Sviraona u Sarajevu ?
Moderator: _BataZiv_0809
- rossoner
#1 Sviraona u Sarajevu ?
Zdravo svima! Imam jednu malu ekipicu za sviruckanje pa me zanima ako ima neko lijepo mjesto za obavljanje takvih aktivnosti a da znate? Mislim da prostor posjeduje neku osnovnu opremu, bubanj, kablove, mikrofon, pojacalo. Par puta sam na Gorici (iznad Vojne bolnice na Marijin dvoru) vidio u Centru za omladinu da neki sviraju nesto ali su mi rekli da se ne moze iznajmiti prostor za termin neki... Trenutno nemamo nikakav "podrum" za ovo, pa u principu neki pravi pocetak naseg sviranja (nijedna zajednicka proba) ne moze se ni desiti dok ne obezbjedimo ovaj uslov. Molim sve upucene sarajevske svirace da se jave ovdje. Hvala! 
-
Universal
#2 Re: Sviraona u Sarajevu ?
Bilo je prije u Domu mladih, ne znam kakva je sad situacija. Provjeri
-
Johnny_x
#3 Re: Sviraona u Sarajevu ?
Jarane ako svirate rock znaj da se necete hljeba najesti od tog(tuzno), a ako zelite da uvjezbate od TF nema potrebe za tim ionako nije bitno kako svirate znate da to prolazi kod mase
- rossoner
#4 Re: Sviraona u Sarajevu ?
Hehe, nije Turbo ritam. I ne idemo s tim ciljem da se od toga hljeba najedemo, svi studiramo neke tehnicke fakultete i prilicno smo uspjesni tako da imamo neke druge primarne ciljeve u zivotu, muzika je samo da se malo opustimo i da uzivamo. Nije rijec o likovima koji su losi sviraci, vecina ih ima dobrog iskustva odranije i fini su sviraci da ne mislis da tek startamo. Vise bi htjeli svirati rock strani i domace nesto (Floyd, Dire straits, Negative, Cranberries... imamo musko- zenske vokale) tako da bi malo eksperimentisali. Provjericu za Dom mladih...Johnny_x wrote:Jarane ako svirate rock znaj da se necete hljeba najesti od tog(tuzno), a ako zelite da uvjezbate od TF nema potrebe za tim ionako nije bitno kako svirate znate da to prolazi kod mase
- antidroid
#5 Re: Sviraona u Sarajevu ?
pozdrav,
imas u buca potoku prostor gdje 70% bendova svira. Ako hoces mogu jarana nazvati da mi dadne broj da kontaktiras
imas u buca potoku prostor gdje 70% bendova svira. Ako hoces mogu jarana nazvati da mi dadne broj da kontaktiras
- VenomousV
#6 Re: Sviraona u Sarajevu ?
Gorica je ok, al cete morati svoj mikrofon nositi (doduse dugo nsiam bila pa ne znam jesul sta novo nabavljali)
Samo trebas doci jedan dan i razgovarati sa portirom da se dogovorite oko termina. Dosta bendova svira gore
I jos nesto, ljeti ne rade (radi raspusta vjerovatno)
Samo trebas doci jedan dan i razgovarati sa portirom da se dogovorite oko termina. Dosta bendova svira gore
I jos nesto, ljeti ne rade (radi raspusta vjerovatno)
-
Johnny_x
#7 Re: Sviraona u Sarajevu ?
Eh sretno vam, mozda od vas i bude nesto, clanovi pink floyda su takodzer studirali na tehnickim fakultetima.rossoner wrote:Hehe, nije Turbo ritam. I ne idemo s tim ciljem da se od toga hljeba najedemo, svi studiramo neke tehnicke fakultete i prilicno smo uspjesni tako da imamo neke druge primarne ciljeve u zivotu, muzika je samo da se malo opustimo i da uzivamo. Nije rijec o likovima koji su losi sviraci, vecina ih ima dobrog iskustva odranije i fini su sviraci da ne mislis da tek startamo. Vise bi htjeli svirati rock strani i domace nesto (Floyd, Dire straits, Negative, Cranberries... imamo musko- zenske vokale) tako da bi malo eksperimentisali. Provjericu za Dom mladih...Johnny_x wrote:Jarane ako svirate rock znaj da se necete hljeba najesti od tog(tuzno), a ako zelite da uvjezbate od TF nema potrebe za tim ionako nije bitno kako svirate znate da to prolazi kod mase
- DaysleepeR
#8 Re: Sviraona u Sarajevu ?
pored Gorice besplatno nema nigdje. Dom Mladih je pun a i rezervisan samo za autorske bendove. I za Goricu moras na sastanak kod direktora Centra gdje ćeš se morati predstaviti i sebe i bend i namjenu vježbanja, nema ništa nako.rossoner wrote:Zdravo svima! Imam jednu malu ekipicu za sviruckanje pa me zanima ako ima neko lijepo mjesto za obavljanje takvih aktivnosti a da znate? Mislim da prostor posjeduje neku osnovnu opremu, bubanj, kablove, mikrofon, pojacalo. Par puta sam na Gorici (iznad Vojne bolnice na Marijin dvoru) vidio u Centru za omladinu da neki sviraju nesto ali su mi rekli da se ne moze iznajmiti prostor za termin neki... Trenutno nemamo nikakav "podrum" za ovo, pa u principu neki pravi pocetak naseg sviranja (nijedna zajednicka proba) ne moze se ni desiti dok ne obezbjedimo ovaj uslov. Molim sve upucene sarajevske svirace da se jave ovdje. Hvala!
Za nako, imaš kod Armana u Starom Gradu i kod Dine u Buća Potoku, cijena mislim 25 KM 3 sata pa bujrum tamburaj koliko ti je volja.
- rossoner
#9 Re: Sviraona u Sarajevu ?
Hvala svima. Sve ove informacije idu potencijalnim clanovima pa cemo vidjeti sta i kako. Pomogli ste mi dosta. Lijep pozdrav svima ! 
-
sarajev_o
#10 Re: Sviraona u Sarajevu ?
imas ispod buca potoka dobar prostor ima dosta bendova oprema je super