informacije su totalno oprecne....
zutalj tvrdi da se neki dogovori pregovori pregovaraju i slicno....
iran tvrdi nista od toga...
zutalj tvrdi dogovoreno....
iran suti.....
sad je kao moreuguz otvoren....
informacije su totalno oprecne....
Ma nema, sutra ce ih iran napast i sve im polupat jer sad smije kao.MMM1977 wrote: ↑17/04/2026 18:14 Prije ovih sukoba niko nije smio pomisliti da baci kamen prema Izraelu (osim Palestinaca naravno) a kamoli nešto drugo e mislim da toga više nema, sada će stizati odgovor redovno a nema USA baza da ih svaki put spašavaju. Kada Irak dobije PVO neće biti ni aviona iznad Iraka da gađaju Iran sa sigurne distance.
Mislim da je sve ovo ohrabrilo i Tursku, po prvi put je i Erdogan nešto konkretno rekao kontra Izraela i mislim da je neminovan sukob između njih na teritoriju Sirije.
Ove ostale cionističke pudlice iz Zaljeva će da budu tihi da ne bi opet dobili po nosu a nadam se da će u Egiptu da se promijeni vlast na neki način
Pa krenuli su bili...Lincoln-Burrows wrote: ↑17/04/2026 19:12Od kada je Izrael proglasio Španjolsku za neprijateljsku državu to je vjerojatno cancelirano, nije baš poželjno krenut na to putovanje.
U SA - hablešina
Ne diraj ga, covjek je genije.Ironmen wrote: ↑17/04/2026 17:42Iran je inzistirao da primirje mora obuhvatiti i Liban i kraj rata tako da ne pije vode ovo o cemu pises.Ludzak wrote: ↑17/04/2026 16:51 Iran je kleknuo, mislim da su ipak unutar iranske vlastele došli proamerički ljudi. Nećemo saznati jer kriju.
A ovo primirje Izraela i Libana je, ništa drugo, već govori da Irana polako okreće leđa Hezbolahu, i da je pao dogovor o razoružanju sa Amerima.
Logički gledajući, ako je ovako kao što se vidi, primirje Libana i Izraela, primirje Izraela, Amerike i Irana, može se reči da su Ameri ostvarili svoj strateški cilj.
Pitanje je gdje ce sada otvoriti front.
Jos ne znamo ko je pobjednik a to cemo saznati malo kasnije.Ironmen wrote: ↑17/04/2026 17:44 Ako gledamo iz ugla da je Iran pretrpio razaranja, ubistva djece, civila, rusenje bolnica, mostova, napad na elektro mrezu i slicno onda je USA pobjednik, ali i Izrael je pretrpio mnogo sta, ali ako pogledamo iz ugla Libija, Sirije, Iraka, onda je Iran win u ovoj situaciji.
no_sekirli wrote: ↑17/04/2026 23:00 Ja ti fino napisem sta je dobio, ako ne kontas, jebga.
Putko kad je krenuo na Ukrajinu, za 15 dana je dobio sankcije, sve firme se povukle iz Rusije, izbaceni sa swifta, sportasi izopceni, itd...
Kramp napravi identicnu agresiju, skupa sa Izraelom, ubi 200 djece jednom raketom. I? Sta se desilo? Unistio im Iran radar, dva, 7? Bas se nasekirao za radar, mozes mislit.
Kazem ti opet, dobio je dozvolu da tebe i mene sad izbaci iz kuce i kaze da je njegova. Ili da nam je zapali i da ne plati ni fening.
Dvije poluslužbene iranske novinske agencije dovele su u pitanje izjavu iranskog šefa diplomacije Abasa Aragčija da je Hormuški tjesnac ponovno otvoren.
Agencija Fars, koja se smatra bliskom Revolucionarnoj gardi, objavila je na društvenim mrežama kritiku zbog, kako navodi, nedostatka jasnoće oko te odluke. Istaknuli su i "neobičnu šutnju Vrhovnog vijeća za nacionalnu sigurnost i pregovaračkog tima".
Slično je reagirala i agencija Mehr, koja je poručila da odluku o ponovnom otvaranju tjesnaca treba dodatno razjasniti te da zahtijeva odobrenje vrhovnog vođe.
Vrhovno vijeće za nacionalnu sigurnost posljednjih dana djeluje kao de facto tijelo za donošenje odluka u Iranu, usred sumnji u zdravstveno stanje vrhovnog vođe. Prema dostupnim informacijama, Mojtaba Hamnei navodno je ranjen na početku rata.
Aragči: Hormuz otvoren do isteka primirja
Aragči je objavio da je Hormuški tjesnac otvoren za sav komercijalni promet. Poručio je kako je odluka donesena u skladu s primirjem između Izraela i Libanona te da će vrijediti do njegova isteka.
"U skladu s primirjem u Libanonu, prolaz za sva komercijalna plovila kroz Hormuški tjesnac proglašen je potpuno otvorenim za preostali period primirja, na koordiniranoj ruti kako je već najavila Organizacija za luke i pomorstvo Islamske Republike Iran", napisao je Aragči na društvenoj mreži X.
Preuzeto sa: https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
Samo bih dodao i da sigurno ima narcisoidni psihicki poremecaj, koji je vidljiv iz sata i sat.preludezalude wrote: ↑17/04/2026 23:48 Trump je totalni sizofrenicar ili je nesto izmedju klasicnog ratnog profitera i nacionalnog izdajnika. Svakom svojom izjavom obmanjuje javnost i vecinom demantuje neke svoje ranije tvrdnje. Njegove izjave jedino imaju uticaja na trenutne cijene nafte sto pogoduje bogacenju odredjenih ljudi i 100% je on jedan od njih. On je takav covjek koji gleda samo financijsku korist.