svjetla
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
armin_m
#1 svjetla
pozz drustvo.. mene zanima da li ima jos neko da mu je jedan far jaci od drugoga,da li je to ok i normalno i zasto se to desava...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2 Re: svjetla
mozda ti sjenilo ne valja,mozda je sijalica slabija....nisu nastimani farovi... svasta tu moze biti...
-
armin_m
#3 Re: svjetla
bitanga_sa_otesa wrote:mozda ti sjenilo ne valja,mozda je sijalica slabija....nisu nastimani farovi... svasta tu moze biti...
sve je ok i sjenilo i farovi isto nastimani samo je jacina desnog slabija od lijevog to se primjeti i u garazi aa vani jos vise po noci,nisam istovremeno zamijenio sijalice iste,vec sam jewdnu zamijenio naprimjer danas aa istu takvu sam kupio 2 dana poslije...
-
AS_sa
#4 Re: svjetla
Mislim da je normalno da desni far bude "jaci" malo u odnosu na lijeviarmin_m wrote:pozz drustvo.. mene zanima da li ima jos neko da mu je jedan far jaci od drugoga,da li je to ok i normalno i zasto se to desava...
-
armin_m
#5 Re: svjetla
kod mene je druze lijevi jaci od desnog fara..AS_sa wrote:Mislim da je normalno da desni far bude "jaci" malo u odnosu na lijeviarmin_m wrote:pozz drustvo.. mene zanima da li ima jos neko da mu je jedan far jaci od drugoga,da li je to ok i normalno i zasto se to desava...
-
nightvision
#6 Re: svjetla
zamijeni sijalice, prebaci iz jednog fara u drugi, i dobijes "ispravna" svjetla. 
-
M@RKO
#7 Re: svjetla
Ako su sijalice istog proizvodjaca, a kazes da su sjenila ok, pogledaj kontakte u konektoru da ne zezaju.
Posebno obrati paznju na samu masu, ako je zahrdjao kontakt zbog toga moze slabije svjetliti.
Posebno obrati paznju na samu masu, ako je zahrdjao kontakt zbog toga moze slabije svjetliti.
-
armin_m
#8 Re: svjetla
nightvision wrote:zamijeni sijalice, prebaci iz jednog fara u drugi, i dobijes "ispravna" svjetla.
zamijenio sam druze i tako ali opet isto
-
armin_m
#9 Re: svjetla
da li ima veze sto mi je bas na lijevi far premostena masa sa zicom,onako kako je bilo gubilo masu poneklad paa mi je lik napravio tako i vise nikad nisam imao problema,aa prije toga dok nije premostio i crkavale non stop sijalice...M@RKO wrote:Ako su sijalice istog proizvodjaca, a kazes da su sjenila ok, pogledaj kontakte u konektoru da ne zezaju.
- helpdesk1
#10 Re: svjetla
Normalno je da je lijevi far, tj onaj bliži suprotnoj traci,oboreniji da ne bi zaslijepio vozila iz suprotnog pravca. Tako se šteluju, pa je vrlo moguće da ti zbog toga čini da je slabiji. Podigni ga sam(imaš onaj šaraf za štimanje plastični) čisto da vidiš jeli ova teorija pije vode , a ona odi u prvi servis ili tehnički neka ti naštimaju uglove
.
-
armin_m
#11 Re: svjetla
kod mene je druze lijevi jaci far od desnog,ii nije oboreniji isto sam ih podesio bas na tom plasticnom sarafu za stimanje samo sto ovaj lijevi osvjeljava za nijansu vise i jace,i dobro se odrazi na putu,aa poslusacu tvoj savjet jer mi ugao od lijevog baca vise sredini i desnoj strani,pa cu otici nekome da ti sredi...helpdesk1 wrote:Normalno je da je lijevi far, tj onaj bliži suprotnoj traci,oboreniji da ne bi zaslijepio vozila iz suprotnog pravca. Tako se šteluju, pa je vrlo moguće da ti zbog toga čini da je slabiji. Podigni ga sam(imaš onaj šaraf za štimanje plastični) čisto da vidiš jeli ova teorija pije vode , a ona odi u prvi servis ili tehnički neka ti naštimaju uglove.
- helpdesk1
#12 Re: svjetla
skontao si o čemu pišem, obori lijevi. Daj na kafu onima na tehničkom pregledu i da ti podese uglove, mislim da mogu mjeriti i jačinu svjetla.
-
M@RKO
#13 Re: svjetla
Moguce je da je tu sad bolji kontakt i da zato taj far jace svjetli.armin_m wrote:da li ima veze sto mi je bas na lijevi far premostena masa sa zicom,onako kako je bilo gubilo masu poneklad paa mi je lik napravio tako i vise nikad nisam imao problema,aa prije toga dok nije premostio i crkavale non stop sijalice...M@RKO wrote:Ako su sijalice istog proizvodjaca, a kazes da su sjenila ok, pogledaj kontakte u konektoru da ne zezaju.
Meni je na proslom autu stopica od mase bila oksidirala i dosta slabije je svjetlio far, probaj se pozabaviti s tim, ocisti prikljucak mase na desnom faru pa vidi kakva je situacija.