Svinjska gripa
Moderator: anex
-
Zah
#227 Re: Svinjska gripa
Necu da se spustam na tvoj primitivni nivo i da koristim uvrdljive izraze kojima se ti sluzis ali cu ti samo pokazati, da je to citirani takst, jer je stavljen pod navodnike a sto mozes i sam provjeriti u tekstu koji si citirao .
“Nema sumnje da će jednom kada počne masovna vakcinacija biti i ljudi koji će osjetiti različite reakcije. U većini slučajeva to neće biti povezano sa vakcinom, već će biti nešto što bi im se i inače dogodilo.”
Dakle, ja sam dao svoj komentar na ovaj zakljucak, koji nema nista zajednicko sa logickim miljenjem.U tom citiranom tekstu koji si sam naveo lijepo je napisano “Nema sumnje da će jednom kada počne masovna vakcinacija........".Dakle, ni tvrdnja o "masovnoj vakcinaciji" nije moja tvrdnja, nego tvrdnja novinara.Bez obzira na sve, ti po starom obicaju, ono sto drugi kazu, pripisujes meni, koristeci uvrdljive izraze.To vise govori o tebi nego o meni. Eho ranijie razmijene misljenja, ne bi trebalo da odzvonjava i na ovoj temi.Sobzirom da ne razumijes procitani tekt i da izvodis krive zakljucke, pripisujuci meni ono sto njisam tvrdio, spravom se moze postaviti nekoliko pitanje a jedno od njih je i koliki je tvoj IQ. Sve mi se cini da ti ne znas sta mojeri IQ?
“Nema sumnje da će jednom kada počne masovna vakcinacija biti i ljudi koji će osjetiti različite reakcije. U većini slučajeva to neće biti povezano sa vakcinom, već će biti nešto što bi im se i inače dogodilo.”
Dakle, ja sam dao svoj komentar na ovaj zakljucak, koji nema nista zajednicko sa logickim miljenjem.U tom citiranom tekstu koji si sam naveo lijepo je napisano “Nema sumnje da će jednom kada počne masovna vakcinacija........".Dakle, ni tvrdnja o "masovnoj vakcinaciji" nije moja tvrdnja, nego tvrdnja novinara.Bez obzira na sve, ti po starom obicaju, ono sto drugi kazu, pripisujes meni, koristeci uvrdljive izraze.To vise govori o tebi nego o meni. Eho ranijie razmijene misljenja, ne bi trebalo da odzvonjava i na ovoj temi.Sobzirom da ne razumijes procitani tekt i da izvodis krive zakljucke, pripisujuci meni ono sto njisam tvrdio, spravom se moze postaviti nekoliko pitanje a jedno od njih je i koliki je tvoj IQ. Sve mi se cini da ti ne znas sta mojeri IQ?
Last edited by Zah on 14/08/2009 05:01, edited 1 time in total.
-
Zah
#229 Re: Svinjska gripa
Mozda si nekad vidjeo kako covjek sebe udara u galavu kad ne razumije procitano. Pokusaj i ti sebe malo udariti u glavu da ti se pamet razbistri. Podvuceni tekst je i obrazlosen.To sto ti to ne razumijes nije moj nego tvoj problem.Svako moze nauciti da cita i pise ali svako ne moze razumijeti procitano.
-
Zah
#231 Re: Svinjska gripa
Prebaci taj podvuceni tekst jos jednom a onda se udari sakom u glavu i pocni da analiziras rijec po rijec, kad ne mozes citavu recenicua da ne govorim o kracem tekstu. Dakle, ja te molim, da jos jednom prebacis taj tekst, ne radi mene, nego radi drugih, da i ono vide neosnovanost tvojih tvrdnji.
Ovaj forum se razlikuje od onog banjaluckog, gdje ste smijenili moderatore na istoriji i politici i doveli one ravnogorski orjentirane, pa kada je Zah napisao " da je RS nastala na zlocinima svake vreste pa i genocidu" onda ste svi zagraktali da se Zah udalji.Moderator ime sam mu zaboravio, lijepo rece " vi ga optuzli, ja presudio a Vanja potvredio".Dakle, iako je Zah kazao istinu,istinu koja vas puno zulja, istinu koju je prihvatio cijeli svijet,Zah je udaljen sa foruma.Tamo ste mogli po onoj Cosicevoj " laz je vid naseg patriotizma i potvrda nase prirodjene inteligencije.Lazimo stvaralicki, mastovito i inventivno".
Ovdje, ja se bar nadam, da ce moderator predgledati sve tekstove koje sam prebacio i komentare koje sam napisao a posebno ove polslednje vezano za danasnji dan i da ce postupiti u skladu sa Pravilnikom, jer ti nemas pravo da mene vrijedjas ako ne razumijes procitano.
Ovaj forum se razlikuje od onog banjaluckog, gdje ste smijenili moderatore na istoriji i politici i doveli one ravnogorski orjentirane, pa kada je Zah napisao " da je RS nastala na zlocinima svake vreste pa i genocidu" onda ste svi zagraktali da se Zah udalji.Moderator ime sam mu zaboravio, lijepo rece " vi ga optuzli, ja presudio a Vanja potvredio".Dakle, iako je Zah kazao istinu,istinu koja vas puno zulja, istinu koju je prihvatio cijeli svijet,Zah je udaljen sa foruma.Tamo ste mogli po onoj Cosicevoj " laz je vid naseg patriotizma i potvrda nase prirodjene inteligencije.Lazimo stvaralicki, mastovito i inventivno".
Ovdje, ja se bar nadam, da ce moderator predgledati sve tekstove koje sam prebacio i komentare koje sam napisao a posebno ove polslednje vezano za danasnji dan i da ce postupiti u skladu sa Pravilnikom, jer ti nemas pravo da mene vrijedjas ako ne razumijes procitano.
- tranquil
#233 Re: Svinjska gripa
Fatko, jess to ti?Zah wrote:Ako ja neki tekst prebacim, to ne znaci i da sam obavezan iznijeti svoj stav o njemu.Takav tekst se daje na cinanje a drugi o njemu mogu iznijeti-iskazati svoj stav ili ga samo procitati.Dakle, tvoj zakljucak je povrsan i pogresan.
Koliko vidim tebe punu zuljaju tekstovi Mr. Fatmira Alispahica.To me ni malo ne cudi, jer je covjek prirodno inteligentan i jos obrazovan, pa zna kazati ono sto treba da kaze a sto drugi ne mogu da slusaju a osim toga cova je i veliki patriota.Takvi Bosnjaci mnogima smetaju, pa se ne cudim sto i tebi smeta.Da su slucajno druga vremena, vec bi sjedio na sudu ili u Kazneno-popravnom domu Foca, kao i mnogi inteligentni i obrazovani Bosnjaci prije njega.Ali sta mozemo, dosla su vremena kad i Bosnjak moze da kaze ono sto misli a da ne ode u KPD Focu ili Zenicu.Znam da se mnogima tesko navici na tako nesto, pa vjerovatno i tebi, jer "navika je jedna muka a odvika deste muka" kako kaze nas narod.
-
surajaa
#234 Re: Svinjska gripa
@Zah, moje cestitke na tvojoj pristojnosti i uzdrzanosti spram ljudi (ako ih mogu tako nazvati) kojima sujeta, zatrovana psiha i nedostatak postovanja prema samom sebi, a time i prema drugima, ne dopusta da vide koliko su mali i mizerni i ciji nivo komuniciranja dotice nivo olosa, ulicara i nacionaliste koji valjda misli, smatra i prezentuje da ako je forum banjalucki podlijeze tome da je i cetnicki ili svi Srbi su cetnici...
@Zah, ti si razliku od nekih ostao dostojanstven, a to cu uraditi i ja ne osvrcuci se sad, ni ubuduce na takve primjere ljudske zloce...
O virusu svinjske gripe, popratnim simptomima i efektima smo citali i imali priliku biti upoznati svi, jer nas mediji svjesno i namjerno truju upravo takvim informacijama. Duboko sam ubijedjena da se radi o namjerno stvorenom virusu koji bi bio preambula za ostvarenje drugih ciljeva od strane vladara "iz sjene"...
Trazeci informacije naisla sam na ovaj dio teksta...o vakcinisanju svi znamo malo, ali dovoljno da shvatimo da se nesto definitivno ne odvija u duhu Hipokratove zakletve...
The dangers of vaccines to long term health and longevity far outweigh the benefits. For decades, half of all childhood vaccines contained a chemical preservative called Thimerosal.
Thimerosal is made from mercury, one of the most poisonous substances on Earth. The bankster owned pharmaceutical industry knew all along about Thimerosal’s toxicity. In the 1950's, bankster John D. Rockefeller III, began advocating that all vaccines should contain added Mercury. The effects of the added mercury has increased infertility in women and is suspected to have caused a dramatic increase in the number of autistic children.
O "blagodarnim" efektima vakcinisanja se vec zna mnogo. Najnoviji podvig je cijepljenje djevojaka u dobi od 9-15 godina protiv HPV virusa. U nekim državama SAD(Texas i Virginia)vakcinacija je obavezna pred upis djevojaka u sesti razred i ubrizgava se djevojakama bez roditeljskog pristanka. Učinkovitost vakcine nije još niti evaluirana za djevojčice u dobi od 9 do 15 godina, niti su istrazivanja pokazala koliko dugo zaštita traje ili kakve sve nuspojave moze ostaviti na zdravlje tako mlade osobe. Merck, kompanija koja je tvorac i proizvodjac vakcine tvrdi da je djelotvornost njihovog proizvoda nekih 5 godina. Postavlja se logicno pitanje zasto vakcinisati djevojke u ranoj dobi puberteta kada se smatra da efekat zastite vakcinom traje 5 godina, a prosjecna dob u kojem zene obolijevaju od raka grlica maternice je 40-50 godina starosti???
I jos vaznije, Humani papiloma virus nije visoko infektivna bolest koja se prenosi zrakom što je primjer za primjenu prisilnog vakcinisanja. Tesko da povjerujem da je ova vakcina proizvedena kako bi se zastitile djevojke od HPV virusa u ranom dobu puberteta, prije ce biti da se radi na smisljenom sterilisanju, kontrolisanju radjanja djece i smanjenju rasta populacije.

@Zah, ti si razliku od nekih ostao dostojanstven, a to cu uraditi i ja ne osvrcuci se sad, ni ubuduce na takve primjere ljudske zloce...
O virusu svinjske gripe, popratnim simptomima i efektima smo citali i imali priliku biti upoznati svi, jer nas mediji svjesno i namjerno truju upravo takvim informacijama. Duboko sam ubijedjena da se radi o namjerno stvorenom virusu koji bi bio preambula za ostvarenje drugih ciljeva od strane vladara "iz sjene"...
Trazeci informacije naisla sam na ovaj dio teksta...o vakcinisanju svi znamo malo, ali dovoljno da shvatimo da se nesto definitivno ne odvija u duhu Hipokratove zakletve...
The dangers of vaccines to long term health and longevity far outweigh the benefits. For decades, half of all childhood vaccines contained a chemical preservative called Thimerosal.
Thimerosal is made from mercury, one of the most poisonous substances on Earth. The bankster owned pharmaceutical industry knew all along about Thimerosal’s toxicity. In the 1950's, bankster John D. Rockefeller III, began advocating that all vaccines should contain added Mercury. The effects of the added mercury has increased infertility in women and is suspected to have caused a dramatic increase in the number of autistic children.
O "blagodarnim" efektima vakcinisanja se vec zna mnogo. Najnoviji podvig je cijepljenje djevojaka u dobi od 9-15 godina protiv HPV virusa. U nekim državama SAD(Texas i Virginia)vakcinacija je obavezna pred upis djevojaka u sesti razred i ubrizgava se djevojakama bez roditeljskog pristanka. Učinkovitost vakcine nije još niti evaluirana za djevojčice u dobi od 9 do 15 godina, niti su istrazivanja pokazala koliko dugo zaštita traje ili kakve sve nuspojave moze ostaviti na zdravlje tako mlade osobe. Merck, kompanija koja je tvorac i proizvodjac vakcine tvrdi da je djelotvornost njihovog proizvoda nekih 5 godina. Postavlja se logicno pitanje zasto vakcinisati djevojke u ranoj dobi puberteta kada se smatra da efekat zastite vakcinom traje 5 godina, a prosjecna dob u kojem zene obolijevaju od raka grlica maternice je 40-50 godina starosti???
I jos vaznije, Humani papiloma virus nije visoko infektivna bolest koja se prenosi zrakom što je primjer za primjenu prisilnog vakcinisanja. Tesko da povjerujem da je ova vakcina proizvedena kako bi se zastitile djevojke od HPV virusa u ranom dobu puberteta, prije ce biti da se radi na smisljenom sterilisanju, kontrolisanju radjanja djece i smanjenju rasta populacije.

- tranquil
#235 Re: Svinjska gripa
Ubjeđenja ne moraju da se podudaraju sa stvarnim stanjem. Za ovakve vanserijske tvrdnje potrebni su vanserijski dokazi.surajaa wrote:Duboko sam ubijedjena da se radi o...
-
surajaa
#236 Re: Svinjska gripa
Nemam namjeru tebi niti bilo kome sta dokazivati...to je posmatranje te situacije s moje tacke gledista, tebi ili nekom trecem se moze svidjati ili ne mora, potpuno nebitno...tranquil wrote:Ubjeđenja ne moraju da se podudaraju sa stvarnim stanjem. Za ovakve vanserijske tvrdnje potrebni su vanserijski dokazi.surajaa wrote:Duboko sam ubijedjena da se radi o...
-
walkabout
#238 Re: Svinjska gripa
planovi druga Vlade pod upitnikom jer osiguravajuce kucu odbijaju osigurati doktore koji ce davati vakcinu...
http://www.smh.com.au/national/swine-fl ... -f17x.html
evo malog prevoda - kratka hronologija dogadjaja:
MART - prvi sluchajevi svinjske gripe zabiljezheni u US
Pocetkom MAJA - prvi slucajevi potvrdjeni u Australiji
MAJ 28 - Vlada izjavljuje da ce naruchiti vakcine od CSL za do 10 miliona osoba. Takodje odobrava $43 miliona za anti-virusnu terapiju.
JULI 22 - CSL pocinje testove vakcina na odraslim.
AVGUST 4 - CSL pocinje testove vakcina na djeci.
Krajem SEPTEMBRA/Pocetkom OKTOBRA - nacionalna vakcinacija treba poceti
http://www.smh.com.au/national/swine-fl ... -f17x.html
evo malog prevoda - kratka hronologija dogadjaja:
MART - prvi sluchajevi svinjske gripe zabiljezheni u US
Pocetkom MAJA - prvi slucajevi potvrdjeni u Australiji
MAJ 28 - Vlada izjavljuje da ce naruchiti vakcine od CSL za do 10 miliona osoba. Takodje odobrava $43 miliona za anti-virusnu terapiju.
JULI 22 - CSL pocinje testove vakcina na odraslim.
AVGUST 4 - CSL pocinje testove vakcina na djeci.
Krajem SEPTEMBRA/Pocetkom OKTOBRA - nacionalna vakcinacija treba poceti
-
melb26sa
#239 Re: Svinjska gripa
Kolegica i ja prosle sedmice saznali da je njena sefica imala tu svinjsku gripu u maju *ured joj odmah meni iza ledja). Zena non-stop putuje tako da je to vjerovatno pokupila na jednom od putovanja. Simptomi kao kod obicne gripe ali jaci - nije se pojavila u uredu pa dobrih 10 dana. Eno je sad sasvim ok, k'o da nikad nije bolesna bila.
- pojedinac
#240 Re: Svinjska gripa
Eskimi ljuti zbog "vreća za mrtve od gripe"
19-09-09

Kanadski Eskimi su bijesni zbog zabluda od strane vlade. Zajednice na sjeveru zemlje su dobile ove sedmice nekoliko stotina vreća za mrtve, koje su im poslane da se mogu pripremiti za meksičku gripu. Svako seoce je dobilo najmanje trideset vreća za mrtve.
Ne samo da je u tradiciji Eskima tabu da se počne priprema za smrt, oni to vide kao znak da Vlada ne brine o njima. "Zašto smo dobili vreće za mrtve prije nego što smo dobili lijekove?", pita se lokalni poglavica .
Nesporazum
Prema Kanadskoj zdravstvenoj zaštiti, tu je nesporazum: vreće za mrtve nisu posebno isporučene za mrtve od gripe. "Pogrešno je da se to dovodi u vezu sa meksičkom gripaom. Mi samo osiguravamo da odgovarajuće zalihe budu dopunjene zbog nepredviđenih okolnosti poput pada aviona, ekološke katastrofe ili pandemije."
Ministar zdravstva, sam potomak originalnih stanovnika kontinenta, najavio je istragu. "Ja sam uvrijeđen, kao ministar i kao domorodac."
Gel za ruke
Ranije su zdravstvene vlasti izazvale bijes Eskima kad su odbile da pošalju gel za ruke, jer slanje sredstava za dezinfekciju koja sadrže alkohol, može biti zloupotrebljeno.
Eskimi su posebno teško pogođeni meksičkom gripom. Dvije trećine svih ozbiljno bolesnih u zemlji su Eskimi. Do sada je 76 Kanađana podleglo od gripe.
http://www.upi.com/Top_News/2009/09/17/ ... 253193158/
19-09-09

Kanadski Eskimi su bijesni zbog zabluda od strane vlade. Zajednice na sjeveru zemlje su dobile ove sedmice nekoliko stotina vreća za mrtve, koje su im poslane da se mogu pripremiti za meksičku gripu. Svako seoce je dobilo najmanje trideset vreća za mrtve.
Ne samo da je u tradiciji Eskima tabu da se počne priprema za smrt, oni to vide kao znak da Vlada ne brine o njima. "Zašto smo dobili vreće za mrtve prije nego što smo dobili lijekove?", pita se lokalni poglavica .
Nesporazum
Prema Kanadskoj zdravstvenoj zaštiti, tu je nesporazum: vreće za mrtve nisu posebno isporučene za mrtve od gripe. "Pogrešno je da se to dovodi u vezu sa meksičkom gripaom. Mi samo osiguravamo da odgovarajuće zalihe budu dopunjene zbog nepredviđenih okolnosti poput pada aviona, ekološke katastrofe ili pandemije."
Ministar zdravstva, sam potomak originalnih stanovnika kontinenta, najavio je istragu. "Ja sam uvrijeđen, kao ministar i kao domorodac."
Gel za ruke
Ranije su zdravstvene vlasti izazvale bijes Eskima kad su odbile da pošalju gel za ruke, jer slanje sredstava za dezinfekciju koja sadrže alkohol, može biti zloupotrebljeno.
Eskimi su posebno teško pogođeni meksičkom gripom. Dvije trećine svih ozbiljno bolesnih u zemlji su Eskimi. Do sada je 76 Kanađana podleglo od gripe.
-
Shoshana
#242 Re: Svinjska gripa
Mada je zalosna sustina ovog clanka tacna, ja ne mogu, a da ne reagujem na prevod.... Veoma lose uradjeno.pojedinac wrote:Eskimi ljuti zbog "vreća za mrtve od gripe"
19-09-09
Nesporazum
Gel za ruke
Sto se tice same gripe, mislim (a i nadam se) da se pretjeruje, i da je sezacionalizam, kako medija, tako i pojedinih zdravstvenih institucija (a da ne pricam o nesposobnosti vlada) presao sve granice.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#243 Re: Svinjska gripa
15. oktobar svjetski Dan pranja ruku!http://www.unicef.org/media/media_51420.html wrote:Furthermore, washing hands with soap is also being recommended as a critical action to prevent the spread of influenza H1N1.
-
hombre.ba
#244 Re: Svinjska gripa
Svinjska ili Mexicka gripa...jednostavno KRMEX
- pojedinac
#246 Re: Svinjska gripa
Obično kad nešto tvrdim ja dam i razlog te tvrdnje, tako da isto očekujem i od drugih.Shoshana wrote:Mada je zalosna sustina ovog clanka tacna, ja ne mogu, a da ne reagujem na prevod.... Veoma lose uradjeno.pojedinac wrote:Eskimi ljuti zbog "vreća za mrtve od gripe"
19-09-09
Nesporazum
Gel za ruke
Sto se tice same gripe, mislim (a i nadam se) da se pretjeruje, i da je sezacionalizam, kako medija, tako i pojedinih zdravstvenih institucija (a da ne pricam o nesposobnosti vlada) presao sve granice.
Lijepo bi bilo kad bi i ti @Shoshana navela razloge tvoje tvrdnje [odnosi se na podvučeno].
-
Shoshana
#247 Re: Svinjska gripa
Izvini, nisam mislila da si ti prevodio, nego da si skinuo sa neke web stranice...pojedinac wrote:Obično kad nešto tvrdim ja dam i razlog te tvrdnje, tako da isto očekujem i od drugih.Shoshana wrote:Mada je zalosna sustina ovog clanka tacna, ja ne mogu, a da ne reagujem na prevod.... Veoma lose uradjeno.pojedinac wrote:Eskimi ljuti zbog "vreća za mrtve od gripe"
19-09-09
Nesporazum
Gel za ruke
Lijepo bi bilo kad bi i ti @Shoshana navela razloge tvoje tvrdnje [odnosi se na podvučeno].
Prvo - garantujem ti da nigdje, niti u jednim kanadskim novinama neces procitati rijec 'eskim' ... To je veoma uvrjedljiva rijec. Znaci - 'onaj koji jede sirovo meso'... U Kanadi zive Inuiti. Drugo, vrece nisu poslane Inuitima, nego indijancima. Mada su i jedni i drugi pripadnici autohtonih naroda, radi se o dva veoma distinktna naroda. KAd vec spomenuh 'autohtone', u Kanadi se danas najcesce kaze "first peoples', a moze se reci i 'indigenous people' i 'aboriginal'...za sve autohtone... koji se kasnije dijele na First Nations (indijanci), Inuits, i Metis .... sto se ne bi trebalo prevesti kao 'urodjenik', jer rijec 'urodjenik' ima u nasem jeziku prilicno negativnu konotaciju. Ministar zdravstva, za razliku od indijanaca (kojima je uskracen gel za ruke) - jeste Inuit. I zensko je.
Izraz 'indijanac' je jos uvijek legalan, ali se u zvanicnim medijima izbjegava....
Elem, ako si ti prevodio - nije strasno, ali ako je prevodio neki profesionalac - mislim da je velika sramota brkati Inuite (a jos gore zvati ih Eskimima) i Indijance.
-
Astarot
#248 Re: Svinjska gripa
Sve o odobrenim vakcinama i antiviralnim lijekovima se moze naci na sledecem portalu.
Informacije radi, Tamiflu ide fakat ko halva, ali virus je pokazao i rezistanciju na isti, jer se jako puno koristio u sezoni 2007/08 za Pticiju gripu, kad je sve ovo krenulo.A viruscic naravno hoce da zivi i evoluira. pa je malo mutirao i dobijemo ovaj novi KRMEX H1N1.
Da li uzimati Tamiflu od 70 kerima i ne doboti nista, ublaziti simptome ili se bocnuti sa Novom vakcinom.Pitanje je sad?
Nase Ministarsto nabavlja vakcinu-pa cemo vidjeti sta kazu???
http://www.emea.europa.eu/influenza/vaccines/home.htm
http://www.gsk.com/media/pandemic-flu.htm
Informacije radi, Tamiflu ide fakat ko halva, ali virus je pokazao i rezistanciju na isti, jer se jako puno koristio u sezoni 2007/08 za Pticiju gripu, kad je sve ovo krenulo.A viruscic naravno hoce da zivi i evoluira. pa je malo mutirao i dobijemo ovaj novi KRMEX H1N1.
Da li uzimati Tamiflu od 70 kerima i ne doboti nista, ublaziti simptome ili se bocnuti sa Novom vakcinom.Pitanje je sad?
Nase Ministarsto nabavlja vakcinu-pa cemo vidjeti sta kazu???
http://www.emea.europa.eu/influenza/vaccines/home.htm
http://www.gsk.com/media/pandemic-flu.htm
- A_I_
#249 Re: Svinjska gripa
u ukrajini narod vec nosi maske
http://translate.google.com/translate?h ... ua%2Fru%2F
http://translate.google.com/translate?h ... ua%2Fru%2F
- Bosanac sa dna kace