Libanon

Post Reply
cvrčak_na_hedonizmu

#3951 Re: Libanon

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Chmoljo wrote: 10/10/2024 13:57 Kakav bosanski lonac ad hominema, lokalnih izbora, vlastitih projekcija, suludih teorija.

Al nigdje Libanona.

Klasika. :D
Zato si ti bio u temi bas kao i jez. Sve sto meni pises mozes, ali neces, da primjenis na sebi :D

Ako je suluda teorija da je nemoguce da dva aviona obore tri odvojene zgrade ( zgrada 7 je pala sama od sebe ) onda jebiga, sta ti ja mogu. A onda je Wesley Clark 2007 godine pricao da mu je za vrijeme bomardovanja Afganistana receno da ce jos sedam zemalja biti napadnuto u roku od pet godina ( Irak, Sirija, Libanon, Iran, Libija, Sudan i Somalija ). Jedino sta je fulio jeste vremenski period, nije pet nego sedamnaest godina, sa Iranom je vec dramaticno.

Al eto u tvojoj glavi to su sve teorije zavjere, nesuvislo pisanje, ti pametan, ja budala, nemoj se zamarati sa glupostima bezveze ti kvarim ljubicasto rozi svijet :D
Bosanski_kralj

#3952 Re: Libanon

Post by Bosanski_kralj »

https://x.com/SprinterFamily/status/184 ... qRbdw&s=19

Gadna neka pucačina. Nema naoretka kopnom za IDF, pitanje jesu uopšte ušli u Libankn kako treba
alijagoro

#3953 Re: Libanon

Post by alijagoro »

https://x.com/WarMonitors/status/1844342201410781245
https://x.com/WarMonitors/status/1844342148667511273
Ovo podsjeca na Srebrenicu,kad su Srbi prvo poceli zauzimati kote odnosne Un-ove osmatracnice.
ragib

#3954 Re: Libanon

Post by ragib »

U mjestu Al Naqura pogođena su dva vozila okupatora koja su potpuno izgorjela. Cionisti su pokušali da ih izvuku ali su ponovo gađani.
ragib

#3955 Re: Libanon

Post by ragib »

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#3956 Re: Libanon

Post by arman1 »

ragib wrote: 10/10/2024 15:17
"Demokratski". Genocidaši samo silom znaju i silom ih treba.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3957 Re: Libanon

Post by Chmoljo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/10/2024 14:09
Chmoljo wrote: 10/10/2024 13:57 Kakav bosanski lonac ad hominema, lokalnih izbora, vlastitih projekcija, suludih teorija.

Al nigdje Libanona.

Klasika. :D
Zato si ti bio u temi bas kao i jez. Sve sto meni pises mozes, ali neces, da primjenis na sebi :D
kao i uvijek, poentu promašiš, a to je da od svega udrobljenog, nisi se dohvatio teme. nego si dodavao i nešto sa drugih, potpuno nevezanih stvari. pa bi čovjek očekivao da si se bar očešao o topic. međutim...

ali shvatam, teško je biti tin foil hat, a uzimati u obzir kontekst, sadržaj, a posebno činjenice.
Ako je suluda teorija da je nemoguce da dva aviona obore tri odvojene zgrade ( zgrada 7 je pala sama od sebe ) onda jebiga, sta ti ja mogu. A onda je Wesley Clark 2007 godine pricao da mu je za vrijeme bomardovanja Afganistana receno da ce jos sedam zemalja biti napadnuto u roku od pet godina ( Irak, Sirija, Libanon, Iran, Libija, Sudan i Somalija ). Jedino sta je fulio jeste vremenski period, nije pet nego sedamnaest godina, sa Iranom je vec dramaticno.

Al eto u tvojoj glavi to su sve teorije zavjere, nesuvislo pisanje, ti pametan, ja budala, nemoj se zamarati sa glupostima bezveze ti kvarim ljubicasto rozi svijet :D
da sam znao da si statičar, angažovo bih te da mi kućno stepenište središ.
Capajebo

#3958 Re: Libanon

Post by Capajebo »

apsidejzi wrote: 10/10/2024 13:26
Capajebo wrote: 10/10/2024 11:12
apsidejzi wrote: 10/10/2024 10:30
S kim ja dijelim zrak jbg. Koji ignorant. Sta mislis sta bi se desilo sa Izraelom i narodom koji tu zivi da ih se hamas i hezbolah dokopaju i da imaju mogucnost da bombarduju kako hoce? Haj budi iskren jednom!
Sta bi se desilo sa Izrealom da ih se dokopa Haman i Hezbolah je pretpostavka. Sta se desava Palestincima od strane tog istog Izraela je cinjenica.
Nisu svi narodi bogalji ko mi pa da imaju pamcenje zlatne ribice. I njima se potura prica ko nas bre zavadi, samo sto je oni ne puse kao mi.
S jedne strane imamo pokazatelj sta se desava od trenutka dobijanja pozicije moci Jevreja u Izrealu, s druge strane imamo preko 1000 godina historijskih cinjenica sta se desavalo kada su muslimani bili pozicija moci.
Sta se desavalo na tom prostoru kad su muslimani bili pozicija moci? Svi ostali su bili gradjani drugog reda. Jevreja i krscana je bilo u promilima. Jbg, isto sranje samo drugo pakovanje sada. To upravo ja i zelim kazati. Na tom podrucju se maltletira drugi i drugaciji i samo je pitanje geopolitickih odnosa ko nad kim vrsi genocid. Trenutno Izrael to radi nad palestincima, ali vratimo se par stoljeca unazat opet imamo genocid, urbicid i kulturocid samo s druge strane.

Tako da kod njih nije prica ko nas bre zavadi. Kod njih je jedna malo drugacija geopoliticka prica. Hajde da se vratimo godinu i koji mjesec unazad, prije nego su sukobi poceli. Kako je sve ovo pocelo? Pocelo je par mjeseci prije 7/10 kada su saudija i izrael pregovarali o potpisivanju sporazuma. Izmedju ostalog, diskutovali su pitanje Palestine. Cak su se nesto i dogovorili. Ja sam staljao link na tu temu i mrsko mi sad trazit ali znam da sam na ovom forumu napisao da su napravili dogovor bez palestinaca i da ostaje da se vidi kako ce palestinci reagovati.

Sta ustvari hocu da kazem? jedini zajednicki sadrzilac svih ovih problema na BI ukljucujuci i Libanon je trougao izrael Iran saudija. izrael ima ideju da napravi saradnju sa saudijom i turskom i da onda ove tri drzave kontrolisu desavanja na tom podrucju. Naravno, amerima se ovo svidja jer su sve tri drzave njihovi vazali, tako da u principu i oni kontrolisu podrucje. medjutim, druga strana (Iran i po logici Rusija/Kina) ne zele to. Zato je i dosao 7/10. Kada se odmaknes od religijskih osjecanja i slijepog slijedjenja irana (sto je kod 90% forumasa slucaj jedno od to dvoje), onda vidis geopolitiku na terenu. Saudija i Izrael trebaju potpisati svaki tren sporazum i onda Hamas iz cista mira napadne Izrael sa iranskim instrukcijama a prethodni mjesec boravili kod Putina u Moskvi.

Vidis, mene ovdje cesto optuzuju da sam proizraelski zato sto pisem na nacin da ne uzdizem palestince ili libanonce. Ja gledam stvari sa geopolitickog aspekta a tu nema mjesta emocijama. Cisti interesi. Zato ja i mogu vidjeti da je ovaj trenutni sukob bio pokusaj Irana da poremeti saradnju izraela i saudije a kasnije i turske. I uspjeli su. Sporazum nije postignut jer su pregovori zaledjeni posto saudija nije mogla nastaviti iste zbog genocida u gazi. 1:0 za Iran i Rusiju. Ali ova utakmica nema kraj. Ovo je utakmica u kojoj uvijek dolazi iduce poluvrijeme.

Eh sad, ja ne znam sta izrael misli, ali vidim sta rade. Oni sistematski i strateski unistavaju iranske resurse. Hamas su odveli u kameno doba. U procesu su napravili genocid al to je drugi par rukava. kada su zavrsili sa hamasom obrusili su se na libanon i tu strateski rade. unistili su prva tri nivoa hezbolahovog rukovodstva i ubili trojicu nasljednika i jos jednog koji nije bio proglasen nasljednikom ali je treba biti. Sad je hezbolah bez glave totalno. A hezbolah je iranski proksi. Ja sam cak imao teoriju da je Iran zrtvovao hezbolahovog vodju jer je poceo saradjivati sa amerikancima. Meni je to totalno logicno jer ovaj rat je gopoliticki rat. Sve izraelske resurse zele unistiti a ako nasralah pocne saradjivati sa amerima on je automatski postao njihov resurs. No nema veze.

Moja je teorija da Izrael ima zelju normalizirati odnose sa sunijskim svijetom kako bi dominirali podrucjem sa ova tri velika igaca (saudija, turska, izrael). Istovremeno Iran zeli dominirati i nastoji unistti vezu prvobitna tri aktera. I sad unistavaju resurse jedni drugima. U tom unistavanju stradaju nevini ljudi al to je kolateralna steta.
Kad si vec toliko toga udrobio, haj mi molim te nadji historijski kad i gdje se desilo Jevrejima pod muslimanskom vlascu ovo sto trenutno radi Izrael Palestincima. Nisam rekao da nikad niti jedan Jevrej nije ubijen, ali da je generacijama ubijan i tlacen, to je apsolutna laz.
Haj se ti malo odmakni od religijskih osjecanja, i objektivno gledaj na stvari - a ne samo da propagandu poturas pod istinu i cinjenice.
Geopolitika je jedno, ovo je nesto sasvim drugo. U ovom slucaju geopolitika je posljedica, a ne uzrok problema.

I cuj ti recenice ja ne znam sta Izreal misli, ali vidim sta radi. Onda isto tako ne znamo sta je Hitler mislio, samo smo vidjeli sta je radio. Zasto onda covjeka cijelo covjecanstvo proklinje do kraja svijeta?
apsidejzi

#3959 Re: Libanon

Post by apsidejzi »

Capajebo wrote: 10/10/2024 15:31
Capajebo wrote: 10/10/2024 11:12
Sta bi se desilo sa Izrealom da ih se dokopa Haman i Hezbolah je pretpostavka. Sta se desava Palestincima od strane tog istog Izraela je cinjenica.
Nisu svi narodi bogalji ko mi pa da imaju pamcenje zlatne ribice. I njima se potura prica ko nas bre zavadi, samo sto je oni ne puse kao mi.
S jedne strane imamo pokazatelj sta se desava od trenutka dobijanja pozicije moci Jevreja u Izrealu, s druge strane imamo preko 1000 godina historijskih cinjenica sta se desavalo kada su muslimani bili pozicija moci.
S
Spoiler
Show
ta se desavalo na tom prostoru kad su muslimani bili pozicija moci? Svi ostali su bili gradjani drugog reda. Jevreja i krscana je bilo u promilima. Jbg, isto sranje samo drugo pakovanje sada. To upravo ja i zelim kazati. Na tom podrucju se maltletira drugi i drugaciji i samo je pitanje geopolitickih odnosa ko nad kim vrsi genocid. Trenutno Izrael to radi nad palestincima, ali vratimo se par stoljeca unazat opet imamo genocid, urbicid i kulturocid samo s druge strane.

Tako da kod njih nije prica ko nas bre zavadi. Kod njih je jedna malo drugacija geopoliticka prica. Hajde da se vratimo godinu i koji mjesec unazad, prije nego su sukobi poceli. Kako je sve ovo pocelo? Pocelo je par mjeseci prije 7/10 kada su saudija i izrael pregovarali o potpisivanju sporazuma. Izmedju ostalog, diskutovali su pitanje Palestine. Cak su se nesto i dogovorili. Ja sam staljao link na tu temu i mrsko mi sad trazit ali znam da sam na ovom forumu napisao da su napravili dogovor bez palestinaca i da ostaje da se vidi kako ce palestinci reagovati.

Sta ustvari hocu da kazem? jedini zajednicki sadrzilac svih ovih problema na BI ukljucujuci i Libanon je trougao izrael Iran saudija. izrael ima ideju da napravi saradnju sa saudijom i turskom i da onda ove tri drzave kontrolisu desavanja na tom podrucju. Naravno, amerima se ovo svidja jer su sve tri drzave njihovi vazali, tako da u principu i oni kontrolisu podrucje. medjutim, druga strana (Iran i po logici Rusija/Kina) ne zele to. Zato je i dosao 7/10. Kada se odmaknes od religijskih osjecanja i slijepog slijedjenja irana (sto je kod 90% forumasa slucaj jedno od to dvoje), onda vidis geopolitiku na terenu. Saudija i Izrael trebaju potpisati svaki tren sporazum i onda Hamas iz cista mira napadne Izrael sa iranskim instrukcijama a prethodni mjesec boravili kod Putina u Moskvi.

Vidis, mene ovdje cesto optuzuju da sam proizraelski zato sto pisem na nacin da ne uzdizem palestince ili libanonce. Ja gledam stvari sa geopolitickog aspekta a tu nema mjesta emocijama. Cisti interesi. Zato ja i mogu vidjeti da je ovaj trenutni sukob bio pokusaj Irana da poremeti saradnju izraela i saudije a kasnije i turske. I uspjeli su. Sporazum nije postignut jer su pregovori zaledjeni posto saudija nije mogla nastaviti iste zbog genocida u gazi. 1:0 za Iran i Rusiju. Ali ova utakmica nema kraj. Ovo je utakmica u kojoj uvijek dolazi iduce poluvrijeme.

Eh sad, ja ne znam sta izrael misli, ali vidim sta rade. Oni sistematski i strateski unistavaju iranske resurse. Hamas su odveli u kameno doba. U procesu su napravili genocid al to je drugi par rukava. kada su zavrsili sa hamasom obrusili su se na libanon i tu strateski rade. unistili su prva tri nivoa hezbolahovog rukovodstva i ubili trojicu nasljednika i jos jednog koji nije bio proglasen nasljednikom ali je treba biti. Sad je hezbolah bez glave totalno. A hezbolah je iranski proksi. Ja sam cak imao teoriju da je Iran zrtvovao hezbolahovog vodju jer je poceo saradjivati sa amerikancima. Meni je to totalno logicno jer ovaj rat je gopoliticki rat. Sve izraelske resurse zele unistiti a ako nasralah pocne saradjivati sa amerima on je automatski postao njihov resurs. No nema veze.

Moja je teorija da Izrael ima zelju normalizirati odnose sa sunijskim svijetom kako bi dominirali podrucjem sa ova tri velika igaca (saudija, turska, izrael). Istovremeno Iran zeli dominirati i nastoji unistti vezu prvobitna tri aktera. I sad unistavaju resurse jedni drugima. U tom unistavanju stradaju nevini ljudi al to je kolateralna steta.
Kad si vec toliko toga udrobio, haj mi molim te nadji historijski kad i gdje se desilo Jevrejima pod muslimanskom vlascu ovo sto trenutno radi Izrael Palestincima. Nisam rekao da nikad niti jedan Jevrej nije ubijen, ali da je generacijama ubijan i tlacen, to je apsolutna laz.
Haj se ti malo odmakni od religijskih osjecanja, i objektivno gledaj na stvari - a ne samo da propagandu poturas pod istinu i cinjenice.
Geopolitika je jedno, ovo je nesto sasvim drugo. U ovom slucaju geopolitika je posljedica, a ne uzrok problema.

I cuj ti recenice ja ne znam sta Izreal misli, ali vidim sta radi. Onda isto tako ne znamo sta je Hitler mislio, samo smo vidjeli sta je radio. Zasto onda covjeka cijelo covjecanstvo proklinje do kraja svijeta?
Ne moras ici toliko daleko u proslost. Samo dvije generacije. Pogledaj brojeve koliko je jevreja bilo u nekoj arapskoj drzavi a koliko ih je danas u istoj toj drzavi. Sta je to nego etnicko ciscenje. Naravno, jedan dio se iselio u Izrael iz vjerskih razloga, ali nisu mogli svi. Evo u nasoj lijepoj Bosni mnogi idu u dijasporu ali nasa karta nije ni blizu ove. Ovdje ipak pricamo o prisilnom iseljavanju u dobrom dijelu. Mozda ne sa puskom ali definitivno sa pravima i slobodama koje nisu postojale za jevreje.

Image
jeza u ledja

#3960 Re: Libanon

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/10/2024 14:09 Zato si ti bio u temi bas kao i jez.
:shock: :lol:

Pa ti si mene prvi spomenuo. I to ne kao repliku na nesto napisano, vec nako, malo ad hominema.
I to redovno radis.

Ocigledno bi radije o forumasima nego o temi.
Point.

#3961 Re: Libanon

Post by Point. »

apsidejzi wrote: 10/10/2024 10:31
Point. wrote: 10/10/2024 07:12
apsidejzi wrote: 09/10/2024 23:03 A u stvari, istina je da Izrael cini genocid, ali i ovi ostali cine genocid nad Izraelom. Ne u istoj skali ali jbg, da mogu istrijebili bi sve i jednog jevreja.
Takozvani nanijetni genocid.

U moru gluposti, ovo je vrh.
Ja mislim da se 7/10 nije ni desio. To je sve bila teorija zavjere cionista kako bi mogli ubijati nevine palestince. Jebali vas i libanonci i palestinci. Prodali bi vas za saku para kao sto i jesu. A vi ih ovdje oplakujete. Idite se i vi grlite sa seseljem jebo vas on glupe.
Smiri malo živce i ponašaj se prikladno, gubiš konce. Hejbet ljudi ti govori da ne može biti genocid nad Izraelom ako se on nije desio, ti se baviš šbbkbb. Alii džaba govoriti. Sad si nekako došao i do Šešelja. :-)
Last edited by Point. on 10/10/2024 16:01, edited 1 time in total.
dobar,ti?

#3962 Re: Libanon

Post by dobar,ti? »

apsidejzi wrote: 10/10/2024 15:41
Capajebo wrote: 10/10/2024 15:31
S
Spoiler
Show
ta se desavalo na tom prostoru kad su muslimani bili pozicija moci? Svi ostali su bili gradjani drugog reda. Jevreja i krscana je bilo u promilima. Jbg, isto sranje samo drugo pakovanje sada. To upravo ja i zelim kazati. Na tom podrucju se maltletira drugi i drugaciji i samo je pitanje geopolitickih odnosa ko nad kim vrsi genocid. Trenutno Izrael to radi nad palestincima, ali vratimo se par stoljeca unazat opet imamo genocid, urbicid i kulturocid samo s druge strane.

Ne moras ici toliko daleko u proslost. Samo dvije generacije. Pogledaj brojeve koliko je jevreja bilo u nekoj arapskoj drzavi a koliko ih je danas u istoj toj drzavi. Sta je to nego etnicko ciscenje. Naravno, jedan dio se iselio u Izrael iz vjerskih razloga, ali nisu mogli svi. Evo u nasoj lijepoj Bosni mnogi idu u dijasporu ali nasa karta nije ni blizu ove. Ovdje ipak pricamo o prisilnom iseljavanju u dobrom dijelu. Mozda ne sa puskom ali definitivno sa pravima i slobodama koje nisu postojale za jevreje.

Image
Bas cudno da se to pocelo desavati 1948, eto tek onako...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3963 Re: Libanon

Post by Velkoski »

Israeli troops fire on Unifil positions in south Lebanon region where Irish troops based
https://www.irishtimes.com/ireland/2024 ... irish-idf/
ultima_palabra

#3964 Re: Libanon

Post by ultima_palabra »

dobar,ti? wrote: 10/10/2024 16:00 Bas cudno da se to pocelo desavati 1948, eto tek onako...
Lik se pravi lud za medalju.
cvrčak_na_hedonizmu

#3965 Re: Libanon

Chmoljo wrote: 10/10/2024 15:25
da sam znao da si statičar, angažovo bih te da mi kućno stepenište središ.
Ako ti staticar treba da shvatis da nesto nije u redu ako zgrada 7 padne i to se urusi da kamen na kamenu ne ostane za manje od deset sekundi onda mogu zakljuciti da ti zgrade u zivotu nisi vidio.

Uglavnom, ti pametan, a ja glup, uvijek pogodis poentu ja nikada pri cemu sam teoreticar zavjere odmilja zvani tin foil hat :D

Idemo u off svakako, otvori temu Chmoljo's wonderland pa da malo tabirimo tvoje realnosti i istine kao i ove gluposti sto umisljam i pisem.

Zivio
cvrčak_na_hedonizmu

#3966 Re: Libanon

jeza u ledja wrote: 10/10/2024 15:42
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/10/2024 14:09 Zato si ti bio u temi bas kao i jez.
:shock: :lol:

Pa ti si mene prvi spomenuo. I to ne kao repliku na nesto napisano, vec nako, malo ad hominema.
I to redovno radis.

Ocigledno bi radije o forumasima nego o temi.
Jesam, priznajem, do mene je ovaj put.
JovicSA

#3967 Re: Libanon

Post by JovicSA »

apsidejzi wrote: 10/10/2024 15:41 Ne moras ici toliko daleko u proslost. Samo dvije generacije. Pogledaj brojeve koliko je jevreja bilo u nekoj arapskoj drzavi a koliko ih je danas u istoj toj drzavi. Sta je to nego etnicko ciscenje. Naravno, jedan dio se iselio u Izrael iz vjerskih razloga, ali nisu mogli svi. Evo u nasoj lijepoj Bosni mnogi idu u dijasporu ali nasa karta nije ni blizu ove. Ovdje ipak pricamo o prisilnom iseljavanju u dobrom dijelu. Mozda ne sa puskom ali definitivno sa pravima i slobodama koje nisu postojale za jevreje.

Image
Tako isto da postaviš prijeratnu mapu stanovništva Sarajeva i iz mapu iz recimo 2013. rekao bi evo vidiš etničko čišćenje izvršeno da čovjek ne zna pozadinu i istoriju. Kada je osnovan Izrael svi Jevreji su pozvani da se nasele u Izrael što je velika većina učinila pa i Sefardi i Askenazi Jevreji i iz Jugoslavije. Nađi nam molim te 1948 brojeve Jevreja u Poljskoj, Rusiji i ostalim zapadnim zemljama i danas čisto da uporedimo.
Capajebo

#3968 Re: Libanon

Post by Capajebo »

Gledam i ne vjerujem sta mi je postavio kao dokaz :D
ragib

#3969 Re: Libanon

Post by ragib »

denimb

#3970 Re: Libanon

Post by denimb »

istra_hr wrote: 10/10/2024 12:36
Truba wrote: 10/10/2024 11:44
Timscho wrote: 10/10/2024 11:14 Zna li se linija fronta u Libanu, tačke sukoba? Jel IDF uspio ući i u jedan grad?
ma njihovi ratovi nisu ko naši na balkanu

takodjer...ko je bio u pustinji zna što znači biti u pustinj
ja sam izržao 20ak sekundi i vratio se u kimatizirani bus
šta znači držati pustinju
ma dole je sve pustinja isprekidana cestama
Krivo, apsolutno krivo!
Libanon NIJE pustinjska zemlja...
Bio u Libanonu prije cca.30-ak godina, nakon njihovog građanskog rata.
Imaju i planine na kojima je moguće skijanje.
Generalno rečeno, bili bi (jako) bogata zemlja da nemaju ova sranja koja čine ne Libanonci
E tacno je lik umjetnik, bitno je da se pise bilo sta, a zna li sta pise ma koga zaboli... :lol:

Dole sve pustinja isprekidana cestama :lol:
ragib

#3971 Re: Libanon

Post by ragib »

arman1 wrote: 10/10/2024 15:20
ragib wrote: 10/10/2024 15:17
"Demokratski". Genocidaši samo silom znaju i silom ih treba.
Demonska posla zapadnih I isilovih vrijednosti
ragib

#3972 Re: Libanon

Post by ragib »

JovicSA

#3973 Re: Libanon

Post by JovicSA »

Gledaj ovih nacista grob te j...
Njemački kancelar Olaf Scholz izjavio je kako će ova država nastaviti slanje pomoći Izraelu te da se novi paketi oružja mogu očekivati uskoro.
ragib

#3974 Re: Libanon

Post by ragib »

JovicSA wrote: 10/10/2024 18:38 Gledaj ovih nacista grob te j...
Njemački kancelar Olaf Scholz izjavio je kako će ova država nastaviti slanje pomoći Izraelu te da se novi paketi oružja mogu očekivati uskoro.
Krscanski isilovci
BiBi911

#3975 Re: Libanon

Post by BiBi911 »

JovicSA wrote: 10/10/2024 18:38 Gledaj ovih nacista grob te j...
Njemacka industrija dobra milijardu Eura
Post Reply