ako si:
a) nepismen,to nije do zakona o deklariranju
b) ako ti je mrsko citat ,to nije do zakona o deklariranju
c) ako svrsavas na serijet,to nije do zakona o deklariranju...fino otidji u s arabiju,isil,sudan pa tamo kaci

postavio si pitanje i dao odgovor na istoCapsicum wrote:@trol
Ima li klempe kad piše u sastavu E472 ili želatina? Možeš li biti ljubazan pa nama nepismenim isilovcima objasniti ovo...
Ja proguglao i nisam našao odgovor, pa te molim da nepismenim dvogodišnjim isilovcima nađeš odgovor. Može?nocnaptica986 wrote:postavio si pitanje i dao odgovor na istoCapsicum wrote:@trol
Ima li klempe kad piše u sastavu E472 ili želatina? Možeš li biti ljubazan pa nama nepismenim isilovcima objasniti ovo...kome je toliko stalo po ovom pitanju onda ce proguglat o aditivima i njihovom sastavu.... a drugi par opanaka je to sto ovdje ljudima treba sve nactrati jer su na nivou dvogodisnjeg djeteta
Kad si gladan nisi svojVCorp wrote:Gladne guzice bi pojeli i govno.
VCorp wrote:Gladne guzice bi pojeli i govno.
Uvrnut narod --trazi dlaku u jajetu , a svi cupavi i bradati.exliberal-ex wrote:VCorp wrote:Gladne guzice bi pojeli i govno.
Tacno ....citajuci ovu raspravu neko bi pomislio jebote kako uredjena drzava oni se sad brinu o tome dali ima svinjetine u hrani...a ovamo ljudi imaju penziju 200 maraka.....
ps
samo da dodam evo ja sam u kanadi , ni u jednoj pekari jal maloj privatnoj ili velikoj nigdje nisam vidio da je napisano sta je u sastavu kifli ili dali je peceno na masti ili ulju...pise kifla sa sunkom, sa piletinom ...sa curkom...veggie...ali niko nepise dali ima masti ili je peceno na masti...
SmokingMan wrote:Koiko smo mi pojeli svinjetine u hrani tokom rata,a da nismo ni svjesni bili toga,niko tad nije pitao jel' halal il' haram,daj štadaš,makar i pajceka...
Evo jedan sasvim mali primjer, kada odrasteš u jednoj sredini gdje je od malih nogu nedjelja slobodna tada može jedan katolik svoju vjeru upražnjavati i ići u crkvu a da se i ne primjeti. Kada musliman želi ista prava kao npr. svakog petka uzeti 1 sat slobodno, ne dobije taj sat pa se žali, e onda u očima osoba poput tebe taj musliman počinje da kenja po sve živom dok su katolici i pravoslavci uzorni građani što se ne bune ni radi čega.VCorp wrote:Ja ne znam da li vi primjetite ali u zadnjih recimo osam godina su kod nas muslimani počeli mahom da kenjaju po svemu živom, dižu paniku za najmanje sitnice, više je sve kao vjernika koji su se otkrili po godinama kada su jedinu vezu imali s vjerom ukoliko su im roditelji dali neko '' muslimansko '' ime a da ne govorim i o vehabijama a i nekim novim razmisljanjima kada opravdavaju zločine nad drugima sa izjavama tipa '' neka i njima, i oni ubijaju muslimane '' a braca muslimani kolju kao po traci ?
Ocito neki trend novi vlada, furaju se na spiku kao onu Hrvati veći katolici od pape itd ... Nije prije tako bilo kad sam bio mlađi ali cemu sve to, sto su se toliko radikalizirali i to ?
Icar = govno....razonoda wrote:SmokingMan wrote:Koiko smo mi pojeli svinjetine u hrani tokom rata,a da nismo ni svjesni bili toga,niko tad nije pitao jel' halal il' haram,daj štadaš,makar i pajceka...hm, mozda je to razlog ''pasivnosti'' na svim poljima. Promjenila se ''hemija'' u mozgu.
Kada odeš u zemlje gdje vladaju muslimanski zakoni onda tamo žena mora nositi maramu. Tamo je takav zakon i običaj, moras mu se prilagoditi.York Light 100`s wrote:Evo jedan sasvim mali primjer, kada odrasteš u jednoj sredini gdje je od malih nogu nedjelja slobodna tada može jedan katolik svoju vjeru upražnjavati i ići u crkvu a da se i ne primjeti. Kada musliman želi ista prava kao npr. svakog petka uzeti 1 sat slobodno, ne dobije taj sat pa se žali, e onda u očima osoba poput tebe taj musliman počinje da kenja po sve živom dok su katolici i pravoslavci uzorni građani što se ne bune ni radi čega.VCorp wrote:Ja ne znam da li vi primjetite ali u zadnjih recimo osam godina su kod nas muslimani počeli mahom da kenjaju po svemu živom, dižu paniku za najmanje sitnice, više je sve kao vjernika koji su se otkrili po godinama kada su jedinu vezu imali s vjerom ukoliko su im roditelji dali neko '' muslimansko '' ime a da ne govorim i o vehabijama a i nekim novim razmisljanjima kada opravdavaju zločine nad drugima sa izjavama tipa '' neka i njima, i oni ubijaju muslimane '' a braca muslimani kolju kao po traci ?
Ocito neki trend novi vlada, furaju se na spiku kao onu Hrvati veći katolici od pape itd ... Nije prije tako bilo kad sam bio mlađi ali cemu sve to, sto su se toliko radikalizirali i to ?
"Kenjaće" musliman i po drugim stvarima, negdje će ostvariti svoje pravo a negdje ne ali činjenica je da ćeš morati naučiti da živiš sa tim jer musliman u Bosni ima više prava nego prije 30 godina i samim time će se osjetiti promjena u nekim oblastima BH društva
Nek se taj osvjesteni musliman nakon kenjanja od 1h vrati na posao i sve ok..... al jok vi bjezite u 12York Light 100`s wrote:Evo jedan sasvim mali primjer, kada odrasteš u jednoj sredini gdje je od malih nogu nedjelja slobodna tada može jedan katolik svoju vjeru upražnjavati i ići u crkvu a da se i ne primjeti. Kada musliman želi ista prava kao npr. svakog petka uzeti 1 sat slobodno, ne dobije taj sat pa se žali, e onda u očima osoba poput tebe taj musliman počinje da kenja po sve živom dok su katolici i pravoslavci uzorni građani što se ne bune ni radi čega.VCorp wrote:Ja ne znam da li vi primjetite ali u zadnjih recimo osam godina su kod nas muslimani počeli mahom da kenjaju po svemu živom, dižu paniku za najmanje sitnice, više je sve kao vjernika koji su se otkrili po godinama kada su jedinu vezu imali s vjerom ukoliko su im roditelji dali neko '' muslimansko '' ime a da ne govorim i o vehabijama a i nekim novim razmisljanjima kada opravdavaju zločine nad drugima sa izjavama tipa '' neka i njima, i oni ubijaju muslimane '' a braca muslimani kolju kao po traci ?
"Kenjaće" musliman i po drugim stvarima, negdje će ostvariti svoje pravo a negdje ne ali činjenica je da ćeš morati naučiti da živiš sa tim jer musliman u Bosni ima više prava nego prije 30 godina i samim time će se osjetiti promjena u nekim oblastima BH društva
Ne znam za ostale ljude ali ja sam takva osoba da sve o cemu mi se mnogo prica i oko cega se dize hajka, toliko dosadi da mi izgubi ikakvo znacenje.KingdomBosnia wrote:Tema nije osjetljiva nego u Bosni i Hercegovini zive neandertalci.Napraviti toliki hajp oko toga da bi covjek volio da zna sta jede.
Tebi ako su roditelji muslimani ja sam papa,i znas kako kazu stari ljudi,seri seri moj golube bjeli,al to vise ne pije vode,nepitate se samo vi o tome sta ce ko kada i kako raditiVCorp wrote:Kada odeš u zemlje gdje vladaju muslimanski zakoni onda tamo žena mora nositi maramu. Tamo je takav zakon i običaj, moras mu se prilagoditi.York Light 100`s wrote:Evo jedan sasvim mali primjer, kada odrasteš u jednoj sredini gdje je od malih nogu nedjelja slobodna tada može jedan katolik svoju vjeru upražnjavati i ići u crkvu a da se i ne primjeti. Kada musliman želi ista prava kao npr. svakog petka uzeti 1 sat slobodno, ne dobije taj sat pa se žali, e onda u očima osoba poput tebe taj musliman počinje da kenja po sve živom dok su katolici i pravoslavci uzorni građani što se ne bune ni radi čega.VCorp wrote:Ja ne znam da li vi primjetite ali u zadnjih recimo osam godina su kod nas muslimani počeli mahom da kenjaju po svemu živom, dižu paniku za najmanje sitnice, više je sve kao vjernika koji su se otkrili po godinama kada su jedinu vezu imali s vjerom ukoliko su im roditelji dali neko '' muslimansko '' ime a da ne govorim i o vehabijama a i nekim novim razmisljanjima kada opravdavaju zločine nad drugima sa izjavama tipa '' neka i njima, i oni ubijaju muslimane '' a braca muslimani kolju kao po traci ?
Kada musliman hoce nakon stotina godina ovakvog sistema da mijenja nešto na silu iako ne dominira svojom vjerom tu onda je to problem jer bi on da mu se prilagođavaju i tamo gdje je glavni i gdje nije. Zar to nije malo licemjerno ?
Niko ne brani nikome da ide klanjati, odi ti slobodno u vrijeme radnog vremena ali ćeš lijepo i da dobiješ otkaz. Igra tu igru i ekonomija, treba raditi i okretati pare a ne ubacivati neradni dan u isto vrijeme kada ostali rade, izgubices na kompetetivnosti na trzistu.
Ne smetaju mi prava muslimana, moji roditelji su muslimani. Uostalom ne mogu dobiti nikad pravo na slobodan petak jer kod nas muslimani postoje nominalno a VEĆINA nije praktikujući vjernik s toga nema ni klanjanja a i da je neradni dan raja bi se isla napiti i provoditi.
Ja sam sam htio vidjeti da li su drugi uocili to svakodnevno kmečanje za svaku sitnicu. Podsjeca me na crnce u Americi koji misle da im je neko dužan nešto pa uvijek izigravaju zrtve ali to sto oni rade u slucaju pominjanja popraceno je ... Pa zna se kako je popraceno, bolje o tome ne pricati.
Mogu da ti uslikam osunećenog pa da ti postavim sliku tu. Jedino bi me mogli optuziti da sam ŽidovRed Wolf wrote: Tebi ako su roditelji muslimani ja sam papa,i znas kako kazu stari ljudi,seri seri moj golube bjeli,al to vise ne pije vode,nepitate se samo vi o tome sta ce ko kada i kako raditi
Svako ko uziva u licnom i opstem napretku ce se rado udaljiti od kompleksa i uloge zrtve. Ostali ili ne znaju za bolje ili zive unovcavajuci tu citavu pricu.VCorp wrote:Rat je zavrsio kad je potpisan Dejton, i moja familija je bila žrtva rata ali dvadeset godina je proslo, mislim da je vrijeme da se malo distanciramo od kompleksa žrtve i počnemo graditi nešto od ove države. Niko vama na svijetu nije dužan ništa kao ni meni već treba zasukati malo rukave.
Slažem se da ako bi petak bio slobodan dan da bi mnogi muslimani išli provoditi se umjesto na džumu kao što ima dosta Hrvata što ne idu nedeljom u crkvu ali ako Hrvat želi ići u crkvu on to može i nije nikome trn u oku jer posao i škola ne pati jer je nedjelja slobodan dan, tako isto ako jedna grupa muslimana zaista želi iskoristiti petak za džumu on je automatski trn u oku jer je petak radni dan.VCorp wrote:Kada odeš u zemlje gdje vladaju muslimanski zakoni onda tamo žena mora nositi maramu. Tamo je takav zakon i običaj, moras mu se prilagoditi.
Kada musliman hoce nakon stotina godina ovakvog sistema da mijenja nešto na silu iako ne dominira svojom vjerom tu onda je to problem jer bi on da mu se prilagođavaju i tamo gdje je glavni i gdje nije. Zar to nije malo licemjerno ?
Niko ne brani nikome da ide klanjati, odi ti slobodno u vrijeme radnog vremena ali ćeš lijepo i da dobiješ otkaz. Igra tu igru i ekonomija, treba raditi i okretati pare a ne ubacivati neradni dan u isto vrijeme kada ostali rade, izgubices na kompetetivnosti na trzistu.
Ne smetaju mi prava muslimana, moji roditelji su muslimani. Uostalom ne mogu dobiti nikad pravo na slobodan petak jer kod nas muslimani postoje nominalno a VEĆINA nije praktikujući vjernik s toga nema ni klanjanja a i da je neradni dan raja bi se isla napiti i provoditi.
Ja sam sam htio vidjeti da li su drugi uocili to svakodnevno kmečanje za svaku sitnicu. Podsjeca me na crnce u Americi koji misle da im je neko dužan nešto pa uvijek izigravaju zrtve ali to sto oni rade u slucaju pominjanja popraceno je ... Pa zna se kako je popraceno, bolje o tome ne pricati.