Mađarska

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#151 Re: Mađarska

Post by Truba »

Fidesz
Postotak glasova: 53,13%
Postotak zastupnika: 68,18%

Egységben Magyarországért
Postotak glasova: 35,01%
Postotak zastupnika: 28,29%

zanimljiv izborni zakon :D
je li mađarska građanska država
vrijedi li svaki glas isto svuda :D
pronadjite najslabiju kariku
Kikibombona

#152 Re: Mađarska

Post by Kikibombona »

seln wrote: 04/04/2022 09:19E, jebi ga sad :-)
To je nazalost tako. Jedino NS ima muda voditi politiku bez koketiranja sa nacionalizmom, pri tome vodeci drzavnicku politiku. Zbog toga od bosanskih orbanovaca dobijaju najgore etikete. Isto prolazi srpska liberalna koalicija Moramo, koju nacionalisti optužuju da je izdajnicka, prozapadna, pro-NATO, proalbanska, prohrvataka, probosanska itd.
video

#153 Re: Mađarska

Post by video »

Black swan wrote: 04/04/2022 13:09 Fidesz
Postotak glasova: 53,13%
Postotak zastupnika: 68,18%

Egységben Magyarországért
Postotak glasova: 35,01%
Postotak zastupnika: 28,29%

zanimljiv izborni zakon :D
je li mađarska građanska država
vrijedi li svaki glas isto svuda :D
pronadjite najslabiju kariku
Nista onda, pravac Segedin pa ces tamo naci ono sto u Pejtonu nemas.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#154 Re: Mađarska

Post by pici »

STARI PRIJATELJI
Putin čestitao Orbanu na pobjedi na izborima: ‘Nadam se da ćemo obnoviti partnerstvo‘

sad tek shvatam onu staru podjebicu, jebe se tebi sto madjarska nema more.
Bloo
Globalna šefica

#155 Re: Mađarska

Post by Bloo »

MUNAFIK
7 dana
Širenje mržnje
Nadzornik

#156 Re: Mađarska

Post by Nadzornik »

pici wrote: 04/04/2022 13:58
sad tek shvatam onu staru podjebicu, jebe se tebi sto madjarska nema more.
...a ima ratnu mornaricu... :-D
broj dva

#157 Re: Mađarska

Post by broj dva »

Black swan wrote: 04/04/2022 12:29 ne znam što da ti kažem
kako je zapad čekao 75 godina da padne komunizam na istoku
nek sada čeka da biološki ode orban jer čini se da neće izborima spasti

to kolutanje očima i pihi haha možeš negdje drugdje

bio sam ja na sajmu ljevičarskih stranaka 2011. u austriji u slazburgu
zvijezda vodilja oporezujte bogate (slika britanske kraljice) i zaštita homoseksualaca (dugine boje zastava)

jadna palestinska delegacija ljevičara sjede šute ne znaju što ih je snašlo gdje su došli u kakav paralelni svemir

ni spomena o radnicima, ni spomena o palestini ni spomena o povećanju plaća samo porezi i seks
Ne razumijem danasnju ljevicu. Mogu da biraju politicke platforme, od oporezivanja do preko ekologije do off shore tax havens, neo kanpitalizma i ostalo oni se ufatili dugine zastave, jednog pitanja koje je vec rjeseno u vecini evrope. I onda wokeness i snowlake sindromi ogadise ljevicu ljevicarima.
A da ce madjarima biti nesto bolje jer je njihov lokalni supak desnicar, nece...
jeza u ledja

#158 Re: Mađarska

Post by jeza u ledja »

broj dva wrote: 04/04/2022 15:25

zvijezda vodilja oporezujte bogate (slika britanske kraljice) i zaštita homoseksualaca (dugine boje zastava)

jadna palestinska delegacija ljevičara sjede šute ne znaju što ih je snašlo gdje su došli u kakav paralelni svemir

ni spomena o radnicima, ni spomena o palestini ni spomena o povećanju plaća samo porezi i seks
Ne razumijem danasnju ljevicu. Mogu da biraju politicke platforme, od oporezivanja do preko ekologije do off shore tax havens, neo kanpitalizma i ostalo oni se ufatili dugine zastave, jednog pitanja koje je vec rjeseno u vecini evrope. I onda wokeness i snowlake sindromi ogadise ljevicu ljevicarima.
A da ce madjarima biti nesto bolje jer je njihov lokalni supak desnicar, nece...
Pad tradicionalne ljevice (socijaldemokrate) je povezan sa propadanjem nize srednje klase, a i mijenjanjem demografske slike, ukljucujuci i donekle presjek ljudi koji su dio te klase. Vecina tih ljudi su se presaltali na ovu modernu ultra-desnicu.
Mislim da je ovo povezano i sa geografskim raslojavanjem stanovnistva (znam da je ovo slucaj bar u Americi), gdje je doslo do drasticnog porasta cijena nekretnina i rente, gdje bukvalno jedni nemaju kontakta s drugima. Pa tako jedan bijeli ultra-liberal u kuci u milion dolara misli da je glavni problem nekom Latinosu, koji je lafo na istoj strani politickog spektruma, da li ce biti "Latinex". :roll:

Helem, mislim da su stvari vise povezane sa ekonomskim, demografskim i imigrantskim procesima, a da je trenutna politika samo posljedica tih procesa.

I naravno, nije u svakoj zemlji situacija niti politicka svijest ista.

Upravo ova prepiska iznad u vezi NS vs SDP oslikava ta neka raslojavanja medju grupama koje nemaju vise toliko zajednickog kao nekad. Mada, slicne stvare vrijede donekle i za desnicu, mada medju njima svakako nema puno intelektualnog kapaciteta, a ni moralni paradoski im nisu veliki problem. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#159 Re: Mađarska

Post by Truba »

broj dva wrote: 04/04/2022 15:25 Ne razumijem danasnju ljevicu. Mogu da biraju politicke platforme, od oporezivanja do preko ekologije do off shore tax havens, neo kanpitalizma i ostalo oni se ufatili dugine zastave, jednog pitanja koje je vec rjeseno u vecini evrope. I onda wokeness i snowlake sindromi ogadise ljevicu ljevicarima.
evo vidim i ukrajinci su bili iskreno ne sjećam se vise vjerojatno ima i mađara... sjećam se talijanki i palestinaca

jedina dobra stvar što smo pohodili mocartovu kuću i logor mauthhauzen

Image

Image

a ne mogu naći dio s parade ponosa slikano LG cookie slike su katastrofa bile ali u pokretu pa jos gore :D

mislim da sam tada napustio lijevu opciju :zjev: kuhalo se dugo a nekad mora doći kraj
jeza u ledja

#160 Re: Mađarska

Post by jeza u ledja »

Klasican primjer ovoga o cemu sam iznad pricao. :D

A ima ih jos ovdje po forumu.

Tetovazu Nijaza Durakovica zamjenili Putinovom. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#161 Re: Mađarska

Post by _BataZiv_0809 »

I Orban i Vucic popusili u glavnim gradovima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#162 Re: Mađarska

Post by Chmoljo »

Black swan wrote: 04/04/2022 11:40
Leverage wrote: 04/04/2022 11:10
Prijatelju, samo želim da ti objasnim kako ne možeš reći nekom da je licemjeran kad kritikuje Orbana, a glasa za npr. SDP. Znači, glupa ti je priča.
šefe ja sam bio član SDP od 2002 do 2012 ne možeš meni šuplju

tamo se pomijera vrijeme održavanja foruma mladih zbog posta :D

znači vjera obitelj domovina :D populisti centra bajo
a kada je u pitanju zastava i država onda radikalna desnica
u pitanju radništva... neoloberali... boli ih đon

zato sam isticao NS a ne SDP
Pa sta ako se pomjera vrijeme odrzavanja foruma mladih? Kako je to u suprotnosti sa socijaldemokratijom?
skafiskafsnjak

#163 Re: Mađarska

Post by skafiskafsnjak »

Chmoljo wrote: 04/04/2022 18:34
Black swan wrote: 04/04/2022 11:40

šefe ja sam bio član SDP od 2002 do 2012 ne možeš meni šuplju

tamo se pomijera vrijeme održavanja foruma mladih zbog posta :D

znači vjera obitelj domovina :D populisti centra bajo
a kada je u pitanju zastava i država onda radikalna desnica
u pitanju radništva... neoloberali... boli ih đon

zato sam isticao NS a ne SDP
Pa sta ako se pomjera vrijeme odrzavanja foruma mladih? Kako je to u suprotnosti sa socijaldemokratijom?
Smeta smeta......... Ne moze sakriti.......
babanovac

#164 Re: Mađarska

Post by babanovac »

broj dva wrote: 04/04/2022 15:25

Ljevica je sirok pojam. Valjda dodje sve na svoje, samo mnogo kasne sa prioritetima. Nekad su dugine boje protestvovale, lijevi im izasli u susret, devedestih. Danas ljudi na ulici u Berlinu traze " stanovanje za sve", smanjenje cijena renti, krov nad glavom kao osnovno ljudsko pravo, a ne luksuz. Traze ga i hetero i homo.
Komunisticka partija Austrije je pobijedila u Grazu na ovom pitanju. Socijaldemokrati su i dalje trunili o seksu.
stakasa

#165 Re: Mađarska

Post by stakasa »

Sarajmen wrote: 04/04/2022 18:24 Orban pomeo! Sačuvao dvotrećinsku većinu
politicki.ba
Peter Marki-Zay izgleda nije prošao u svojoj izbornoj jedinici

Stranka Fidesz Viktora Orbana trujumfovala je na današnjim parlamentarnim izborima.

Ona je ostvarila bolji rezultat nego li su im agencije za istraživanje javnog mnijenja davale, pa čak nego li su i sami očekivali.

Jer, samo pola sata prije zatvaranja birališta, funkcioneri Fidesza su novinarima govorili da su zadovoljni sa natpolovičnom većinom.

No, na osnovu 62, 40 posto obrađenog izbornog materijala, Fidesz u mađarskom parlamentu ima 133, od 199 mjesta.

Šestočlana opoziciona grupacija tek 58 mandata, a Naša domovina, treći politički blok osigurao je 8 mandata.

Iako je Fidesz osvojio skoro 57 posto glasova, pripalo mu je više od trećine mandata i zahvaljujući izbornom sistemu.

Opozicija se može zadovoljiti pobjedom u Budimpešti, koja je svakako bila njihova. Osvojili su 31.74 posto glasova.

Lider bloka, Peter Marki-Zay izgleda nije prošao u svojoj izbornoj jedinici, najavio je RTL.hu.
Fantasticne vjesti!
Gledam dolazi neki visoki zvanicnik iz Madarske na otvaranje Sajma u Mostaru. Plus Brnabicka. Dragan cestitao izbornu pobjedu i Vucicu i Orbanu.
Znaci kristalise se blok HDZ BiH/SNS/Orban.
:thumbup:
Dar sa neba
biglebovski

#166 Re: Mađarska

Post by biglebovski »

Sarajmen wrote: 04/04/2022 18:24 Orban pomeo! Sačuvao dvotrećinsku većinu
Lider bloka, Peter Marki-Zay izgleda nije prošao u svojoj izbornoj jedinici, najavio je RTL.hu.
Šta kažu objektivni prozapadno-kvazi-liberalni google-prevodioci-kojima-je-neko-rekao-da-su-novinari na MSM portalima prije par dana, nikad neizvjesniji izbori u Mađarskoj. Buhahahahahaaahhahahahahaa. Kakve analize, kakvi vhunski stručnjaci :lol: :lol: :lol:

Kvazi-liberal social media personalities u transu, željni osvete, krvi, izbacuj Mađarsku iz EU, izbacuj te seljačine iz NATO-a pa će onda da vide kako je, neće imati hljeba da jedu :lol: :lol: :lol: :lol:

Next stop: France!
tindbe

#167 Re: Mađarska

Post by tindbe »

ravnozemljaš podržava diktatorski mrak i nacizam u 21. stoljeću
kako sam samo iznenađen :shock:
istra_hr

#168 Re: Mađarska

Post by istra_hr »

Point. wrote: 04/04/2022 10:06 EU da je pametna promijenili bi sistem da ne dolaze u situaciju da jedna bezvrijedna i smiješna država poput Mađarske svojim vetom blokiraju bitne odluke. Ili da im proruski smrad poput Orbana rovari unijom i ubire fondove.
:thumbup:
također, isto vrijedi i za NATO

Mađari su se pokazali velikim pederima u slučaju preleta ruskog drona i pada istog kod nas u ZG
Danas svi rade šale i podjebavanja na naš račun ... ali, Mađari su ti koji nisu reagirali 45 minuta ... naši vide da im nešto dolazi - i ne reagiraju, jer let je iz "prijateljske" NATO zemlje
Avionski promet je normalan, ko je mogao i pomisliti da iz Mađarske ne dolazi neki putnički avion
Naravno, sve to ne opravdava naše ...
sinuhe

#169 Re: Mađarska

Post by sinuhe »

Ljevica kao Djurina najgora investicija :D iako je nekad u mladosti bio njegov stipendista.
Referring to financier George Soros, PM Orbán said “the Hungarian left is Uncle Gyuri’s worst investment; they have done nothing but take money for twelve years.”
biglebovski

#170 Re: Mađarska

Post by biglebovski »

tindbe wrote: 04/04/2022 19:25 ravnozemljaš podržava diktatorski mrak i nacizam u 21. stoljeću
kako sam samo iznenađen :shock:
Brzo po četvrti fajzerov anti-shock tretman, da se malo smiriš, i onda lagano nastavi pratiti CNN & affiliates te cancel-uj nekoga na twiteru, možda ti bude bolje.

Većina naroda je glasala kako je glasala, demokratija je pobijedila u Mađarskoj pa makar to bio Orban a ti guslaj o nekakvom mraku i nacistima koliko hoćeš.
sumirprimus

#171 Re: Mađarska

Post by sumirprimus »

zanimljivo kako ovi antivakseri, neutralci u ukrajini, su ujedno i pdrzavatelji slobode izbora i u madjarskoj, postuju volj ubiraca kako u madjarskoj tako i u srbiji jelte.
pih.. ovo preko onog lufdog ose zabranit ulazak u bih da je ne znam u kakvoj uniji.
cuj doso u bosnu i prvo dodiku , sve putinovi ljudi..
pesona non grata da imaju imal oobraza i cast dzaferovic i komsic bi odbili da se vide sa ovim putinoivim šu.kom!
biglebovski

#172 Re: Mađarska

Post by biglebovski »

Dojadili ste i bogu i narodu sa kanselovanjem, ko god se ne slaže sa vašim mišljenjem odmah počnete vrijeđati, lijepiti etikete, želite im najgore, evo već tri godine od vas se čuju samo grozote, zatvori, izoluj, izbjegavaj, nametni, uskrati prava.... Svaka akcija ima reakciju, otvoreni dijalog, mir i saradnja nemaju alternativu.
Last edited by biglebovski on 05/04/2022 11:59, edited 1 time in total.
biglebovski

#173 Re: Mađarska

Post by biglebovski »

Ja znam tri doktora koji se nisu vakcinisali i koji, potiho, ne preporučuju isto. Javno to nikada ne bi rekli, iz straha od kanselovanja tj. gubitka ugleda i karijere koje provode odabrani anonimusi i social network personalities na društvenim mrežama koje otvoreno podupiru politiku ekskluzije, anonimnog blaćenja i širenja mržnje, bez ikakvih konsekvensi.
Mađari izabrali kako su izabrali, ajmo ih sada mrziti, po mogućnosti izolovati, željeti im sve najgore, siromaštvo, dugu i tešku smrt, samo zato što još uvijek nisu spremni na preporod koji nameće ekipa samoproklamiranih spasioca čovječanstva, gospodara života i smrti u civilizovanom dijelu svijeta.
sumirprimus

#174 Re: Mađarska

Post by sumirprimus »

e o ovom ja pricam. zaniljivo najjaci kontrasi su ovi iz zenice. listom.
biglebovski

#175 Re: Mađarska

Post by biglebovski »

Ajmo sada mrziti Zenicu. Jeeeeeee. I hate Zenica, fucking Zenica, nemam argumenata pa ću da širim mržnju, da namećem podjele, ja sam uzvišen, najljepši i najpametniji pa ako ja kažem da su zeničani govna, ima tako i svi ostali da mislite, jer ja sam Onaj Ispravni.
Post Reply