Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Titulu uzima:

Poll ended at 02/02/2015 00:01

Katar ( uz pomoc IHF-a i sudija )
5
13%
Francuska ( uz normalno sudjenje )
6
15%
Katar ( bez ikakve pomoci IHF-a i sudija )
1
3%
Francuska ( pobjedjuje sudije, IHF i Katar )
27
69%

Total votes: 39

aveos

#226 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by aveos »

Leclerc kakav kaleb,panjina teska,najlosiji adut tadasnje Hrvatske
kakavdanakneiskustvu

#227 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by kakavdanakneiskustvu »

It_is_a_Leclerc wrote:Kad sam vidio da je Čupić nešto spominjao Nikšu Kaleba u uvredljivom kontekstu, još mi je više omrznuo. Prvo, ne možeš biti toliko nekorektan, pa se iz Dohe prepucavati sa čovjekom koji je IPAK osvojio ono što besprsti Ivan nije i vjerovatno neće nikad. Drugo, ne možeš napasti Nikšu Kaleba, čovjeka koji je, em zabavan, em bio dobar igrač, em uvijek pošten i korektan... Od prije ja smatram da je Čupić malo previše "nadobudan", al' ovo me baš razočaralo.. Treba da se ugleda na Duvnjaka koji je vrhunski korektan i nikad nikom nije rekao ni - mrš.

Hrvatska ne treba praviti grešku da gurne dobrog igrača koji ne zna ništa od trenerskog posla, jer, kako i kaže sam Lino Červar, hrvatski rukomet u narednim godinama će dolaziti na velika iskušenja zbog ne baš dobrih rezultata mlađih selekcija, i treba biti jako mudar u toj situaciji. Pero Metličić je ok. Ivano Balić, treba da bude prvo ono što je Jackson Richardson u Francuskoj.

što će ti ovo boldirano,kakve to ima veze?
bingov buraz

#228 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by bingov buraz »

Ja dobre emisije :oops:
dje Ljubo Vranjes da iscupa Svede :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#229 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by It_is_a_Leclerc »

Poor guy Olson... Uvijek u grupi izdominira i onda naleti na nagaznu minu...

Kako ova Poljska sjeda stilu igre Hrvatske... Strašno.
Zeljoooo

#230 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Zeljoooo »

Koliko zaradjuju profesionalni rukometasi kod bas a koliko vani i koliko zaradjuju najbolji rukometasi?
It_is_a_Leclerc

#231 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Kako je nakaradno ovo sve... Organizator publiku slaže na ove tribine bočno od terena jer se one najviše snimaju. Iza gola - mrtvo more.

I otkad se izgovara Luge Šmit ? Zar nije Lauge Šmit ?
Logovan

#232 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Logovan »

It_is_a_Leclerc wrote:Kako je nakaradno ovo sve... Organizator publiku slaže na ove tribine bočno od terena jer se one najviše snimaju. Iza gola - mrtvo more.

I otkad se izgovara Luge Šmit ? Zar nije Lauge Šmit ?
Bezveze je to od organizora. Apsolutno ništa ne postižu sa tim, a i glupo je da se govori publici gdje da sjedne. :-)
SkyLimit

#233 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by SkyLimit »

Od duela Poljska - Švedska očekivao sam da sijeva na sve strane, a ono ćorak. Negledljiv rukomet. Bolje da su prenosili Iran - Čile za trideset deveto mjesto :D

Švedska pomalo očekivano loša kad najviše treba, džabe igre u grupnoj fazi.

Zato ja cijenim Francuze. Možeš ih dobiti u grupnoj fazi, možeš ih namučiti u prvim kolima eliminacijske faze, ali kada dođe polufinale i finale, kada se igra pod pritiskom, oni se snađu kao riba u vodi.

Hrvatska će lakše dobiti Poljake nego što su Brazil.

Što bi volio da Njemačka izbaci Katar, navijam protiv domaćina u svakoj utakmici.
It_is_a_Leclerc

#234 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Uh. Okršaj favorita IHF-a Njemačka - Katar. Bit će posla po hodnicima IHF-ovih kancelarija. Ipak, očekujem da će sudijski par biti iz Ekvatorijalne Gvineje, Francuske Polinezije ili Svazilanda, te da će u neizvjesnoj završnici slučajno isključiti svakog ko bude imao njemački pasoš kod sebe, da bi se Memišević pobjedonosno prošetao i iz drugog pokušaja matirao golmana Njemačke koji bi pritom zaradio isključenje.
zg2

#235 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by zg2 »

SkyLimit wrote: Zato ja cijenim Francuze. Možeš ih dobiti u grupnoj fazi, možeš ih namučiti u prvim kolima eliminacijske faze, ali kada dođe polufinale i finale, kada se igra pod pritiskom, oni se snađu kao riba u vodi.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
SkyLimit

#236 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by SkyLimit »

Nas su pokrali sudije Portugalci protiv Tunisa, a nije mahane ni onim Litvancima što su sudili protiv Makedonije.

S druge strane, imali smo odlično suđenje protiv Austrije, uprkos porazu. A suci bili iz Brazila.

Protiv Irana suci bili iz Južne Koreje, jeste da su imali čudan kriterij gdje se ružan pogled kažnjavao sa isključenjem, ali tako je bilo za obje ekipe.

Gora su bagra ovi iz Europe.
zanzakpizdolizije

#237 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by zanzakpizdolizije »

Al francuzi oseknuše argentinu
stalaktit

#238 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by stalaktit »

bingov buraz wrote:
stalaktit wrote:A eto, ako ti misliš da je bila neka situacija gdje je hr igrač trebao dobiti 2 minute a nije, slobodno stavi gif ili video. Ja se ne mogu sjetiti ni jedne, ali opet, ovo mi je bilo iznenađenje koliko je Hrvatska mlitavo igrala.

Može biti neuobičajeno što je 2 minute, ne znači da je Hrvatska zaslužila više. Opet, video/gif pa ćemo raspraviti situaciju :)

P.S. Ali sutra poslijepodne, treba raditi sutra, beauty sleep i te fore.
Sad cu ja to :mrgreen:
cak cak
jel me zajebavas?

ili da odmah napisem da mi je krivo sto je Hrvatska prosla svakako vi to svedete na to na kraju :mrgreen:
Ne, ne zezam. To drugi rade ovdje kada misle da imaju poantu i spremni su je braniti, pa rekoh da si ti ozbiljan. Čisto rukometno me zanima, ne zato što je Hrvatska u pitanju. Uopće se ne živciram oko sporta, volim ga pratiti i analizirati, super su mi i ova međusobna prepucavanja za ubijanje slobodnog vremena, ali još uvijek to gledam kao razonodu i entertainment industriju radije nego nacionalno pitanje. Ovdje je to očito nemoguće, sve je nacionalno :D I to je zapravo smiješno, što je sve nacionalno i kad vidiš živčenjake bez života kako ih boli pobjeda Hrvatske ili Srbije, bogapitaj kakvi su to kompleksi u pitanju. Ne ti, uglavnom Leclerca pratim, a namečila sam na to i dvoje specijalizanata iz Freudove sfere, prokomentiramo svako jutro :mrgreen:

Ukratko, ne, nisam tu da te sad prcam zbog Hrvatske, nego iz zabavnijih razloga.
It_is_a_Leclerc

#240 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Ružno i nekorektno. Al' dobro. U žaru borbe je sve dozvoljeno.

Inače, Island = balon od sapunice. Vidjet ćemo je li im ovo kraj ili samo "loš dan".
ultima_palabra

#241 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by ultima_palabra »

A jest Katar sebi kreirao gornju polovinu žrijeba :-) Hrvati će to iskoristiti, vjerujem.
SkyLimit

#242 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by SkyLimit »

Jučer u samom finišu utakmice Švedska - Poljska kod +2 za Poljsku sudije isključiše dvojicu igrača Šveđanima + sedmerac.

Šveđani nastavili igrati kao da se ništa nije dogodilo, nisu se previše ni žalili. Uspjeli su se odbraniti, i onda je u napadu igrao jedan igrač sa markerom umjesto golmana, rizikovali su, tako da su zapravo imali samo jednog igrača manje.

Dali su gol i prišli Poljacima samo na 1 zaostatka.

Na kraju su ipak izgubili, ali sviđa mi se taj pristup. Naši su se raspali u sličnoj situaciji, s time da su oni bili ti koji su vodili 2 razlike pred kraj protiv Tunisa.

Rukometne sudije oduvjek kradu naveliko, s time da to ne rade na svoju ruku već sam IHF muštra ko treba proći a ko ne, a ovaj novi kriterij gdje za ružan pogled upućen protivničkom igraču možeš dobiti 2 minute kazne im omogućuje da utječu na rezultat koliko god žele.

Baš to smeta, pa konstantno jedna ekipa ima igrača manje, ne možeš vidjeti igru 6 na 6. I igrači se žale na ovaj kriterij na SP. Vidjeli ste šta je rekao Rutenka nakon utakmice protiv nas.
Phantasy

#243 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Phantasy »

MARKOVIC NAPOLJE! :twisted: :twisted: :twisted:
SkyLimit

#244 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by SkyLimit »

Sutrašnja 4 duela:

Hrvatska - Poljska 75 : 25

Hrvatska bi trebala ovo lakše riješiti nego Brazil. Poljska je možda kvalitetnija, ali je i predvidljivija od prethodnog protivnika. Uz to je zbog povrede ostala bez Lijewskog, jednog od ključnih igrača. Za Poljake brani najprecjenjenji golman na svijetu Slawomir Szmal, pa očekujem da bude propisno izbušen. Poljaci su iskusni i uvjek imaju hrpu dobrih vanjskih šutera, tu je u suštini nebitno ko igra, ali ako Hrvatska odbrana odigra kako zna i omogući lagane golove iz kontri Čupiću i Štrleku te natjera protivnika da uđe u trku po terenu, Poljska nema šanse. Jedini scenario u kojem bi oni izašli kao pobjednici je da umrtve igru i da se stalno igra na postavljene napade, uz to da njihovi šuteri imaju jedan od "onih" dana.

Katar - Njemačka 40 : 60

Njemačka mora pobjediti i ekipu Katara, i navijače i sudije. Ako je istina što se priča šta je sve obećano igračima Katara ako prođu u polufinale, sutra će svaki od njih biti spreman da prolije i svoju i krv protivnika, samo da izađu kao pobjednici. Da se igra u bilo kojoj drugoj državi i u bilo kojem drugom trenutku, Njemačka bi ovo dobila 10 razlike. Ovako, moglo bi to ići znatno teže. Moju podršku imaju. Gazi plaćenike.

Danska - Španija 60 : 40

Derbi ove faze takmičenja. Ne bih se pretjerano bavio prognozama, samo se nadam da ćemo uživati u demostraciji vrhunskog rukometa. Mnogi kažu da Danci previše zavise od Hansena, bez njegovih golova i asistencija djeluju bezidejno. No ta priča ima i drugu stranu, kada je dugokosi u elementu, djeluju nezaustavljivo. Španija s druge strane raznovrsna, ne zavise od jednog igrača. Uvjek su mi se činili kao ekipa bez jasnog identiteta, taj tim nema karizme, ne možeš navijati za njih, no jako teško ih je dobiti. Sutra mislim da im je kraj.

Slovenija - Francuska 25 : 75

Slovenci djeluju dobro, pogađaju sa svih pozicija, Gajič je najbolje krilo prvenstva. Da igraju protiv bilo koga drugoga, dao bi im puno veće šanse. S druge strane je ipak najbolja reprezentacija na svijetu. Nisu bez problema, Abalo propušta prvenstvo, Narcisse igra rovit, zbog ko zna čega Fernandezu je usred prvenstva oduzet status kapitena. Ali kada se radi o eliminacijskim utakmicama, i da se sa druge strane nalazi tim Svijeta, ja bi novac stavio na Francuze.
pirmin

#245 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by pirmin »

Phantasy wrote:MARKOVIC NAPOLJE! :twisted: :twisted: :twisted:
Kakav si ti Bosnjo kad nemas merhameta u sebi? :sad:

Neka ga, Iran smo dobili sa njim!
A onda smo nalazili super izgovore...sudije i opstenarodna urota protiv nas malih, snijeg u Svedskoj, podloga, prehlade... :oops:
It_is_a_Leclerc

#246 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Očekujem da će danas Hrvatska dobiti Poljsku sa nekih 6-7 razlike. Ne pamtim kad je zadnji put Poljska igrala egal sa Hrvatskom, a kamoli da su ih dobili.
Slovenija - Francuska, je totalno bezveze par. Pregazit će ih Francuzi k'o plitak potok. Nevjerovatna je ekipa ta Francuska. Uz dreamteam iz SAD-a, možda i najimpresivniji sportski kolektiv ikad.
dječak sa šibicama

#247 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by dječak sa šibicama »

a ja bas ocekujem da Poljaci dobiju Hrvatsku, nije vise Wenta na klupi nego nijemac, a on ce nadmudriti Goluzu.

Danci, Francuzi i Nijemci bi trebali dalje, ako Katar opet ne bude "miljenik sudija".
zanzakpizdolizije

#248 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by zanzakpizdolizije »

Ne vidim zašto bi Danci imali prednost ispred Španjolaca?
To će biti meč dana, bez dileme.Šanse 50-50
Hrvatska- Poljska 55-45
Katar-Njemačka 30-70 (ako ukalkuliramo faktor suci onda 45-55)
Slovenija-Francuska 20-80
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#249 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Zviz »

Sto se tice Njemacke i Katara tu je najjaca karika Njemaca njihov golman, a ostali su bolje receno prosjek kao i Katar, mada meni Katar kolektivno gledano bolje stoji. Njemacki napad protiv Egipta je bio iskreno receno sito i reseto.

Sto se tice HR i Poljske tu dajem znatnu prednost HR, mislim da Poljska je ogranicena.

STo se tice DK i Spanije tesko mogu zamisliti da ce Danci imati neki preveliku sansu.

Sto se tice Francuske i SLovenije, treba ipak uzeti u obzir da preko 1/2 slovenackog tima igra u Francuskoj. Iskreno jeceno mislim daje ovdje rijec o optickoj varci te mozda bi mogli imati malo iznenadjene da Francuska cak i izgubi.
Cupko_

#250 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Cupko_ »

Idemo kaubojii danas da pregazimo Poljake :ljulja:
Post Reply