Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kakav će rezultat u Brazilu napraviti reprezentacija Bosne i Hercegovine ?

1. Ostati će u grupi.
105
17%
2. Doći će do osmine finala.
227
36%
3. Uči će u četvrtfinale.
113
18%
4. Doći će do polufinala.
25
4%
5. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će izgubiti.
4
1%
6. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će pobijediti.
7
1%
7. Uči će u finale gdje će izgubiti.
5
1%
8. Postati će prvak svijeta u finalu svjetskoga prvenstva.
139
22%

Total votes: 625

DonVitoni

#351 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

sinuhe wrote:Zar je Slovacka bila u nekom specijalnom potu 2010?
Bili ljudi u Pot 4 tj. tad su u tom bili Euro..

Pot 1 will be composed of the seeded teams of Brazil, Spain, the Netherlands, Italy, Germany, Argentina and England are therefore the seven squads that join hosts South Africa.
Pot 2 will be composed of teams from AFC (Australia, Japan, Korea DPR, Korea Republic), CONCACAF (Honduras, Mexico, USA) and OFC (New Zealand).
Pot 3 will include teams from CAF (Algeria, Cameroon, Côte d’Ivoire, Ghana, Nigeria) and CONMEBOL (Chile, Paraguay, Uruguay).
Pot 4 will have the remaining UEFA teams (Denmark, France, Greece, Portugal, Serbia, Slovakia, Slovenia and Switzerland).
As a reminder, the draw happens in South Africa on Friday. So we will know our fate pretty soon at least.
http://france.worldcupblog.org/team-new ... ified.html
udrch

#353 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by udrch »

nemoj Iran, koji bi to put bilo..
House

#354 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by House »

Želim USA , da im pošteno yebemo nanu naninu :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#355 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by pici »

House wrote:Želim USA , da im pošteno yebemo nanu naninu :D
:thumbup: i meni je želja Hamerika...da se opravda onaj kiks iz drugog poluvremena...četri im gola zabit i noge polomit :mrgreen:

evo moj simulator i prognoza...ako bogda... :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Image
udrch

#356 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by udrch »

ja sam udaro desetak puta..svaki put grupa nije bila da se ne može proći..
USA i Iran najčešće su bili..od nosioca najčešće Urugvaj..
SmokingMan

#357 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by SmokingMan »

Hehe,malo ste požurili sa tim simulacijama,ali svakako pozitiva,nadam se prvenstveno srčanom nastupu igrača na SP akobogda,a rezultati neće izostati. :thumbup:
samkoF

#358 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by samkoF »

Astrix wrote:Bit ce onako kako kaze FIFA, njihova igra, njihova pravila, mi se nadamo najboljem, ali cekamo 06.12 da vidimo sta ce biti i kraj price, sta palamudite toliko o tome...
Upravu si, dzaba sad glav razbijamo i sikiramo se unaprijed, bitno je da smo tu i naravno da bi svi voljeli da imamo srece i dobijem nesto lakse protivnike iz svakog sesira.Bice kako nam bude sudjeno al naj naj i najvaznije od svega ostalog je da nam svi igraci budu 100% zdravi i odlicno fizicki pripremljeni.Kako god vazno je da smo se kvalifikovali prvi put a sigurno cemo i srce ostaviti na terenu.
DonVitoni

#359 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

Image

Haaa meraka :izet:
DonVitoni

#360 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

Portuga vs Svedska

Image

Prodje Grcka sretno kao i Hrvatska.
Brkooo

#361 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Brkooo »

Ibraga VS Ronaldo... koja ce to samo utakmica bit !! :D :bih:
am2804

#362 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by am2804 »

Po ovim parovima iz baraža, favoriti su za plasman u Brazil:
Hrvatska, Grčka, Potrugal i Francuska

Zanemarujem hrletove teoriju :), tako da ukoliko se gleda rang lista (ova iz oktobra), onda su Hrvati i Francuzi iza nas.
Međutim, ako će se gledati ona sa krajem novembra, gdje bi oni nakupili bodova, onda PAPE protiv Argentine bez zadnjeg defanzivnog. Sve u napad :)
KPNCTNJAH

#363 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by KPNCTNJAH »

Za izvlacenje ce se vjerovatno gledati ranking iz decembra, nakon baraza i prijateljskih...

Spanija
Njemacka
Belgija
Svicarska
-------------
Italija
Engleska
Holandija
su ispred nas kako god

Rusija ne igra utakmice i imat ce 882 boda
Mi s porazom imamo 886, nerijeseno 908, pobjeda 952...
Grcka ce nas prestici ako prodje dalje na bilo koji nacin, Portugal isto tako, kao i Hrvatska (oni mogu biti iza nas samo ako prodju dalje s dva nerijesena rezultata, a mi ne izgubimo od Argentine) ... Island uz obje pobjede ostaje iza nas... ovi ostali mogu biti iza nas ako prodju s dvije nerijesene utakmice ili u nekoj drugoj kombinaciji bez obje pobjede, ali da mi odigramo najmanje nerijeseno...
Ne znam kako stvari stoje s tim organizovanjem prijateljskih, ali ako Rusija ne izmisli kakvu utakmicu u skorije vrijeme, mi sigurno necemo biti najslabija reprezentacija na fifa rankingu...
DonVitoni

#364 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

Sve ce biti jasno posle baraza. abd ne izgubimo od Argentine :) pobjeda bi nam dobro dosla ali neka da ne bih poletili previse :mrgreen: tako da je remi idealan.
drug_profi

#365 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by drug_profi »

Ma ljudi ja bih volio da Argentina odigra kao za finale. Nek igraju kao da smo Englezi. Rukama i nogama. Da im nije nikad dosta i da samo napadaju.
Pa da svi vidimo gdje smo i sta smo i da Pape ima vremena da popravlja sto ne valja. Ako mi u maju 2014. skontamo da nesto ne stima, kasno je i prekasno...
ultima_palabra

#366 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

drugi profil wrote:Ma ljudi ja bih volio da Argentina odigra kao za finale. Nek igraju kao da smo Englezi. Rukama i nogama. Da im nije nikad dosta i da samo napadaju.
Pa da svi vidimo gdje smo i sta smo i da Pape ima vremena da popravlja sto ne valja. Ako mi u maju 2014. skontamo da nesto ne stima, kasno je i prekasno...
:thumbup:
perfect_guy

#367 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by perfect_guy »

KPNCTNJAH wrote:Za izvlacenje ce se vjerovatno gledati ranking iz decembra, nakon baraza i prijateljskih...

Spanija
Njemacka
Belgija
Svicarska
-------------
Italija
Engleska
Holandija
su ispred nas kako god

Rusija ne igra utakmice i imat ce 882 boda
Mi s porazom imamo 886, nerijeseno 908, pobjeda 952...
Grcka ce nas prestici ako prodje dalje na bilo koji nacin, Portugal isto tako, kao i Hrvatska (oni mogu biti iza nas samo ako prodju dalje s dva nerijesena rezultata, a mi ne izgubimo od Argentine) ... Island uz obje pobjede ostaje iza nas... ovi ostali mogu biti iza nas ako prodju s dvije nerijesene utakmice ili u nekoj drugoj kombinaciji bez obje pobjede, ali da mi odigramo najmanje nerijeseno...
Ne znam kako stvari stoje s tim organizovanjem prijateljskih, ali ako Rusija ne izmisli kakvu utakmicu u skorije vrijeme, mi sigurno necemo biti najslabija reprezentacija na fifa rankingu...
već su davno objavili, gleda se lista od 17.10. Logično, oni koji sad igraju baraž imaju potencijal za puno više bodova od ostalih ekipa
am2804

#368 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by am2804 »

KPNCTNJAH wrote:Za izvlacenje ce se vjerovatno gledati ranking iz decembra, nakon baraza i prijateljskih...
Sve ovo što navede postaje zabrinjavajuće.
Međutim, malo mi je ne logično da se ovima u baražu zbrajaju/oduzimaju bodovi (imaju po dvije tekme) dok ostale ekipe koje su se već plasirale igraju jednu prijateljsku.
Negdje sam pročitao da se gleda ova lista iz oktobra, možda griješim.
am2804

#369 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by am2804 »

drugi profil wrote:Ako mi u maju 2014. skontamo da nesto ne stima, kasno je i prekasno...
:) nas 3 miliona stručnjaka/selektora već znamo da nešto ne štima, ali PAPE je tu, naći će on tog destruktivca.
A možda nas svijet još više zavoli što igramo za gol više :)
DonVitoni

#370 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

Glupo je sto se gleda baraz... eto Portugal pobjedi dvije tekme i poklope mu se ove prijateljske Belgije, Svice i eto ih u top 7,8 :roll:

Portugal nosioc wtf. :lol:

Mi mozemo u taj Pot 3.
Tu mozes dobiti sve ove najjace plus ove iz Europe tipa Engleska, Fra., Italija..
Last edited by DonVitoni on 21/10/2013 16:01, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#371 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by KPNCTNJAH »

perfect_guy wrote: već su davno objavili, gleda se lista od 17.10. Logično, oni koji sad igraju baraž imaju potencijal za puno više bodova od ostalih ekipa
Imas li neki link na kojem to pise ? Nigdje nisam procitao koji se ranking gleda za izvlacenje grupa, vec samo za odredjivanje prve jakosne skupine.

Sto se onda 10 stranica pisalo da mi mozemo u special pot :-) niste valjda svi slusali hrleta :D
ultima_palabra

#372 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

KPNCTNJAH wrote:
perfect_guy wrote: već su davno objavili, gleda se lista od 17.10. Logično, oni koji sad igraju baraž imaju potencijal za puno više bodova od ostalih ekipa
Imas li neki link na kojem to pise ? Nigdje nisam procitao koji se ranking gleda za izvlacenje grupa, vec samo za odredjivanje prve jakosne skupine.

Sto se onda 10 stranica pisalo da mi mozemo u special pot :-) niste valjda svi slusali hrleta :D
Zasad imamo samo wikipedijinu riječ protiv hrletove :mrgreen:
Rob_Atl

#373 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Rob_Atl »

Da se nismo zajebavali protiv amera, i slovacke u zenici vjerovali ili ne bili bi nosioci na svjetskom :shock:
Havatar

#374 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Havatar »

Rob_Atl wrote:Da se nismo zajebavali protiv amera, i slovacke u zenici vjerovali ili ne bili bi nosioci na svjetskom :shock:
Pa kad kazu nema veze sto smo izgubili protiv Camerike to je nevazna utakmica
DonVitoni

#375 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

Rob_Atl wrote:Da se nismo zajebavali protiv amera, i slovacke u zenici vjerovali ili ne bili bi nosioci na svjetskom :shock:
Bolje da nismo igrali protiv Amera. :skoljka:
Post Reply