Svirke...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
strong69

Post by strong69 »

Ja sam zaista prezadovoljan koncertom iako dosta ljudi smatra da su trebali svirati CIT, Soldier of Fortune itd...
Volio bih da sam cuo i ove stvari ali s obzirom da ove hitove ne sviraju ni na ostalim nastupima ne osjecam da smo prevareni niti da su nas potcijenili kao grad i publiku.
Ozvucenje fantasticno, svirka fenomenalna, publika za 10.

I da, apsolutno se slazem da su ljudi vrhunski profesionalci koji kvalitetno odraduju ono od cega zive.
Animal

Post by Animal »

Koncert za 10!

Samo da odgovorim nekim koji žale za ne odsviranim pjesmama.. Gillan nikako ne pjeva pjesme Davida Kocerdaila tako da Soldier of fortune ili burn nismo ni u kojem scenariju mogli cuti.. Child in time on u ovim godinama NE moze otpjevati! Meni je samo žao što je izostala When a blind man cryes..

Super publika, super posjećenost.. To je ono što me možda i najviše raduje..
the_forgotten

Post by the_forgotten »

Koncert je bio fantastican!!! Puna Zetra...ozvucenje...atmosfera...ama bas sve je bilo na najvecem niovu! Za Deep Purple ne trebam nista ni govorit :D...samo mi je zao sto nisam bila ponijela aparat...pa ako neko imam kakvih slika sa koncerta nek postavi :)
stardust_rnr

Post by stardust_rnr »

E bas tako, Animal. Sto se tice izbora pjesama uvijek ce bit zamjerki, al bitno je da je koncert odrzan i odsviran za 10! I na kraju krajeva NISMO SE OSRAMOTILI- ZETRA je BILA ipak PUNA!!! :-) Pa ko zna... mozda nas posjeti jos neko 8)
rockinfreakapotamus

Post by rockinfreakapotamus »

doktor78 wrote:Probat cu po sjecanju da postavim playlistu sa sinocnjeg koncerta (ako sam negdje pogrijesio, ispravke su dobrodosle):

Pictures of Home
Things I Never Said
Into The Fire
Strange Kind of Woman
Rapture of the Deep
Mary Long
Kiss Tomorrow Goodbye
Steve Morse solo -> Well Dressed Guitar
Knockin at Your Backdoor
Lazy
Perfect Strangers
Space Truckin’
Highway Star
Smoke on The Water

BIS
Hush
Black Night
pina

Post by pina »

Nema dalje. :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Comrad wrote:Idemo sada dalje...Iron Maiden...Metallica...REM...SOD... :D Dosta je djigere i kojekakvih no name dj-eva :D
:D

samo uskladiti raspored sa akvom, da ne opet DZEJ ne odvuce pola publike :D
2407

Post by 2407 »

Ko je bio sinoc predgrupa DP-u? Dobro su i oni svirali...
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

raja je pocela da se pali i zari :D Prezivjela sam shutku zivioooooo r'n'rrrrrrrrrrrrrr

http://www.youtube.com/watch?v=xRps_iEzkWk
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ja još sabiram utiske s koncerta i fakat nemam riječi! Ljudi su prvi koji su se odlučili doći kod nas, puna Zetra, ekstra svirka... Malu zamjerku imam samo na ozvučenje, Gillan se možda trebao više čuti, ali to je možda do akustičnosti objekta.
Konkretno o sviranju, upoznat sam s ovom verzijom benda jako dobro, preslušao sam sve gotovo sve live svirke koje su izdali, neke i pogledao, tako da sam već znao da je Morse virtuoz, ali me sinoć još više oduševio. Nije da je među najboljim gitaristima, nije ni blizu Ritchija, ali Slashu, Hammetu, Fruscianteu i sličnim još stigne dijeliti lekcije. Dalje, Airey isto dobar, nije u klasi sa Lordom, ali je dobar. Najviše me iznenadio Roger Glover, u ekstra je formi, on poslije '70. nije ni dobivao nešto posebno prilike da se istakne, tako da mi je ovo poslije par svirki iz '70. (Concerto, DP in Concert) najbolji njegov nastup. A za Paice-a stvarno nemam riječi. Sa svojih 60 i kusur godina udara k'o lud i dan-danas vjerovatno najbolji bubnjar na svijetu. A uz Moona i Bohama sigurno i najbolji svih vremena. Gillana ne bih nešto posebno komentarisao, nekako se nije baš čuo, ali ostajem pri tome da od početka devedesetih nije bio u boljoj formi.

Za setlistu, ne bih da ponavljam opet zašto nisu svirali neke pjesme, sve sam napisao u prethodnom postu, sve je očekivano, samo je jedno iznenađenje, to što je Mary Long uletila umjesto Woman From Tokyo, ja sam se baš iznenadio, koliko sam upoznat ovo je prvi put da bend uopšte svira tu pjesmu na koncertu, bar ja nisam čuo dosad, a preslušao sam kamaru njihovih koncerata.

Deep Purple je uvijek bio i ostao jedan od najboljih live bendova svih vremena, a ne bih puno pogriješio kad bih rekao i najbolji live band svih vremena (čast The Who i ostalim).

I za kraj, prije nego se usudite pomislit šta je grupa mogla uraditi početkom sedamdesetih poslušajte Made In Japan. :-)
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

mIRCerka wrote:
Comrad wrote:Idemo sada dalje...Iron Maiden...Metallica...REM...SOD... :D Dosta je djigere i kojekakvih no name dj-eva :D
:D

samo uskladiti raspored sa akvom, da ne opet DZEJ ne odvuce pola publike :D
na te ljude i ne racunamo... uostalom ne smeta nikome da oni imaju ta svoja sranja,samo da i mi imamo svoje... pa bi smo mogli nekako zivjet paralelno i bit svi zadovoljni,a ovako nas oni uguse... :)

A Comrad...na SOD ces se nacekat...
van Basten

Post by van Basten »

koncert je bio extra... vrijedilo je svake marke uložene u kartu... dobili smo ugođaj kao i bilo koji drugi grad u sklopu ove turneje, ni više, a vala ni manje.
the_forgotten

Post by the_forgotten »

Pa zar niko nema da bar par slika s koncerta postavi???? :sad: :sad: :sad:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Amazonka27

Post by Amazonka27 »

the_forgotten wrote:Pa zar niko nema da bar par slika s koncerta postavi???? :sad: :sad: :sad:
ja bih postavila...al kad sam vidjela ove postidih se hehehe

evo link http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 03#1546403

Ja mislim da Deep Purple zasluzuje posebnu temu...nije ovo bila obicna svirka ...ipak :D
obuca

Post by obuca »

the_forgotten wrote:Pa zar niko nema da bar par slika s koncerta postavi???? :sad: :sad: :sad:
ja snimala malo mobitelom ali nije snimak bas najbolji. bilo je SUPER :) :) :) :)
fadill

Post by fadill »

2407 wrote:Ko je bio sinoc predgrupa DP-u? Dobro su i oni svirali...
myspace.com/norulestz
nesorta

Post by nesorta »

Koja svirka ja popio sam stos u sutci al nema veze,al alaj klavijaturista povuce "snijeg pade" nema dalje, sigurno ga Sinan nalozio :D
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

fadill wrote:
2407 wrote:Ko je bio sinoc predgrupa DP-u? Dobro su i oni svirali...
myspace.com/norulestz
Jah,cestitka i za predgrupu,slusao sam ih i prije,al sad su na onom ozvucenju bili odlicni!

Zna li iko gdje ima kupit majcu sa motivom DP,ZETRA,SARAJEVO isl... kako se nijedan duduk nije sjetio da ih nastampa pa prodaje pred Zetrom,pazario bi fino...ako neko vidi nek javi....
the_forgotten

Post by the_forgotten »

Amazonka27 wrote:
ja bih postavila...al kad sam vidjela ove postidih se hehehe

evo link http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 03#1546403

Ja mislim da Deep Purple zasluzuje posebnu temu...nije ovo bila obicna svirka ...ipak :D
Ma nemas se sta stidjeti...postavi i ti svoje da ima sto vise...tamo imaju samo tri :sad:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

to, to, to :D
the_forgotten

Post by the_forgotten »

2407

Post by 2407 »

the_forgotten wrote: Ja ovo ne mogu nikako da skinem :sad: ...HEELLLPPP
U cemu je problem?
the_forgotten

Post by the_forgotten »

2407 wrote:
the_forgotten wrote: Ja ovo ne mogu nikako da skinem :sad: ...HEELLLPPP
U cemu je problem?
Pa ne znam! Sve fino uradim na rapidshare-u...ali nikako nece da mi downloada...pise mi (preko Bitcomet) da se pojavila greska tokom downloada...i jednostvano nece ni da krene download...? :x
Post Reply