Svirke...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Miki123

#726 Re: Svirke...

Post by Miki123 »

suncica24 wrote:
van Basten wrote:slikari sinoć majstorski otprašiše. volim biti na koncertima bendova koji bolje zvuče uživo
Meni je koncert u Domu mladih, a da ne govorim o svirkama u Slogi, bio puuuunooo bolji.
Ovdje je vala Djule bas udavio sa jodlanjem i onim pauzama, sto jest jest.
Mada, nisam mogla da dodjem sebi da nije bilo bisa :?
I meni je koncert u domu mladih bio bolji. ne znam što, valjda zbog atomosfere i treskanja poda na pojedinim pjesmama :D
Better Man

#727 Re: Svirke...

Post by Better Man »

suncica24 wrote:
van Basten wrote:slikari sinoć majstorski otprašiše. volim biti na koncertima bendova koji bolje zvuče uživo
Meni je koncert u Domu mladih, a da ne govorim o svirkama u Slogi, bio puuuunooo bolji.
Ovdje je vala Djule bas udavio sa jodlanjem i onim pauzama, sto jest jest.
Mada, nisam mogla da dodjem sebi da nije bilo bisa :?
Na kojem si ti to koncertu bila pa tvrdiš da nije bilo bisa? Itekako je bilo bisa i to 2! Koga interesuju slike neka ode na podforum umjetnost i kultura. Tamo sam postao 13 slika na moja fotografija. Gledajući sve dosad svirke od 1999. godine kad su nastupili sa Zonama, Pipsima i Zaklonišćem nas proslavi godišnjice ISV radia, pa do sinošnje, tri najbolja njihova koncerta su bila 30.12.2000. godine u Slozi koji je trajao 2 i pol sata (riječ je jednom od najemotivnijih njihovih koncerata, na kojem su se prisjetili Milana, Bojana, Čavketa, Ivana Vdovića - VD-a i odali im počast pjesmom Zamisli me koja i jeste napisana i posvećena njima, odnosno Milanu, Čavketu i Vd-u, jer Bojan je tada još bio živ kad je nastala pjesma), pa 29.12.2001. godine takođe u Slozi kada je koncert poćeo sa bijelim zastorom preko bine. Prvu su pjesmu Bez oblika su otprašili sa zastorom preko bine i nisu se vidjeli, a onda je na pjesmi Puls nakon uvoda kad su raspalili s istrumentima neko je samo povukao zastor, a oni su sjevnuli kao deda mrazevi, što je izazvalo opći delirij kod publike i naravno proslogodisnji iz Doma mladih koji je bio prekrcat. Inace obilježje njihovih svirki u Sarajevu je snijeg, što nije bio slućaj sa sinošnjim koncertom. Meni je sinoć bilo dobro i otprašili su vrhunski, samo su mogli odsvirati Delfina i Zemlju čuda, da ugođaj bude potpun.
Better Man

#728 Re: Svirke...

Post by Better Man »

Evo i ovde slika sa koncerta najboljeg benda na prostorima ex Yu!

Napustimo svet, sve dalji od srca
U sumrak kroz plamen znam, odlaze svi
U ovoj noći dok hodaš uz mene
Znam hiljade ljudi koje doziva glas

I can't help, falling in love with you
You know that I can't help, falling in love with you

Senke su svuda, senke smo mi
Imaš li snage svet promeniti?
Plivaj dalje i dalje, nemoj čekati brod
Svi smo deca zemlje, neko doziva

I can't help, falling in love with you
You know that I can't help, falling in love with you

Wise man said only fools rush in
But I can't help falling in love

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
van Basten

#729 Re: Svirke...

Post by van Basten »

koncert u domu mladih me je mimoišao nažalost, a ovi iz Sloge su bili poodavno, tako da sam se bio uželio njihove svirke. Činjenica je da ljepše uspomene nosim iz svirki u Slozi, ali i druge su okolnosti bile tada... manji prostor, intimnija atmosfera, ja mlađi za 7-8 godina... tako da i preksinoćni koncert iz Zetre mogu ocijeniti jakom 9. (ocjena više zbog olakšavajućih okolnosti :D )
J.

#730 Re: Svirke...

Post by J. »

Ljudi, trebam informaciju...

Naime, sutra je u AG-u svirka Kanda, Kodža i Nebojša, pa me zanima cijena ulaza, kako šta?

Nigdje nije stavljena ta informacija, zna li iko od forumaša? :)
irfan2

#731 Re: Svirke...

Post by irfan2 »

15km ..s tim da je u cijenu uracunata konzumacija, tj 12+3 ... puno ebemu :x al svejedno se ide :D :D
izzy131

#732 Re: Svirke...

Post by izzy131 »

Citam danas u jAvazu da Sepultura dolazi u Sarajevo u januaru?

Moze li iko potvrdit informaciju posto ju je ipak jAvaz objavio, koji je daleko od Sepulture, onoliko koliko je Him daleko od istinskog metala, pa im to nije smetalo da onaj jazz jvartet iz Chicaga proglase Him-om za kojim lude curice do 16.
Darkwooddub

#733 Intruder DomMladih/KlubPalma Tuzla

Post by Darkwooddub »

05.12.2008.god
DomMladih/KlubPalma/Tuzla
INTRUDER Electro / Pop / Drum & Bass
(Beograd)
Image
http://www.myspace.com/intruderbgd
Pored intrudera tu noc u domu biti ce jos mnostvo dj-eva, pa ako budete u mogucnosti...
eh da ulaz: 3KM
http://www.malosutra.org
avenged_sevenfil

#734 Re: Svirke...

Post by avenged_sevenfil »

ev avaz danas objavio da ce bit koncert stinga na ljeto.Ubleha il fkt ko zna
Daisy

#735 Re: Svirke...

Post by Daisy »

Iron Madien u Beogradu 10 februara, ako koga zanima....
punish3r

#736 Re: Svirke...

Post by punish3r »

20. 12. AG club Sarajevo - BOGAMBER , Festival of Mutilation , Ambrosia , Soul Fraction + promocija prvog bh. metal časopisa PRESUDA.
Better Man

#737 Re: Svirke...

Post by Better Man »

Krajem maja ili početkom juna 2009. godine u Beogradu bi trebalo da sviraju svjetske hard rock legende AC/DC! menadžment grupe je bio u Beogradu i ono što treba da se dogovori je dali će koncert biti na Marakani ili stadionu partizana. Marakana je veličinom idealna, ali bi trebao da se napravi novi dodatni tunel kako bi se na stadion mogla unijeti sva oprema od AC/DC. Stadion partizana nema problema sa ulazima i sva oprema se može unijeti, ali problem je mali kapacitet stadiona, jer se predviđa da će na koncert doći publika ne samo iz svih biviših ex Yu republika, već i okolnih država i da će biti rasprodan.
fadill

#738 Re: Svirke...

Post by fadill »

Damir Avdic aka Diplomatz - Petak 23 Jan. '09 Sarajevo AG klub 20:00h

Image

S M F - Subota 24.01.'09 Lukavac SODA klub 20:00h

Image

Image
roki

#739 Re: Svirke...

Post by roki »

izzy131 wrote:Citam danas u jAvazu da Sepultura dolazi u Sarajevo u januaru?

Moze li iko potvrdit informaciju posto ju je ipak jAvaz objavio, koji je daleko od Sepulture, onoliko koliko je Him daleko od istinskog metala, pa im to nije smetalo da onaj jazz jvartet iz Chicaga proglase Him-om za kojim lude curice do 16.
potvrdeno je ovo
Better Man

#740 Re: Svirke...

Post by Better Man »

roki wrote:
izzy131 wrote:Citam danas u jAvazu da Sepultura dolazi u Sarajevo u januaru?

potvrdeno je ovo
Ma kakva Sepultura, to nema veze sa njom. Sve što imaju zajedničko je ime i ništa više. Glavnih aktera braće Cavallera nema više, apitanje dali su tu još i druga 2 stara člana.
J.

#741 Re: Svirke...

Post by J. »

Jel' ko ide na svirku Urban&4, petak @Coloseum?

Kako idu rezervacije, kakve su cijene...nisam nikada bila u Coloseumu (to je za neki drugi topic). Ako ko ima kakvih informacija, nek' otipka... :)
Layne

#742 Re: Svirke...

Post by Layne »

J. wrote:Jel' ko ide na svirku Urban&4, petak @Coloseum?
...nisam nikada bila u Coloseumu
Prvi put kad ideš, ulaz ti je slobodan.
J.

#743 Re: Svirke...

Post by J. »

Layne wrote:
Tako sam ćula od par ljude, ali ne znam da li se to odnosi i na svirke...
punish3r

#744 Re:

Post by punish3r »

Wolfheart wrote:28. maj - SA Club - BEHEMOTH(Poland), COMMANDER(Njemacka), Sacramental Blood(Beograd), Nanowar(Italija)

Metal spektakl nikad do sad vidjen u Sarajevu :)
Hehehe bice zajebancija prava....
chengaba

#745 Re: Re:

Post by chengaba »

punish3r wrote:
Wolfheart wrote:28. maj - SA Club - BEHEMOTH(Poland), COMMANDER(Njemacka), Sacramental Blood(Beograd), Nanowar(Italija)

Metal spektakl nikad do sad vidjen u Sarajevu :)
Hehehe bice zajebancija prava....
Stari moj to je prosle godine bilo
:D :D :D
Better Man

#746 Re: Svirke...

Post by Better Man »

J. wrote:
Layne wrote:
Tako sam ćula od par ljude, ali ne znam da li se to odnosi i na svirke...
Da! Ako prvi put ideš u Coloseum ulaz ti je besplatan, stim što moraš imati ličnu kartu kao dokaz da si punoljetna osoba. A što se tiće rezervacija, one se odnose na arenu gdje moraš skoro 7 dana unaprijed rezervisati mjesto i plaćaš veću cijenu nego obični ulaz i imaš neku večericu i piće.
Neelix

#747 Re: Svirke...

Post by Neelix »

sepultura 18.02.

nikako mi nije jasno kako jedan takav band nastupa u SLOZI :shock:
Said

#748 Re: Svirke...

Post by Said »

u petak, Mayer/Mostar/Malter,
Fatalista/Sarajevo/Bussin crew,
Kontra/Sarajevo/Dlanbeatz
Master/Sarajevo/Bussin crew
nastupaju od 21h
ulaz za dž
♥ Julianna ♥

#749 Re: Svirke...

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ljudi, jel zna neko gdje se prodaju karte za koncert Bana i D. obale?
♥ Julianna ♥

#750 Re: Svirke...

Post by ♥ Julianna ♥ »

Za sve ljubitelje ovog blentavog mornara i umjetnika..kaže Ban o sebi,između ostalog..

Nakon srednje skole, 1981. g. poslali su me na silu u "armiju" na godinu dana u Srbiju, Nis i Pancevo, pa mi se vise tamo ne ide. Vecina mojih prijatelja jedri, a najcesce smo se okupljali u Mornara. Djeparac sam zaradjivao vadeci prstace, cisteci tapete, noseci cement, a od osnutka ACI-ja kao skiper. Najcesce sam prebacivao jedrilice do (od) Rovinja, Portoroza i Dubrovnika. Na taj nacin, a i jedreci po regatama Krstasa, upoznao sam citavu nasu obalu. Voljeli smo zapivat, pa je ispalo na mene, da sa dvadeset godina naucim svirati gitaru. U pocetku sam svirao dalmatinske pisme u tri akorda i u dva ritma ( valcer i polka ). Vremenom su mi pocele dolazit pisme, pa sam sve vise vremena provodio uz gitaru sam u svojoj sobici ili zabavljajuci ekipu sa jedrenja ili iz ulice. Sa gitarom sam (neorganizirano) svirao na regatama i po pjacetama, da bi svoj prvi nastup na razglas imao na prvom koncertu Djavola (opet JK Mornar).
Post Reply