Ukoliko se Crna Gora 21. maja 2006. - tad je mislim referendum - razdruzi od Srbije, da li ce to imati uticaja na ucesce fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore na svjetskom fudbalskom prvenstvu?
Raspolaze li neko zvanicnim stavovima ili infomacijama o ovoj temi?
Svjetsko fudbalsko prvenstvo, SiCG i referendum?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Mislim da se nista nece izmjeniti. Ne znam koliko Crnogoraca igra u reprezentaciji SCG, ali ce vjerovatno odigrati prvenstvo, a onda se "bratski rastati" i formirati neovisne reprezentacije.
- alphonse kauders
S tim da ako dodje do otcijepljenja na referendumu u njihovoj reprezentaciji vladati hladni rat:)) Piši propalo.pape wrote:Klif, .... interesantno pitanje.
Mislim da se nista nece izmjeniti. Ne znam koliko Crnogoraca igra u reprezentaciji SCG, ali ce vjerovatno odigrati prvenstvo, a onda se "bratski rastati" i formirati neovisne reprezentacije.
-
klif
Kada se nakon zvanicno utvrdjenih rezultata referenduma - potrebno je 55% glasova "za" otcjepljenje - politicko rukovodsto Crne Gore, naravno u slucaju da ishod referenduma bude u njihovom smislu pozitivan, obrati MZ-i sa zahtjevom da se drzava Crna Gora prizna, te to priznanje uslijedi, po mom shvatanju u tom momentu prestaje da postoji drzavni subjekat SiCG, cija reprezentacija ucestvuje na prvenstu.
Moguce je, medjutim, da je to pitanje rjeseno prethodim sporazumom izmedju Srbije i Crne Gore, a kojim se takva ili slicna pitanja medjusobno regulisu. S druge strane je moguce da FIFA ima neki zvanican stav o tome.
PS. Pitanje nisam postavio s ciljem da mi se kaze "u tom slucaju ide BiH".
Moguce je, medjutim, da je to pitanje rjeseno prethodim sporazumom izmedju Srbije i Crne Gore, a kojim se takva ili slicna pitanja medjusobno regulisu. S druge strane je moguce da FIFA ima neki zvanican stav o tome.
PS. Pitanje nisam postavio s ciljem da mi se kaze "u tom slucaju ide BiH".