Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kakav će rezultat u Brazilu napraviti reprezentacija Bosne i Hercegovine ?

1. Ostati će u grupi.
105
17%
2. Doći će do osmine finala.
227
36%
3. Uči će u četvrtfinale.
113
18%
4. Doći će do polufinala.
25
4%
5. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će izgubiti.
4
1%
6. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će pobijediti.
7
1%
7. Uči će u finale gdje će izgubiti.
5
1%
8. Postati će prvak svijeta u finalu svjetskoga prvenstva.
139
22%

Total votes: 625

Maharadza

#13401 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Maharadza »

USAblues wrote:Koja maestralna igra Jérôme Boateng-a....ubjedljivo najbolji igrac finala....!!!!!
Ma lik je jednostavno BEDEM, ili Berliner Mauer ako hoćeš (rođen je u Berlinu). :lol: Spasio ih je večeras par puta. ;)

Sent from my LG-D802
Last edited by Maharadza on 14/07/2014 03:24, edited 1 time in total.
noiserr

#13402 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by noiserr »

Miroslav Klose je jedna velika klasa od igraca. Sa 36 godine trckarao ko neki djecko :lol: . Svaka mu cast. Jedan od najboljih internacionalnih igraca kojeg sam ikad vidio. Svjetsko prvenstvo nece biti isto bez njega.
noiserr

#13403 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by noiserr »

BHF_Manijak wrote:
Riddle wrote: E jes' ovo sranje, u vrazju mater. Najbolji igrac tog tima nije uzeo medalju i vjerovatno nikad nece. Bas mi krivo.
Nemoj biti siguran da ovo ne mogu ponoviti 2018.! :wink: U ovoj generaciji jedini koji su stariji su Klose, Lahm i Bastian, oni nece sigurno igrati u Rusiji, ali ostali ce biti u zlatnim godinama. Ovi vrlo lahko mogli "nadjebati" Spaniju! :wink:
Jedino Klose nece igrati. Ova dvojica mogu jos 4 godine bez problema.
BHF_Manijak

#13404 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by BHF_Manijak »

Ma mogu, ali kakvi ce biti igraci sa 33. odnosno 34. godine? Mogu biti dio ekipe, ali tesko da mogu briljantne partije pruziti, vec je to duboka zima karijere, posebno za pozicije koje oni igraju! Da su napadaci ili golmani pa hajde, pa i stoperi. Ovako...
noiserr

#13405 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by noiserr »

BHF_Manijak wrote:Ma mogu, ali kakvi ce biti igraci sa 33. odnosno 34. godine? Mogu biti dio ekipe, ali tesko da mogu briljantne partije pruziti, vec je to duboka zima karijere, posebno za pozicije koje oni igraju! Da su napadaci ili golmani pa hajde, pa i stoperi. Ovako...
Ja mislim da to najvise zavisi od povreda. Meni je Zidane bio najbolji kad mu je bas bilo to godiste.
todd_smith

#13406 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by todd_smith »

Hajde neka se i ovaj Bajramski turnir zavrsio da mogu gledati Sarajevo kako osvaja titulu aBda insallah
Riddle

#13407 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Riddle »

BHF_Manijak wrote:
Riddle wrote: E jes' ovo sranje, u vrazju mater. Najbolji igrac tog tima nije uzeo medalju i vjerovatno nikad nece. Bas mi krivo.
Nemoj biti siguran da ovo ne mogu ponoviti 2018.! :wink: U ovoj generaciji jedini koji su stariji su Klose, Lahm i Bastian, oni nece sigurno igrati u Rusiji, ali ostali ce biti u zlatnim godinama. Ovi bi vrlo lahko mogli "nadjebati" Spaniju! :wink:
Ne sumnjam ja da ce oni biti među favoritima kao i uvijek, ali ne osvaja se ovaj naslov bas svaki put. Mislim, kad su zadnji put postali prvaci svijeta, igrac koji im je veceras donio taj naslov nije bio ni rođen.

Nisam htio raspravu u ovom smjeru, niti uopste bilo kakvu raspravu. Samo kazem, krivo mi za Reusa.
missko

#13408 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by missko »

Ne pobjedis Ganu, Alzir, Argentinu a na kraju osvojis turnir
LSD

#13409 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by LSD »

Miroslav Klose je gigant :thumbup: :thumbup: Klose i Podolski su ona tipa igraca koji za selekciju igraju mnogo bolje nego u klubovima, s tim što je Klose baš klasan igrac i sa 36 godina.

Inace, veceras je Boateng pokidao :thumbup: Ozil i Kross najslabiji (ni sjenka onih igrac iz polufinala), previše njih dvojica osciliraju.
Mora se reci da je šminker ub'o i sa izmjenama (za božije cudo :shock: ), jer su Goetze i Schurrle zaslužni za pobjedonosni gol.

Njemačka ce na EURU 2016 biti glavni favorit :!: ....neki igraci ce otici zbog godina, ali oni imaju strašan potencijal u mlađim igracima koji cekaju svoju šansu....šteta što Reus nije bio na ovom SP :roll:

Kako god i dalje mislim da je šminker sa klupe najslabija karika ovog Elfa, koliko god to sad šizofreno zvucalo nakon osvajanja titule....može ova selekcija Njemačke još bolje igrati u svim linijama, siguran sam u to :!:

Na kraju - mora se odati respekt i Argentini, bez obzira na poraz :thumbup:...odigrali su možda i najbolju utakmicu na ovom SP, baš u finalu i opet izgubili :-) :D
Sanjat ce promašaje Higuaina i Palacia :lol:
noiserr

#13410 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by noiserr »

Mene licno ova Argentina uopste nije impresionirala. Najbolji im igraci uopste nisu doskli do izrazaja. Di Maria, Aguero recimo nista nisu napravili.

Najbolji igraci im bili golman, Garay, Mascerano i Zabaleta, i Messi je bio odlican ali ipak je to Messi mogao je on jos bolji biti.

Po meni je njihov trener ko Safet golub u glavi.
LSD

#13411 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by LSD »

noiserr wrote:Mene licno ova Argentina uopste nije impresionirala. Najbolji im igraci uopste nisu doskli do izrazaja. Di Maria, Aguero recimo nista nisu napravili.

Najbolji igraci im bili golman, Garay, Mascerano i Zabaleta, i Messi je bio odlican ali ipak je to Messi mogao je on jos bolji biti.

Po meni je njihov trener ko Safet golub u glavi.
Za Argentinu je podvig da su došli do finala ;-) realno

pogledaj im sredinu i odbranu i sve ce ti biti jasno :lol: smiješno koliko su neizbalansirani...nekad su imali daleko jace timove, a opet ispadali u četvrtfinalima.
Nemaju više igrace tipa Simeone (možda Mascherano), Zaneti, Cambiaso, Veron, Riquelme, Ortega, Batistuta - a opet su se nekako dovukli do finala sa Demichelisom, Bigliom, Gagom, nekim Rojom, onaj golman Romero je rezerva Subašiću u Monacu(koji je opet rezerva Pletikosi u Hrvatskoj)....sigurno se može reci da im je falio DiMaria, glavni trkac

Messi se prošeto i kroz ovo SP, cak i veceras u finalu je bio "night walker" :shock: :shock: i opet dobio nagradu za najboljeg igraca turnira :skoljka:

nešto se gadno dešava sa tim covjekom, možda psihicke prirode :roll: :sad: ...jer to nije normalno za finale SP i igraca u najboljim igrackim godinama.
MOSALJOZE

#13412 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by MOSALJOZE »

Baš je mene Messi neugodno iznenadio.Kad uzmeš u obzir sve faktore o kojima se govori,a tu prednjači umor i druga uloga u repki,opet sam vidio prilično nezainteresovanog Mesija.Pokušavao je on prodorima,i uspjevao nema šta,ali taj Messi sve više šeta,ne vraća se toliko da pomogne u defanzivi i slično.Ipak ovo finale SP,više se od njega očekivalo.
pirmin

#13413 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by pirmin »

missko wrote:Ne pobjedis Ganu, Alzir, Argentinu a na kraju osvojis turnir
A ko je to nanizao 7 od 7 bas me zanima? Ikad? Pokidao takoreci?

Igrali su ljudi najzanimljiviji fudbal u dobrom dijelu meceva, imali propuha nazad,
svim silama gurali naprijed i time potpuno zasluzeno uzeli trofej.
Riddle

#13414 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Riddle »

Brazil 2002.
Idemedosumom

#13415 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Idemedosumom »

Prava šteta za one prilike Argentine, pogotovo u prvom poluvremenu. Da su kojim slucajem to uspjeli realizovati, bila bi bolja utakmica. Higuain nije imao svoj dan, al wtf s onim Palaciom? Da li je taj ijedan gol postigao na prvenstvu? Mnogo mu selektor Argentine vjeruje, a ovaj nista pokazao nije.

Argentinci su po meni bili bolji u prvih 90 minuta, ali cim je otislo u produzetke, znalo se kako ce to otprilike zavrsiti.

Mislim da je ovo prvi put da Evropska repka uzme SP na Americkom kontinentu.

Prvi put timovi sa jednog kontinenta osvajaju tri uzastopna SP.

Evropa 11 - 9 Juzna Amerika u trofejima. Ovo prvi put da neko vodi 2 razlike hehe :P
sinuhe

#13416 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by sinuhe »

Bolja ekipa pobijedila a sreca prati hrabre pa su se Argentincima izjalovile one sanse.
Za finalnu utakmicu cak i lijep gol Gotzea.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13417 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Tomahawk11 »

Sanjat ce promašaje Higuaina i Palacia :lol:
Ma ja, a sto je i Messi promasio citav gol, to nista. Bitno je da su ova dvojica ispali klocevi :roll:
spinel_

#13418 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by spinel_ »

pirmin wrote:
missko wrote:Ne pobjedis Ganu, Alzir, Argentinu a na kraju osvojis turnir
A ko je to nanizao 7 od 7 bas me zanima? Ikad? Pokidao takoreci?

Igrali su ljudi najzanimljiviji fudbal u dobrom dijelu meceva, imali propuha nazad,
svim silama gurali naprijed i time potpuno zasluzeno uzeli trofej.

slabo ti to nesto pratis :roll: cuj ko.. dat ti je odgovor gore.. najbolja generacija igraca koja je osvojila SP
sema911s

#13421 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by sema911s »

na stranu sve al kada pogledate dokle su dosli nasi puleni ostavili jednu veliku(ipak malu ) englesku iza sebe, dali vise golova od mnogih,
mO k3

#13422 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by mO k3 »

Kad igra messi :) , nadam se da ga neće proglasiti kao najboljeg igrača :mrgreen:
mali_balon

#13423 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by mali_balon »

Fakat mi nije jasno po cemu Messi najbolji igrac turnira, jebo ih on u guzicu vise, jos malo pa ce i iz argete Messi iskociti. Nista nije uradio, herr Muler je za njega masina, stroj, gigant...

On je jedan od razloga sto samo navijao za svabe i ta neka nazor izvikana favoriziranost Argentine i BRazila, obicne kante obje ekipe, da su Holandjani imali kuveta i muda ko svabe mogli su i oni nalupati Brazil.
Da smo imali malo vise srece mogli smo ih nalupati i sto tako su mogli susjedi uzeti brazilce... samo nam je malo srece falilo.
PA kad ne racunas ono odbijanje lopte od Sea (da je makar sutno prema golu nego se odbila od njegovu nogu eto koliko smo kurate srece) bilo bi 1:1 eeeee 1:1 protiv "gigantske" Argenitne.
ultima_palabra

#13424 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by ultima_palabra »

mali_balon wrote:Fakat mi nije jasno po cemu Messi najbolji igrac turnira, jebo ih on u guzicu vise, jos malo pa ce i iz argete Messi iskociti.
Nagrada se zove Adidas Golden Ball... nagradno pitanje: ko je najveći sponzor Messija?
insomnia78

#13425 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by insomnia78 »

ultima_palabra wrote:
mali_balon wrote:Fakat mi nije jasno po cemu Messi najbolji igrac turnira, jebo ih on u guzicu vise, jos malo pa ce i iz argete Messi iskociti.
Nagrada se zove Adidas Golden Ball... nagradno pitanje: ko je najveći sponzor Messija?
Golden? :D :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Post Reply