Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
scarface32

#41977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by scarface32 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 20/11/2023 19:01 Islamofobija 1/1
Umotana u brigu za sigurnost :run:
Vama je sve islamofobija. Kmeee kmeeee islamofobija. kmeeee kmeeee
sumirprimus

#41978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

:lol: al dzazira nadmasila sebe :oops: :-)

Za to vrijeme u realnom svijetu idf se slika po gazi
Neometano.zgrada suda kako kazu
Image
belfy

#41979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by belfy »

sumirprimus wrote: 20/11/2023 15:05
belfy wrote: 19/11/2023 22:28
sumirprimus wrote: 19/11/2023 20:52

Da propaganda, ali podebljana slikama i video klipovima .
Pitanje zasto se bezuvjetno vjeruje hamasovoj propagandi?
zasto ti podrzavas cioniste i neselektivno ubijanje civila? podrzavas ubijanje 100 "onih" za jednog "onog"? jel to?
OK, benefit of doubt, ne podrzavam neselektivno niti seletkivno niti bilo kakvo ubijanje civila, pogotovu djece(vjeurjem da tu niko ne moze ostati ravnodusan ko sa strane posmatra ovaj rat)i ovo sto radi izrael je fakat neselektivno i krvavo.
Drugo, ne gledam na pojam cionizma kao arapi.
Prvo tu treba napraviti razliku sta cionizam znaci jevrejima i zapadnjacima i sta cionizam znaci arapima. i dalje se nadam, da ne misle trajno protjerat palestince iz gaze cineci fkaticki etnicko ciscenje gaze( prije da ce biti scenarij kao u juznom libanu), tj da ce biti neka forma PA, reformirane kak god jer ovako dalje ne ide svakako.
Svako krene od sebe, koji ti je gust ispaljivat rakete koje ne prave veliku stetu neprijatelju skoro svakodnevno i rizikovat odmazdu nad svojim narodom. Totalno bespotrebno i nepametno od strane hamasa, oni uopste nemaju neki grand plan sto je najstrasnije. Da sam dole samo bi gledo kako da se ispalim iskreno.Nema plana, nema sklonista, nema izlaza, nema podrske od prvih komsija, svijeta,kakav je to zivot. :-)
kako ne podrzavas kada ga niti jednom nisi osudio. ono, ne podrzavas, ali ces u nastavku teksta raditi relativizaciju cionizma, pa onda nadalje sa "nadam se da nece raditi etnicko ciscenje" (iako to vec rade). nije to nikakav "benefit of doubt", nego ti zaista jos niti jednom nisi osudio ono sto Izrael cini, nego jos uvijek (evo cak i u ovom postu) samo relativiziras.

i za kraj, sto je najsmesnije, zavrsis kao i @apsidejzi. i on se zapitao sto se cacka kickboksera ako znas da ce te namarisati, pa sam mu pokusao objasniti, a sada cu i tebi. ako te neko jaci udara, a ti znas da mu ne mozes uzvratiti, mozda ces trpiti... ako krene da ti nastavlja udarati i dijete ili ga ubije hoces i dalje trpiti? godinama ih drze kao zvjeri u kavezu i onda iscudjavanje zasto se ponasaju neracionalno i kao zvjeri? zaista?

evo sada i tebi odgovor, a i @apsidejzi na onaj njegov zadnji post gdje kaze da im je sada preostalo samo da umru... kako ocekujete da se ponasa neko satjeran u cosak imajuci kao jedinu opciju smrt? zar nije ocekivano da dobije kratki spoj u mozgu i uzvrati tom kickbokseru koliko god da moze i koliko god da ga kosta? jer sve ostalo je vec izgubio...

i, tvoje poredjenje sa Ukrainom povodom svega je, kao prvo, pogresno, a pogotovo gdje se mi trebamo svrstavati. sa Ukrajinom smo se svrstali valjda da ne bi bili na strani nepravde. e, pa onda mora isto vaziti i za Palestinu. tu sada opet da i @apsidejzi vidi, ne mozes reci da svijet suti na ovo sto se tamo desava, pa birati stranu jacih koji sve to zele da usutkaju. gdje se kaze da svijet zmiri. ne, ne zmiri i to se vidi po protestima, ali se dobrano zeli ucutkati, sto se vidi i povodom zabrane istih. mozes samo izabrati izmedju biti principijelan ili ispasti supak radi licnih interesa. dakle i ovo drugo je razumljiv interes, ali je nepomirljiv sa onim prvim.

pa da dodam i @cvrčak_na_hedonizmu, tek sam iz treceg citanja skontao sta si mi odgovorio, ali i dodatno pojasnjenje je bilo pozeljno. da, Gandi je rekao. :kakoste:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#41980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arman1 »

I dalje oni isti koji su podržavali nusru, isil i ostale terorističke organizacije podržavaju izrael. Navika je čudo, uvijek za teroriste.
Tvrtko II Kotromanić

#41981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

moimoi wrote: 20/11/2023 20:10
omega369 wrote: 20/11/2023 19:53
Uvijek bila i sad vidis da je mosadovci vode
Sta je islamofobija? Zivjeh na istoku dugo pa jedino sto primjetih jeste da upravo muslimani najvise gledaju druge muslimane i osudjuju ih. Dok ostale ne hebu toliko i vise ih postuju.
Pored živih Srba iz bivše tzv RSK, srpskih olimpijaca iz ljubovije, Valjeva i sl (to ovi što svake 4 godine samo dođu glasati), pa raznoraznih svjetskih i regionalnih malverzacija oko državljanstva (pogledati npr Crnu Goru, Maltu, Kipar, karipske zemlje - ovo vis a vis priče o nepoznavanju lokalnog jezika) postavljati lafo zabrinuta pitanja o potencijalnoj sigurnosnoj prijetnji koja kao može doći od 50tak izmucenih civila koji su u zadnjih mjesec dana prošli svih 9 krugova pakla jeste ništa drugo nego jal susjedska jal komsijska standardna islamofobija

I drugačije se i ne može zvati

Da smo bogdom kao država uspjeli još ljudi iz Gaze izvući, makar i ne bili naši državljani, toliko bolesne i ranjene djece sa roditeljima, valjda će poznati humanisti nesic i kosarac dozvoliti to
Tvrtko II Kotromanić

#41982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

scarface32 wrote: 20/11/2023 20:33
Kome nama
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#41983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arman1 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 20/11/2023 20:55
scarface32 wrote: 20/11/2023 20:33
Kome nama
Bosancima, vidiš ko im smeta.
palermo

#41984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

apsidejzi wrote: 20/11/2023 17:44
palermo wrote: 20/11/2023 12:53
apsidejzi wrote: 20/11/2023 12:48
Zato nast stav prema palestini mora biti: Dajte se pomirite nekako. A ne galamiti na zapad kao sto to sada radimo. Nit time pomazemo palestini nit ce se izrael nesto prepasti. Samo sebi jamu kopamo. Ako im nece pomoci Saudija, Egipat, Jordan, Katar koji se broje kao prijateljrske drzave (sunitske), a ne pomazu im ni Libanon i Iran kao sitske drzave, a ni rusija i Kina kao geopoliticki igraci... sto mi guramo nos gdje ne treba? Radimo iste greske koje su palestinci raditi kada su imali sansu da naprave drzavu. Umjesto da ucimo na njihovim greskama i zgrabimo sta mozemo, mi se kurcimo, neki inat i principe ganjamo a to nas samo kosta.

SAD da vide samo trun nase zelje da zelimo napraviti demokratsku drzavu odmah bi rijesili pitanje i DOdika, i COvica i svih ostalih kocnicara. Nama se konstantno salju signali al sivonje u vlasti i inat narod ne zele da razumiju te signale. Ne.

Ja razumijem da je zlocin u palestini. Veliki veliki zlocin, ali dobrim dijelom su sami krivi za svoju sudbinu, inateci se svima. Sad ce bukvalno izgubiti sve, jer Izrael ide korak dalje svakim danom i nikog u svijetu vise nije briga. Ni zapad, ni istok. Sto bi u nas reci: sam pao sam se ubio. Sa tersovima se ne moze dogovoriti. Palestinci su bili tersovi 70 godina, a i mi smo tersovi. Zato nam se i desavaju genocidi i svijet suti i ceka da nas nestane. Nasa sreca pa srbi nisu pozrtvovani kao izraelcani. Ne bi ni nas bilo. Ionako smo zbijeni. Iduci rat cemo dobiti zapadnu obalu i gazu.
Kako se taj trun zelje iskazuje da bi SAD otjerao Dodika, Covketa i kompaniju ? Kako se to iskazuje taj duh koji ce uvjeriti SAD da mi zaista mislimo zelimo napraviti demokratsku drzavu. Koji su to signali, a.mi ih ne znamo prepoznati ?

P.S a dobro je znati da nam se genocid desio zato sto smo tersovi. Nalet nas bilo, sto bi rekla moja rahmetli nena
Prvo cu ti odgovoriti na ovaj drugi dio jer je bitniji. Genocid nam se i jeste desio jer smo tersovi. Kada je Husein kapetan pravio drzavu i bosnjacki identitet, desila se ista stvar koja se desava danas. Otisli smo na noge sultanu i poljubili ih. Da smo podrzali kapetana, danas bismo imali svoju drzavu i vjerovatno bismo u protekla dva stoljeca ratovali sa srbima, bas kao sto su i hrvati, ali to bi bila potpuno drugacija prica nego je sada. I to je signal koji ceka zapad. Ceka da se lijepo zahvalimo sultanu na svim lijepim rijecima koje nam upucuje i da ga posaljemo tamo gdje mu je mjesto: U Istanbul. Ceka da se zahvalimo saudijcima na svim donacijama i hurmama i da ih posaljemo tamo gdje im je mjesto: U rijad. Ceka da se zahvalimo ajatolasima i posaljemo ih u Teheran. Ceka da se zahvalimo ruskim spinovima i posaljemo ih tamo gdje im je mjesto: U Moskvu.

Svi ovi narodi koji glume da su nam prijatelji i koje narod vidi kao prijateljski, su nam veci neprijatelji nego ce SAD ikada biti. Ko to ne razumije, neka samo pogleda Palestinu. Gdje je Turska? Gdje je Iran? Gdje je Saudija? Gdje je RUsija? Eh isto bi ti i nama bilo. Ali mi smo slijepi i pored ociju. Sace se napuniti 200 godina od smrti Kapetana i mi jos lizemo noge sultanu, iako sultan daje dronove Bajraktare Srbiji, iako sultan pravi fabrike po Srbiji, iako sultan nema nikakvih investicija u BiH. Od BiH jedino zeli gulenovce.

E kad sultana otjeramo tamo gdje mu je i mjesto, onda cemo dobiti mig zapada i onda cemo se rijesiti i dodika i covica. Njih dvojica su tu da nas kontrolisu. Da ne bude zabune, ne treba biti grub i drzak, ne treba ni prekidati veze sa pomenutim drzavama. Sve lijepo kulturno, sa rukavicama. Ne treba se odricati ni svoje islamske bastine, ali treba biti i te kako svjestan da je nas islam, poseban islam, i da nam nece pomoci ni jedna islamska drzava bas kao sto ne pomazu Palestini.
Trebao si nam to 92 reći. Da se ne gine džaba. Odustanite od onoga što jeste i sve će biti ok.
sumirprimus

#41985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Mislim da ti je poredjenje pogresno. Taj kikbokser je istuko i tebe i svu tvoju raju vise puta uz sudijski prekid i bijeli peskir. Sva raja je pobjegla i na kraju mu se na neki nacin i priklonila/ ili bar sklopila mir.
sumirprimus

#41986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

arman1 wrote: 20/11/2023 20:54 I dalje oni isti koji su podržavali nusru, isil i ostale terorističke organizacije podržavaju izrael. Navika je čudo, uvijek za teroriste.
Armane, :) i dalje ovde siris fejk njuz, uz povremene neprovjerene glasine iz tramvaja.
moimoi

#41987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 20/11/2023 20:54
omega369 wrote: 20/11/2023 19:53

Uvijek bila i sad vidis da je mosadovci vode
Sta je islamofobija? Zivjeh na istoku dugo pa jedino sto primjetih jeste da upravo muslimani najvise gledaju druge muslimane i osudjuju ih. Dok ostale ne hebu toliko i vise ih postuju.
Pored živih Srba iz bivše tzv RSK, srpskih olimpijaca iz ljubovije, Valjeva i sl (to ovi što svake 4 godine samo dođu glasati), pa raznoraznih svjetskih i regionalnih malverzacija oko državljanstva (pogledati npr Crnu Goru, Maltu, Kipar, karipske zemlje - ovo vis a vis priče o nepoznavanju lokalnog jezika) postavljati lafo zabrinuta pitanja o potencijalnoj sigurnosnoj prijetnji koja kao može doći od 50tak izmucenih civila koji su u zadnjih mjesec dana prošli svih 9 krugova pakla jeste ništa drugo nego jal susjedska jal komsijska standardna islamofobija

Da smo bogdom kao država uspjeli još ljudi iz Gaze izvući, makar i ne bili naši državljani, toliko bolesne i ranjene djece sa roditeljima, valjda će poznati humanisti nesic i kosarac dozvoliti to
U isti mah arapi grade “Beograd navodi” , Dodiku je najprijatelj Erdogan, Kadirov se boti za Rusiju.

Covjece.. samo lova/interes
Last edited by moimoi on 20/11/2023 21:09, edited 1 time in total.
Mrvice_ba

#41988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

Oko 2000 mrtvih vojnika, po telegram kanalima.
Bosanski_kralj

#41989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Prosječno inteligentan čovjek ko od šale raskrinka jeftinu IDF propagandu.
Smiješno djeluje šta su sve pokušali podvaliti Hamasu, raja se po društvenim mrežama sprda sa njima
Bloo
Globalna šefica

#41990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Bossona wrote: 20/11/2023 17:34 Legendarni John objasnio!

Nek si jednom ubo nesto da valja :thumbup:
Bosanski_kralj

#41991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

sumirprimus wrote: 20/11/2023 20:58 Mislim da ti je poredjenje pogresno. Taj kikbokser je istuko i tebe i svu tvoju raju vise puta uz sudijski prekid i bijeli peskir. Sva raja je pobjegla i na kraju mu se na neki nacin i priklonila/ ili bar sklopila mir.
Po svemu do sad videnom, tom bokseru je prošao zenit i on je na zalasku karijere.

Nećemo dugo čekati da ga neki mladji, spremini bokser nalupa i nokautira

Trenutno takvo što spriječavaju pristrasne sudije
konami666

#41992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konami666 »

NediM17 wrote: 20/11/2023 19:23 Propala samozvana republika srpska krajina.
Da li su to Srbi koji su bili u Hrvatskoj pa prešli u BiH? Možeš mi dati vise info?
konami666

#41993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konami666 »

swanfilter wrote: 20/11/2023 19:29
konami666 wrote: 20/11/2023 19:20
swanfilter wrote: 20/11/2023 18:49

Pise na klixu da su dozvolili blizoj rodbini bh drzavljana ulazak u drzavu. Vjerovatno su to ti, koji ti nisu nasi ...
Ne vjeruje da je ovo samo rodbina nego i državljani BiH. Nemam nista protiv da se pomogne ljudima i da dodju izbjeglice koji bježe od rata isto kao sto je EU pomogla svima.
Zanima me kako se dodjeljuje državljanstvo. Da bi se dobilo putem naturalizacije u BiH se mora provesti preko 10 godina i mora se poznavati jedan od jezika. Šokirao sam se na SSJ aerodromu prije par godina kada lik ispred mene u redu na graničnom vadi BH pasos i ne zna B/H/S, nas graničar mu postavlja pitanje na engleskom. U nekim zemljama oduzimaju državljanstvo na licu mjesta takvima. Zanima me otkud im pasosi bez jezika i bez provedenih 10+ godina u Bosni. I da bi se doveo supružnik u zemlju za trajni boravak, mora se imati stalni posao i stan. Isti zakoni su i na zapadu.
Ako su u pitanju brakovi i korjeni, ne ides kroz standardan proces naturalizacije.
Brak naravno, strani državljani u braku sa BH državljanima mogu aplicirati za državljanstvo BiH nakon 3 godine stalnog boravka u BiH. Da bi aplikacija, tj boravišna dozvola stranca supružnika bila odobrena, BH državljanin mora imati stan (u vlasništvu ili iznajmljen) i posao. Nakon 3 godine stranac može aplicirati za državljanstvo ali mora poznavati jezik, tj radi test jezika i opće kulture. Kako ovi sto ne znaju beknuti b/s/h imaju papire pa i da su u braku sa BH državljanima?
Dalje, kakvi korijeni? Ne znam da je u Bosni bio neki 13th warrior iz Palestine :D
Grean

#41994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

arman1 wrote: 20/11/2023 20:54 I dalje oni isti koji su podržavali nusru, isil i ostale terorističke organizacije podržavaju izrael. Navika je čudo, uvijek za teroriste.
Nije ni tebi na cast da si podrzavao Asada i Ruse dok su sa istim zarom ravnali Alepo kao sto to rade jevreji sad u Gazi. Cak je i izgovor bio isti, da ravnaju teroriste.

Tu ste tu i @sumirprimus slicni, dvije strane iste medalje.

Btw, Asad familija koja je izgubila rat od Izraela, Asad stariji kao ministar odbrane i onda vojnim udarom preuzela vlast. Oni su mi bas za braniti. Prava klika za napredka.
belfy

#41995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by belfy »

Bloo wrote: 20/11/2023 21:11
Bossona wrote: 20/11/2023 17:34 Legendarni John objasnio!

Nek si jednom ubo nesto da valja :thumbup:
ovo je bukvalno ono sto sam pricao prije u odgovorima @sumirprimus i @apsidejzi. znam da obojica znaju engleski, a vole i komediju. Oliverov glas se ipak cuje bolje od mog, a mozda je i pitkiji (citaj razumljiviji za one sa jeftinim kartama)...
Last edited by belfy on 20/11/2023 21:32, edited 1 time in total.
swanfilter

#41996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

konami666 wrote: 20/11/2023 21:18
konami666 wrote: 20/11/2023 19:20

Ne vjeruje da je ovo samo rodbina nego i državljani BiH. Nemam nista protiv da se pomogne ljudima i da dodju izbjeglice koji bježe od rata isto kao sto je EU pomogla svima.
Zanima me kako se dodjeljuje državljanstvo. Da bi se dobilo putem naturalizacije u BiH se mora provesti preko 10 godina i mora se poznavati jedan od jezika. Šokirao sam se na SSJ aerodromu prije par godina kada lik ispred mene u redu na graničnom vadi BH pasos i ne zna B/H/S, nas graničar mu postavlja pitanje na engleskom. U nekim zemljama oduzimaju državljanstvo na licu mjesta takvima. Zanima me otkud im pasosi bez jezika i bez provedenih 10+ godina u Bosni. I da bi se doveo supružnik u zemlju za trajni boravak, mora se imati stalni posao i stan. Isti zakoni su i na zapadu.
Ako su u pitanju brakovi i korjeni, ne ides kroz standardan proces naturalizacije.
Brak naravno, strani državljani u braku sa BH državljanima mogu aplicirati za državljanstvo BiH nakon 3 godine stalnog boravka u BiH. Da bi aplikacija, tj boravišna dozvola stranca supružnika bila odobrena, BH državljanin mora imati stan (u vlasništvu ili iznajmljen) i posao. Nakon 3 godine stranac može aplicirati za državljanstvo ali mora poznavati jezik, tj radi test jezika i opće kulture. Kako ovi sto ne znaju beknuti b/s/h imaju papire pa i da su u braku sa BH državljanima?
Dalje, kakvi korijeni? Ne znam da je u Bosni bio neki 13th warrior iz Palestine :D
Mada prođe vakta, prilican broj Bosnjaka je isao put Palestine. Kako kroz osmansku vojsku, tako i zbog okupacije BiH od strane AU ...
Tvrtko II Kotromanić

#41997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

moimoi wrote: 20/11/2023 21:08
Tvrtko II Kotromanić wrote: 20/11/2023 20:54

U isti mah arapi grade “Beograd navodi” , Dodiku je najprijatelj Erdogan, Kadirov se boti za Rusiju.

Covjece.. samo lova/interes
To apsolutno nema veze sa onim što sam ja pisao
Promašila si ne loptu nego stadion čitav
sumirprimus

#41998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Bosanski_kralj wrote: 20/11/2023 21:12
sumirprimus wrote: 20/11/2023 20:58 Mislim da ti je poredjenje pogresno. Taj kikbokser je istuko i tebe i svu tvoju raju vise puta uz sudijski prekid i bijeli peskir. Sva raja je pobjegla i na kraju mu se na neki nacin i priklonila/ ili bar sklopila mir.
Po svemu do sad videnom, tom bokseru je prošao zenit i on je na zalasku karijere.

Nećemo dugo čekati da ga neki mladji, spremini bokser nalupa i nokautira

Trenutno takvo što spriječavaju pristrasne sudije
Ne gledamo isti rat definitivmo.
konami666

#41999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konami666 »

swanfilter wrote: 20/11/2023 21:32
konami666 wrote: 20/11/2023 21:18

Mada prođe vakta, prilican broj Bosnjaka je isao put Palestine. Kako kroz osmansku vojsku, tako i zbog okupacije BiH od strane AU ...
Ah da, siguran sam da ima takvih, upravu si.
sumirprimus

#42000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Locked