Svijetli ABS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Realovac23

#1 Svijetli ABS

Post by Realovac23 »

evo ovako, imam problem na golfu 4, svijetli mi lampica od ABS-a , a čitao sam kad svijetli da ne radi ABS sustav. majstor je spojio na dijagnostiku i pokazalo mu je da zadnji desni točak ima problem sa ABS-om. podigao je na dizalicu, skinuo točak i vidio je da se iskrivio čitač abs-a sto dodje na ležaju, i on je udarao od senzor i poderao ga, zamjenili smo novi senzor i taj čitač sto dodje na ležaju. Kad je sve zamijenio i poništio grešku na kompjuteru, upalio auto i ne svijetli vise. nakon kilometra vožnje opet se upalila lampica ABS-a i opet dijagnostika pokaziva zadnji desni točak, a majstor misli da je sve uredu, sto je potvrdio i drugi majstor kod kojeg sam vozio? jel ima tko kakav sličan problem. Sad dok upalim auto svijetli ABS. :( :roll: :sad:
dottore

#2 Re: Svijetli ABS

Post by dottore »

pa probaj da li radi :D
Realovac23

#3 Re: Svijetli ABS

Post by Realovac23 »

zaboravio sam nepomenuti da je stavljen zamjenski senzor ABS-a, pa ne znam jel to možda zeza pa javlja grešku?
Melami

#4 Re: Svijetli ABS

Post by Melami »

Realovac23 wrote:zaboravio sam nepomenuti da je stavljen zamjenski senzor ABS-a, pa ne znam jel to možda zeza pa javlja grešku?
pa ako ti javlja gresku ponovo onda ti nije popravio pravu stvar.
zli_hordas

#5 Re: Svijetli ABS

Post by zli_hordas »

gila

#6 Re: Svijetli ABS

Post by gila »

Ako je upaljena lampica ABS-a onda problem jos uvijek postoji, dijagnostika pokazuje senzor, sto i ne mora biti problem, moze biti da je instalacija, kabal ostecen negdje, a to dijagnostika ne moze pokazati, bar ne klasicna laptop i kabal.
Ja sam imao taj problem dijagnostika pokazivala senzor, zamjenio senzor ali ista stvar, onda odem kod majstora ne znam kako se zove u kovacicima-grbavica ima neku opaku dijagnostiku koja mjeri otpore u instlaciji pa je nasao da je komad instalcije bio ostecen zamjenio ga i sve OK, senzor je ostao taj zamjenski ali je kostao 50,oo KM, nisam kupio onaj od 15-20 KM.
Ako i dalje mislis da je lepeza ABS-a, to ti ovja majstor moze isto rijesiti inace kazu da je Dr. za ABS, samo sam tada isao kod njega ali je sve kako se dogovori, vrijeme tad i tada sve se zakaze, kada otkriju sta je nazovu te kazu, pitaju hoces li da radis itd itd. . .
Post Reply