Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije. U pravilniku Fife pise da 3 drzave sa istog kontinenta nemogu biti u istoj grupi. U slucaju, kao sto je naveden na tabeli Ukraina nemoze zavrsiti u special pot, jer po pravilinku to samo moze debitant. Tako bi bio ponovljen isti scenario kao i 2006 godine kad je Srbija i Crna Gora i ako bolje plasirana na rank listi od Ukraine, zavrsila u special pot jer su gledali na nju kao debitant pod novim imenom. U slucaju da Island izbori plasman onda Bosna i Hercegovina nemoze zavrsiti u special pot, jer Island je slabije plasirani debitant.
todd_smith wrote:moguce da je zbog toga Ukraina italikom napisana, kao sto sam napisao ovo je bilo najblize zvanicnom sto sam nasao, sta i kako dalje ne znam fkt
Ako Uruguay izbori plasman a Bosna i Hercegovina zavrsi u special pot, onda se moze vec sada izracunati da iz pot A samo dolaze u obzir protivnici sa ne Europskog kontinenta.
Argentina, Brazil, Kolumbija i evt. Urugvaj.
Sto isto znaci da zasigurno ce biti i jedan protivnik sa Europskog kontinenta iz pot 2,3 ili 4 (zavisi koji broj se dodjeli Europskom potu).
Nakon puta prepunog trnja i kamenja kojeg smo prosli u zadnje 2 decenije, sam turnir ce odjednom biti nezamislivo lagan. Polufinale. Pokradeni protiv Brazila naocigled cijelog svijeta. Bijes iskaljen na sirotoj Njemackoj. Bronza.
iskreno glaso sam da cemo osvojit prvenstvo,.,
al bi volio da budemu u najacoj grupi nesto tipa,.,Njemacka, spanija, brazil, pa da najacima pokazemo zube,., hebes ove burkina faso,.,nikad im neznas sta ce i kako ce,., nek se pomarisu muski sa najacim pa sta bude,.,. i ako to prodju put do finala je lagan te burkine, ekvadori, paname,. ce predavat tekme,.,
Ljudi! Previse fantazirate. Procitajte pravilnik Fife prije nego sto pocnete pisati. BiH ima 33% sansu da zavrsi u potu zvani special! Sto bi znacilo da nemoze dobiti protivnika iz Europe iz pota nosilaca, nego samo iz Europa pota!
BiH ce zavsitu u potu Europa samo A: ako Jordan izbaci Uruguay, jer u tom slucaju Nizozemska ide u pot 1! Ili da Island izbori plasman u slucaju da Jordan kiksa protiv Urugvaja.
hrle1976 wrote:Ljudi! Previse fantazirate. Procitajte pravilnik Fife prije nego sto pocnete pisati. BiH ima 33% sansu da zavrsi u potu zvani special! Sto bi znacilo da nemoze dobiti protivnika iz Europe iz pota nosilaca, nego samo iz Europa pota!
BiH ce zavsitu u potu Europa samo A: ako Jordan izbaci Uruguay, jer u tom slucaju Nizozemska ide u pot 1! Ili da Island izbori plasman u slucaju da Jordan kiksa protiv Urugvaja.
U kojem god potu da zavrsi meni je drago da si se ti nama vratio
hrle1976 wrote:Ljudi! Previse fantazirate. Procitajte pravilnik Fife prije nego sto pocnete pisati. BiH ima 33% sansu da zavrsi u potu zvani special! Sto bi znacilo da nemoze dobiti protivnika iz Europe iz pota nosilaca, nego samo iz Europa pota!
U kojem god potu da zavrsi meni je drago da si se ti nama vratio
cyprus wrote:Švicarska ili Urugvaj od nosioca taman Mada ne bi mi bilo krivo ni da zaigramo na otvorenju sa Brazilom
Vidim da 28.Nov izlazi nova lista FIFA rang.
Urugvaj igra protiv Jordanije oni tu nece dobiti puno bodova pa moguce je i da izgube nekoliko FIFA bodova i ako pobjede dva puta po 20-0.
Dok recimo Portugal igra ovaj baraz protiv Europske top 30 rep. i tu su bobe tako da me ne bih iznenadilo da oni uskoce u TOP 7,8 na kraju pa cak i Francuska npr. Hrv(Grcka)-Francuska otresu ih francuzi dva puta i eto ih u TOP 7,8.
Sve je ovo rano, ali istovremeno je lijepo i zaigrati. Obzirom da se još ne znaju svi učesnici i da će doći do promjena u odnosu na prikazanu tabelu, ne bi volio ovakav scenario:
Brazil, Francuska, BiH i USA (mi budemo spec.pot, Francuzi prođu)
ali bi volio, da kojim slučajem budemo u pot 2, ovaj scenario:
Švica (ako ostane u pot 1), BiH, Alžir i Iran
Dakle po trenutnom stanju na rankingu definitivno u grupi necemo biti sa Holandijom, Italijom, Engleskom i ove 4 reprezentacije iz baraza jer ce oni biti sa nama u pot 2.
ovi šeširi su već dobili jasne konture, manje-više se zna sastav istih... pa mi je jedino žao što od jačih reprezentacija nećemo dobiti Italiju ili Englesku... Talijani tradicionalno igraju loše grupnu fazu... dok Engleze em ne volim, em dalo se vidjeti u onim mečevima sa Hrvatskom i C.Gorom da im ne leže Balkanci (Capello jeste razbio Hrvate, ali Capello je Capello, a Hodgson nije ništa bolji od McClarena)
mislim da bi imalu dobre izglede za iznenađenje protiv njih, pa bi jedan takav rezultat i globalno odjeknuo