Svjetsko fudbalsko prvenstvo, SiCG i referendum?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
klif

#1 Svjetsko fudbalsko prvenstvo, SiCG i referendum?

Post by klif »

Ukoliko se Crna Gora 21. maja 2006. - tad je mislim referendum - razdruzi od Srbije, da li ce to imati uticaja na ucesce fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore na svjetskom fudbalskom prvenstvu?

Raspolaze li neko zvanicnim stavovima ili infomacijama o ovoj temi?
armin00

Post by armin00 »

Oni ipak idu na prvenstvo! Jedino u slucaju rata bi vjerovatno mi uskocili (kao Danska 92. umjesto SFRJ).. ustvari FIFA bi nekako nastelila da ide Belgija, kakvi mi ba..
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:roll: Klif, .... interesantno pitanje.
Mislim da se nista nece izmjeniti. Ne znam koliko Crnogoraca igra u reprezentaciji SCG, ali ce vjerovatno odigrati prvenstvo, a onda se "bratski rastati" i formirati neovisne reprezentacije.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

pape wrote::roll: Klif, .... interesantno pitanje.
Mislim da se nista nece izmjeniti. Ne znam koliko Crnogoraca igra u reprezentaciji SCG, ali ce vjerovatno odigrati prvenstvo, a onda se "bratski rastati" i formirati neovisne reprezentacije.
S tim da ako dodje do otcijepljenja na referendumu u njihovoj reprezentaciji vladati hladni rat:)) Piši propalo.
repeater

Post by repeater »

zajedno ili odvojeno, nije bitno. sa tribina ce se ionako cuti samo jedno od to dvoje: srbija.
klif

Post by klif »

Kada se nakon zvanicno utvrdjenih rezultata referenduma - potrebno je 55% glasova "za" otcjepljenje - politicko rukovodsto Crne Gore, naravno u slucaju da ishod referenduma bude u njihovom smislu pozitivan, obrati MZ-i sa zahtjevom da se drzava Crna Gora prizna, te to priznanje uslijedi, po mom shvatanju u tom momentu prestaje da postoji drzavni subjekat SiCG, cija reprezentacija ucestvuje na prvenstu.

Moguce je, medjutim, da je to pitanje rjeseno prethodim sporazumom izmedju Srbije i Crne Gore, a kojim se takva ili slicna pitanja medjusobno regulisu. S druge strane je moguce da FIFA ima neki zvanican stav o tome.

PS. Pitanje nisam postavio s ciljem da mi se kaze "u tom slucaju ide BiH".
pirmin

Post by pirmin »

Sta ce se desiti ukoliko dodje do podijele Crnogoraca na Crnce i Gorce?
Ko je onda u prednosti? :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

U tom slucaju ide AC Milan :D :D :P :lol:
Post Reply