Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a

Nur-nur

#126 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a

Post by Nur-nur »

:bih: Postanska Unija Bosne i Hercegovine,pa neka se ispod konkurisu,ali sef se mora znati.Gdje nema sefa,nema ni uspjeha.
proof

#128 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a

Post by proof »

Jest, jest, dragi moj - srbi su na putu samostalnosti :lol:
Na kakvom su oni putu, ne znam, a i ne zanima me, već puno puta sam reko, da me suživot sa srbima ne zanima ni promila.
ptice na grani znaju sta ko misli o suzivotu u BiH. nemeremo zajedno, moremo jedni pored drugih.
ovdje se radi o teritoriji koja ja izuzeta na nacin na koji je izuzeta, a sad se sve to pokusava legalizovat.
"neko" s vana pokuzava ubrzat "neke" procese u BiH.

nego hochemol otkopavat il' nechemo? :D
rijeka oz

#129 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a

Post by rijeka oz »

japijem wrote:
miki.ba wrote:ni granicu

Ma razgraničili smo se mi, njihovim zločinima.
Ne znam zasto ali imam osjecaj da bi ti podijelio BiH . Samo ne znam ko te salje , Covic i adz ili neki sda hozda .Kako god i hdz i sda ce biti zabranjane kao sto je zabranjena droga u Iranu .
VjecitiStudent

#130 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a

Post by VjecitiStudent »

japijem wrote: Otkud ti to da se ja nešto bojim, rekoh ti, ne zanimaju me ni fini , ni plaho fini, ni bilo kakvi drugi, ako tebe zanimaju, ako uživaš u suživotu s njima, poštivam, u unsko-sanskom taj problem je riješen, nema ga više, tako kad pročitam o nekoj regiji u kome bi bihać bio zajedno sa banja lukom, naježim se malo, a vjeruj nisam jedini u mom kraju.
Radovan je kod tebe dobar posao uradio.
gomilego

#131 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a

Post by gomilego »

luckypot wrote:
japijem wrote: Jel to nešto što nas treba začuditi, prije su odbijali, sad im dali, odbijaju i označavanje entitetske linije, pa bi se ja okladio da će im na kraju i to dati, itd.
Jest, jest, dragi moj - srbi su na putu samostalnosti :lol:
imas li kakav "dokaz" protiv il ti je vrhunac argumentacije ironija i smajli?

posle ovoga cega ima vise? samostalne sumske ili jake bih?
veljaca

#132 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a

Post by veljaca »

Zahtjev Svjetskoj postanskoj uniji (UPU) za dodjelu medjunarodnog koda za obradu poste (IMPC) poslale su „Poste Srpske“ i Ministarstvo komunikacija i prometa. BiH nema nista s tim.
Ovo je „Avazu“ potvrdio Real Leblan (Rheal LeBlanc), portparol ove svjetske organizacije cije je sjediste u
Bernu.
- Zahtjev za dodjelu IMPC koda stigao je od „Posta Srpske“. S obzirom na to da se radi o zvanicnom operateru koji ima ovlastenje drzavne vlade, to je bilo dovoljno za nas da mu dodijelimo kod koji su vec imala druga dva operatera u BiH -kazao nam je Leblan.
„Poste Srpske“ su, naime, informirale UPU da u nasoj zemlji postoje tri zvanicna postanska operatera i da je
svaki od njih ovlasten da ima IMPC kod, ali da ga dva operatera vec imaju, a treci nema.
Ovim su otklonjene sve sumnje da je ovaj zahtjev imao podrsku odnosno saglasnost drzavnih organa vlasti, kako se spekuliralo.
Osim toga, Leblan nam je kazao da je ovaj kod zapravo nesto potpuno razlicito u odnosu na postanski.
On je odbacio svaku mogucnost da dodjela ovog koda moze voditi ka podjeli BiH, kako su to pojedinci posljednjih
dana izjavljivali.
Istice da je to cisto tehnicka, a ne politicka stvar te da registracija takvog koda na nekoj lokaciji nikako ne znaci
da UPU priznaje suverenitet te lokacije.

-----------

Eto covjek sve fino objasni .....
mO k3

#133 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a

Post by mO k3 »

veljaca wrote:Zahtjev Svjetskoj postanskoj uniji (UPU) za dodjelu medjunarodnog koda za obradu poste (IMPC) poslale su „Poste Srpske“ i Ministarstvo komunikacija i prometa. BiH nema nista s tim.
Ovo je „Avazu“ potvrdio Real Leblan (Rheal LeBlanc), portparol ove svjetske organizacije cije je sjediste u
Bernu.
- Zahtjev za dodjelu IMPC koda stigao je od „Posta Srpske“. S obzirom na to da se radi o zvanicnom operateru koji ima ovlastenje drzavne vlade, to je bilo dovoljno za nas da mu dodijelimo kod koji su vec imala druga dva operatera u BiH -kazao nam je Leblan.
„Poste Srpske“ su, naime, informirale UPU da u nasoj zemlji postoje tri zvanicna postanska operatera i da je
svaki od njih ovlasten da ima IMPC kod, ali da ga dva operatera vec imaju, a treci nema.
Ovim su otklonjene sve sumnje da je ovaj zahtjev imao podrsku odnosno saglasnost drzavnih organa vlasti, kako se spekuliralo.
Osim toga, Leblan nam je kazao da je ovaj kod zapravo nesto potpuno razlicito u odnosu na postanski.
On je odbacio svaku mogucnost da dodjela ovog koda moze voditi ka podjeli BiH, kako su to pojedinci posljednjih
dana izjavljivali.
Istice da je to cisto tehnicka, a ne politicka stvar te da registracija takvog koda na nekoj lokaciji nikako ne znaci
da UPU priznaje suverenitet te lokacije.

-----------

Eto covjek sve fino objasni .....
Postao/la Ženski Dr.Med dana 14/02/2011 14:01
Kontaktiro sam moga starog prijatelja, velikog filateliste i dokazanog prijatelja bosne Berlisava Sekelja i on ja to napisao

Sto se ovog UPU koda tice, to je doneseno na osnovu dviju posta, koje vec
skoro 18 godina rade odvojeno. To nista ne prejudicira

Malo je ovo raspirivanje vatre i nista ne znaci...
sfrj

#134 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a

Post by sfrj »

Eto tresla se gora rodio se mis. Stvarno mediji u BiH prave haos samo da bi ih narod gledo i citao.

Nikad BiH nece imati dok ima ovakve medije!!!
tbv

#136 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a

Post by tbv »

sfrj wrote:Eto tresla se gora rodio se mis. Stvarno mediji u BiH prave haos samo da bi ih narod gledo i citao.

Nikad BiH nece imati dok ima ovakve medije!!!
sta BiH nece imati? :-)
Post Reply