Svirke...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zensko

Post by zensko »

Better Man wrote:
jen_dva_ wrote:Otkazani stranglers piiiih
Prodato samo 12 karata za Stranglerse! Sarajevo svakim danom sve više postaje jedna obična selendra!
budimo realni, karta za stranglers je preskupa i meni bi bilo drago da nisu prodali nijednu kartu pa da je zbog toga koncert otkazan! To sto raja nema 35KM da plati za neku prosjecnu svirku apsolutno nema veze sa tim da sarajevo postaje obicna selendra

i uostalom, ko su ti stranglersi??

:-)
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

zensko wrote: i uostalom, ko su ti stranglersi??

nadam se da je ovaj smajli koji koluta ocima ironicno/sarkasticni smajli i da se zajebavas...
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Stranglers

na koliko koncerata si u zivotu bila i koliko si platila za kartu... navedi bar par komada koji nisu bili neka post-ratna-socijalno-dobrociniteljska djabna varijanta i mozemo zavrsiti diskusiju :)
nowhere man

Post by nowhere man »

Bio sam u srijedu na onim francuzima... odusevili su me. (Mada, moguce je i da je moj dojam bio popravljen zbog... haj nije bitno :D)

Ozvucenje (barem u sredini sale) je bilo solidno, mada mozda malo prejako. I bilo je raje, kolko-tolko. Nije izgledalo tuzno kao na vunenim. CDA je idealan prostor za vunene. Tamo sam ih prvi put slusao i tamo sam se zarazio s njima.

A za Dom mladih ste sve rekli. Tipicno za ovo nase primitivno tranzicijsko drustvo.

I jos nesto, realno, dovesti ocvale rokere kao sto su Stranglersi je sranje, i ne cudi me sto je propalo. Nema to veze sa Sarajevom kao selendrom, nego upravo sa s tim sto je DM u startu lose koncipiran i sto ga vode likovi kao Cicak. Zar nije bilo logicnije dovesti neku malo savremeniju rok grupu, makar iz regiona, ako vec nemaju pare za neke strance tipa Franz Ferdinand ili ko vec...?
zensko

Post by zensko »

silence_is_sexy wrote:
zensko wrote: i uostalom, ko su ti stranglersi??

nadam se da je ovaj smajli koji koluta ocima ironicno/sarkasticni smajli i da se zajebavas...
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Stranglers

na koliko koncerata si u zivotu bila i koliko si platila za kartu... navedi bar par komada koji nisu bili neka post-ratna-socijalno-dobrociniteljska djabna varijanta i mozemo zavrsiti diskusiju :)
DA, taj je smajli i kao sto nowhere man rece, dovesti stranglerse i ocekivati masovnu navalu i hesteriju i jos ocekivati da ce raja platiti 35KM je nerealno...
mislim da stranglers nije taj tip benda zbog kojeg ce se prodati vise od 12 ulaznica...
mozda bi raja i skuckala pare da je neki drugi bend u pitanju, bez da je 'post-ratna-socijalno-dobrociniteljska djabna varijanta' - 20 KM plafon.

:zzzz:

traziti da ti navedem koncerte na kojim sam bila unazad 12g je besmisleno kad svi dobro znamo da takvih koncerata nije ni bilo...
sustina je da prostor, bend i organizacija ne vrijedi 35KM eto, to je moje misljenje
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Stvarno su Stranglersi nigdje veze.

zasto ne npr. Blondie?

Mada kad smo kod stranih bendova, Leningrad Cowboys posjetilo oko 1000 ljudi, a koncert strava, scenski nastup i show strava...
johnnykola

Post by johnnykola »

nowhere man wrote: I jos nesto, realno, dovesti ocvale rokere kao sto su Stranglersi je sranje,
potpisujem. sto se tice lenjingradskih kaubojaca za mene bi strava u njihovom
slucaju prestavljala odron svih odrona. stpo jedan prijatelj reko najobicniji cirkus, a ja bih dodao bez glave i repa. u krajnjoj liniji radije bih na stanglerse otiso nego na njih. u pola koncerta su za kaubojce dzaba davali karte a raja nije htjela uci. to dovoljno govori o njihovom sou. jedino sto je valjalo je bila keep on rockin' in a free world. valjda zato sto nije bila obrada, vec su je svirali onako kako u originalu pici.
silence_is_sexy

zensko wrote: DA, taj je smajli....
uhh.. sad mi je malo lakse... :)
zensko wrote:traziti da ti navedem koncerte na kojim sam bila unazad 12g je besmisleno kad svi dobro znamo da takvih koncerata nije ni bilo...
sustina je da prostor, bend i organizacija ne vrijedi 35KM eto, to je moje misljenje
ok u sarajevu nije bilo koncerata ali ljudima koji su navikli posjecivati koncerte nije problem zapucati u zagreb, ljubljanu, budimpestu (bar sto se regiona tice) da bi pogledali koncert koji ih zanima i meni je sasvim ok platiti 30 - 70 eura za koncert benda koji zelim da vidim... (ne govorimo ovde o festivalima jer je tu racunica malo drugacija zbog masovnosti i sponzora...). u zadnjih 10 godina sam toliko platio za rollins band, depeche mode (2X), nick cave-a, portishead, pj harvey, pixies, pearl jam, sonic youth... samo neke da spomenem. pri tome nisam nikakav burzuj i naravno da ne mogu ove izlete praktikovati svaki vikend ali cu uvijek iskopati lovu za nesto sto me interesuje...

10 - 20 KM je ok za neki no-name bend koji svira istocno-evropsku turneju po malim klubovima za stotinjak ljudi.. takodje je manje-vise ok za "domace" bendove...
i to je to.

zato je i nivo (i ucestalost) koncerata u sarajevu zadnjih godina takav kakav jeste i tu koliko je do nesposobnosti organizatora - toliko je i do licemjerne publike koja bi i otisla na koncert ali ako bi ikako mogli guzovace...

i svaki novi pokusaj koji zavrsi ovakvom propascu kao "rok forevr" nas sve vise udaljava od jedne normalne koncertne sezone... a normalizacija treba poceti tako sto ce manji bendovi redovno dolaziti i puniti manje sale (pocevsi od Fis-a) i sto ce publika pokazivati interes za odredjene vrste muzike sto ce ohrabriti promotere da organizuju koncerte malo vecih bendova iz tog zanra... itd.

evo zensko (a mogu se i ostali izjasniti), kad vec pricamo... koji bi bend voljela gledati u sarajevu? u kom prostoru? koliko bi bila spremna platiti za to zadovoljstvo?

procackat cemo malo, naci koliko bend kosta kada je na turneji (da ne bude da maxuz radi jedne svirke dolaze u sarajevo), zna se "odoka" koliko kostaju sale i tahnika, koliko ima "davanja" drzavi i pokusat cemo naci racunicu (kao na primjeru gore) pa cemo nadam se vidjeti koliko su realne zelje i mogucnosti takvog pothvata.. :)

jel' posteno? sad je do vas :) :) :)
debela

Post by debela »

silence, prezvakana tema. upravo si ti i ranije pisao o nemogucnostima za organizovanje kvalitetnih koncerata.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

imal sta u Junu???? Na koncertu nisam bila cetiri godine :roll:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

silence_is_sexy wrote:
rikardoreis wrote:cuj stotinjak ljudi na Koju doslo...e, osvjetlali ste, drage sarajlije...pa garantujem u mostaru bi najmanje 300 bilo...
nisam neki njegov fan, al dobro mi je ovo sto radi otkako je otisao u London.
joj sto ne mogu ovih generalizacija bez mozga... "jo' sarajlija - 100 ljudi doslo - u mostaru bi bar 70,000 odusevljenih fanova bilo..."
joj, sto ja ne mogu ovih dijagnoza, pa bile s mozgom il' bez njega, kad su uvredljive...

nisam gore nista generalizovao, jos manje rugao ili nesto lose mislio, samo me zacudio tako mali broj prisutnih (nakon ovih cinjenica o domu mladih, vise me ne cudi), pa se glasno zapitao, sto se, ocito, kod nekih prestrogo sudi....
a pretjera ga i s mostarom...ne, ne bi bilo 70,000, mozda 40-45,000 :-)
nisam spomenuo onu brojku od 300 kao neko takmicenje mostara i sarajeva, nego kao realnu procjenu posjete za taj, relevantan, bend, s obzirom da imamo i solidan koncertni prostor...
Altsa

Post by Altsa »

otisao sam prvi dan na obojeni program jer sam ih pozelio vidjeti jer u sarajevu nisu svirali dobrih 10 godina... kao kroz maglu se sjecam nekog koncerta krajem 90tih u CDA (ako se ne varam...).
radi tacne informiranosti obojeni je svirao u CDA nakon objavljivanja albuma "Ako nisma dobro šta ćemo onda" (2002) i skoro je svirao ja mislim prosle godine u SA KLUBU .
silence_is_sexy

e sad kad si rekao i ja se lagano prisjecam tih svirki... svirke na kojima nisam bio valjda i ne racunam (kako sam samo beskrajno objektivan)... sorry :)

za mostar.. no hard feelings prijatelju...
samo sam osjetljiv na ta "regionalna" prepucavanja...
debela

Post by debela »

neko je pitao neki dan za rhcp. jos 10.000 ulaznica pusteno u prodaju.

http://www.redhotchilipeppers.indjija.n ... -08.06.htm

ne mogu da nadjem onu temu o ovom dogadjaju ali ovu vijest treba siriti.
silence_is_sexy

debela wrote:silence, prezvakana tema. upravo si ti i ranije pisao o nemogucnostima za organizovanje kvalitetnih koncerata.
e sorry ako se ponavljam.. ali nesto me tjera da odreagujem svaki put kada se neko pozali na cijenu karata za svirke. ima ovde i "mladih" narastaja koji upijaju informacije sa ovog i slicnih foruma i u stvarni zivot prenose "iskustva" pojednih "govornika" - jer bolje nisu imali priliku vidjeti/dozivjeti. zato me nervira prica kako je apsolutno sve previse - koliko god karta kostala. ta prica samo doprinosi stvaranju atmosfere u kojoj postaje najnormalnije da se na koncert ulazi djaba dok se svaki pokusaj naplacivanja karata (bez obzira na cijenu) docekuje na noz...

kad si vec to spomenula: sta mislite koliko bi ljudi kupilo kartu za RHCP da kojim slucajem umjesto u srbiji sviraju, hajde da kazemo, na kosevu...

bez ekipe iz regiona (pod uslovom da nema drugih koncerata u susjednim zemljama) bi situacija bila, vjerujem, krajnje porazavajuca jer u svjetonazoru danasnjih sarajevskih klinaca (a vjerujem da i drugdje u BiH nije drugacije) ne postoji nesto sto se zove karta za koncert od 40tak eura...

nije srbija standardom toliko odmakla u zadnjih par godina da je njima to normala, a za nas naucna fantastika... kod njih je prosjecna plata slicna bosanskim primanjima ali tamo nekim cudom "deca" iskamce 40 eurica za koncert... kod nas jok.

i prosli put povlacenje ove price nije proizvelo neku konstruktivnu pricu (ali zato teme o sisama redovno zavrse na 107 stranica) i ne mislim da je suvisno o tome pricati...

btw. koliko kosta karta za harisa DŽ. & friends?
ipak nam oni postavljaju standarde... :x
debela

Post by debela »

ma sami ti pisi, nisam to rekla zbog toga. volim ja procitati ovakve diskusije. fol je jedino sto mi je muka jer od nase price nema nista. kad bi bar neko otvorio neku agenciju koja ce voditi ljude odavde na koncerte u region ali neko ozbiljan na koga se mozes osloniti i ko ce misliti na sve detalje. tvoje je samo da platis i dobro se provedes.
evo tabirim ovu stranicu koja je maksuz napravljena samo za koncert rhcp. za ne povjerovati kako ljudi rade i kako su organizovani. svaki novi clanak me ostavi paf.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

silence_is_sexy wrote:e sad kad si rekao i ja se lagano prisjecam tih svirki... svirke na kojima nisam bio valjda i ne racunam (kako sam samo beskrajno objektivan)... sorry :)

za mostar.. no hard feelings prijatelju...
samo sam osjetljiv na ta "regionalna" prepucavanja
...
ok, razumijemo se...
ne padaju mi na pamet regionalna prepucavanja, uostalom, svaki put poginem navijajuci za kk bosnu il rk bosnu :)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:24, edited 1 time in total.
silence_is_sexy

Nancy Drew wrote:
silence_is_sexy wrote:
Svi veliki koncerti u regionu rade se tako da se finansijska konstrukcija zaokruži prije samog koncerta, što će reći neko (velike kompanije i veliki političari) iskeširaju pare za koncert ranije. Dakle, ide se na to da ne ovisiš o broju prodatih karata i posjeti.
The Rolling Stones koštaju 2,5 miliona dolara. Ako neko ima novac da ih plati - bujrum. Zagreb nije imao interes ni sponzore (nisu pokrili ni prethodno gostovanje), Sarajevo još manje, Dodik je mislio da bi to bili dobri poeni pa se i on povukao i na kraju su ostali samo Bg i njihovi 'privrednici' čitaj - političari, koji u ovom momentu imaju interes/razlog da se reklamiraju.
Ne zaboravi i da je Alija baš isti iznos iskeširao i za U2 prije 10 godina, samo se o tome ne priča.
Druga je stvar što je stadion bio pun i što je došlo toliko ljudi. Uvijek, pa i u tom slučaju platilo se unaprijed.
'Manji' koncerti su druga priča.
Odgovor je uglavnom u trenutnoj (ne)aktuelnosti izvođača i lošem marketingu a sve opet u kombinaciji sa medijski diktiranim papanlukom koji djecu odgaja u sasvim krivom smjeru (za razliku od Hrvatske al duga priča)
To ti je odgovor.

prica je ok u slucaju ovih megalomanskih desavanja gdje se bandic i slicni likovi pokusavaju ogrebati za ne tako jeftine politicke poene... stonesi, U2 ili nesto slicno je preskupo za bilo koju od ex-yu meretopola bazirano iskljucivo na prodaji ulaznica i dotle se slazem sa tobom. (mada ove "100% provjerene informacije iz kuloara" ne volim pa makar se radilo i o takvom liku kakav je bivsi predsjednih bih - ili imas neki pouzdan izvor informacija?).

za sve (za nase uslove) "velike" koncerte manje od pomenutih ti prica ne stoji... i koncerti se rade na cistim ekonomskim principima... procijeni dobro zainteresovanost publike za odredjenog izvodjaca, nadji odgovarajuci prostor, uradi dobru kampaju i nadaj se da ces prodati dovoljno karata. naravno da se tu i tamo ubode neko od sponzora ali te price (oko sponzorskih cifri) nisu ni upola tako idealne kao sto to ljudi sebi umisljaju (i naravno da i tu postoje izuzeci). naravno da je jednostavnije festivalima jer je tu nmogo publiciteta i lakse je namaknuti sponzore. hajde mi reci ko bi na primjer sponzorisao koncert npr. Rollins benda? ili za mainstream uho nekog jos opskurnijeg izvodjaca (da ne kazem Dirty Tree, Cul de Sac, Xiu Xiu...a svi su nedavno svirali u ZG npr.)?

slucajno znam da ljudi koji organizuju Radar festival u zagrebu na kojem nastupaju Placebo, Queens of the Stone Age, Kaiser Chiefes (priznat ces respektabilna imena) nemaju jake sponzore i pouzdaju se u prodaju karata... i drzim im fige da im sve dobro prodje.

tu je sve prilicno jednostavno. stisnes - uvalis se u posao i nadas se da ce dobro zavrsiti. ukoliko dobro zavrsi super. ukoliko ne zavrsi - podignes kakav jak kredit i pocnes da otplacujes dugove. :D

zapravo.. mozda samo treba preciznije definisati tvoj pojam "manjeg" koncerta i mozda se onda 100% slazemo. :)

za zadnju recenicu se slazem sa tobom mada ni kod hrvata nije sjajna situacija i prije bih rekao da je 90 posto hrvatske mladezi senzibilizirano na skorine i thompsonove zvuke prije nego na "urbanu glazbu"... svejedno - tesko se porediti cak i s njima jer je kod nas taj postotak 98% : 2% (ako i toliko).
zensko

Post by zensko »

:-) je l' ko bio sinoc na zosteru?
ja ako se ikad budem udavala zoster ce mi svirati na svadbi :D
debela

Post by debela »

jesam ja :lol:
mamica papucarka

debela wrote:ma sami ti pisi, nisam to rekla zbog toga. volim ja procitati ovakve diskusije. fol je jedino sto mi je muka jer od nase price nema nista. kad bi bar neko otvorio neku agenciju koja ce voditi ljude odavde na koncerte u region ali neko ozbiljan na koga se mozes osloniti i ko ce misliti na sve detalje. tvoje je samo da platis i dobro se provedes.
evo tabirim ovu stranicu koja je maksuz napravljena samo za koncert rhcp. za ne povjerovati kako ljudi rade i kako su organizovani. svaki novi clanak me ostavi paf.
Sta je sa Cickom??? :D
Svojevermeno sam sa njim isla na Metallicu i ostadaoh ziva. :D Jest da se u busu umalo ne pogusismo, jer se prozori nisu mogli otvorit :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

zensko wrote::-) je l' ko bio sinoc na zosteru?
ja ako se ikad budem udavala zoster ce mi svirati na svadbi :D
:shock: gdje su svirali...pih, nisam bila :D
Better Man

Post by Better Man »

mamica 31 wrote:
debela wrote:ma sami ti pisi, nisam to rekla zbog toga. volim ja procitati ovakve diskusije. fol je jedino sto mi je muka jer od nase price nema nista. kad bi bar neko otvorio neku agenciju koja ce voditi ljude odavde na koncerte u region ali neko ozbiljan na koga se mozes osloniti i ko ce misliti na sve detalje. tvoje je samo da platis i dobro se provedes.
Svojevermeno sam sa njim isla na Metallicu i ostadaoh ziva. :D Jest da se u busu umalo ne pogusismo, jer se prozori nisu mogli otvorit :D[/quote

Bilo je to 1999 godine u Ljubljani koncert na stadionu Bežigrad! Jedna od ludih i simpatičnih avantura sa Čičkom i vožnja u Hunday busu! Ali je svirka zato bila odlična!
Last edited by Better Man on 09/06/2007 20:25, edited 1 time in total.
Better Man

Post by Better Man »

silence_is_sexy wrote:
rikardoreis wrote:cuj stotinjak ljudi na Koju doslo...e, osvjetlali ste, drage sarajlije...pa garantujem u mostaru bi najmanje 300 bilo...
nisam neki njegov fan, al dobro mi je ovo sto radi otkako je otisao u London.
joj sto ne mogu ovih generalizacija bez mozga... "jo' sarajlija - 100 ljudi doslo - u mostaru bi bar 70,000 odusevljenih fanova bilo..."

'nit je koja onaj stari zeleni zub 'nit je u londonu vec 5-6 godina nit' je to sve previse bitno.. i "gafi bejbe" je proslost... elem. novi album mi je "nako" sto u kombinaciji sa lokacijom nikako nije moglo da me natjera da idem na koncert...

da je bio drugi prostor u pitanju - vjerovatno bih otisao...

otisao sam prvi dan na obojeni program jer sam ih pozelio vidjeti jer u sarajevu nisu svirali dobrih 10 godina... kao kroz maglu se sjecam nekog koncerta krajem 90tih u CDA (ako se ne varam...).

mts sam promasio i dosao na atheist rap koji su zvucali, blago receno, zalosno. u sali u kojoj je jedva 70 ljudi bilo, njihov pankerski pristup zvuku zasnovan na principu "ma jebo zvuk bice to uredu samo pojacaj i hajmo na pivu" se nije pokazao kao dobitna kombinacija...

velikim dijelom i zbog toga sto su genijalci iz skenderije, umjesto da pokusaju onu betonsku katakombu vratiti u predratno stanje u akustickom smislu (za sta nije trebalo biti previse pametan vec iskoristiti stari projekat koji je vec postojao, a ne placati nekog novopecenog arhitektu koji je do tada uredjivao vjerovatno samo sarajevske "fensi" kafice), potrosili tih jebenih 7 miliona u omjeru 80% za mermer i lazni natuzzi namjestaj i 20% za kurcev razglas i svjetlo...

bilo je koncerata u domu mladih i prije nego sto je obnovljen i tamo su ljudi uz pomoc velikih komada platna i ostalih prirucnih sredstava dobijali kako-tako prihvatljiv zvuk koji je u svakom slucaju svjetlosnim godinama daleko od ovog odrona u sedmomilionskoj sali...

elem...

koncert je popratilo desetak entuzijasta koji su plesali u prvom redu (gdje covjek zbog glasnoce zaboravi i ko je i sta je i sta je dobar, a sta los zvuk) i bili mala utjeha za vidno sjebani bend. sve je bilo zacinjeno brutalnim odvlacenjem iz sale nekog lika koji se, zamislite samo, usudio na momenat popeti na stage... gorile su promptno reagovale i odvukle mladca niz stepenice... ne znam da li se covjek uopste vratio na koncert (nadam se da nije dobio i par samara "edukativnih"). pravi punk event...

izadjose obojeni program i odradise svojih satak i nesto malo vise svirke koja je zvucala gotovo prihvatljivo (naravno samo u onih 10tak kvadrata na centru sale koji se obicno nazivaju "sweet spot" jer je tu zvuk za nijansu bolji nego drugdje - sto u DM znaci za nijansu podnosljiviji ali i dalje generalno los). umijece njihovog tonca, a i njihov zvuk generalno je mnogo promisljeniji od AR pa je to sve skupa u kombinaciji ostavilo malo manje posljedica na sluh posjetilaca...

neko je svojevremeno na ovom forumu lamentirao nad "obicajem" uposlenika Sarajevo film festivala da se "kurce" po gradu sa akreditacijama (ko' nekad TO). ekipa iz doma mladih je taj sport podigla na jedan sasvim novi nivo - njihove akreditacije formata A4 su bile najupecatljiviji "modni" detalj u praznoj dvorani..
totalno mi je jasno zasto ljudi ne idu u DM.

uglavnom rezime "festivala":

prvi dan, po mojoj procjeni, 70 ljudi
drugi dan kazete da je bilo 100tinjak ljudi
treci dan je po pricama rijetkih prisutnih prodato 15 karata
cetvrti dan na rambu je navodno bilo nekih 500 ljudi (jel' ko bio nek me ispravi)
peti dan... jel ko' bio?
zadnji dan - otkazani stranglersi

sjajno, sve u svemu...

i ne mislim da je glavni problem cijena karata 10 - 35 KM za ovakve bendove nije previse ni u kom slucaju. porediti sziget sa ovim je pomalo smijesno. da bi se bilo koji koncert uopste odrzao, cak i u ovakvom slucaju u kojem imas gotovo besplatnu salu, security, i kompletnu tehniku (kakva je takva je), moras platiti bendove koji ne dolaze zato sto vole sarajevo i merak im svirati u dvorani koja izgleda i zvuci ko' napucani javni wc.
na sve to moras platiti 10% haraca agenciji za autorska prava bih (famoznom sine qua non-u) i platiti PDV drzavi.

prilicno cista racunica: da je (kao sto svi znamo da nije) prodato "idealnih" 1000 karata za prvi dan to bi bilo nekih 10,000 KM - 10% za SQN = 9000 - 17% PDV = oko 7500 KM. da ne zaboravimo oglasavanje tj marketing - gomile plakata i par bilboarda nisu ni u kom slucaju mogli kostati manje od 2-3000 KM (cak ni uz sve "rodijacke" konekcije) vjerovatno se jedan dio odvaja za "in house" troskove - odrzavanje sale, ciscenje, obezbjedjenje, plate tehnicara.... uglavnom ostane ti 3-4000 KM da platis 2 benda (predgrupa je vjerovatno "badava" svirala). i sve pod uslovom da si uspio prevariti bendove da dodju za po 1000 eura i dalje si prosao jako, jako mizerno... (btw. stranglersi ni ovako matori ne kostaju manje od 25 hiljada eura - onako "odoka").

dakle... ono sto ostaje su sankovi na kojiam nakon pola sata nestaje pive. tesko da ce tu bit' neka urnebesna zarada.
ako ti je krajnji domet napraviti par "stoja" profita (a realno napravis desetke hiljada KMova minusa), a kao infrastrukturu koristis salu od 7 miliona - onda si stvarno mag muzickog biznisa!

to sto je nasa razmazena mladez navikla na hedije i djabaluke to je druga stvar. za koncert, ako ti je stvarno stalo do njega, ces stediti i promasiti par sendvica i pokoju kafu par dana ranije i skuckati lovu za svirku.. bar sam ja tako kao srednjoskolac radio. i to je znak respekta prema bendu. kome je previse dati 35 KM za stranglerse taj neka ne dolaze na iste i gotovo. sarajevo je poznato po tome da predprodaja karata bas i ne funkcionise najbolje i na koncertu bi se vjerovatno pojavilo 500 - 600 ljudi sto je za bend koji nije u "cvijetu mladosti" u principu nije ni lose, ali su organizatori po proncipu - "'ajmo ustedit sto se ustediti moze kad smo vec ovoliko pali" preventivno otkazali koncert...

i sta je bottom line:

ja sam ljubitelj logicnih prica, a u ovom slucaju mi je najlogicnije da glavesine skenderije zele da "ugase" ovaj prosor kao mjesto na kojem se okuplja mlada/urbana ekipa i gdje se organiziraju koncerti koji u njihovom svjetonazoru ne donose novac i da na taj nacin oslobode mjesto za kojekakve hayate, obn spektakle i vjerovatno postepeno uvodjenje ostalih (citaj turbo folk) sadrzaja u nekad kultno zdanje. tu je sve puno jasnije (za njih).. u tim se vodama snalaze i tu je racunica sa 5KM za pice sasvim ok. tu se niko nece zaliti na cijenu karte. dekor za takav scenario je vec postavljen i to je to... od sad pa za godinu-dvije to ce se i desiti...

da bi do kraja diskreditirali (bar ekonomsku isplativost) "urbanih" desavanja - angarzovali su dvojicu najsmotanijih likova u gradu - cicka i masnog koji u zivotu nisu organizovali rentabilan dogadjaj (mozda cicak nekad daaaaavno...).
i za rezultat imamo ovakvu festivalcinu... rok forevr. krajnja demencija. jagomire hir aj kam.
Čičak nije imao nikakve veze sa ovim festivalom u Domu Mladih, sve je sam organizovao Masni! Čičak je oereganizovao tribute to EKV i taj koncert je imao odličnu posjetu!
mamica papucarka

Better Man wrote:
mamica 31 wrote:
Svojevermeno sam sa njim isla na Metallicu i ostadaoh ziva. :D Jest da se u busu umalo ne pogusismo, jer se prozori nisu mogli otvorit :D[/quote

Bilo je to 1999 godine u Ljubljani koncert na stadionu Bežigrad! Jedna od ludih i simpatičnih avantura sa Čičkom i vožnja u Hunday busu! Ali je svirka zato bila odlična!
jesil i ti bio u busu :D
Post Reply