Ukrajina

Osmi Socrates

#29326 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

To je sad glavni vid propagande.

Optuži slabije da su nacisti, i onda im uzimaj teritoriju. A Putin na Svjetskom Prvenstvu morao svoje ekstremiste nadzirati 24/7 da ne naprave sranje.
Capljina74

#29327 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

jeza u ledja wrote: 03/02/2022 22:02 105%
Hahahaha...
Ako si ti tako rekao nema šta, istina je...
Blitz1

#29328 Re: Ukrajina

Post by Blitz1 »

https://borgenproject.org/neo-nazis-russia/
Ima tu materijala.
Možemo do bogojavljenja.
Capljina74

#29329 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

Osmi Socrates wrote: 03/02/2022 22:03 To je sad glavni vid propagande.

Optuži slabije da su nacisti, i onda im uzimaj teritoriju. A Putin na Svjetskom Prvenstvu morao svoje ekstremiste nadzirati 24/7 da ne naprave sranje.
Kakve optužbe? Oni se ne kriju.

SS Das reich

Image

Bataljon Azov elita ukrajinske vojske

Image
Capljina74

#29330 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

Blitz1 wrote: 03/02/2022 22:06 https://borgenproject.org/neo-nazis-russia/
Ima tu materijala.
Možemo do bogojavljenja.
Naci huligani čine 95% ruske omladine?

Šta konzumirate pa vam je tako dobro?
Blitz1

#29331 Re: Ukrajina

Post by Blitz1 »

Image

Samo polako
Ovako čapljinac vidi slobodarski pokret.
Ima materijala narednih desetaka stranica...
Osmi Socrates

#29332 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Pa ne kriju se ni ruski. Eto, čovjek ti stavlja linkove.

Možemo o nacizmu kod slavenskih naroda. Samoporažavajući kao što je bio i slavenski san o komunizmu. I to je bila ruska nevjerovatna glupost kojom su u siromaštvo i zaostalost odveli milione Slavena.
Capljina74

#29333 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

Blitz1 wrote: 03/02/2022 22:14 Image

Samo polako
Ovako čapljinac vidi slobodarski pokret.
Ima materijala narednih desetaka stranica...
Uhhhh,
95% tačno tako. Četri huligana je tačno 95% 150 milionske nacije...

U Ukrajini je problem institucijalizacija D. Sektora. Promašio si okvir. Nacizam je ušao u institucije države kao što je parlament i vojska.
jeza u ledja

#29334 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Stovatelji fasizma o fasistima.
Capljina74

#29335 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

jeza u ledja wrote: 03/02/2022 22:21 Stovatelji fasizma o fasistima.
Ispadaš jadan sa ovim. Baš jadan.
Piaty

#29336 Re: Ukrajina

Post by Piaty »

Ljudino draga, prvo vrati Krim pa ce se onda pricati hoce li ovi prestati biti nacisti.

I cetnici su govorili da je ovdje bijela Elkaida, mudzahedini...pa djecu i zene iz Prijedora u grobnice.

Ja samo vidim da neko nekom prijeti da uzme teritorij i da neko nekog genocidise...holdomori, srebrenice, prijedori, vukovari itd
Last edited by Piaty on 03/02/2022 22:27, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#29337 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Američki neonacisti uzor vide u Rusiji.

I kanadski, ali mi smo u svakom pogledu nevažni, pa i u neonacističkom. :lol:
Blitz1

#29338 Re: Ukrajina

Post by Blitz1 »

lImage

Putin samo ispunajva želje desnog sektora i oligarha zaljubljenih u ideologiju nacizma.
Nacizam je u Kremlj ušao prije više decenija, nažalost.
Point.

#29339 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Ovaj veterinar iśčapljine ne samo da je ekspert u polju virologije, epidemiologije i vakcina nego je i stručnjak u polju ukrajinologije. Pozna lik Ukrajinu ko Čapljinu. Ne zna se ko više lupeta, on ili Chelli. Jesu se našli :lol:

Rusi ušli na Krim!

:brusli:
zlajaBHF

#29340 Re: Ukrajina

Post by zlajaBHF »

Point. wrote: 03/02/2022 22:32 Ovaj veterinar iśčapljine ne samo da je ekspert u polju virologije, epidemiologije i vakcina nego je i stručnjak u polju ukrajinologije. Pozna lik Ukrajinu ko Čapljinu. Ne zna se ko više lupeta, on ili Chelli. Jesu se našli :lol:

Rusi ušli na Krim!

U toj sekti je Cheli car, i ne mozes ga uporedjivati sa ostalim.

Meni je najbolji odnos izmedju njega i HaTara (Jeli se ovako zove?).....Nesto kao Putin - Erdogan :D
Last edited by zlajaBHF on 03/02/2022 22:36, edited 1 time in total.
Point.

#29341 Re: Ukrajina

Post by Point. »

u-pet-deka wrote: 03/02/2022 20:49
Point. wrote: 03/02/2022 17:15
Zašto ovoliko žarko želiš raspad Ukrajine?

Nisam za podjelu Ukrajine. Ja sam protiv ideje Novarossija koja je nekada bila nešto za vrijeme carskog perioda Rusije. Istovremeno sam protiv NATO-a jer smatram da to nije ništa bolje od odnosa Rusije prema njihovim satelitima. SAD se jednako odnose prema svojim "saveznicima". NATO je SAD i nekoliko marionetskih država. To je to. NATO je tu da započne ratove van SAD-a te po potrebi; i istovremeno da drže iste dalje od njihove obale.

Britnaci su stvorili NATO; Ernest Bevin. SAD ga uzeo kao svoj instrument da upravlja Europom. To je to.

Cilj SAD-a danas nije mir, jer mir i stabilnost u Europi je samo početak kraja NATO-a i SAD dominacije Europom. Drugo, snažna i ujedinjena EU ili Europa će tada moći da se udruži ili bolje trguje sa Kinom, Rusijom, Bliskim istokom, Indijom itd. Zato cilj SAD-a je da izazove Treći svjetski rat ali da izgledaju kao da oni nisu pokrenuli ga, te hoće da ih se hvali kao spasioce. Kao jedine spasioce Europe. Trenutno se SAD korpca kao riba na suhom.

Briga SAD-a za Ukrajinom. Skroz na skroz. Ukrajina samo je tu da negdje krene rat na globalnoj skali ali da je dalje od obale SAD-a.

Rusija je mogla npr. 1995. sve te nekada Sovjetske republike da nanovo okupira, neke ljudima a neke i pro-Moska lokalnom vojskom. Jednostvano da stvore brdo pro-Moskva oblasti i tako da za uvijek budu te republike paralizirane. Pa nisu. Gruzija je imala sukob ili rat unutar sebe (Abhazije i tada Tskhinvali Regije odnosno danas J. Osetije) od prvog dana raspada SSSR. Kao i Nagorno-Karabah koji je 1988. zapravo izmakao kontroli.

SSSR je rasuo na Kavkazu. Gruzija, Jermenija i Azerbejdžan problematika. Prisjetimo se malo prva sovjetska republika koja je htjela da napustin SSSR je bila Gruzija. Tendencije za razvaljivanje SSSR su imali od 1986. To se je postalo veliko 1988. i iste te godine se preliko na Jermeniju koja je krenula u kroj novi oblasti i onda si imao i prve sukobe Jermenaca i Azerbejdžanaca. Sovjetska vojska je to nekako "smirila" do neke mjere. Ali u Gruziji je i dalje buktila anti-Sovjetska vatra.

Gruzijci su podli ljudi. Prisjetimo se Abhazije i Tskhinvali Regije, kada su vidjeli da Gruzija odnosno pojedinci ali unutra Gruzije su imali podršku mase žele da unište Sovjetski savez, tada je Abhazijskii narod tražio da ima neku vrstu republičkog statusa kako bi ostao u Sovjetskom Savezu. Gruzijci su zatim nastavili kako Zapad to naziva mirnim protestima sa zahtjevom da Moskva kazni Abhaziju i da im u isto vreme da nezavisnost od Sovjetskog Saveza. Vojska je bila poslana.

Gruzija odnosno Zviad Konstantines dze Gamsakhurdia je odgovorna i dr. za Abhaziju i J. Osetiju, nije Moskva ili Putin. I tako je kompletan problem nastao o kojem i danas govorimo samo sada oko Ukrajine.
:lol:

Nemoj više kru'a ti.
Point.

#29342 Re: Ukrajina

Post by Point. »

zlajaBHF wrote: 03/02/2022 22:35
Point. wrote: 03/02/2022 22:32 Ovaj veterinar iśčapljine ne samo da je ekspert u polju virologije, epidemiologije i vakcina nego je i stručnjak u polju ukrajinologije. Pozna lik Ukrajinu ko Čapljinu. Ne zna se ko više lupeta, on ili Chelli. Jesu se našli :lol:

Rusi ušli na Krim!

U toj sekti je Cheli car, i ne mozes ga uporedjivati sa ostalim.

Meni je najbolji odnos izmedju njega i HaTara (Jeli se ovako zove?).....Nesto kao Putin - Erdogan :D
Dijele ljubav ka demokratskim državama gdje jedan truje svoje političke protivnike a drugi ih hapsi po neosnovanim optužbama. Smijurija.
Kikibombona

#29343 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Samprotivsviju wrote: 03/02/2022 17:16
geralt wrote: 03/02/2022 16:50 Interesantno da i ovi ukrajinski nacisti, kad pucaju na Ruse, u svojim glavama ratuju protiv "cionisticko-jevrejske globalne zavjere".
Ne oni u glavama imaju da se bore protiv Rusa, imao sam prijatelja iz Litvanije. Taj frajer sto je mrzio ruse, mi, srbi i hrvati smo u ljubavi. Tokom sovjetskog saveza nije tajna da su upravo rusi imali privilegovan polozaj i tlacili ostale narode. Njemu su djeda za gredu na krovu stale pred njegovim ocem objesili sovjeti za vrijeme Staljina.

Zato kazem, uvijek su postojale simpatije istocnih sovjetskih zemalja prema nacistickoj njemackoj, vecinom ne zato jer su im se svidjale njihove metode, vec jer su ih dozivljavali kao spasiocima od Sovjeta.
Ma ovo je brutalana propaganda i totalna laz. Staljin je pobio mnoge ljude, ukljucujuci Litvance, ali je najvise pobio Rusa. I nije ubijao jer je neko Litvanac ili Rus vec je ubijao protivnike njegovog rezima.

I Staljin je Gruzijac.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29344 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Capljina74 wrote: 01/10/2020 23:55
Challenger_ wrote: 01/10/2020 23:48

Solženjicina sam čitao i par mlađih mislilaca i analitičara, onda kada sam saznao da ne znajući za jednog od njih, kao i on upotrebljavam imenicu "Hidra" za opis planetarne oligarhije i njenih kontinentalnih i regionalnih ogranaka.

Od tog mlađeg sam na TV-u (24-ka) čuo tezu o tri rusko-hazarska rata. Onaj davni, kao prvi, boljševička revolucija, kao drugi i ovaj sadašnji ukrajinski kao "treći i posljednji".
Mislim da na netu imaš od Olega Platona Ko vlada svjetom, navedena imena i pripadnost organizacijama.

Samo starija je knjiga.
Zašto će propasti Amerika O.A. Platonov ...

https://www.google.rs/url?sa=t&source=w ... 1589686645
kako se nekad "davno" pisalo...

klub knjige, malo Mato Lovrak, malo Platonov...
Capljina74

#29345 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

Chmoljo wrote: 03/02/2022 22:43
Capljina74 wrote: 01/10/2020 23:55

Mislim da na netu imaš od Olega Platona Ko vlada svjetom, navedena imena i pripadnost organizacijama.

Samo starija je knjiga.
Zašto će propasti Amerika O.A. Platonov ...

https://www.google.rs/url?sa=t&source=w ... 1589686645
kako se nekad "davno" pisalo...

klub knjige, malo Mato Lovrak, malo Platonov...
Ja, i?

To me povezuje sa nacizmom? Idi pokrij se ušima.
Chmoljo

#29346 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

ne, samo da voliš čitati i preporučivati dejla osvjedočenih antisemita.

ne mislim ja da ste ti i Čeli nacisti. fakat :)

samo ste antisemiti.

jbg.
u-pet-deka

#29347 Re: Ukrajina

Post by u-pet-deka »

Point. wrote: 03/02/2022 22:35
u-pet-deka wrote: 03/02/2022 20:49

Nisam za podjelu Ukrajine. Ja sam protiv ideje Novarossija koja je nekada bila nešto za vrijeme carskog perioda Rusije. Istovremeno sam protiv NATO-a jer smatram da to nije ništa bolje od odnosa Rusije prema njihovim satelitima. SAD se jednako odnose prema svojim "saveznicima". NATO je SAD i nekoliko marionetskih država. To je to. NATO je tu da započne ratove van SAD-a te po potrebi; i istovremeno da drže iste dalje od njihove obale.

Britnaci su stvorili NATO; Ernest Bevin. SAD ga uzeo kao svoj instrument da upravlja Europom. To je to.

Cilj SAD-a danas nije mir, jer mir i stabilnost u Europi je samo početak kraja NATO-a i SAD dominacije Europom. Drugo, snažna i ujedinjena EU ili Europa će tada moći da se udruži ili bolje trguje sa Kinom, Rusijom, Bliskim istokom, Indijom itd. Zato cilj SAD-a je da izazove Treći svjetski rat ali da izgledaju kao da oni nisu pokrenuli ga, te hoće da ih se hvali kao spasioce. Kao jedine spasioce Europe. Trenutno se SAD korpca kao riba na suhom.

Briga SAD-a za Ukrajinom. Skroz na skroz. Ukrajina samo je tu da negdje krene rat na globalnoj skali ali da je dalje od obale SAD-a.

Rusija je mogla npr. 1995. sve te nekada Sovjetske republike da nanovo okupira, neke ljudima a neke i pro-Moska lokalnom vojskom. Jednostvano da stvore brdo pro-Moskva oblasti i tako da za uvijek budu te republike paralizirane. Pa nisu. Gruzija je imala sukob ili rat unutar sebe (Abhazije i tada Tskhinvali Regije odnosno danas J. Osetije) od prvog dana raspada SSSR. Kao i Nagorno-Karabah koji je 1988. zapravo izmakao kontroli.

SSSR je rasuo na Kavkazu. Gruzija, Jermenija i Azerbejdžan problematika. Prisjetimo se malo prva sovjetska republika koja je htjela da napustin SSSR je bila Gruzija. Tendencije za razvaljivanje SSSR su imali od 1986. To se je postalo veliko 1988. i iste te godine se preliko na Jermeniju koja je krenula u kroj novi oblasti i onda si imao i prve sukobe Jermenaca i Azerbejdžanaca. Sovjetska vojska je to nekako "smirila" do neke mjere. Ali u Gruziji je i dalje buktila anti-Sovjetska vatra.

Gruzijci su podli ljudi. Prisjetimo se Abhazije i Tskhinvali Regije, kada su vidjeli da Gruzija odnosno pojedinci ali unutra Gruzije su imali podršku mase žele da unište Sovjetski savez, tada je Abhazijskii narod tražio da ima neku vrstu republičkog statusa kako bi ostao u Sovjetskom Savezu. Gruzijci su zatim nastavili kako Zapad to naziva mirnim protestima sa zahtjevom da Moskva kazni Abhaziju i da im u isto vreme da nezavisnost od Sovjetskog Saveza. Vojska je bila poslana.

Gruzija odnosno Zviad Konstantines dze Gamsakhurdia je odgovorna i dr. za Abhaziju i J. Osetiju, nije Moskva ili Putin. I tako je kompletan problem nastao o kojem i danas govorimo samo sada oko Ukrajine.
:lol:

Nemoj više kru'a ti.
Vidi se ko pojma nema. Ti meni objasni onda koja je razlika između prvog i drugog predsjednika Ukrajine, a oba su etnički Ukrajinci. ;-)

Image
Last edited by u-pet-deka on 03/02/2022 22:58, edited 1 time in total.
Capljina74

#29348 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

Chmoljo wrote: 03/02/2022 22:49 ne, samo da voliš čitati i preporučivati dejla osvjedočenih antisemita.

samo ste antisemiti.

jbg.
Imam dobre prijatelje Jevreje.

Dvojica ne priznaju državu Izrael, da li su oni antisemiti kada već upotrebljavaš taj izraz?

A treći direktor Avalona kada neko veće sranje krene pakuje kofer i pravac IDF, bez obzira što mu je Mađarska homeland...
Chmoljo

#29349 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Capljina74 wrote: 03/02/2022 22:57
Chmoljo wrote: 03/02/2022 22:49 ne, samo da voliš čitati i preporučivati dejla osvjedočenih antisemita.

samo ste antisemiti.

jbg.
Imam dobre prijatelje Jevreje.
https://vukajlija.com/ja-imam-prijatelja-crnca
Dvojica ne priznaju državu Izrael, da li su oni antisemiti kada već upotrebljavaš taj izraz?
pa da, antisemitizam se mjeri prema tome da li priznaješ ili ne priznaješ Izrael. zato je suludo reći da su nacisti bili antisemiti, jer Izraela tada... naprosto nije bilo.

:thumbup:

ti svjetski čovjek. erudita.
HarTar

#29350 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Oni svjetski državnici koji znaju „čitati između redova“, i imaju znanja, hrabrosti i odlučnosti donositi po svoje zemlje u ovom trenutku možda i sudbonosne odluke - iz čitave ove opasne „igre“ velikih na kraju će ili profitirati, ili barem proći bez velikih posljedica po svoje zemlje i svoje narode. Jedan od njih je i Viktor Orban – neovisno o tome sviđa li se kome ili ne njegov stil vladavine, njegovo viđenje demokracije, ljudskih prava, društvenih vrijednosti i mnogo toga drugog. Jer ovdje se prije svega govori o geopolitici, a ona je starija i od demokracije i od ljudskih prava i vrijednosnih sustava! Geopolitika, a ne ljudska prava - je ta koja mijenja svijet!
Image

https://www.geopolitika.news/analize/z- ... -suradnju/
Post Reply