Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
legenda reala

#226 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by legenda reala »

Jeste Malinović je potpisao za Maribor, a braća Burić mislim za Gorenje, nadam se da će Perić i još neko se prodati vani nakon ovog prvenstva, uz Vražalića,Vranješa,Terzića koji već igraju u jakim ekipama vani, to je fina ekipa, na kojoj možemo graditi neku budućnost.
It_is_a_Leclerc

#227 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako sam dobro skontao, da bismo imali uspjeh moramo imati mlade, a da bismo imali mlade moramo imati uspjeh ?! Generalno, vjerujem da se svaki veliki uspjeh dešava "inicidentno". Npr. Hrvatska je prije nego što je postala svjetski prvak u rukometu 2002., na prethodnom evropskom prvenstvu završila zadnja, bez ijednog jedinog boda.

Ja smatram da ovo Svjetsko prvenstvo može biti ključno u pokretanju bh. rukometa. Ako se ispuni cilj i uđe među najboljih osam na svijetu, savez kao nagradu treba Grbavca staviti za selektora u seniorskoj konkurenciji, a dio ovih igrača (Malinović, Perić, Serdarević, Haliković, Bezbradica, Ereš, Milas) povući za sobom, i pridodati ih onoj četverici-peterici mladih igrača koji već igraju u a-timu (Vražalić i co.)... To bi konačno spriječilo da se talenti zbog nezainteresovanosti saveza odlijevaju iz ove zemlje, a kroz godinu-dvije mogla bi se stvoriti generacija koja bi vukla BiH na neko veliko takmičenje.
dječak sa šibicama

#228 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by dječak sa šibicama »

legenda reala wrote:Jeste Malinović je potpisao za Maribor, a braća Burić mislim za Gorenje, nadam se da će Perić i još neko se prodati vani nakon ovog prvenstva, uz Vražalića,Vranješa,Terzića koji već igraju u jakim ekipama vani, to je fina ekipa, na kojoj možemo graditi neku budućnost.
Pametno, slovenacki klubovi su po meni savrseni za napredak mladih igraca, posebno Maribor i Velenje.

Mario Sostaric je produkt ova dva kluba, to je ono desno krilo sto samara bez milosti.

Ili Borut Mackovsek, lijevi bek onaj div jucer, on je dijete Celja i Maribora, po mnogima je bio najbolji lijevi bek i na zimskom seniorskom Svjetskom prvenstvu u Spaniji.

Koga je lansiralo Celje ne treba ni govoriti, nekadasnji prvaci Europe, pa Velenje, ali evo recimo par poznatih imena iz kruzenja, Dejan Peric golman Srbije, Celje mu je moze se reci maticni klub, zatim Dragan Skrbic nekada najbolji igrac svijeta, Sergej Rutenka, Koksharov... pa Velenje, Momir Rnic, Drago Vukovic, najbolje desno krilo svijeta Ivan Cupic.

Ovi Burici mogu uspjeti, posebno golman.
dječak sa šibicama

#229 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro skontao, da bismo imali uspjeh moramo imati mlade, a da bismo imali mlade moramo imati uspjeh ?! Generalno, vjerujem da se svaki veliki uspjeh dešava "inicidentno". Npr. Hrvatska je prije nego što je postala svjetski prvak u rukometu 2002., na prethodnom evropskom prvenstvu završila zadnja, bez ijednog jedinog boda.
To je posebna prica, to zadnje mjesto u Svedskoj je posljedica vise stvari, los trener, bojkot igraca Metkovica zbog oduzete titule, igrali su oni ali preko kurca, a tada su Metkovcani bili oslonac reprezentacije Hrvatske (Balic, Metlicic, Dominikovic, Kaleb, Cavar itd)

Zlatna medalja iz 2003. je logicna stvar, zbog kvalitete te ekipe. Uostalom, nakon tog uspjeha, ta generacija je osvojila medalja da ih je tesko i izbrojati. I danas dosla nova generacija, koja i dalje osvaja medalje i u vrhu je svjetskog rukometa.

Ja sam rekao, da bi mlade privukao rukometu, moras im servirati idole. Sve ove juniorske i kadetske medalje Hrvatske u zadnjih 5/6 godina su zasluga Balica i ekipe, iako je nekim od tih djecaka idol recimo Karabatic, kao Duvnjaku naprimjer. Ali kad se napravi brend, onda djeca lete. Sta mislis koliko je djecaka zbog Dzeke obuklo kopacke, sigurno na hiljade.
It_is_a_Leclerc

#230 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Ok. Slažem se.

Al' sve se svodi na priču, da ćemo biti konkurentni kad mladima ponudimo idole, a mladima ćemo ponuditi idole kad budemo konkurentni. Jednostavno, vrtimo se u krug.

Treba nam jedna generacija koja će kao inicident iz ničeg napraviti nešto, pa da onda oni postanu uzori i idoli koji će privlačiti druge. Drugačije ne ide.
House

#231 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by House »

Gamad sta drugo reci
legenda reala

#232 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by legenda reala »

It_is_a_Leclerc wrote: Treba nam jedna generacija koja će kao inicident iz ničeg napraviti nešto, pa da onda oni postanu uzori i idoli koji će privlačiti druge. Drugačije ne ide.
Pa tako nekako, treba nam nešto kao u fudbalu što se desilo.Ili još bolje u rukometu nam treba jedan Edin ili Mirza ;-)
hopi

#233 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by hopi »

koliko su ulaznice?
House

#234 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by House »

BegA_ wrote:
smijesni_ste wrote:Ali eto izdržali su dvije utakmice bez 'incidenata'....morali su treći (po srpski) put nekako 'obilježiti' :D :-) :sad:
:D

Da mi je gdje vidjeti zavrsetak te tekme i kontricu Tunizana. Jos da stvar bude gora pobjedi ih tim koji na zastavi ima simbol koji oni organski ne podnose. :D

2 gola tunizana u 15 sekundi :D

sex sex
legenda reala

#235 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by legenda reala »

hopi wrote:koliko su ulaznice?
Džaba :wink:
dječak sa šibicama

#236 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

E ne moze iz nicega nesto :D

Treba po redu, selektirati kvalitet iz ovoga sto se ima (mislim na postojece omladince), pa kakvo je takvo je, i gledati da se ostvari neki rezultat u skorijoj buducnosti. Od sadasnje A reprezentacije mrka kapa.

Rezultat bi bio i plasman na EP, jer rukometna reprezentacija ga do sada nije imala. Onda uloziti pare, jer bez ulaganja nema nista, a to je vec tema za sebe.

Ja nesto ne vjerujem rukometnom savezu BiH i ljudima koji ga vode. Slovenci su imali Jankovica, Hrvati imaju Gopca, ljudi koji obozavaju rukomet i zive u njemu i od njega, imaju veze na sve strane, uticaj, viziju, ideje. BH rukomet nema takvog covjeka, bio je jedan ciko poslije rata koji je poceo graditi nesto, ali brzo je otjeran. Neki ce se sjetiti na koga mislim.
denimb

#237 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by denimb »

Dakle Mađarska - Argentina 28:21

Tucemo Kongo, Argentinu i drugi smo...s tim da Slovenija dobije ove ostale utakmice...
Mr. Brightside

#238 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Mr. Brightside »

jedan od najvećih problema koji reprezentativni rukomet ima je taj idiotski sistem plasiranja na velika takmičenja..
doduše to se promijenilo u zadnjem ciklusu, ali ranije, eh :cry:
It_is_a_Leclerc

#239 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Evo zabavne informacije :)

Ako bismo mi prošli u osminu finala sa druge pozicije i ako bismo dobili Egipat/Brazil (odluka će pasti u direktnom okršaju), onda bismo u četvrtini finala išli vjerovatno na Hrvatsku ili Njemačku. Možda čak i na Srbiju, ako bi rečeni sa četvrte pozicije prošli dalje, pa tukli Hrvate ili Njemce u osmini finala, što je prilično nemoguće :)
House

#240 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by House »

rutinski protiv Konga :thumbup:

:bih:
van Basten

#241 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by van Basten »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro skontao, da bismo imali uspjeh moramo imati mlade, a da bismo imali mlade moramo imati uspjeh ?! Generalno, vjerujem da se svaki veliki uspjeh dešava "inicidentno". Npr. Hrvatska je prije nego što je postala svjetski prvak u rukometu 2002., na prethodnom evropskom prvenstvu završila zadnja, bez ijednog jedinog boda.

Ja smatram da ovo Svjetsko prvenstvo može biti ključno u pokretanju bh. rukometa. Ako se ispuni cilj i uđe među najboljih osam na svijetu, savez kao nagradu treba Grbavca staviti za selektora u seniorskoj konkurenciji, a dio ovih igrača (Malinović, Perić, Serdarević, Haliković, Bezbradica, Ereš, Milas) povući za sobom, i pridodati ih onoj četverici-peterici mladih igrača koji već igraju u a-timu (Vražalić i co.)... To bi konačno spriječilo da se talenti zbog nezainteresovanosti saveza odlijevaju iz ove zemlje, a kroz godinu-dvije mogla bi se stvoriti generacija koja bi vukla BiH na neko veliko takmičenje.
malo smo previše euforični nakon jedne ozbiljne pobjede. Nema potrebe od Grbavca praviti velikog stručnjaka kad on to nije. Ok trener, ni manje ni više. Čak mislim da je, i pored kriminalnog suđenja, on glavni "krivac" zašto nismo pobjedili Koreju. Kasnio sa izmjenama i pogotovo sa time-outima.
Kako god, momcima svaka čast za voljni momenat i treba ih podržati. I na ovom prvenstvu i kasnije. Ali ne treba očekivati čuda... negdje između vrha druge i dna prve evropske lige... tu nam je otprilike mjesto.
It_is_a_Leclerc

#242 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Sreća pa je Dragan Marković svojim rezultatima dokazao da je stručnjak... :D
dječak sa šibicama

#243 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Ne garantuje uspjeh na juniorskom ili kadetskom SP/EP bas nista.

Nijemci ove godine ganjaju het-trick zlatnih medalja na U-21 svjetskim prvenstvima, prvaci svijeta su bili i 2011. u Grckoj sa generacijom `90 i 2009. u Egiptu, sa generacijom `88 godista... prije toga bili viceprvaci svijeta 2007. u Makedoniji sa generacijom `86 godiste.

Od svega toga nemaju skoro nista, ove godine se nisu uspjeli ni na naredno EP u Danskoj plasirati. Mislim na A selekciju.

Reprezentacija im bukvalno propada i tavori u prosjecnosti, a prije desetak godina kad nisu imali nikakve uspjehe u juniorskom rukometu, bili su jedna od dvije tri najjace reprezentacije svijeta. Ona generacija sa Kretchmarom, Fritzom, Baurom, Kehrmanom, Schwarzerom, Zerbeom i ostalim.

Inace euforija nije losa, sto da ne, od domacina se uvijek i ocekuje nekakav rezultat iznad prosjeka za ekipu dok nije domacin, znaci vec prolaz u 1/4 finale je veliki uspjeh za reprezentaciju koja nema nijedan plasman na SP do sada. Tamo sta bude, te utakmice su ionako lutrija.
van Basten

#244 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by van Basten »

It_is_a_Leclerc wrote:Sreća pa je Dragan Marković svojim rezultatima dokazao da je stručnjak... :D
nisam ni rekao da jeste, ali mislim da nije lošiji od Grbavca. Naprotiv.
A nije baš da mi nemamo stručnjaka koji bi mogli uraditi nešto da ih se pusti par godina (pa i sa ovom generacijom, što da ne). Druga je stvar što smo ih potrošili k'o čarape.
ode priča podaleko od prvenstva :D
gnjev

#245 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by gnjev »

Ni krivi ni duzni medju prvih 16 reprezentacija svijeta :D

Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
Logovan

#246 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Logovan »

Čestitam rukometašima. :bih: :bih:
limunada25

#247 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by limunada25 »

Moze li mi neko reci kolko kosta karta za rukomet u Zetri?

Hvala :) :bih:
mistek

#248 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by mistek »

limunada25 wrote:Moze li mi neko reci kolko kosta karta za rukomet u Zetri?

Hvala :) :bih:
Grupna faza je besplatna (dakle još danas), a u eliminacionom dijelu takmičenja, karta je 10 KM. Karta za finale je 20 KM.
It_is_a_Leclerc

#249 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Ovo prvenstvo se dobro iskorištava po pitanju promocije i turizma. Evo na stranici holandskog saveza vidim da svaki slobodan moment koriste da posjete Međugorje, Mostar ili vodopad Kravice.
BegA_

#250 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by BegA_ »

Red bi bio da veceras bude makar 5-6 hiljada u Zetri. Treba momcima podrska, ovo ce biti veoma tezak mec. Imamo sansu da doguramo cak do polufinala, to se ne smije propustiti.
Post Reply