Pustite klempu na miru i nek ga jede ko hoce.
Klempo nedaj se forum je uz tebe!

a kad pogledamo kako su muslimani zivjeli u komunisticko doba i sporedimo sa ovim ajetomRat u BiH je pokazao a Srebrenica dokazala da nema ni boga ni Alaha jer da ima ne bi bilo ono sto je bilo a usput receno svi oni iz onog sela sto spucase svinjetinu vise manje i dan danas su i zivi i zdravi.
ok. Kur'an na 4 mjesta spominje zabranju konzumiranja svinjskog mesa.hrasno38 wrote:
vjeruj mi da neki jesu a to su upravo oni sto gladi ne vidjose svojim stomacima.
bijela wrote:ok. Kur'an na 4 mjesta spominje zabranju konzumiranja svinjskog mesa.hrasno38 wrote:
vjeruj mi da neki jesu a to su upravo oni sto gladi ne vidjose svojim stomacima.
od ta četiri ajeta, u tri kaže da nije grijeh onome ko bude primoran, na primjer:
On vam jedino zabranjuje: strv i krv i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo ime, a ne u Allahovo. A onome ko bude primoran, ali ne iz zelje, tek toliko da glad utoli, njemu grijeh nije. Allah zaista prašta i milostiv je. II:173
hrasno38 wrote:vjeruj mi da neki jesu a to su upravo oni sto gladi ne vidjose svojim stomacima.bijela wrote:čekaj, je li to iko od muslimana rekao da se nikad, ni u kom slučaju, makar umro od gladi, ne smije pojesti meso od svinje?
Koja nebuloza. Pa nisu ljude u Srebrenici pobili komunisti! Cuj kako su zivjeli u komunizmu? Lijepo veoma lijepo!KotromanichII wrote:a kad pogledamo kako su muslimani zivjeli u komunisticko doba i sporedimo sa ovim ajetomRat u BiH je pokazao a Srebrenica dokazala da nema ni boga ni Alaha jer da ima ne bi bilo ono sto je bilo a usput receno svi oni iz onog sela sto spucase svinjetinu vise manje i dan danas su i zivi i zdravi.
Allah kaze:
44. I kada bi zaboravili ono čime su opominjani, Mi bismo im kapije svega otvorili; a kad bi se onome što im je dato obradovali, iznenada bismo ih kaznili i oni bi odjednom svaku nadu izgubili,
rat u bosni je bio nekome iskusenje, nekome kazna, nekome milost bozija
iskusenje narodu kao nevolja da bi se narod opmaetio ikrenuo pravim putem
Allah kaze:
63. Reci: "Ko vas iz strahota na kopnu i moru izbavlja kad mu se i javno i tajno ponizno molite: ’Ako nas On iz ovoga izbavi, sigurno ćemo biti zahvalni!’"
64. Reci: "Allah vas iz njih i iz svake nevolje izbavlja, pa vi ipak smatrate da ima Njemu ravnih."
65. Reci: "On je kadar da pošalje protiv vas kaznu iznad vaših glava ili ispod vaših nogu ili da vas u stranke podijeli i učini da silu jedni drugih iskusite." Pogledaj samo kako Mi potanko iznosimo dokaze da bi se oni urazumili!
42. A poslanike smo i narodima prije tebe slali i neimaštinom i bolešću ih kažnjavali ne bi li poslušni postali.
obrati paznju na ovaj dio sto je nema sumnje rat
i učini da silu jedni drugih iskusite
a milost je bio onima koji su se opametili i onima koji su postali sehidi ili umrli kao vjernici
KotromanichII wrote:a kad pogledamo kako su muslimani zivjeli u komunisticko doba i sporedimo sa ovim ajetomRat u BiH je pokazao a Srebrenica dokazala da nema ni boga ni Alaha jer da ima ne bi bilo ono sto je bilo a usput receno svi oni iz onog sela sto spucase svinjetinu vise manje i dan danas su i zivi i zdravi.
a milost je bio onima koji su se opametili i onima koji su postali sehidi ili umrli kao vjernici

E to su ti upravo ti sto su palamudili i dan danas palamude citirajuci vjerske knjige a onda odu na po jednu ljutu.snaga_znanja wrote:Koja nebuloza. Pa nisu ljude u Srebrenici pobili komunisti! Cuj kako su zivjeli u komunizmu? Lijepo veoma lijepo!KotromanichII wrote:a kad pogledamo kako su muslimani zivjeli u komunisticko doba i sporedimo sa ovim ajetomRat u BiH je pokazao a Srebrenica dokazala da nema ni boga ni Alaha jer da ima ne bi bilo ono sto je bilo a usput receno svi oni iz onog sela sto spucase svinjetinu vise manje i dan danas su i zivi i zdravi.
Allah kaze:
44. I kada bi zaboravili ono čime su opominjani, Mi bismo im kapije svega otvorili; a kad bi se onome što im je dato obradovali, iznenada bismo ih kaznili i oni bi odjednom svaku nadu izgubili,
iskusenje narodu kao nevolja da bi se narod opmaetio ikrenuo pravim putem
Allah kaze:
63. Reci: "Ko vas iz strahota na kopnu i moru izbavlja kad mu se i javno i tajno ponizno molite: ’Ako nas On iz ovoga izbavi, sigurno ćemo biti zahvalni!’"
64. Reci: "Allah vas iz njih i iz svake nevolje izbavlja, pa vi ipak smatrate da ima Njemu ravnih."
65. Reci: "On je kadar da pošalje protiv vas kaznu iznad vaših glava ili ispod vaših nogu ili da vas u stranke podijeli i učini da silu jedni drugih iskusite." Pogledaj samo kako Mi potanko iznosimo dokaze da bi se oni urazumili!
42. A poslanike smo i narodima prije tebe slali i neimaštinom i bolešću ih kažnjavali ne bi li poslušni postali.
Muslimani u ovoj drzavi nisu usli u rat protiv komunizma vec srpskog radikalizma! Srpski radikalizam je isto u sukobu sa komunizmom!
Nadalje, kako bolan mozes opravdavat genocid Bozjom voljom? Pa jel te stid?
Kazes rat je u Bosni bio nekom milost? Jest uskom krugu prijatelja oko vjerskih i stranackih vodja na sve tri strane! Oni su ocigledno bili dobri vjernici za komunizma pa ih Bog nagradio?
I molim temu pod kljuc jer ovo je vec predaleko otislo od sage o klempi!

To je samo jedna od teorija, bilo ih je nekolicina...pustopoljina wrote:bio potres na haitiju...katastrofa nevidjena...a onaj jedan svecenik drzi vaz...biva...to vam je zato sto ste se previse bavili woodoo-om...
no comment
¸KotromanichII wrote:
I kladionicalimun_junior wrote:nedavno bio neki dernek koji je organizovan od strane kladionice bet-live i 5+, sto je ustvari ista kladionica....i helem, na tom derneku se sluzila od mesa samo svinjetina, svi koji je ne jedu su otisli gladni kuci. djevojke koje radi u kladionici gdje sam ja skoro svaki dan kazu da su sa derneka dosli kuci i pravili sendvice. eh, sad se ja pitam: zasto svi toliko bjezimo od svinjetinje a konzumiramo alkohol??????? zar nije zabranjeno i jedno i drugo![]()
jarane , ja sam bio zarobljen od dvije vojske, i od srba i od hrvata, prozivio sam svega i svasta, tako da nemislis da sam se ja rodio u jaslama ,i medu i mlijeku, i da me zlo nije doticaloJes to interesantno sve iza ekrana i sa tastaturom u rukama,jelde?
da izbavio te Marinko po naradjenju Allaha, jer Allah je upravo odredio da te taj covjek spasi, ali u tome je razlika izmedju vjernika i onoga koji nevjeruje, ti mislis samo taj me covjek spasio i tacka, a zaboravljas da je ipak Bog taj koji odlucuje ko ce se spasiti a ko ne, i ko ce koga spasiti, a u tvom slucaju taj te Marinko spasio.Izbavlja...izbavio me jedan marinko...pokoj mu dusi...a milost kazes...ja ga jebem kome je milost...
KotromanichII wrote:da izbavio te Marinko po naradjenju Allaha, jer Allah je upravo odredio da te taj covjek spasi, ali u tome je razlika izmedju vjernika i onoga koji nevjeruje, ti mislis samo taj me covjek spasio i tacka, a zaboravljas da je ipak Bog taj koji odlucuje ko ce se spasiti a ko ne, i ko ce koga spasiti, a u tvom slucaju taj te Marinko spasio.Izbavlja...izbavio me jedan marinko...pokoj mu dusi...a milost kazes...ja ga jebem kome je milost...
Ko shvati, znaće cijelu poentu..."Ja nisam rob. Ja znam. Nije Bog budala. Zna On. Ne vjeruje rob, već slobodni. Rob se boji, a strah ne ljubi. Zna On. Ko sapire grijehe, zlo skriva. Zna on. Ne sudi se roblje, roblje se pogubi. Zna On. Slobodnom se sudi. A kome sudiš možeš i da oprostiš. A ko ne skriva grijehe, ne treba ni praštanje, jer ne zna da je griješio. Nije Bog budala. Zna On. Eto."
Kad se čovjek nađe u teškom životnom periodu on onda traži pomoć, rješenje ,utjehu, oslonac na raznim stranama. Ja sam probao da sve to nađem u prakticiranju vjere ( do tada sam bio Musliman samo po imenu), ali ona mi nije za čitavu godinu pružila ništa od gore navedenog. Ono što mi je sve to pružilo su knjige Eriha Froma. Ako pročitaš njegovu knjigu "Psihoanaliza i religija" biće ti jasno zašto sam prestao da budem vjernik.Mustafapasa wrote: .ja bih volio da znam koji ti je klik bio u zivotu da odstupis od vjere...mora biti nesto...Al polahko, nije to u tebi umrlo do kraja,htjeo ti to priznati ili ne...polahko
sto se tice rasprava,naravno svi ucimo ali i branimo...neko slijepo a neko tek sto je procitao pa saznao za dokazanu istinu...
Ne supljiraj, priznaj da si se skrivao od nane i citao i Niche-a...Kad se čovjek nađe u teškom životnom periodu on onda traži pomoć, rješenje ,utjehu, oslonac na raznim stranama. Ja sam probao da sve to nađem u prakticiranju vjere ( do tada sam bio Musliman samo po imenu), ali ona mi nije za čitavu godinu pružila ništa od gore navedenog. Ono što mi je sve to pružilo su knjige Eriha Froma. Ako pročitaš njegovu knjigu "Psihoanaliza i religija" biće ti jasno zašto sam prestao da budem vjernik.
citaj kuran isve ce ti se samo kazati, ama list koji opadne sa grane, ama onaj elektron koji se vrti oko atoma ALlah zna za njega ili ovoZnaci i onog Čedu mi on nastimo da me rokne
jbg, ne možemo svi razmišljat svojom glavomL.e.g wrote:Nisu mi jasni ovi sto za svako pitanje na koje namaju odgovor citiraju kuran ili bibliju, kao da je u njima sva istina