, Milasa, Serdarevića, Ajkunića, Bezbradicu, možda čak i Miličevića i Ereša, iako za njih još ima vremena.
Ovi momci nadoknađuju svoje neiskustvo borbenošću i to je to što nam treba. Kod A-selekcije imamo iskustvo, ali borbenosti ni na vidiku.
Imamo u A timu momke tipa Vražalić, Panić, Čelica, koji mogu igrati još na vrhunskom nivou. Dodati im, u prvi mah, Perića, Malinovića, Milasa, Serdarevića, Ajkunića, Bezbradicu, možda čak i Miličevića i Ereša, iako za njih još ima vremena.
Ovi momci nadoknađuju svoje neiskustvo borbenošću i to je to što nam treba. Kod A-selekcije imamo iskustvo, ali borbenosti ni na vidiku.
- J.P.Montoya
#430 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
sudije su kriminalne, al ne zbog zadnjeg gola...gol realno nije bio, jer malinovic je osutao prije sirene a lopta je usla u gol nakon sirene...a kako ovo nije kosarka to se ne pika...da je usla prije sirene pa ajde...nego ljudi su svirali sedmerce i koje treba i koje ne treba...nama nisu dva cista svirali, njima jedno 6 minuta progledano kroz prste, pasivno drze po pola minute....to su one sitne stvari koje ko ne prati rukomet ni ne primjeti al daju vjetar u ledja....momcima svaka cast, prvo veliko takmicenje, vidi se srce, htijenje...milas, malinovic, peric, eres, gradajan....odmah poziv u a repku protiv grcke definitvno su zasluzili...
-
sam_stroj
#431 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
nevjerovatno, tako blizu a tako daleko.. Ovo je bila jedinstvena prilika da udjemo u 1/4 i prilika koja nam se nece ponoviti ni u narednih 100 godina. Ono sto sam uvijek mrzio je nepravda i sudijska kradja a veceras je itekako bilo. Pa zasto ???
(((
Last edited by sam_stroj on 23/07/2013 00:07, edited 1 time in total.
-
Mr. Brightside
#432 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Građan je ključni igrač, sa njim na terenu uvijek dobijaš, nevjerovatno...
-
Mustang1
#433 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Ako se ne vazi gol nakon 60. minute onda sto daju igrace da pucaju deveterac kada na semaforu stoji 60:00 ? 
- It_is_a_Leclerc
#434 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Po ne znam koji put - 60:00 je regularna sekunda utakmici, a ne kraj utakmice. Tek 60:01 je neregularan dio. To ti je kao kad bi neko smatrao da ona crta na finišu trke na 100 metara zapravo nije dio staze.
Odgovorno tvrdim nakon pregleda četiri puta snimka. Lopta je izbačena u momentu 59:59, a u golu se našla na 60:00...Svirena, ili bilo šta drugo apsolutno su nevažni..
Odgovorno tvrdim nakon pregleda četiri puta snimka. Lopta je izbačena u momentu 59:59, a u golu se našla na 60:00...Svirena, ili bilo šta drugo apsolutno su nevažni..
-
racionalista
#435 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
ma 10000000000000% regularan gol
žao mi momaka pravo
žao mi momaka pravo
- kinzekonze
#436 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Svaka čast momcina, odlično su odradili ovo prvenstvo. Ali samo da hoće ostati kod nas, da ih za par godina ne budemo gledali u kockastom dresu 
- It_is_a_Leclerc
#437 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Nećemo. Recimo, Josip Perić i Ivan Milas su već zabilježili nastupe u BIH selekciji i više nemaju pravo da nastupaju za bilo koga. Isto vrijedi i za Malinovića koji je odbio poziv reprezentacije Srbije.kinzekonze wrote:Svaka čast momcina, odlično su odradili ovo prvenstvo. Ali samo da hoće ostati kod nas, da ih za par godina ne budemo gledali u kockastom dresu
Ostali bi teoretski mogli nastupati za druge reprezentacije, ali moraju proći 3 godine kako bi bili ispisani iz našeg saveza, a s obzirom da su tri godine ogromno vrijeme za rukometaša u razvoju, niko sebi to ne bi priuštio.
Plus, ovi momci, koliko sam ja vidio, žele igrati za BiH, samo im treba sad dati kvalitetan rad i dobrog trenera (Zdenko Grbavac je sjajan), i imat ćemo u narednih 6-7 godina ekipu koja će nas puno puta obradovati.
-
Unbelievable
#438 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Svaka cast momcima za pruzenu igru, ali veliki minus organizatorima koji dopustaju rezervisanja 2 -3 reda u dvorani, koja se popune tek kad pocne utakmica. Ako je vec ulaz besplatan, to nema smisla 
- kinzekonze
#439 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Hvala na brzom i odličnom odgovoru . Nisam nešto u rukometu, ali ove utakmice sam baš ispratio. A zapalo mi je za oko da većinu čine igrači iz Hercegovine, pa sam kontao da nam ne bude puša kao do sada.It_is_a_Leclerc wrote:Nećemo. Recimo, Josip Perić i Ivan Milas su već zabilježili nastupe u BIH selekciji i više nemaju pravo da nastupaju za bilo koga. Isto vrijedi i za Malinovića koji je odbio poziv reprezentacije Srbije.kinzekonze wrote:Svaka čast momcina, odlično su odradili ovo prvenstvo. Ali samo da hoće ostati kod nas, da ih za par godina ne budemo gledali u kockastom dresu
Ostali bi teoretski mogli nastupati za druge reprezentacije, ali moraju proći 3 godine kako bi bili ispisani iz našeg saveza, a s obzirom da su tri godine ogromno vrijeme za rukometaša u razvoju, niko sebi to ne bi priuštio.
Plus, ovi momci, koliko sam ja vidio, žele igrati za BiH, samo im treba sad dati kvalitetan rad i dobrog trenera (Zdenko Grbavac je sjajan), i imat ćemo u narednih 6-7 godina ekipu koja će nas puno puta obradovati.
- insertdelete
#440 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
It_is_a_Leclerc wrote: Nemanja Bezbradica u majici "BH Fanaticos". Kad ne zaplakah, života mi..

- agnostic_front
#441 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Ma pobijedili smo sami sebe, previše tehničkih i promašenih zicera. Možemo se sad raspravljati da li je gol regularan ili ne, ali mogli smo mnogo ranije da završimo ovu utakmicu. Možda je moglo biti "domaćinskije" suđenje. Momci su jednostavno izgorili u želji da naprave dobar rezultat, i to je to.
Svaka im čast na borbenosti i zalaganju!!!
I na ona dva cepelina

Svaka im čast na borbenosti i zalaganju!!!
I na ona dva cepelina
- BHF_Manijak
#442 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Hajmo im fajront napravit sa Svjetskim, rec' nema vise dvorana, Mustafa i ostali jebite se, napusite se qrca al' mi vam ne damo dvorane, mrs kuci!
Fakat ne mogu da vjerujem, al' po ko zna koji put sami smo sebe usrali. Mislim cast momcima, borili su se, ali toliko glupih gresaka smo napravili jedno 4-5 minuta prije kraja da to nije humano. Imali milion sansi da povede, te stativa, precka, onaj Serdarevic se polomi na golu, ali prema naprijed nista. Luzerski mentalitet pa hajde.
Ovog Egipta smo barem trebali proci, ako se vec ne mozemo gutiti sa najjacim svjetskim ekipama i elitom tipa Francuza, Nijemaca, Spanaca itd... Imas 8 hiljada ljudi iza sebe i opet mudo Marjanovo.
Fakat ne mogu da vjerujem, al' po ko zna koji put sami smo sebe usrali. Mislim cast momcima, borili su se, ali toliko glupih gresaka smo napravili jedno 4-5 minuta prije kraja da to nije humano. Imali milion sansi da povede, te stativa, precka, onaj Serdarevic se polomi na golu, ali prema naprijed nista. Luzerski mentalitet pa hajde.
Ovog Egipta smo barem trebali proci, ako se vec ne mozemo gutiti sa najjacim svjetskim ekipama i elitom tipa Francuza, Nijemaca, Spanaca itd... Imas 8 hiljada ljudi iza sebe i opet mudo Marjanovo.
-
legenda reala
#443 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Svi mogu promjeniti reprezentaciju ako žele, u rukometu nikad igrača ne možeš kaparisati.Pa evo Šarić sad brani za KatarIt_is_a_Leclerc wrote:
Nećemo. Recimo, Josip Perić i Ivan Milas su već zabilježili nastupe u BIH selekciji i više nemaju pravo da nastupaju za bilo koga. Isto vrijedi i za Malinovića koji je odbio poziv reprezentacije Srbije.
Tri godine pauze/reprezentativne) i možeš igrati za bilo koju drugu repku, normalno da ovi momci neće sad praviti pauzu jer ima u naredne 3-4 godine repka jako treba, a za ubuduće ne mogu biti pametan
- It_is_a_Leclerc
#444 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Zakleo bih se da sam nedavno pročitao intervju u kojem Grbavac na pitanje novinara - da li je ovim zaustavljen odliv reprezentativnog kadra u susjedne zemlje, rekao da oni koji su debitirali u a-reprezentaciji više ne mogu mijenjati dres. Ali ne mogu sad naći taj intervju..legenda reala wrote:Svi mogu promjeniti reprezentaciju ako žele, u rukometu nikad igrača ne možeš kaparisati.Pa evo Šarić sad brani za KatarIt_is_a_Leclerc wrote:
Nećemo. Recimo, Josip Perić i Ivan Milas su već zabilježili nastupe u BIH selekciji i više nemaju pravo da nastupaju za bilo koga. Isto vrijedi i za Malinovića koji je odbio poziv reprezentacije Srbije.
![]()
![]()
Tri godine pauze/reprezentativne) i možeš igrati za bilo koju drugu repku, normalno da ovi momci neće sad praviti pauzu jer ima u naredne 3-4 godine repka jako treba, a za ubuduće ne mogu biti pametan
U svakom slučaju, Perić, Malinović i Milas su već a-reprezentativci, a na širem spisku za dvije zadnje utakmice prošlih kvalifikacija bilo je osam juniora, tako da se ne treba brinuti da će izostati interes našeg saveza za ove momke što je bio glavni razlog zbog kojeg je većina "prebjega" i otišla iz reprezentacije.
- guber90
#445 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Saric je to demantovao tako da ti ta ne stoji.legenda reala wrote:Svi mogu promjeniti reprezentaciju ako žele, u rukometu nikad igrača ne možeš kaparisati.Pa evo Šarić sad brani za KatarIt_is_a_Leclerc wrote:
![]()
![]()
-
eroslav
#446 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
čestitke momcima, sinoć sam gledao susret..i def. je bilo dvojbenih sudačkih odluka!
glavu gore...bit će bolje
glavu gore...bit će bolje
-
Dead Man Walking
#447 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Za mene je najveca pobjeda bilo vidjeti kako se srcem bore i ginu za dres momci iz Hercegovine i entiteta. Tacno se vidjelo s koliko emocija se slavio svaki gol ili odbrana "mahnitog" Denisa koji je za mene prvo ime turnira, kakav lik. 
- ultima_palabra
#448 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Odlična odbrana u 2.poluvremenu, neutralisali smo onu brzu 17-ku koji nas je ubijao 1.poluvrijeme... replika utakmice protiv Mađara, samo što nam je falila ta realizacija u napadu.
Sjeba me ona scena na kraju kad pola naših leži na parketu... ne znam jesu li smogli snage da se pozdrave sa navijačima na kraju.
Sjeba me ona scena na kraju kad pola naših leži na parketu... ne znam jesu li smogli snage da se pozdrave sa navijačima na kraju.
- Pismonosa
#449 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Kapa do poda momcima! Falilo im je malo sreće i koncentracije u presudnim momentima, ali i to će doći sa iskustvom. Ne mogu reći da su nas sudije oštetile, al brate onako se ne sudi domaćinu na svjetskom prvenstvu.
Najvažnije je da ovi momci mogu još dosta napredovati, ako ih ne poptopi crnilo naše lige. Valjda će za njih biti i nekih ponuda iz inostranstva.
Najvažnije je da ovi momci mogu još dosta napredovati, ako ih ne poptopi crnilo naše lige. Valjda će za njih biti i nekih ponuda iz inostranstva.
- Muhamed Đakmić
#450 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.
Ali kolika razlika u odnosu prema dresu ako se uporede sa ranijim seniorskim ekipama. Ne možeš porediti jednostavno. Svaka im čast, od prvog do posljednjeg.