Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

pustopoljina

#26 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by pustopoljina »

ja mislim da ljudi imaju pravo na informaciju.ljudi koji zaista ne zele konzumirati nista,ama bas nista svinjsko-pa cak ni toliko preradjeno kao sto je zelatina-imaju pravo na to.
nekad se umjesto zelatine moze koristiti skrob ili karagen,a za one sjajne preljeve agar-agar...
postoje oznake,medjutim sad za neke tvari inace zivotinjskog porijekla,sad ne moze covjek biti siguran,jer znaju cesto biti i cisto hemijski sintetizirani.ako bas nista ne dolazi u obzir,a kupuju se industrijski proizvedene stvari-najbolje se drzati veganskih proizvoda...
viva_castro

#27 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by viva_castro »

Svi ovi problemi su se mogli veoma lahko riješiti pomoću certifikata "Halal" ali kako je IZ BiH strašno aktivna, i kako taj certifikat uopšte nisu koristili da poguraju one koji njih guraju, posao je propao, ideja se zagubila, a muslimani pate od posljedica.

Sto se tiče ovih komentara o zaostalosti, to je tipično, seljak dođe u grad, je*i ga seljak covjek, neka je, seljaci su dobri ljudi, al sad iz nekog razloga taj bi seljak na silu da postane građanin, i dešava se to da problemu pristupi ovako:

"Je*at cu se gdje i kako stignem, ubijat cu se od alkohola, jest cu svinjetinu,... vidjela/o sam to na televiziji, to je moderno..." I tako seljak liječi vlastite komplekse. Nas lično ne tangira šta i koliko je*ete, šta jedete, šta pijete, u gradu je to privatna stvar, nije ovdje ko na selu. Pa se onda i vi potrudite da odj*ete od tudjih privatnih stvari.

Jedan savjet, da bi ličili na građane morate poštovati druge i ponašati se prema njima kako bi voljeli da se oni ophode prema vama, ako to ne želite onda jednostavno zaobiđite te ljude, grad je nije selo, ima nas puno, nađite nekoga ko vam odgovara.

NAPOMENA:
Izuzetno cijenim selo i seljake i nadam se da ću za života imati priliku da kupim zemlju na selu i vratim se prirodi i odmorim se od ovog "seljakluka" u gradu...koja ironija.
zlatiborka

#28 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by zlatiborka »

vangogh87 wrote:kakve vezze ima sto je svinjski zelatin. ja npr ne volim njihove proizvode ali sta vam je ne mislite valjda da cete dobiti dlake po nosu i po cijeloj glavi :lol: (u osnovnoj skoli u pofalicima su djeci krajem devedesetih pokazivali slike ljudi s deformitetima i govorili da su to poslijedice svinjskog mesa)....
Ako je ovo tacno, onda smo, onda smo ne znam gdje, joj, 'ebo te zivot, primitivizmu i zatucanosti nema kraja......
:x :x

Ima li iko da vjeruje ovakvim nebulozama, ne znam sta da kazem a da me ne baniraju..... :x :x
pustopoljina

#29 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by pustopoljina »

argeta ,koliko znam -ima taj halal certifikat...jednostavno umjesto zelatine koriste skrob .
ja o zelatini bas ne razmisljam,posto kolace ugl.jedem u licnoj proizvodnji ,i inace jako malo gotove hrane jedem...
a ako mislite da muslimani imaju puno problema kontajuci sta da jedu...to nije nista prema vegetarijancima...koliko oni stranica imaju o E oznakama zivotinjskog porijekla.
@zlatiborka,kod nas neka zena ima sina,i posto je ona hare-krisna,tako je i njega odgajala.dijete ne jede meso.
znas sta su mu radila djeca u skoli? vadili salamu iz svojih sendvica i bukvalno mu trpali u usta i tukli ga da jede.
to smo mi.
Last edited by pustopoljina on 29/04/2009 22:53, edited 1 time in total.
zlatiborka

#30 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by zlatiborka »

viva_castro wrote:Svi ovi problemi su se mogli veoma lahko riješiti pomoću certifikata "Halal" ali kako je IZ BiH strašno aktivna, i kako taj certifikat uopšte nisu koristili da poguraju one koji njih guraju, posao je propao, ideja se zagubila, a muslimani pate od posljedica.

Sto se tiče ovih komentara o zaostalosti, to je tipično, seljak dođe u grad, je*i ga seljak covjek, neka je, seljaci su dobri ljudi, al sad iz nekog razloga taj bi seljak na silu da postane građanin, i dešava se to da problemu pristupi ovako:

"Je*at cu se gdje i kako stignem, ubijat cu se od alkohola, jest cu svinjetinu,... vidjela/o sam to na televiziji, to je moderno..." I tako seljak liječi vlastite komplekse. Nas lično ne tangira šta i koliko je*ete, šta jedete, šta pijete, u gradu je to privatna stvar, nije ovdje ko na selu. Pa se onda i vi potrudite da odj*ete od tudjih privatnih stvari.

Jedan savjet, da bi ličili na građane morate poštovati druge i ponašati se prema njima kako bi voljeli da se oni ophode prema vama, ako to ne želite onda jednostavno zaobiđite te ljude, grad je nije selo, ima nas puno, nađite nekoga ko vam odgovara.

NAPOMENA:
Izuzetno cijenim selo i seljake i nadam se da ću za života imati priliku da kupim zemlju na selu i vratim se prirodi i odmorim se od ovog "seljakluka" u gradu...koja ironija.
Sto ti u isti kos trpas alkohol, svinjetinu i sex (tj. 'ebacinu)? Kakve veze ima to troje skupa? Nije mi jasno sto time hoces reci?

Nije nuzno povezano jedno s drugim. Sve je to za ljude ukoliko umjereno konzumiraju navedeno i drze se Bozjih zakona, ne cineci stetu ni sebi ni drugima, ili ti mislis da nije!
F.G.R.

#31 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by F.G.R. »

zlatiborka wrote:
visocicaguy wrote:thx na info :!:
Sto ne biste pitali i domace proizvodjace koju zelatinu koriste, pitajte i BOSNALIJEK za porijeklo zelatine u lijekovima, jer u svakoj tableti-kapsuli ima zelatine! Samo pazljivo procitajte sastav lijeka kojeg koristite i sve ce vam se kazati! Jos posaljite dopis tim proizvodjacima da vam odgovore kao sto je LEDO odgovorio!

:x :x

Necuveno, paranoja svjetskih razmjera, isto kao da si pojeo krmecu karmenadlu na zaru, a u stvari si tek popio lijek ili pocuclao KIKI ili neku drugu karamelu!..... :mrgreen: :mrgreen:

Hm, sta ce reci ef. Ceric i novi muslimani na ove cinjenice..... :x :x
Haj ba, sta se stalno javljas na teme gdje nisi dobrodosla...fakat si opterecena islamom i svim sto ima veze sa njim, sa SDA, sa reisom...idi, poboljsaj sebi sexualni zivot ili sta vec i popusti malo!!!
zlatiborka

#32 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by zlatiborka »

pustopoljina wrote:argeta ,koliko znam -ima taj halal certifikat...jednostavno umjesto zelatine koriste skrob .
ja o zelatini bas ne razmisljam,posto kolace ugl.jedem u licnoj proizvodnji ,i inace jako malo gotove hrane jedem...
a ako mislite da muslimani imaju puno problema kontajuci sta da jedu...to nije nista prema vegeterijancima...koliko oni stranica imaju o E oznakama zivotinjskog porijekla.
@zlatiborka,kod nas neka zena ima sina,i posto je ona hare-krisna,tako je i njega odgajala.dijete ne jede meso.
znas sta su mu radila djeca u skoli? vadili salamu iz svojih sendvica i bukvalno mu trpali u usta i tukli ga da jede.
to smo mi.
To sto kazes je nedopustivo, niko nikom ne smije nista nametati, ali gdje su tu bili nastavnici, pedagozi, zasto majka nije prijavila maltretiranje svog djeteta?

Ovo je definitivno zapusteno i primitivno drustvo, tesko onom koji je u manjini u svom okruzenju!
Last edited by zlatiborka on 29/04/2009 20:43, edited 1 time in total.
F.G.R.

#33 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by F.G.R. »

I prestanite tu da se..te jer nema pojma sa zivotom!
Postoje vjerski propisi koji se postuju a vi koji necete, koji ne zelite ili jednostavno niste iz tog filma, pa jednostavno produzite dalje i to je to...
F.G.R.

#34 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by F.G.R. »

zlatiborka wrote:
pustopoljina wrote:argeta ,koliko znam -ima taj halal certifikat...jednostavno umjesto zelatine koriste skrob .
a ako mislite da muslimani imaju puno problema kontajuci sta da jedu...to nije nista prema vegeterijancima...koliko oni stranica imaju o E oznakama zivotinjskog porijekla.
to smo mi.
To sto kazes je nedopustivo, niko nikom ne smije nista nametati, ali gdje su tu bili nastavnici, pedagozi, zasto majka nije prijavila maltretiranje svog djeteta?

Ovo je definitivno zapusteno i primitivno drustvo, tesko onom koji je u manjini u svom okruzenju!
I ti sad ovdje kao nesto govoris da je nedopustivo??
pa ti svima nameces svoje plitko misljenje a nesto se usudjujes da pametujes...????
Jao, katastrofa!
pustopoljina

#35 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by pustopoljina »

osnovna skola u bihacu,ne bas u centru,ali nije ni van grada. uvijek kad je veliki odmor mali fasuje. mama nije znala,jer dijete nije govorilo-dok ga jednom nisu malo previse istukli. ucitelji...nisu bili tu,nisu vidjeli... mama i sin su odselili medju sebi slicne...
manjina uvijek strada u nasem naprednom gradjanskom i nadasve tolerantnom drustvu.
zlatiborka

#36 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by zlatiborka »

F.G.R. wrote:I prestanite tu da se..te jer nema pojma sa zivotom!
Postoje vjerski propisi koji se postuju a vi koji necete, koji ne zelite ili jednostavno niste iz tog filma, pa jednostavno produzite dalje i to je to...
Kakvog pojma sa zivotom trebamo imati?

Koje vjerske propise trebam postovati da ne odskacem od vecine, barem u Sarajevu? Sta da radim kada nisam muslimanka, ali zivim tu kao manjina?

Iz kojeg filma trebamo biti da ne moramo produziti dalje, kako ti kazes?

Gdje da produzimo, preko cize ili 2 metra pod zemlju?
F.G.R.

#37 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by F.G.R. »

zlatiborka wrote:

Koje vjerske propise trebam postovati da ne odskacem od vecine, barem u Sarajevu? Sta da radim kada nisam muslimanka, ali zivim tu kao manjina?

Kakve vecine??
Sta ti pricas, kakve gluposti valjas ovdje????
Izvoli budi sta hoces ali pusti i druge da imaju pravo na svoju religiju i na svoja moralna nacela...
Je li tebi neko ovdje govori da ne jedes cvarke, da ne pijes alkohol, da ides u dzamiju, je li ti neko to govori, je li trazi to od tebe???
Ako imas problem sa muslimanima, sa tim sto nisu svi kao ti, hvala Bogu pa nisu, ako imas problem sto neko ide u dzamiju, crkvu, sinagogu, svejedno, sto ne jede svinjetinu, sto ne kocka onda ti idi negdje gdje ces se bolje osjecati!
Izvoli, velika je zemlja...
KATASTROFA SI!!!
pustopoljina

#38 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by pustopoljina »

kako su zli dedaci razbucali proslavu godisnjice braka kod mog druga jevrema...
da nije pun mjesec?
addem

#39 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by addem »

zlatiborka wrote:

Nesto si se previse naljutila. Izgleda smeta ti sto muslimani nece da jedu svinjetinu, pa bi sad nekako da ih ubjedis da nisu u pravu i da je treba jesti. De bona ohani, i pusti muslimane na miru da jedu sta hoce i kako hoce. Nemoj ti da kreiras neka pravila, nit te ko moli za to nit je koga briga. Jedi sta hoces i kako hoces, radi sta hoces al nemoj da govoris drugom sta da radi.
zlatiborka

#40 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by zlatiborka »

F.G.R. wrote:
zlatiborka wrote:
to smo mi.

pa ti svima nameces svoje plitko misljenje a nesto se usudjujes da pametujes...????
Jao, katastrofa!
Slusaj ti @F.G.R,

niti pametujem niti iznosim svoje plitko misljenje. Rekla sam svoje misljenje o hipokriziji i licemjerstvu ovih "nazovi" novih muslimana i njihovog predvodnika Cerica!

Odkud sad da je haram jesti KIKI bombone i cokoladne bananice, a decenijama su se iste jele? I ovi sto su spoznali da su u najmanjim promilima pojeli koji molekul svinjskog porijekla se sad posipaju pepelom i zgrazavaju se sto je prokazano svinjce pruzilo im neko slatko zadovoljsto u djetinjstvu!

'ebem ti zivot, pa ovom sizofrenicnom i paranoidnom ludilu nema kraja, vi niste svjesni koliko ste zabrazdili, ovakvih postova nema ni na ISLAMBOSNA.BA a ni na iranskim i saudijskim portalima. Presli ste svaku mjeru, jer ne znate kako da Ceric i bulumenta mu iz SDA opravda ociglednu islamizaciju, bolje reci talibanizaciju BiH.

Ne vrijedi diskutovati sa ovakvima kao sto si ti i jos neki ovdje koji su placeni da prave frku oko KIKI-bombona! Koliki vam je honorar po satu diskutovanja, trt reci, ako si pravi vjernik!

I zapamti, BiH ne pripada samo bosnjacima nego svim njenim gradjanima!
cocochanel

#41 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by cocochanel »

super.. sad se svi muslimani gledaju kroz reisa cerica odjednom..vala zlatiborka mogla bi ohanuti sa njim..
eto ljudi iznenadjeni i nisu znali za taj svinjski zelatin u ledo proizvodima... i sta sad?!..
addem

#42 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by addem »

Ako koga napada paranoidno ludilo onda si to ti!!! Pomjesa i reisa Cerica, i njegove sljedbenike "fanatike" kakvih izgleda ni u iranu nema :lol: :lol: , i kiki bombone i cokolande bananice proglasi haramom. Majke mi sta se u tvojoj glavi desi, sta te to tako isprovocira da se ovako provaljujes ja nemam pojma. Muslimanu je zabranjeno jesti svinjetinu osim u slucaju da nema sta drugo da jede i da mu prijeti smrt, tada mu je i svinjetina dozvoljena. Isto je tako i sa jevrejima i oni ne jedu. Ako te ta cinjenica tako boli onda mi je zaista zao.
zlatiborka

#43 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by zlatiborka »

Niste stvarno normalni, sta ja to kome namecem, je li nemam pravo reci svoje misljenje, postujte svoju vjeru i zivite po njoj, ali ne dozvoljam da mi ovdje rijeci izvrcete, jer upravo to radite, vi zasljepljeni Cericevim hutbama!

Kad vam ponestane argumenata krecete u napad i etiketiranje. Znam ja dobro da sam proglasena za jednog od velikih islamofoba na ovom forumu, jako dobro znam, zato ostrim zube da vam se suprostavim!

Argumentima i nicim drugim, neka moderatori procjene!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#44 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by KatarinaKosaca »

Evo, ja nisam Cerićev sljedbenik, pa ne jedem svinjetinu. Moj muž je hrišćanin po rođenju, pa ne jede svinjetinu, jer je ne voli. Iako sad to stavljam pod sumnju, jer sam narkoman gumenih bombona :D .
Dakle, nije sve crno-bijelo niti u ekstremima. Ne jedeš svinjetinu, po automatizmu si Cerićev sljedbenik, pa još malo, pa bijela alkaida.
Koliko znam (i neka me isprave vjernici ako griješim) da nije po islamu grijeh pojesti svinjetinu ako ne znaš da si je pojeo.
Što se tiče Leda ili drugih proizvođača, postoji spisak sastojaka na poleđini, pa mislim da bi za određena tržišta trebalo i naglasiti. Onako, mislim da je to civiliziran odnos, bez obzira na tržišnu utakmicu i profit.
almin-78

#45 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by almin-78 »

u pravu si katarina,ne moze biti grijeh nesto sto ne znas da cinis,ali ako ti to ista znaci...svaka kiki boba nakon saznanja da ima svinsjkog zelatina je grijeh i taj grijeh ces vidjet na sudnjem danu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#46 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by KatarinaKosaca »

almin-78 wrote:u pravu si katarina,ne moze biti grijeh nesto sto ne znas da cinis,ali ako ti to ista znaci...svaka kiki boba nakon saznanja da ima svinsjkog zelatina je grijeh i taj grijeh ces vidjet na sudnjem danu
Već sam se deklarirala kao ateista, pa me se ne dotiče, ali sarkazam koji daješ u toj rečenici prema vjernicima je onako.... malo... kako da ti kažem, neumjesan u najmanju ruku.
addem

#47 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by addem »

almin-78 wrote:u pravu si katarina,ne moze biti grijeh nesto sto ne znas da cinis,ali ako ti to ista znaci...svaka kiki boba nakon saznanja da ima svinsjkog zelatina je grijeh i taj grijeh ces vidjet na sudnjem danu
Mah ljudi ne slusajte zlatiborku jos niko nije javno rekao da je u kiki bombonama zelatin svinjskog porijekla u sta cisto sumnjam. To sto ona pravi vezu izmedju Kiki boba i cericevih hutbi to veze sa zivotom nema.
F.G.R.

#48 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by F.G.R. »

zlatiborka wrote:
F.G.R. wrote:
zlatiborka wrote:

Jao, katastrofa!
Slusaj ti @F.G.R,

niti pametujem niti iznosim svoje plitko misljenje. Rekla sam svoje misljenje o hipokriziji i licemjerstvu ovih "nazovi" novih muslimana i njihovog predvodnika Cerica!

Odkud sad da je haram jesti KIKI bombone i cokoladne bananice, a decenijama su se iste jele? I ovi sto su spoznali da su u najmanjim promilima pojeli koji molekul svinjskog porijekla se sad posipaju pepelom i zgrazavaju se sto je prokazano svinjce pruzilo im neko slatko zadovoljsto u djetinjstvu!

'ebem ti zivot, pa ovom sizofrenicnom i paranoidnom ludilu nema kraja, vi niste svjesni koliko ste zabrazdili, ovakvih postova nema ni na ISLAMBOSNA.BA a ni na iranskim i saudijskim portalima. Presli ste svaku mjeru, jer ne znate kako da Ceric i bulumenta mu iz SDA opravda ociglednu islamizaciju, bolje reci talibanizaciju BiH.

Ne vrijedi diskutovati sa ovakvima kao sto si ti i jos neki ovdje koji su placeni da prave frku oko KIKI-bombona! Koliki vam je honorar po satu diskutovanja, trt reci, ako si pravi vjernik!

I zapamti, BiH ne pripada samo bosnjacima nego svim njenim gradjanima!
Slusaj ti!
Pametujes ovdje i nesto hoces da si neko i nesto a ustvari si nista!
Sta Reis, sta kiki bobe??
Izgubila si se skroz!
postoje pravila i ko hoce pridrzava ih se a tebi ih niko ne namece...krmetina je oduvijek bila haram i ostala i to nema veze ni sa reisom ni sa dalaj lamom ni sa barak obamom!
a sa tobom najmanje!

Opet kazem:
KATASTROFA SI!!
zlatiborka

#49 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by zlatiborka »

cocochanel wrote:super.. sad se svi muslimani gledaju kroz reisa cerica odjednom..vala zlatiborka mogla bi ohanuti sa njim..
eto ljudi iznenadjeni i nisu znali za taj svinjski zelatin u ledo proizvodima... i sta sad?!..
Ja samo znam da nisam pokrenula temu o KIKI bombonama!

Ko je pokrenuo, ove sekunde ne znam, ali se razvila zestoka diskusija i pale su teske rijeci.

Cemu i zasto, jer sam spomenula kolace, bombone, lijekove i drugo u cemu ima zelatine svinjskog porijekla.

Cemu licemjerstvo i naknadna pamet i posipanje pepelom i zaljenje sto je neko u djetinjstvu pojeo KIKI-karamela, a tek skoro saznao da su iste sadrzavale zabranjeni sastojak! Jer je pokretac te teme upravo tako napisao. A ja sam reagovala kako sam znala, uvijek ostro i na prvu!

Dosta vise sranja i proseravanja i na ovom forumu! Ko god da rekne nesto sto se vodjama vecinskog naroda ne svidi bude proglasen kao islamofob!
cocochanel

#50 Re: Svinjska želatina u Ledo proizvodima

Post by cocochanel »

zlatiborka, ne cini li ti se da pretjerujes..ne znam stvarno cemu takva reakcija..sta te briga sta ko jede.. :-)
Locked