I meni je koncert u domu mladih bio bolji. ne znam što, valjda zbog atomosfere i treskanja poda na pojedinim pjesmamasuncica24 wrote:Meni je koncert u Domu mladih, a da ne govorim o svirkama u Slogi, bio puuuunooo bolji.van Basten wrote:slikari sinoć majstorski otprašiše. volim biti na koncertima bendova koji bolje zvuče uživo
Ovdje je vala Djule bas udavio sa jodlanjem i onim pauzama, sto jest jest.
Mada, nisam mogla da dodjem sebi da nije bilo bisa
Svirke...
Moderator: _BataZiv_0809
- Miki123
#726 Re: Svirke...
- Better Man
#727 Re: Svirke...
Na kojem si ti to koncertu bila pa tvrdiš da nije bilo bisa? Itekako je bilo bisa i to 2! Koga interesuju slike neka ode na podforum umjetnost i kultura. Tamo sam postao 13 slika na moja fotografija. Gledajući sve dosad svirke od 1999. godine kad su nastupili sa Zonama, Pipsima i Zaklonišćem nas proslavi godišnjice ISV radia, pa do sinošnje, tri najbolja njihova koncerta su bila 30.12.2000. godine u Slozi koji je trajao 2 i pol sata (riječ je jednom od najemotivnijih njihovih koncerata, na kojem su se prisjetili Milana, Bojana, Čavketa, Ivana Vdovića - VD-a i odali im počast pjesmom Zamisli me koja i jeste napisana i posvećena njima, odnosno Milanu, Čavketu i Vd-u, jer Bojan je tada još bio živ kad je nastala pjesma), pa 29.12.2001. godine takođe u Slozi kada je koncert poćeo sa bijelim zastorom preko bine. Prvu su pjesmu Bez oblika su otprašili sa zastorom preko bine i nisu se vidjeli, a onda je na pjesmi Puls nakon uvoda kad su raspalili s istrumentima neko je samo povukao zastor, a oni su sjevnuli kao deda mrazevi, što je izazvalo opći delirij kod publike i naravno proslogodisnji iz Doma mladih koji je bio prekrcat. Inace obilježje njihovih svirki u Sarajevu je snijeg, što nije bio slućaj sa sinošnjim koncertom. Meni je sinoć bilo dobro i otprašili su vrhunski, samo su mogli odsvirati Delfina i Zemlju čuda, da ugođaj bude potpun.suncica24 wrote:Meni je koncert u Domu mladih, a da ne govorim o svirkama u Slogi, bio puuuunooo bolji.van Basten wrote:slikari sinoć majstorski otprašiše. volim biti na koncertima bendova koji bolje zvuče uživo
Ovdje je vala Djule bas udavio sa jodlanjem i onim pauzama, sto jest jest.
Mada, nisam mogla da dodjem sebi da nije bilo bisa
- Better Man
#728 Re: Svirke...
Evo i ovde slika sa koncerta najboljeg benda na prostorima ex Yu!
Napustimo svet, sve dalji od srca
U sumrak kroz plamen znam, odlaze sviU ovoj noći dok hodaš uz mene
Znam hiljade ljudi koje doziva glas
I can't help, falling in love with you
You know that I can't help, falling in love with you
Senke su svuda, senke smo mi
Imaš li snage svet promeniti?
Plivaj dalje i dalje, nemoj čekati brod
Svi smo deca zemlje, neko doziva
Wise man said only fools rush in
But I can't help falling in love

Napustimo svet, sve dalji od srca
U sumrak kroz plamen znam, odlaze sviU ovoj noći dok hodaš uz mene
Znam hiljade ljudi koje doziva glas
Senke su svuda, senke smo mi
Imaš li snage svet promeniti?
Plivaj dalje i dalje, nemoj čekati brod
Svi smo deca zemlje, neko doziva
Wise man said only fools rush in
But I can't help falling in love

- van Basten
#729 Re: Svirke...
koncert u domu mladih me je mimoišao nažalost, a ovi iz Sloge su bili poodavno, tako da sam se bio uželio njihove svirke. Činjenica je da ljepše uspomene nosim iz svirki u Slozi, ali i druge su okolnosti bile tada... manji prostor, intimnija atmosfera, ja mlađi za 7-8 godina... tako da i preksinoćni koncert iz Zetre mogu ocijeniti jakom 9. (ocjena više zbog olakšavajućih okolnosti
)
- J.
#730 Re: Svirke...
Ljudi, trebam informaciju...
Naime, sutra je u AG-u svirka Kanda, Kodža i Nebojša, pa me zanima cijena ulaza, kako šta?
Nigdje nije stavljena ta informacija, zna li iko od forumaša?
Naime, sutra je u AG-u svirka Kanda, Kodža i Nebojša, pa me zanima cijena ulaza, kako šta?
Nigdje nije stavljena ta informacija, zna li iko od forumaša?
- irfan2
#731 Re: Svirke...
15km ..s tim da je u cijenu uracunata konzumacija, tj 12+3 ... puno ebemu
al svejedno se ide

- izzy131
#732 Re: Svirke...
Citam danas u jAvazu da Sepultura dolazi u Sarajevo u januaru?
Moze li iko potvrdit informaciju posto ju je ipak jAvaz objavio, koji je daleko od Sepulture, onoliko koliko je Him daleko od istinskog metala, pa im to nije smetalo da onaj jazz jvartet iz Chicaga proglase Him-om za kojim lude curice do 16.
Moze li iko potvrdit informaciju posto ju je ipak jAvaz objavio, koji je daleko od Sepulture, onoliko koliko je Him daleko od istinskog metala, pa im to nije smetalo da onaj jazz jvartet iz Chicaga proglase Him-om za kojim lude curice do 16.
-
Darkwooddub
#733 Intruder DomMladih/KlubPalma Tuzla
05.12.2008.god
DomMladih/KlubPalma/Tuzla
INTRUDER Electro / Pop / Drum & Bass
(Beograd)

http://www.myspace.com/intruderbgd
Pored intrudera tu noc u domu biti ce jos mnostvo dj-eva, pa ako budete u mogucnosti...
eh da ulaz: 3KM
http://www.malosutra.org
DomMladih/KlubPalma/Tuzla
INTRUDER Electro / Pop / Drum & Bass
(Beograd)

http://www.myspace.com/intruderbgd
Pored intrudera tu noc u domu biti ce jos mnostvo dj-eva, pa ako budete u mogucnosti...
eh da ulaz: 3KM
http://www.malosutra.org
-
avenged_sevenfil
#734 Re: Svirke...
ev avaz danas objavio da ce bit koncert stinga na ljeto.Ubleha il fkt ko zna
- Daisy
#735 Re: Svirke...
Iron Madien u Beogradu 10 februara, ako koga zanima....
-
punish3r
#736 Re: Svirke...
20. 12. AG club Sarajevo - BOGAMBER , Festival of Mutilation , Ambrosia , Soul Fraction + promocija prvog bh. metal časopisa PRESUDA.
- Better Man
#737 Re: Svirke...
Krajem maja ili početkom juna 2009. godine u Beogradu bi trebalo da sviraju svjetske hard rock legende AC/DC! menadžment grupe je bio u Beogradu i ono što treba da se dogovori je dali će koncert biti na Marakani ili stadionu partizana. Marakana je veličinom idealna, ali bi trebao da se napravi novi dodatni tunel kako bi se na stadion mogla unijeti sva oprema od AC/DC. Stadion partizana nema problema sa ulazima i sva oprema se može unijeti, ali problem je mali kapacitet stadiona, jer se predviđa da će na koncert doći publika ne samo iz svih biviših ex Yu republika, već i okolnih država i da će biti rasprodan.
- fadill
- roki
#739 Re: Svirke...
potvrdeno je ovoizzy131 wrote:Citam danas u jAvazu da Sepultura dolazi u Sarajevo u januaru?
- Better Man
#740 Re: Svirke...
Ma kakva Sepultura, to nema veze sa njom. Sve što imaju zajedničko je ime i ništa više. Glavnih aktera braće Cavallera nema više, apitanje dali su tu još i druga 2 stara člana.roki wrote:potvrdeno je ovoizzy131 wrote:Citam danas u jAvazu da Sepultura dolazi u Sarajevo u januaru?
- J.
#741 Re: Svirke...
Jel' ko ide na svirku Urban&4, petak @Coloseum?
Kako idu rezervacije, kakve su cijene...nisam nikada bila u Coloseumu (to je za neki drugi topic). Ako ko ima kakvih informacija, nek' otipka...
Kako idu rezervacije, kakve su cijene...nisam nikada bila u Coloseumu (to je za neki drugi topic). Ako ko ima kakvih informacija, nek' otipka...
- Layne
#742 Re: Svirke...
Prvi put kad ideš, ulaz ti je slobodan.J. wrote:Jel' ko ide na svirku Urban&4, petak @Coloseum?
...nisam nikada bila u Coloseumu
- J.
#743 Re: Svirke...
Tako sam ćula od par ljude, ali ne znam da li se to odnosi i na svirke...Layne wrote:Prvi put kad ideš, ulaz ti je slobodan.J. wrote:Jel' ko ide na svirku Urban&4, petak @Coloseum?
- chengaba
#745 Re: Re:
Stari moj to je prosle godine bilopunish3r wrote:Hehehe bice zajebancija prava....Wolfheart wrote:28. maj - SA Club - BEHEMOTH(Poland), COMMANDER(Njemacka), Sacramental Blood(Beograd), Nanowar(Italija)
Metal spektakl nikad do sad vidjen u Sarajevu
- Better Man
#746 Re: Svirke...
Da! Ako prvi put ideš u Coloseum ulaz ti je besplatan, stim što moraš imati ličnu kartu kao dokaz da si punoljetna osoba. A što se tiće rezervacija, one se odnose na arenu gdje moraš skoro 7 dana unaprijed rezervisati mjesto i plaćaš veću cijenu nego obični ulaz i imaš neku večericu i piće.J. wrote:Tako sam ćula od par ljude, ali ne znam da li se to odnosi i na svirke...Layne wrote:Prvi put kad ideš, ulaz ti je slobodan.J. wrote:Jel' ko ide na svirku Urban&4, petak @Coloseum?
- Neelix
#747 Re: Svirke...
sepultura 18.02.
nikako mi nije jasno kako jedan takav band nastupa u SLOZI
nikako mi nije jasno kako jedan takav band nastupa u SLOZI
- Said
#748 Re: Svirke...
u petak, Mayer/Mostar/Malter,
Fatalista/Sarajevo/Bussin crew,
Kontra/Sarajevo/Dlanbeatz
Master/Sarajevo/Bussin crew
nastupaju od 21h
ulaz za dž
Fatalista/Sarajevo/Bussin crew,
Kontra/Sarajevo/Dlanbeatz
Master/Sarajevo/Bussin crew
nastupaju od 21h
ulaz za dž
-
♥ Julianna ♥
#749 Re: Svirke...
Ljudi, jel zna neko gdje se prodaju karte za koncert Bana i D. obale?
-
♥ Julianna ♥
#750 Re: Svirke...
Za sve ljubitelje ovog blentavog mornara i umjetnika..kaže Ban o sebi,između ostalog..
Nakon srednje skole, 1981. g. poslali su me na silu u "armiju" na godinu dana u Srbiju, Nis i Pancevo, pa mi se vise tamo ne ide. Vecina mojih prijatelja jedri, a najcesce smo se okupljali u Mornara. Djeparac sam zaradjivao vadeci prstace, cisteci tapete, noseci cement, a od osnutka ACI-ja kao skiper. Najcesce sam prebacivao jedrilice do (od) Rovinja, Portoroza i Dubrovnika. Na taj nacin, a i jedreci po regatama Krstasa, upoznao sam citavu nasu obalu. Voljeli smo zapivat, pa je ispalo na mene, da sa dvadeset godina naucim svirati gitaru. U pocetku sam svirao dalmatinske pisme u tri akorda i u dva ritma ( valcer i polka ). Vremenom su mi pocele dolazit pisme, pa sam sve vise vremena provodio uz gitaru sam u svojoj sobici ili zabavljajuci ekipu sa jedrenja ili iz ulice. Sa gitarom sam (neorganizirano) svirao na regatama i po pjacetama, da bi svoj prvi nastup na razglas imao na prvom koncertu Djavola (opet JK Mornar).
Nakon srednje skole, 1981. g. poslali su me na silu u "armiju" na godinu dana u Srbiju, Nis i Pancevo, pa mi se vise tamo ne ide. Vecina mojih prijatelja jedri, a najcesce smo se okupljali u Mornara. Djeparac sam zaradjivao vadeci prstace, cisteci tapete, noseci cement, a od osnutka ACI-ja kao skiper. Najcesce sam prebacivao jedrilice do (od) Rovinja, Portoroza i Dubrovnika. Na taj nacin, a i jedreci po regatama Krstasa, upoznao sam citavu nasu obalu. Voljeli smo zapivat, pa je ispalo na mene, da sa dvadeset godina naucim svirati gitaru. U pocetku sam svirao dalmatinske pisme u tri akorda i u dva ritma ( valcer i polka ). Vremenom su mi pocele dolazit pisme, pa sam sve vise vremena provodio uz gitaru sam u svojoj sobici ili zabavljajuci ekipu sa jedrenja ili iz ulice. Sa gitarom sam (neorganizirano) svirao na regatama i po pjacetama, da bi svoj prvi nastup na razglas imao na prvom koncertu Djavola (opet JK Mornar).