Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Ludzak

#42101 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ludzak »

AliceInChains wrote: 21/11/2023 18:25
Ludzak wrote: 21/11/2023 16:48
Rothmans wrote: 21/11/2023 16:40 Znal se kolko je jevrejskih vojnika zjanilo od pocetka invazije na Gazu ?
U ratu se gleda postignut cilj, a vojnik je trošna roba. To koliko je pobijeno vojnika je samo statistika, ako se cilj postigne, tj ako Izraelci krenu stvarati vlast u Gazu.
Gdje je zapelo? Inače se na ovom forumu broje bub-ovi i suncokreti agresorskih snaga do u košpicu, uključujući videozapisa leševa.
Vojnik je samo broj. Vojnik ide, ili da pogine, ili da se vrati kući kao njihov nacionalni heroj. U bilo kojoj vojci. Krajnji epilog je važan. Ako Izrael uspostavi vlast u Gazi (nadati se da meće), oni će to smatrati pobjedom. I svi ko je na strani Izraela će slaviti kao pobjedu nad Hamasom. Izrael je izgubio nad borbom protiv čovječnosti. Ali da će i to biti važno ako uspostave vlast nad Gazom? Pitanje je.
sumirprimus

#42102 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Dead Man Walking wrote: 21/11/2023 20:22
sumirprimus wrote: 21/11/2023 20:18
Charuga wrote: 21/11/2023 19:55 Image
Btw kako su tacno sigurno u bas ovaj broj u gazi opkoljenoj bez struje, izolovanim naseljima, iseljenim bolnicama bez ambulanti?nema logikeoficijelno znaci zvsnicno a u gazi hamas je zvanicno vlast . Hamasu se vjeruje bez pogovora?
U sukobima do sada svi izvjestaji iz Gaze su se podudarali sa onim iz UN pa i iz Izraela. Al evo recimo da su uduplali, da govore 3 puta vise, sta hoces reci? Desetak hiljada je puno, ali 3-4 hiljade moze? Jbt kakvo smece dobija prostor na ovom forumu.
Jeko smece?
swanfilter

#42103 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Btw kako su tacno sigurno u bas ovaj broj u gazi opkoljenoj bez struje, izolovanim naseljima, iseljenim bolnicama bez ambulanti?nema logikeoficijelno znaci zvsnicno a u gazi hamas je zvanicno vlast . Hamasu se vjeruje bez pogovora?
Ko sto su i tvoji znali tacan broj zapaljenih i zaklanih beba ...
Grean

#42104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

sumirprimus wrote: 21/11/2023 20:12 Nas treba da interesuje eu stav jer mi hocemo u eu a ne u organizaciju islamskih zemalja.
EU treba da interesuje (i) nas stav.

A on se jadan zabrinuo za Ukrajinu, nece biti podrske. To mu je jedino bitno u prici o 10 000 Palestinaca pobijenih u 30 dana, Ukrajinci. Samo debilnim izjavama jos pojacava ovaj animozitet o kojem prica.
swanfilter

#42105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Grean wrote: 21/11/2023 20:39
sumirprimus wrote: 21/11/2023 20:12 Nas treba da interesuje eu stav jer mi hocemo u eu a ne u organizaciju islamskih zemalja.

A on se jadan zabrinuo za Ukrajinu, nece biti podrske. To mu je jedino bitno u prici o 10 000 Palestinaca pobijenih u 30 dana, Ukrajinci. Samo debilnim izjavama jos pojacava ovaj animozitet o kojem prica.

Stvarno paraju usi i vrijeđaju zdravu pamet njegovi nastupi ovdje.
sumirprimus

#42106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Evo ih lete. Pa jel trebamo mi njihove uslove ispunit il oni nase? Ko je jadan, i kakva je ovo prica o debilnim izjavama? Previse si dopustate
Bloo
Globalna šefica

#42107 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

swanfilter wrote: 21/11/2023 20:42 Stvarno paraju usi i vrijeđaju zdravu pamet njegovi nastupi ovdje.
Foe?
Ne patis se ti, ne patim se ja dok citam vase jadikovke.
mirza_15

#42108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirza_15 »

U sukobima do sada svi izvjestaji iz Gaze su se podudarali sa onim iz UN pa i iz Izraela. Al evo recimo da su uduplali, da govore 3 puta vise, sta hoces reci? Desetak hiljada je puno, ali 3-4 hiljade moze? Jbt kakvo smece dobija prostor na ovom forumu.
▶️ Pogledajte ovaj videokolaž
https://www.facebook.com/share/r/Gj8nfr ... WDuG2&fs=e
plavi_E

#42109 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by plavi_E »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /231121155

Iran uspješno testirao novu hipersoničnu raketu Fattah: Leti 15 puta brže od zvuka

Naoruzavanje na bliskom istoku ce tek da uzme zamaha. Za 5-10 ce tamo biti ogromna koncentracija oruzja. Ukljucujici i oruzja za masovna unistenja.
Grean

#42110 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

sumirprimus wrote: 21/11/2023 20:43

Evo ih lete. Pa jel trebamo mi njihove uslove ispunit il oni nase? Ko je jadan, i kakva je ovo prica o debilnim izjavama? Previse si dopustate
Pa valjda Borreli.

Nisi valjda mislio da se na tebe odnosi? Previse si laskas.
swanfilter

#42111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Bloo wrote: 21/11/2023 20:46
swanfilter wrote: 21/11/2023 20:42 Stvarno paraju usi i vrijeđaju zdravu pamet njegovi nastupi ovdje.
Foe?
Ne patis se ti, ne patim se ja dok citam vase jadikovke.
Onda se ne bavis doticnim poslom?
apsidejzi

#42112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

belfy wrote: 21/11/2023 18:06
apsidejzi wrote: 21/11/2023 01:02
belfy wrote: 20/11/2023 20:36

i za kraj, sto je najsmesnije, zavrsis kao i @apsidejzi. i on se zapitao sto se cacka kickboksera ako znas da ce te namarisati, pa sam mu pokusao objasniti, a sada cu i tebi. ako te neko jaci udara, a ti znas da mu ne mozes uzvratiti, mozda ces trpiti... ako krene da ti nastavlja udarati i dijete ili ga ubije hoces i dalje trpiti? godinama ih drze kao zvjeri u kavezu i onda iscudjavanje zasto se ponasaju neracionalno i kao zvjeri? zaista?

evo sada i tebi odgovor, a i @apsidejzi na onaj njegov zadnji post gdje kaze da im je sada preostalo samo da umru... kako ocekujete da se ponasa neko satjeran u cosak imajuci kao jedinu opciju smrt? zar nije ocekivano da dobije kratki spoj u mozgu i uzvrati tom kickbokseru koliko god da moze i koliko god da ga kosta? jer sve ostalo je vec izgubio...
Ne znam da li si izgubio nit u vezi ovog kikboxera, ali moj orginalni post je kritikovao hamas zbog 7/10. Sad ti ovdje brkas par mojih postova i pravos buckuris, a ja sam napravio jasnu distinkciju prije i poslije 7/10. Prije tog datuma, trebalo je raditi na uspostavljanju drzave. Palestinci su u rukama 5 puta drzali dokument koji je Izrale potpisao. Dvije drzave jedna do druge. Pet puta su odbili. Prvi put trebali dobit 80% teritorije. Odjebali jevreje ko biva mi smo jaci. Onda nakon prvog rata nudili im 50% pa su im par puta nudili da se vrate na 1967. Nista nisu htjeli.

I onda tek hamas opali cveger kikbokseru kad se kupa i sad kmeci kad ih je ovaj uhvatio. Palestina je proslost. Samo im to niko nije rekao. Imali su priliku i zajebali su. Dobro su zajebali.
drug apsi, zahebi 7/10 kao datum. to se jednostavno jednom moralo desiti nakon toliko duge torture... i, nista tu nije buckuris, nego ti iz sadasnje vizure gledas unazad. ima jedna dobra na engleskom koja kaze da je tacnost pogleda unazad uvijek 20/20 (ili ona druga o generalisanju poslije bitke kada se ista vec desila). to sto se desavalo tada je zbog okolnosti koje su bila tada. nisu oni mogli znati da su zasrali dok se sam cin ne desi. vjerovatno si i sam napravio odluke za koje si mislio da su u tom trenutku najbolje, a sada kada pogledas unazad vidis da su bile lose.

zasto se moralo desiti sam vec rekao u tvom primjeru o kikbokseru i to jako lijepo objasnio. eh, sada, napokon govoris da ce Palestina morati da pristane na nestanak jer je opalila cveger nakon sto je isti bio izvjestan... sada napokon mozemo dalje. ako kikbokser krene da udara dijete ili ih vise usmrti, zar ne mislis da bi neka policija trebala da ga pokusa zaustaviti? ili barem da ne sprecava ljude da se protive tome da neko tako heben ubi djecu sakama do smrti samo zbog cvegera? (pogotovo ako znaju da im je zlostavljao i dedu i oca...)
Slazem se. Policija bi trebala zatvoriti kretena. Al policija je nazalost korumpirana i ima seme sa istim. Mada je i potlaceni prgav i non stop zajebaje i izaziva jaceg od sebe. Citava ova prica o Palestini, iz moje perspektive i zato se ja i javljam, moze posluziti nama da naucimo lekcije. SLazem se da je lagano biti general nakon bitke. Sad bi i Palestinci rado uzeli 80% teritorije koliko im je nudila Liga nacija tamo davnih 40tih. Ali sta je tu je. Ja i ti imamo poprilicno slicno misljenje kad je situacija u pitanju. Jedino gdje ja vidim razliku i jeste taj kobni 7/10. Po tebi, to je rezultat dugorocne torture i prirodna reakcija potlacenog koja bi prije ili kasnije rezultirala ovim. Ja nesto ne mogu prihvatiti takav oblik determinizma. Uvijek ima mirni nacin. Izrael mozda jeste kikbokser ali nije toliko nasilan. Moze se sa njim pricati i dogovoriti. Pogotovo sto ima vecih problema poput Irana. I njima je u cilju bilo da se izglade odnosi sa muslimanima. Taman su uspjeli po prvi put od kako postoje poslati delgaciju u Saudiju. I ovi ih prihvatili, i eto ko biva mrdnulo se sa mrtve tacke. Iduci korak je mogao biti, da je bilo pameti, da se malo ode kod saudijskog princa (koji de facto vlada saudijom) i da se malo povuce palestinsko pitanje. Pa da se malo lobira kod amerikanaca i namigne da bi se moglo pricati o dvije drzave.

Pa mislim tako je Banglades i Pakistan nastao. Dva neprijateljska naroda jedan do drugog i vazda napeto, al su nekako napravili svoje jurisdikcije i sad galame jedni na druge, al svak se zabavio svojom ekonomijom. Al palestinci poletise na jeftinu rusko/iransku pricu i jebiga. Ne moze me niko ubijediti da ovaj samar kikbokseru nije reziran od strane Irana uz amin Rusije. Taman kad su Saudijci i Izrael sjeli za sto da se dogovore, hamas ode u Moskvu. Sve se desavalo sada u Septembru. Ni mjesec dana nije prosao, saudijci se povukli, palestinci ginu.

No kao sto rekoh, nije meni za palestince. Sami pali, sami se ubili. Sta da se radi. Mnogi narodi nestadose tako. Mozda malo okrutno, ali darwinizam sastavni dio evolucije kako zivih bica tako i drustva unutar raznih zivih zajednica, pa i ljudi. Nego, meni je za Bosnu. Mi imamo problem i ne vidim da je svijes o tome prisutna u sirim narodnim masama. Mi imamo mnogo nauciti od gresaka palestinaca. Hajde da mi ne udaramo kikboksere, nego da konacno naucimo da saradjujemo sa policajcima. Doduse, ove nase komsije na svu srecu nisu kikbokseri, nego pijani macho muskarci kojima se na svu srecu ne moze podignut. Pa samo mlohavo znaju udarit. No nekad im sjednemo na samar pa nas i zaboli. Mi mozemo rijesiti nas problem veoma lagano. Pogledaj kako su Svedska i FInska samo mignule i odmah uletise u NATO. To se zavrsi za cas posla (za Finsku u svakom slucaju). No da ne duzim. Mislim da se razumijemo. Palestincima mrka kapa. Zao mi je zbog toga, ali ima i dosta njihove odgovornosti. DUgih je 70 godina i trebas biti bas talenat da guzicom zatvoris vrata svim komsijama tako da sad svi okrecu ledja kad te kikbokser tuce, a da svjetski policajci patroliraju u drugim predgradjima. Bas moras dobro zabrljat. Sa njima suosjecaju samo jos ljudi koji nisu imali direktnog dodira sa njima a koji su u dusi dobri ljudi i nisu imuni na mucne slike koje dolaze.
Rothmans

#42113 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rothmans »

Ludzak wrote: 21/11/2023 16:48
Rothmans wrote: 21/11/2023 16:40 Znal se kolko je jevrejskih vojnika zjanilo od pocetka invazije na Gazu ?
U ratu se gleda postignut cilj, a vojnik je trošna roba. To koliko je pobijeno vojnika je samo statistika, ako se cilj postigne, tj ako Izraelci krenu stvarati vlast u Gazu.
Pitao sam za info , ne za filozofiranje .
sumirprimus

#42114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Dead Man Walking

#42115 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dead Man Walking »

sumirprimus wrote: 21/11/2023 20:32

Jeko smece?
Ko god ima prihvatljiv broj ubijene djece.
sumirprimus

#42116 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Q: Protesters are calling the President “Genocide Joe.” Do you have a response?

🇺🇸 John Kirby:  It's free speech. But this word “genocide” is getting thrown around in a pretty inappropriate way.

What Hamas wants, make no mistake about it, is genocide.  They want to wipe Israel off the map.  They’ve said so publicly on more than one occasion — in fact, just recently. 

And they’ve said that they’re not going to stop, what happened on the 7th of October is going to happen again and again and again. 

And what happened on the 7th of October?  Murder.  Slaughter of innocent people in their homes or at a music festival.  That’s genocidal intentions. 

Yes, there are too many civilian casualties in Gaza. Yes, the numbers are too high.  Yes, too many families are grieving.  And yes, we continue to urge the Israelis to be as careful and cautious as possible.  That’s not going to stop, from the President right on down. 

But Israel is not trying to wipe the Palestinian people off the map.  Israel is not trying to wipe Gaza off the map. 

Israel is trying to defend itself against a genocidal terrorist threat.  So if we’re going to start using that word, fine, let’s use it appropriately.
Ovo kaze "vas" Kirbi... Drugovi amerikanci i onda ja klerofasista, yeah right. :thumbup:
Treba to njima tamo javno reci, a ne fleksat se meni ovde na klixu
Bezveze
sumirprimus

#42117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Dead Man Walking wrote: 21/11/2023 21:17
Jeko smece?
Ucinilo mi se da si meni rekao.
moke_31

#42118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moke_31 »

sumirprimus wrote: 21/11/2023 18:33 Hamas je teroristicka organizacija, njima cilj nije mir nego unistenje izraela.
Realni su ko rosa u podne
:-) :-)
Charuga
Globalni moderator

#42119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

sumirprimus

#42120 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

moke_31 wrote: 21/11/2023 21:23
sumirprimus wrote: 21/11/2023 18:33 Hamas je teroristicka organizacija, njima cilj nije mir nego unistenje izraela.
'
Spoiler
Show
The Islamic Resistance Movement is a distinguished Palestinian

movement, whose allegiance is to Allah, and whose way of life is

Islam. It strives to raise the banner of Allah over every inch of

Palestine.' (Article 6)

On the Destruction of Israel:

-----------------------------

'Israel will exist and will continue to exist until Islam will

obliterate it, just as it obliterated others before it.' (Preamble)

The Exclusive Moslem Nature of the Area:

----------------------------------------

'The land of Palestine is an Islamic Waqf [Holy Possession]

consecrated for future Moslem generations until Judgment Day. No one

can renounce it or any part, or abandon it or any part of it.'

(Article 11)

'Palestine is an Islamic land... Since this is the case, the

Liberation of Palestine is an individual duty for every Moslem

wherever he may be.' (Article 13)

The Call to Jihad:

------------------

'The day the enemies usurp part of Moslem land, Jihad becomes the

individual duty of every Moslem. In the face of the Jews' usurpation,

it is compulsory that the banner of Jihad be raised.' (Article 15)

'Ranks will close, fighters joining other fighters, and masses

everywhere in the Islamic world will come forward in response to the

call of duty, loudly proclaiming: 'Hail to Jihad!'. This cry will

reach the heavens and will go on being resounded until liberation is

achieved, the invaders vanquished and Allah's victory comes about.'

(Article 33)

Rejection of a Negotiated Peace Settlement:

-------------------------------------------

'[Peace] initiatives, and so-called peaceful solutions and

international conferences are in contradiction to the principles of

the Islamic Resistance Movement... Those conferences are no more than

a means to appoint the infidels as arbitrators in the lands of

Islam... There is no solution for the Palestinian problem except by

Jihad. Initiatives, proposals and international conferences are but a

waste of time, an exercise in futility.' (Article 13)
sumirprimus

#42121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Charuga wrote: 21/11/2023 21:26
Razumijes da je ovo slika od 07.10 iz izraela sa uhvacenim hamasovcima u kibucima? A nikako kidnapovanim?
armin071

#42122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Image

E moj @Charuga teška si se posla uhvatio…
Charuga
Globalni moderator

#42123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

armin071 wrote: 21/11/2023 21:37 Image

E moj @Charuga teška si se posla uhvatio…
Nebitan je, neka piše šta hoće.
moke_31

#42124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moke_31 »

sumirprimus wrote: 21/11/2023 21:30
moke_31 wrote: 21/11/2023 21:23
'
Spoiler
Show
The Islamic Resistance Movement is a distinguished Palestinian

movement, whose allegiance is to Allah, and whose way of life is

Islam. It strives to raise the banner of Allah over every inch of

Palestine.' (Article 6)

On the Destruction of Israel:

-----------------------------

'Israel will exist and will continue to exist until Islam will

obliterate it, just as it obliterated others before it.' (Preamble)

The Exclusive Moslem Nature of the Area:

----------------------------------------

'The land of Palestine is an Islamic Waqf [Holy Possession]

consecrated for future Moslem generations until Judgment Day. No one

can renounce it or any part, or abandon it or any part of it.'

(Article 11)

'Palestine is an Islamic land... Since this is the case, the

Liberation of Palestine is an individual duty for every Moslem

wherever he may be.' (Article 13)

The Call to Jihad:

------------------

'The day the enemies usurp part of Moslem land, Jihad becomes the

individual duty of every Moslem. In the face of the Jews' usurpation,

it is compulsory that the banner of Jihad be raised.' (Article 15)

'Ranks will close, fighters joining other fighters, and masses

everywhere in the Islamic world will come forward in response to the

call of duty, loudly proclaiming: 'Hail to Jihad!'. This cry will

reach the heavens and will go on being resounded until liberation is

achieved, the invaders vanquished and Allah's victory comes about.'

(Article 33)

Rejection of a Negotiated Peace Settlement:

-------------------------------------------

'[Peace] initiatives, and so-called peaceful solutions and

international conferences are in contradiction to the principles of

the Islamic Resistance Movement... Those conferences are no more than

a means to appoint the infidels as arbitrators in the lands of

Islam... There is no solution for the Palestinian problem except by

Jihad. Initiatives, proposals and international conferences are but a

waste of time, an exercise in futility.' (Article 13)
Šta je tebi ovdje sporno? Pokret otpora za oslobođenje vlastite zemlje? Sa cionizmom nemaš problema ali sa Hamasom imaš?
Je li ovdje namjerno kontriraš kao onim rusofilima na temi Sirije ili si stvarno odabrao pogrešnu stranu :D
Dead Man Walking

#42125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dead Man Walking »

sumirprimus wrote: 21/11/2023 21:20
Dead Man Walking wrote: 21/11/2023 21:17
Jeko smece?
Ucinilo mi se da si meni rekao.
Pronasao se?
Locked