Svinjsko meso

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
snaga_znanja

#276 Re: Svinjsko meso

Post by snaga_znanja »

Sta sve neces dozivjet ovdje! U sagu o klempi su umjesali sve moguce zgode i nezgode od gladi do genocida i nista nisu dogovorili. :lol:
Pustite klempu na miru i nek ga jede ko hoce.

Klempo nedaj se forum je uz tebe!

Image
KotromanichII

#277 Re: Svinjsko meso

Post by KotromanichII »

Rat u BiH je pokazao a Srebrenica dokazala da nema ni boga ni Alaha jer da ima ne bi bilo ono sto je bilo a usput receno svi oni iz onog sela sto spucase svinjetinu vise manje i dan danas su i zivi i zdravi.
a kad pogledamo kako su muslimani zivjeli u komunisticko doba i sporedimo sa ovim ajetom

Allah kaze:

44. I kada bi zaboravili ono čime su opominjani, Mi bismo im kapije svega otvorili; a kad bi se onome što im je dato obradovali, iznenada bismo ih kaznili i oni bi odjednom svaku nadu izgubili,

rat u bosni je bio nekome iskusenje, nekome kazna, nekome milost bozija

iskusenje narodu kao nevolja da bi se narod opmaetio ikrenuo pravim putem

Allah kaze:

63. Reci: "Ko vas iz strahota na kopnu i moru izbavlja kad mu se i javno i tajno ponizno molite: ’Ako nas On iz ovoga izbavi, sigurno ćemo biti zahvalni!’"

64. Reci: "Allah vas iz njih i iz svake nevolje izbavlja, pa vi ipak smatrate da ima Njemu ravnih."

65. Reci: "On je kadar da pošalje protiv vas kaznu iznad vaših glava ili ispod vaših nogu ili da vas u stranke podijeli i učini da silu jedni drugih iskusite." Pogledaj samo kako Mi potanko iznosimo dokaze da bi se oni urazumili!

42. A poslanike smo i narodima prije tebe slali i neimaštinom i bolešću ih kažnjavali ne bi li poslušni postali.

obrati paznju na ovaj dio sto je nema sumnje rat
i učini da silu jedni drugih iskusite

a milost je bio onima koji su se opametili i onima koji su postali sehidi ili umrli kao vjernici
bijela

#278 Re: Svinjsko meso

Post by bijela »

hrasno38 wrote:
vjeruj mi da neki jesu a to su upravo oni sto gladi ne vidjose svojim stomacima.
ok. Kur'an na 4 mjesta spominje zabranju konzumiranja svinjskog mesa.
od ta četiri ajeta, u tri kaže da nije grijeh onome ko bude primoran, na primjer:

On vam jedino zabranjuje: strv i krv i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo ime, a ne u Allahovo. A onome ko bude primoran, ali ne iz zelje, tek toliko da glad utoli, njemu grijeh nije. Allah zaista prašta i milostiv je. II:173
pustopoljina

#279 Re: Svinjsko meso

Post by pustopoljina »

bijela wrote:
hrasno38 wrote:
vjeruj mi da neki jesu a to su upravo oni sto gladi ne vidjose svojim stomacima.
ok. Kur'an na 4 mjesta spominje zabranju konzumiranja svinjskog mesa.
od ta četiri ajeta, u tri kaže da nije grijeh onome ko bude primoran, na primjer:

On vam jedino zabranjuje: strv i krv i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo ime, a ne u Allahovo. A onome ko bude primoran, ali ne iz zelje, tek toliko da glad utoli, njemu grijeh nije. Allah zaista prašta i milostiv je. II:173

ovdje niko nikog ne slusa...samo ljudi napisu ono sto ih zulja...nesto kao "samo da izjavim" tema.
ljubav_aha

#280 Re: Svinjsko meso

Post by ljubav_aha »

hrasno38 wrote:
bijela wrote:čekaj, je li to iko od muslimana rekao da se nikad, ni u kom slučaju, makar umro od gladi, ne smije pojesti meso od svinje?
:thumbup:
snaga_znanja

#281 Re: Svinjsko meso

Post by snaga_znanja »

KotromanichII wrote:
Rat u BiH je pokazao a Srebrenica dokazala da nema ni boga ni Alaha jer da ima ne bi bilo ono sto je bilo a usput receno svi oni iz onog sela sto spucase svinjetinu vise manje i dan danas su i zivi i zdravi.
a kad pogledamo kako su muslimani zivjeli u komunisticko doba i sporedimo sa ovim ajetom

Allah kaze:

44. I kada bi zaboravili ono čime su opominjani, Mi bismo im kapije svega otvorili; a kad bi se onome što im je dato obradovali, iznenada bismo ih kaznili i oni bi odjednom svaku nadu izgubili,

Allah kaze:

63. Reci: "Ko vas iz strahota na kopnu i moru izbavlja kad mu se i javno i tajno ponizno molite: ’Ako nas On iz ovoga izbavi, sigurno ćemo biti zahvalni!’"

64. Reci: "Allah vas iz njih i iz svake nevolje izbavlja, pa vi ipak smatrate da ima Njemu ravnih."

65. Reci: "On je kadar da pošalje protiv vas kaznu iznad vaših glava ili ispod vaših nogu ili da vas u stranke podijeli i učini da silu jedni drugih iskusite." Pogledaj samo kako Mi potanko iznosimo dokaze da bi se oni urazumili!

42. A poslanike smo i narodima prije tebe slali i neimaštinom i bolešću ih kažnjavali ne bi li poslušni postali.

a milost je bio onima koji su se opametili i onima koji su postali sehidi ili umrli kao vjernici
Koja nebuloza. Pa nisu ljude u Srebrenici pobili komunisti! Cuj kako su zivjeli u komunizmu? Lijepo veoma lijepo!
Muslimani u ovoj drzavi nisu usli u rat protiv komunizma vec srpskog radikalizma! Srpski radikalizam je isto u sukobu sa komunizmom!

Nadalje, kako bolan mozes opravdavat genocid Bozjom voljom? Pa jel te stid?

Kazes rat je u Bosni bio nekom milost? Jest uskom krugu prijatelja oko vjerskih i stranackih vodja na sve tri strane! Oni su ocigledno bili dobri vjernici za komunizma pa ih Bog nagradio?

:x I molim temu pod kljuc jer ovo je vec predaleko otislo od sage o klempi!
statix

#282 Re: Svinjsko meso

Post by statix »

KotromanichII wrote:

Image
Jes eto svaki ajet ima veze sa Bosancima i nasom istorijom. Je l' i Vijetnam bio iskusenje il kazna?
nista novo

#283 Re: Svinjsko meso

Post by nista novo »

On vam jedino zabranjuje: strv i krv i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo ime, a ne u Allahovo. A onome ko bude primoran, ali ne iz zelje, tek toliko da glad utoli, njemu grijeh nije. Allah zaista prašta i milostiv je. II:173[/quote]

ovdje niko nikog ne slusa...samo ljudi napisu ono sto ih zulja...nesto kao "samo da izjavim" tema.[/quote]

Pa sta ti mislis zasto se meni zgadila politika, vise i ne pomisljam da pisem tamo, samo sto od mrznje se ne ubijaju ..ovdje se mozes i nasmijati, ima svakavi izjava, nesto kao djeca lupaju :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#284 Re: Svinjsko meso

Post by hrasno38 »

snaga_znanja wrote:
KotromanichII wrote:

Allah kaze:

Allah kaze:

Koja nebuloza. Pa nisu ljude u Srebrenici pobili komunisti! Cuj kako su zivjeli u komunizmu? Lijepo veoma lijepo!
Muslimani u ovoj drzavi nisu usli u rat protiv komunizma vec srpskog radikalizma! Srpski radikalizam je isto u sukobu sa komunizmom!

Nadalje, kako bolan mozes opravdavat genocid Bozjom voljom? Pa jel te stid?

Kazes rat je u Bosni bio nekom milost? Jest uskom krugu prijatelja oko vjerskih i stranackih vodja na sve tri strane! Oni su ocigledno bili dobri vjernici za komunizma pa ih Bog nagradio?

:x I molim temu pod kljuc jer ovo je vec predaleko otislo od sage o klempi!
E to su ti upravo ti sto su palamudili i dan danas palamude citirajuci vjerske knjige a onda odu na po jednu ljutu.
pustopoljina

#285 Re: Svinjsko meso

Post by pustopoljina »

bio potres na haitiju...katastrofa nevidjena...a onaj jedan svecenik drzi vaz...biva...to vam je zato sto ste se previse bavili woodoo-om...
no comment

zapravo... :D
Image
statix

#286 Re: Svinjsko meso

Post by statix »

pustopoljina wrote:bio potres na haitiju...katastrofa nevidjena...a onaj jedan svecenik drzi vaz...biva...to vam je zato sto ste se previse bavili woodoo-om...
no comment
To je samo jedna od teorija, bilo ih je nekolicina...
HAVANA

#287 Re: Svinjsko meso

Post by HAVANA »

KotromanichII wrote:

¸

Jes to interesantno sve iza ekrana i sa tastaturom u rukama,jelde?
Pa malo o krmetu,pa malo o sehidima a guzica sita,udovi na broju,ne ziga nista po ovom vremenu...
Izbavlja...izbavio me jedan marinko...pokoj mu dusi...a milost kazes...ja ga jebem kome je milost...
limun_junior

#288 Re: Svinjsko meso

Post by limun_junior »

nedavno bio neki dernek koji je organizovan od strane kladionice bet-live i 5+, sto je ustvari ista kladionica....i helem, na tom derneku se sluzila od mesa samo svinjetina, svi koji je ne jedu su otisli gladni kuci. djevojke koje radi u kladionici gdje sam ja skoro svaki dan kazu da su sa derneka dosli kuci i pravili sendvice. eh, sad se ja pitam: zasto svi toliko bjezimo od svinjetinje a konzumiramo alkohol??????? zar nije zabranjeno i jedno i drugo :-) :-)
L.e.g

#289 Re: Svinjsko meso

Post by L.e.g »

limun_junior wrote:nedavno bio neki dernek koji je organizovan od strane kladionice bet-live i 5+, sto je ustvari ista kladionica....i helem, na tom derneku se sluzila od mesa samo svinjetina, svi koji je ne jedu su otisli gladni kuci. djevojke koje radi u kladionici gdje sam ja skoro svaki dan kazu da su sa derneka dosli kuci i pravili sendvice. eh, sad se ja pitam: zasto svi toliko bjezimo od svinjetinje a konzumiramo alkohol??????? zar nije zabranjeno i jedno i drugo :-) :-)
I kladionica
KotromanichII

#290 Re: Svinjsko meso

Post by KotromanichII »

Jes to interesantno sve iza ekrana i sa tastaturom u rukama,jelde?
jarane , ja sam bio zarobljen od dvije vojske, i od srba i od hrvata, prozivio sam svega i svasta, tako da nemislis da sam se ja rodio u jaslama ,i medu i mlijeku, i da me zlo nije doticalo
Izbavlja...izbavio me jedan marinko...pokoj mu dusi...a milost kazes...ja ga jebem kome je milost...
da izbavio te Marinko po naradjenju Allaha, jer Allah je upravo odredio da te taj covjek spasi, ali u tome je razlika izmedju vjernika i onoga koji nevjeruje, ti mislis samo taj me covjek spasio i tacka, a zaboravljas da je ipak Bog taj koji odlucuje ko ce se spasiti a ko ne, i ko ce koga spasiti, a u tvom slucaju taj te Marinko spasio.

Allah kaze:

45. Da Allah kažnjava ljude prema onome što zasluže, ništa živo na površini Zemljinoj ne bi ostavio; ali, On ih ostavlja do roka određenog,

i On jedini zna šta je na kopnu i šta je u moru, i nijedan list ne opadne, a da On za nj ne zna;

Allah koji zna kad svaki list opada sa grane a da nezna za tvoj slucaj, kad te taj dobri covjek spasio.

Allah kaze:
60. Mi određujemo kada će ko od vas umrijeti, i niko nas ne može spriječiti

a milost je ovima

Allah kaze:

169. Nikako ne smatraj mrtvima one koji su na Allahovu putu izginuli! Ne, oni su živi i u obilju su kod Gospodara svoga,
170. radosni zbog onoga što im je Allah od dobrote Svoje dao i veseli zbog onih koji im se još nisu pridružili, za koje nikakva straha neće biti i koji ni za čim neće tugovati;
HAVANA

#291 Re: Svinjsko meso

Post by HAVANA »

KotromanichII wrote:
da izbavio te Marinko po naradjenju Allaha, jer Allah je upravo odredio da te taj covjek spasi, ali u tome je razlika izmedju vjernika i onoga koji nevjeruje, ti mislis samo taj me covjek spasio i tacka, a zaboravljas da je ipak Bog taj koji odlucuje ko ce se spasiti a ko ne, i ko ce koga spasiti, a u tvom slucaju taj te Marinko spasio.

Znaci i onog Čedu mi on nastimo da me rokne :twisted: :oops:
Odo ja na onu temu o čarapama :-D :run:
herbert mekfjuger

#292 Re: Svinjsko meso

Post by herbert mekfjuger »

"Ja nisam rob. Ja znam. Nije Bog budala. Zna On. Ne vjeruje rob, već slobodni. Rob se boji, a strah ne ljubi. Zna On. Ko sapire grijehe, zlo skriva. Zna on. Ne sudi se roblje, roblje se pogubi. Zna On. Slobodnom se sudi. A kome sudiš možeš i da oprostiš. A ko ne skriva grijehe, ne treba ni praštanje, jer ne zna da je griješio. Nije Bog budala. Zna On. Eto."
Ko shvati, znaće cijelu poentu...
Great Cornholio

#293 Re: Svinjsko meso

Post by Great Cornholio »

Mustafapasa wrote: .ja bih volio da znam koji ti je klik bio u zivotu da odstupis od vjere...mora biti nesto...Al polahko, nije to u tebi umrlo do kraja,htjeo ti to priznati ili ne... :) polahko
sto se tice rasprava,naravno svi ucimo ali i branimo...neko slijepo a neko tek sto je procitao pa saznao za dokazanu istinu...
Kad se čovjek nađe u teškom životnom periodu on onda traži pomoć, rješenje ,utjehu, oslonac na raznim stranama. Ja sam probao da sve to nađem u prakticiranju vjere ( do tada sam bio Musliman samo po imenu), ali ona mi nije za čitavu godinu pružila ništa od gore navedenog. Ono što mi je sve to pružilo su knjige Eriha Froma. Ako pročitaš njegovu knjigu "Psihoanaliza i religija" biće ti jasno zašto sam prestao da budem vjernik.
statix

#294 Re: Svinjsko meso

Post by statix »

Kad se čovjek nađe u teškom životnom periodu on onda traži pomoć, rješenje ,utjehu, oslonac na raznim stranama. Ja sam probao da sve to nađem u prakticiranju vjere ( do tada sam bio Musliman samo po imenu), ali ona mi nije za čitavu godinu pružila ništa od gore navedenog. Ono što mi je sve to pružilo su knjige Eriha Froma. Ako pročitaš njegovu knjigu "Psihoanaliza i religija" biće ti jasno zašto sam prestao da budem vjernik.
Ne supljiraj, priznaj da si se skrivao od nane i citao i Niche-a... :lol:
KotromanichII

#295 Re: Svinjsko meso

Post by KotromanichII »

Znaci i onog Čedu mi on nastimo da me rokne
citaj kuran isve ce ti se samo kazati, ama list koji opadne sa grane, ama onaj elektron koji se vrti oko atoma ALlah zna za njega ili ovo

Allah kaze:

23. A onaj koji ne vjeruju, pa, neka te ne zabrinjava nevjerovanje njegovo. Nama će se svi vratiti i Mi ćemo ih o onome šta su radili obavijestiti; Allahu su, uistinu, poznate svačije misli.

a da nezna za tebe i tvoj slucaj, sve sto se desava desava se voljom Bozijom, nema toga da je van njegove kontrole, i da se nemoze oduprijeti sudbini.
dr.Gonzo

#296 Re: Svinjsko meso

Post by dr.Gonzo »

Mogu mislit kako je arapima tesko pala zabrana upotrebe svinjetine. Nesto kao kad bi francuzima danas zabranio da jedu kamile... :)
Ridjobrki

#297 Re: Svinjsko meso

Post by Ridjobrki »

A dobre teme...

za kilita...
L.e.g

#298 Re: Svinjsko meso

Post by L.e.g »

Nisu mi jasni ovi sto za svako pitanje na koje namaju odgovor citiraju kuran ili bibliju, kao da je u njima sva istina
Traktor`

#299 Re: Svinjsko meso

Post by Traktor` »

joj kako se klempi stuca ovih dana... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
herbert mekfjuger

#300 Re: Svinjsko meso

Post by herbert mekfjuger »

L.e.g wrote:Nisu mi jasni ovi sto za svako pitanje na koje namaju odgovor citiraju kuran ili bibliju, kao da je u njima sva istina
jbg, ne možemo svi razmišljat svojom glavom :D
Locked