Iskreno kad sam vidio onu curu na motoru jucer sta je trojica vuku stomak mi se prevrnuo. Ako su morali vec taoce uzeti, mogli su nekako organizovat to pa ljudski uradit, sta njih trojica imaju onu curu da vuku, da pretpostavimo kako ce to zavrsit, bojim se ne znam.Thorgerson wrote: ↑09/10/2023 08:35
Pa jbt babu su uzeli od 80 i kusur godina i voze je, ismijavaju... garantujem da normalan palestinac to nece odobriti. Da je ne znam koliko potlacen od strane Izraela.
To nije normalno.
Sad ce neko reci, jest al sta su oni njima radili.
Nebitno!
Sta su nama radili, pa smo se izdigli iznad svega toga i nismo bili kao cetnici.
Izrael je opet pocinio zlocin!
- dr_Evil
#25101 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
nekitamopd
#25102 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koliko god glupo zvuci mi smo u slicnoj situaciji kao Izrael, moralno ne ali strateski jesmo.
Otok muslimana okruzeni sa ksaolicima i pravoslavcima koji bi najradije da nas nema. Otok jevreja okruzeni sunitima i sitima koji bi najradije da ih nema.
Cim su proglasili drzavu svi ih napali, cim smo proglasili drzavu svi nas napali.
Otok muslimana okruzeni sa ksaolicima i pravoslavcima koji bi najradije da nas nema. Otok jevreja okruzeni sunitima i sitima koji bi najradije da ih nema.
Cim su proglasili drzavu svi ih napali, cim smo proglasili drzavu svi nas napali.
-
Tyke
- Ozimician
#25104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije to glupo, to je fakt.nekitamopd wrote: ↑09/10/2023 08:39 Koliko god glupo zvuci mi smo u slicnoj situaciji kao Izrael, moralno ne ali strateski jesmo.
Ne znam zasto bi neko uopste i pomislio drugacije ?
- dr_Evil
#25105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa dobro, strateski jesmo, mada i Srbija voli da to za sebe kaze, "brateee, sve nato oko nas, ima da ih pokoljemo kad se vojska na kosovo vrati".nekitamopd wrote: ↑09/10/2023 08:39 Koliko god glupo zvuci mi smo u slicnoj situaciji kao Izrael, moralno ne ali strateski jesmo.
Samo je razlika da smo mi tu od stoljeca sedmog prije krista, nisam nikoga otjerao da napravim kucu, nego sam naslijedio i/ili posteno platio
- konoplja
#25106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dobro vi sami sebe lažete s tim "normalan" Palestinac, šta god vam to značilo, ne podržava Hamas i ovaj teror.
A vamo na ulicama u slobodnom svijetu slave taj isti teror. Od New Yorka do San Francisca, preko Vancouvera, Toronta do Londona i Berlina.
A vamo na ulicama u slobodnom svijetu slave taj isti teror. Od New Yorka do San Francisca, preko Vancouvera, Toronta do Londona i Berlina.
Last edited by konoplja on 09/10/2023 08:44, edited 2 times in total.
-
axe22
#25107 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A to niko ne pomaze Rusiji?
Niko joj ne salje oruzje, ljudstvo?
Rusija je kixx, da je nekim cudom zaratila s Kinom ili Usa, mislim da bi u roku mjesec dana kapitulirala osim ako ne bi posegnula za nuklearnim naoruzanjem.
-
nekitamopd
#25108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja samo znam da mi nismo klali sve od reda kad smo oslobadjali Krajinu, a zna se sta se radilo u dolini rijeke Sane.
Naša vojska nije klala i otimala ljude kad smo ušli u Ključ i Sanski Most.
Naša vojska nije klala i otimala ljude kad smo ušli u Ključ i Sanski Most.
- dr_Evil
#25109 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa, koji su rat dobile Kina ili USA? Ne drzim ovdje Putkovu stranu, nego eto cisto me informisi, vrtim filmove svih ratova od WWII pa na ovamo i nikako da svarim sta su zapravio dobili
Koreja popusili
Vijetnam popusili
Afganistan popusili
Irak popusili
Libija po svemu popusili
Sirija popusili
Ista lista i za Ruse, Kina nije ratovala
- DaysleepeR
#25110 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Podržava i naša dijaspora SDA i Komšića jer im je priča super iz daljine, ali ko živi pod njima drugačije razmišlja.
Vrata pakla su se otvorila a šta će sve izaći kroz njih tek ćemo vidjeti.
Izraelu je došao na naplatu decenijski državni terorizam, a Palestina je evidentno talac jedne terorističke organizacije koja rijetko trpi odmazdu po svojoj glavi, već pod nju potura civile.
Izrael zadugo neće biti stabilan, stvari se definitivno mijenjaju.
Međutim i da IDF izgubi rat, američka vojska će zauzeti njihovo mjesto, država Izrael sigurno neće doći u pitanje.
Siguran sam da je ovo sve rusko maslo, jednostavno su htjeli da američki fokus vojne pomoći bude odvučen iz Ukrajine, i što više potraje ovaj sukob, više će se zaboraviti Ukrajina.
Sve je to globalna politika i preslagivanje snaga.
- Pandakonda
#25111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zato sto Hamas trosi milijarde dolara humanitarne pomoci da preko crnog trzista kupuje oruzije umjesto da palestincima gradi infrastrukturu i bolji zivot.Bosanski_kralj wrote: ↑09/10/2023 08:34 Do prije nekoliko godina vijest je bila da iz Gaze poleti 100 raketa, a sad već hiljade se ispaljuju.
Kako to uspjevaju, pored ovakve blokade, nikad mi neće biti jasno.
-
kakabanja213
#25112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa sta su trebali zauzeti te drzave i ubaciti ih na zastavu. Sve te drzave u jednom trenutku radile ili jos uvijek rade na poboljsanju standarda prosjecmog Amerikanca, dok jos jos uvijek njihovi gradjani piju vodu iz bunara i seru u septicku jamu ili u kakav grm.dr_Evil wrote: ↑09/10/2023 08:47Pa, koji su rat dobile Kina ili USA? Ne drzim ovdje Putkovu stranu, nego eto cisto me informisi, vrtim filmove svih ratova od WWII pa na ovamo i nikako da svarim sta su zapravio dobili
Koreja popusili
Vijetnam popusili
Afganistan popusili
Irak popusili
Libija po svemu popusili
Sirija popusili
- konoplja
#25113 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dobro. Izgleda mi da zelis reci da Palestinci u Gazi ne podrzavaju Hamas. Gledam ankete i na svakoj imaju podrsku od minimalno 50%.DaysleepeR wrote: ↑09/10/2023 08:49Podržava i naša dijaspora SDA i Komšića jer im je priča super iz daljine, ali ko živi pod njima drugačije razmišlja.
Izraelu je došao na naplatu decenijski državni terorizam, a Palestina je evidentno talac jedne terorističke organizacije koja rijetko trpi odmazdu po svojoj glavi, već pod nju potura civile.
Međutim i da IDF izgubi rat, američka vojska će zauzeti njihovo mjesto, država Izrael sigurno neće doći u pitanje.
Siguran sam da je ovo sve rusko maslo, jednostavno su htjeli da američki fokus vojne pomoći bude odvučen iz Ukrajine, i što više potraje ovaj sukob, više će se zaboraviti Ukrajina.
Sto mi znaci da vecina Palestinaca u Gazi podrzava Hamas.
E sad, mozemo spekulirati da je to iz nekih razloga... pod priskom su i moraju i slicno.
Fakt je da vecina podrzava Hamas i vjerovatno vecina nema neki veliki problem sto su upali i pobili 260 mladih na rave partiju.
-
nekitamopd
#25114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako Kina nije ratovala?dr_Evil wrote: ↑09/10/2023 08:47Pa, koji su rat dobile Kina ili USA? Ne drzim ovdje Putkovu stranu, nego eto cisto me informisi, vrtim filmove svih ratova od WWII pa na ovamo i nikako da svarim sta su zapravio dobili
Koreja popusili
Vijetnam popusili
Afganistan popusili
Irak popusili
Libija po svemu popusili
Sirija popusili
Koreja, Vijetnam.
I Ameri nisu popusili u Iraku i Afganistanu, da su htjeli mogli su ostati tu koliko su htjeli, gubici u ljudstvu su im bili minimalni.
Libija Ameri se igrali bombardovanja kad je Franuzima nestalo snage nisu nogom krocili, Sirija isto tako, malo komandosa i to je to.
Koreja se jesu napatili i tu je zavrseno sa statusom kvo.
Vijetnam vec jesu popusili.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25115 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
daj info na osobu koja je točno izbrojala 3500 ispaljenih raketa
jasno je da svi lažu
jedni da povećaju važnost ironea domea
a drugi da pokušaju uplašiti izraelce s brojem raketa koje imaju na lageru
- DaysleepeR
#25116 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nekoliko pitanja za tebe:konoplja wrote: ↑09/10/2023 08:53Dobro. Izgleda mi da zelis reci da Palestinci u Gazi ne podrzavaju Hamas. Gledam ankete i na svakoj imaju podrsku od minimalno 50%.DaysleepeR wrote: ↑09/10/2023 08:49
Podržava i naša dijaspora SDA i Komšića jer im je priča super iz daljine, ali ko živi pod njima drugačije razmišlja.
E sad, mozemo spekulirati da je to iz nekih razloga... pod priskom su i moraju i slicno.
Fakt je da vecina podrzava Hamas i vjerovatno vecina nema neki veliki problem sto su upali i pobili 260 mladih na rave partiju.
Koje je pitanje u anketi?
Koji je broj anketiranih?
- Bosanski_kralj
#25117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moguće, kao i ono na Kosovu.DaysleepeR wrote: ↑09/10/2023 08:49
Evo već koliko ima od događaja na Kosovu, a sad i ovo u Palestini i Ukrajina se odmah manje spominje kroz medije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
postoje rakete i raketeBosanski_kralj wrote: ↑09/10/2023 08:34 Do prije nekoliko godina vijest je bila da iz Gaze poleti 100 raketa, a sad već hiljade se ispaljuju.
Kako to uspjevaju, pored ovakve blokade, nikad mi neće biti jasno.
i nije isto raketa od 50 i od 150 kilometara dometa
nama su sve rakete rakete ali nije to isto
možda je tada sa 100 ispaljeno neke većeg dometa
a sada ispaljuju sve što imaju
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nekitamopd wrote: ↑09/10/2023 08:30Mene ne boli licemjerje zapada. Ha istok ha zapad svi se vode licemjerjem. To kad shvatis lakse je gledati na svijet.dr_Evil wrote: ↑09/10/2023 08:22
U normalnom svijetu se to zove agresija, ako ako ne priznas zemlju onda je to ciscenje.
Putin je rekao da ne priznaje pola Ukrajine pa je to onda specijalna operacija nije agresija.
Tako je Izrael ocistio 90% teritorije Palestine.
E sad salu na stranu, pucati po ljudima na koncertu je ratni zlocin po svim kriterijima, i ne mogu ga nicim opravdat.
Boli me licemjerje zapada, placu za Izraelcima, a niko nije suzu za Palestincima sve ove godine dok ih biju i protjeruju.
Zapad ima svoje interese koje placaju krvlju, istok ima svoje interese koje placaju krvlju.
Sta je starije kokoska ili jaje glupa prica.
Zakon jacega vrijedi, pametni narodi rade na svom jacanju, kao dobar primjer pametnog naroda je Azerbejdzan, 30 godina su radili na svom jacanju, kao muslimani surovali su sa jevrejima.
Arapi nisu radili na svom jacanju vec se i dalje vode plemenskim budalestinama. Jevreji jesu radili na svom jacanju i zato su tu gdje jesu. Zapamti u startu nisi imali podrsku Amerike lobiranjem su je dobili, isto kao i Albanci mislis da ih Amerika tek tako podrzava.
Pametni narodi osim jacanja rade i na tome da budu korisni jacim silama. Eh sad je tu kocka, ko je sve ulozio u Rusiju sad gubi primjer Armenci.
Dolazimo do toga sta mi hocemo, gdje cemo se mi okrenuti i sta imamo za ponuditi.
Jedno je saosjećati sa ljudskom patnjom, bilo čijom.
Nešto drugo su državni interesi i meni nikako nije jasno kako to raja ne konta. Nije da smo mi bezobzirne šupčine koji se bogate na tuđoj krvi. Mi trebamo rješavati vlastite političke probleme i kladiti se na dobitnog konja zbog svog opstanka.
Međutim, uvijek se poteže taj argument palestinske žrtve, iako te žrtve nisu jedine na dunjaluku. Nekad su to bili jevreji. Pa palestinci od strane Izraela. Pa onda ujguri, za koje palestinci kažu, tako i treba...
A eto, mi smo sentimentalni, samo nam pogled ne baca dalje od sredozemnog bazena.
Što bi reko Mustafa Sudžuka: širok sam ono... U pičku materinu sam širok.
-
zenit dozic
- SmokingMan
#25121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rat košta, tako i USA, novac se ne može štampati do posljednjeg srušenog stabla.
- konoplja
#25122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pitanje.DaysleepeR wrote: ↑09/10/2023 08:56Nekoliko pitanja za tebe:konoplja wrote: ↑09/10/2023 08:53
Dobro. Izgleda mi da zelis reci da Palestinci u Gazi ne podrzavaju Hamas. Gledam ankete i na svakoj imaju podrsku od minimalno 50%.
Koje je pitanje u anketi?
Koji je broj anketiranih?
The poll found that 53% of Palestinians believe Hamas is “most deserving of representing and leading the Palestinian people,” while only 14% prefer Abbas’ secular Fatah party.
Broj.
The pollsters held face-to-face surveys with 1,200 Palestinians in the West Bank and Gaza last week, with a 3 percentage point margin of error.
Izvor: https://apnews.com/article/hamas-middle ... 34da08fd87
- Sanjarko
#25123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jest Kina ratovala. Vijetnam je natamburao prvo Francuze, pa Amerikance i Anglo priljepke, pa Kinu.dr_Evil wrote: ↑09/10/2023 08:47Pa, koji su rat dobile Kina ili USA? Ne drzim ovdje Putkovu stranu, nego eto cisto me informisi, vrtim filmove svih ratova od WWII pa na ovamo i nikako da svarim sta su zapravio dobili
Koreja popusili
Vijetnam popusili
Afganistan popusili
Irak popusili
Libija po svemu popusili
Sirija popusili
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#25124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kad je u pitanju geopolitika, to je sve tačno.
Ako se odmaknemo od toga, ovo što rade jutros u Gazi, gdje neće stradati niko osim civila, jer Hamasovci i nisu tu nego u Kataru, je isti terorizam k'o i ono od neki dan. Da ne pričam kako ništa neće riješiti ovim, uvijek će tu biti neko željan osvete. A i mnogi zapadnjaci su jedva dočekali da promijene ploču i navijaju da Gaza budem novi Bakhmut
odustajem od ove teme, bolest i jednih i drugih nema granica očigledno (ne mislim na nas s foruma
)
Ako se odmaknemo od toga, ovo što rade jutros u Gazi, gdje neće stradati niko osim civila, jer Hamasovci i nisu tu nego u Kataru, je isti terorizam k'o i ono od neki dan. Da ne pričam kako ništa neće riješiti ovim, uvijek će tu biti neko željan osvete. A i mnogi zapadnjaci su jedva dočekali da promijene ploču i navijaju da Gaza budem novi Bakhmut
odustajem od ove teme, bolest i jednih i drugih nema granica očigledno (ne mislim na nas s foruma
-
Tyke
#25125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mediji su pisali o 5000 ispaljenih raketa, tako su izvori bliski Hamasu govorili, da bi iz Izraela obavijestili prvobitno o nekih 2500 raketa, a kasnije i sami priznali da je ispaljeno oko 3500. Dakle, nije nikalvo nagadjanje.
Zato sam lijepo pitao odakle ti info da se vecina raketa raspala. Pretpostavljas?