nokia6170 wrote:draganbl wrote:Evo, prije nego što bude donesena, da kažem da ću presudu poštovati, kakva god ona bude.
Ovaj postupak je kontradiktoran sam po sebi sto se vodi u Beogradu protiv Jurisica, jer se postavlja jedno najobicnije pitanje: Odakle Beogradu pravo i potreba da sudi Iliji Jurisicu, drzavljanu Bosne i Hercegovine, za navodni zlocin koji je pocinio na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Ne znam zašto opet relativizuješ sudski proces. Srbija je država koja je pod intenzivnom lupom evropske zajednice i relevantne međunarodne institucije (uključujući i Haški tribunal) su upoznate sa svime što se tamo radi. Ako Haagu ne smeta što se takav proces odvija u Srbiji, ne smeta ni meni. Bosna i Hercegovina je imala svoju šansu, kada se sudila sa Srbijom za genocid i nije dokazala ništa.
Ovakvi tvoji komentari (koji su za razliku od nekih drugih uljudni i smisleni) samo podupiru moj stav da vi niste spremni za zajednički život, na primjer, sa ljudima kao što sam ja. Ja sa vama jesam.
nokia6170 wrote:
Bas me zanima kako bi zvanicni Beograd i Srbija reagovala kada bi pred sudom Bosne i Hercegovine se vodio postupak protiv nekog drzavljanina Srbije za zlocine koje je pocinio na Kosovu prema nesrbima, konkretno recimo kosovskim Bosnjacima.
Što se mene tiče, kog god Srbina ratnog zločinca uhapsi BiH, neka mu sudi i neka ga osudi, ako se dokaže da je kriv.
Ja nisam rekao da je ovaj Jurišić kriv, samo sam rekao da ću poštovati odluku suda. Ako ga oslobode, znači, nije kriv.