Svijet Programiranja

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Aga_Pasha

#1 Svijet Programiranja

Post by Aga_Pasha »

Pozdrav svima !

Nadam se da će ova tema imati dobar odziv obzirom da se radi o jednoj jako atraktivnoj temi...

Zasto bas svijet programiranja ??? Pa evo nekoliko razloga:

Jedna sam od osoba koja je ušla u ovaj "Svijet" potaknuta činjenicom da ova zemlja i ova država ne nudi u doglednoj budućnosti neko riješenje za sve mlade ljude kada je u pitanju zaposlenje nakon dugog i mukotrpnog sadržaja..

Obzirom da sam studirao kriminalistiku i naravno kao i mnogi drugi dobio sam samo papir sa kojim ne mogu ništa osim rashladjivati se u ove vrele dane... :).

Naravno nakon dugog traganja vidio sam da hajra nema od ovih naših i naravno opet stavar u svoje ruke .. donijevši odluku da se posvetim progrmiranju i upišem IT akademiju u Zemunu ono reklama ovo ono ljudi profesionalni .. naravno od toga svega nakon sada skoro završenog ništa posebno nisam dobio što se tiče prenošenja znanja od njih nego sve sam sjedi čitaj vježbaj... ali su mi ljudi uzeli pošteno lovu 1260 Eurica ....

E pošto je Marko kasno stigao na Kosovo... saam sam nastavio da radim učim i vježbam i nakon dužeg vremena stigla je ponuda da uradim jedan dio za web site od jednog mog prijatelja platio mi je itd itd... prvi moj novac i eto sada samu tom svijetu sasvim zadovoljan svim sto pruža...

Ono što bih volio da čujem je Vaše mišljenje i komentare da li ste zainteresovani itd itd... [/color

Stojim Vam na raspolaganju...

Dobro došli u Svijet Programiranja.....
Amazonka27

#2 Re: Svijet Programiranja

Post by Amazonka27 »

:D o Boze... pa kako programer sebi moze dopustiti ovaku "gresku" :D
atko

#3 Re: Svijet Programiranja

Post by atko »

Amazonka27 wrote::D o Boze... pa kako programer sebi moze dopustiti ovaku "gresku" :D
:lol:

Pasha mojj ... pa sto pricas u siframa.. cega/koga se stidis/bojis ... deder reci sta si naucio sta si radio ... sta bi volio da naucis sta bi volio da radis ... pola nas malte ne na ovom forumu je iz anamo tog' svijeta :D

I vjerovatnoca da tema odleti u kuda ne treba je velika ... jer sad ce se povest krucijalne rasprave od strane eksperata jel dopustivo nekoga ko je nesto napiso u php nazvati programerom i sl. ... :D
nellington

#4 Re: Svijet Programiranja

Post by nellington »

Mene i Cikija ne kvertaj u to, nas dvojica znamo da PHP nije programski jezik :) Šalu na stranu, postoje programeri i 'programeri'. Tako da ova tema uopće nije lošemjesto da povučemo neke crte i vidimo ko, šta, kako ;)
Ljuska_u_BaklaFi

#5 Re: Svijet Programiranja

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Sve mi se chini da se ti malo "šprdaš" s programiranjem :D
neretvaa

#6 Re: Svijet Programiranja

Post by neretvaa »

Spremi se da mnogo ucis decko dragi, jer svije programiranja je mnogo zahtjevan.
Cim naucis neku verziju, dolazi naprednija, onda opet knjiga.
U tom svijetu konstantno ucis, znam jer sam i sam u tome....

U glavnom neka ti je sa srecom, i neka te posluzi zdravlje, i dobra pamet,
kao i kratak put ka rijesenju mnogih problema.

Pozdrav,
threshold

#7 Re: Svijet Programiranja

Post by threshold »

:D nemojte besohrabrivat momka. sjetite se svoga prvog uspješnog kompajliranja :D:D:D

pasha samo ti nastavi. o kakvom je pluginu rijec? jel nesto ozbiljno ili...?
Aga_Pasha

#8 Re: Svijet Programiranja

Post by Aga_Pasha »

threshold wrote::D nemojte besohrabrivat momka. sjetite se svoga prvog uspješnog kompajliranja :D:D:D

E hvala na podršci prije svega...

E sad malo da onako začinim ... Evo o čemu je riječ...:-) nana na naaaaaaaa:

LPP-Learn Practicall Programin je prvi edukativni centar koji Vam pruža uslugu edukacije u oblasti programiranja kroz praktičan rad korišćenjem najmodernijih Microsoft Tehnologija.
Kroz  Live predavanja i direktnu komunikaciju s profesionalno aktivnim programerima-predavačima pružamo Vam mogućnost ulaska u svijet programiranja, a samim tim i mogućnost da u veoma kratkom periodu budete najtraženiji profil kadra na tržištu. Edukacijom na LPP-u izučavat ćete sve od početne analize programa, planiranja i dizajna, preko kodiranja, testiranja, instalacije i održavanja softvera na mjestu njegovog korištenja. Edukacija podrazumeva rad na konkretnim projektima,uz direktnu komunikaciju sa predavačima a sve to sa ciljem samostalne izrade softverskih rešenja.
Program edukacije obuhvata oblasti razvoja i teorije programskih jezika, izučavanje širokog spektra alata, jezika i tehnologija kao sto su: Visual Studio, .NET, C#, VB.NET,SQL, ADO.NET,LinqToSql, ASP.NET, PHP,JavaScript i dr.
Pored gore pomenutih oblasi, polaznik se upoznaje i sa oblastima algoritamskog modelovanja, objektno orijentisanim principima, strukturama podataka, web programiranjem, bazama podataka, SQL programiranjem, dizajnom interfejsa aplikacija, testiranjem i održavanjem softvera, elementima sigurnosti i zaštite podataka i računarskih sistema.
Edukacija na LPP-u se realizuje na četri različite oblasti programiranja u tri različita nivoa i to :
-Početni nivo (osnove programiranja),
-Napredni nivo (napredne tehnike programiranja)
-Profesionalni nivo (Programiranje na profesionalnom nivou do izrade najsloženijih projekata).

E sad ako znate raju koja je zainteresovana ... preporučite im.. :-)...

Želim da napomenem da se ovdje ne prodaje ubleha i suplja i želim napomenuti da mi ne dajemo sertifikate tipa išao si prošao si neku obuku pa si kao dobio neki sertifikat sa kojim možete učiniti isto ono što i sa mnogim drugim sertifikatima :-) ono što mi dajemo je konkretno upoznavanje sa svijetom programiranja a ako je baš neko zainteresovan i za sertifikaciju naravno tu je priprema za MS sertifikaciju sve to se može srediti dogovoriti šta i kako ...
Sunrise00

#9 Re: Svijet Programiranja

Post by Sunrise00 »

Aga_Pasha wrote:
threshold wrote::D nemojte besohrabrivat momka. sjetite se svoga prvog uspješnog kompajliranja :D:D:D

LPP-Learn Practicall Programin je prvi edukativni centar koji Vam pruža uslugu edukacije u oblasti programiranja kroz praktičan rad korišćenjem najmodernijih Microsoft Tehnologija.
Kroz  Live predavanja i direktnu komunikaciju s profesionalno aktivnim programerima-predavačima pružamo Vam mogućnost ulaska u svijet programiranja, a samim tim i mogućnost da u veoma kratkom periodu budete najtraženiji profil kadra na tržištu. Edukacijom na LPP-u izučavat ćete sve od početne analize programa, planiranja i dizajna, preko kodiranja, testiranja, instalacije i održavanja softvera na mjestu njegovog korištenja. Edukacija podrazumeva rad na konkretnim projektima,uz direktnu komunikaciju sa predavačima a sve to sa ciljem samostalne izrade softverskih rešenja.
Program edukacije obuhvata oblasti razvoja i teorije programskih jezika, izučavanje širokog spektra alata, jezika i tehnologija kao sto su: Visual Studio, .NET, C#, VB.NET,SQL, ADO.NET,LinqToSql, ASP.NET, PHP,JavaScript i dr.
Pored gore pomenutih oblasi, polaznik se upoznaje i sa oblastima algoritamskog modelovanja, objektno orijentisanim principima, strukturama podataka, web programiranjem, bazama podataka, SQL programiranjem, dizajnom interfejsa aplikacija, testiranjem i održavanjem softvera, elementima sigurnosti i zaštite podataka i računarskih sistema.
Edukacija na LPP-u se realizuje na četri različite oblasti programiranja u tri različita nivoa i to :
-Profesionalni nivo (Programiranje na profesionalnom nivou do izrade najsloženijih projekata).

Želim da napomenem da se ovdje ne prodaje ubleha i suplja i želim napomenuti da mi ne dajemo sertifikate tipa išao si prošao si neku obuku pa si kao dobio neki sertifikat sa kojim možete učiniti isto ono što i sa mnogim drugim sertifikatima :-) ono što mi dajemo je konkretno upoznavanje sa svijetom programiranja a ako je baš neko zainteresovan i za sertifikaciju naravno tu je priprema za MS sertifikaciju sve to se može srediti dogovoriti šta i kako ...
ih, pa sto odmah ne rece da si dosao da se reklamiras :D
Risto Kuglarić

#10 Re: Svijet Programiranja

Post by Risto Kuglarić »

Sunrise00 wrote:
Aga_Pasha wrote:

ih, pa sto odmah ne rece da si dosao da se reklamiras :D

:lol: dobro je kreno, al je prerano bacio masku :D
Fuzio

#11 Re: Svijet Programiranja

Post by Fuzio »

Ljudima koji znaju programirati ne treba taj certifikat; onima koji ne znaju i nece da programiraju nece pomoci ni 1000 certifikata
alcho

#12 Re: Svijet Programiranja

Post by alcho »

Aga_Pasha wrote:
Momentalno dozivjeh erekciju

:lol: :lol: :lol:
Amazonka27

#13 Re: Svijet Programiranja

Post by Amazonka27 »

Aga_Pasha wrote:
a mi cemo vama poslati fakturu za reklamu :D
Banned user for reason “zabranjeno reklamiranje”
» Aga_Pasha
Locked