Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
melac wrote: ↑19/03/2026 20:56
Jebo te on, zlocinac koji je kuhao po okolnim drzavama i uvaljivao njihove narode u jos vece sranje vec su bili.
Mrčo..zločinac veliš..ti nešto napisao..rekao..tvrdiš valjda..ovdje su samo poklonici nusre takav stav imali..deklariši se valjda toliko smiješ..ili me zaobidji..naslušao sam se ja tokom vremena takvih..
A ti zelis reci da je on heroj a ne zlocinac? I da nije odgovoran za zlocina po Siriji, Libanonu, Iraku i Jemenu?
De ba, uozbilji se malo, podsjecas na cetnike koji svoje zlocince velicaju kao heroje.
Ne smeta ni meni da Iranci se brane i naguze naci gamad, pa neka i zatvore Hormuz i uvedu "sankcije" koji i ja moram kihati, sve neka. Ali usput ne treba opravdavati i uzdizati zlocince u heroje.
Ignorišete 70 godina aparthejda jevrejskog režima.
70 godina otimanja , protjerivanja i ubijanja palestinaca. I dan danas to rade. Svaku livadu, svaku kuću, svaki maslinik. Sve otimaju.
Arapska fukara iz ovih zemalja odobrava taj UZP.
Jedino su iranci aktivno radili da ga zaustave i jedino su mogli preko uapostavljanja velike organizacije širom BI. Da bi bili bliže teritoriji jevrejskog režima radi direktne borbe sa njima.
Hadž Kasim je bio dio te organizacije.
Pa nastavite biti protiv njega a za jevrejski režim.
melac wrote: ↑19/03/2026 21:19
A ti zelis reci da je on heroj a ne zlocinac? I da nije odgovoran za zlocina po Siriji, Libanonu, Iraku i Jemenu?
De ba, uozbilji se malo, podsjecas na cetnike koji svoje zlocince velicaju kao heroje.
Ne smeta ni meni da Iranci se brane i naguze naci gamad, pa neka i zatvore Hormuz i uvedu "sankcije" koji i ja moram kihati, sve neka. Ali usput ne treba opravdavati i uzdizati zlocince u heroje.
- U Afganistanu pomagao u borbi protiv divljaka Talibana
- u Iraku pomagao u borbi protiv podguznih podanika Imperije i samog agresora na Irak
- u Libanu pomagao u borbi protiv genocidnih cionista i lokalnih pomagaca-fanatika
- u Siriji pomagao u borbi protiv odrubljivaca glava - kojekakvih CIA/Mosad/MI6 "projekata" majmunolikih.
I on zlocinac? A cionisticka Imperija i lokalni arapi-korisni idioti su valjda heroji za tebe?
Last edited by Hajlac on 19/03/2026 21:40, edited 1 time in total.
Pa ako bi im skinuli još koji avion to bi bilo to,sva snaga im se svodi na to. Povukli bi ih ko i one brodove,i tražili kraj agresije... Jer znaju da ako svijet vidi da su ranjivi da mogu slobodno da se oproste od imperije.
skupljac_zeljeza wrote: ↑18/03/2026 22:22
Postoje aktivne kampanje u Senatu i Kongresu protiv Trumpovih ratnih poteza. Demokrate vode inicijativu, uz podršku nekih republikanaca, ali republikanska većina često blokira rezolucije. Demokratima i saveznicima nedostaje 4 glasa da bi prošla rezolucija.
Aha, cetiri glasa, sigurno. Bolan demokrate ti glasaju protiv Trumpovih ratnih poteza, isto kao sto Susan Collins glasa protiv nekih drugih stvari. Glasaju protiv zbog glasaca, sve dok znaju da ce svakako proci. Cim zagusti, eto ih da glasaju za. Ima ih dosta koji su stvarno protiv (puno vise nego republikanaca), ali ih ima sasvim dovoljno da Trump i ko god je u Izraelu mogu nastaviti ravnati sve sto im padne na pamet. Jedini nacin da ovo stane je da ili javno mijenje ode bas protiv ovoga (a nece), ili da unutar republikanske stranke pobijede pravi nacisti koji pored svih ostalih manjina mrze pride i Jevreje (a tek smo onda najebali, svi redom, pocev od americkih katolika)…
To je sada viši level.
Spoiler
Show
Kao što sada mnogi tvrde da je Trump ovo napisao pod pritiskom zemalja Zaliva jer ako zatvore svoj zračni prostor Trumpu, to je za njega kraj. Motivi da li je sve ovo da udovolji cio lobiju ili je da opljačka resurse ili da skine vlast u Iranu ili sve zajedno je što svi počinju sa ...možda. A po meni je to sve u kauzalnom odnosu.
Sto je najgore, nije. To je svakodnevna politika ovdje. Evo danas Rand Paul nije htio glasati u komitetu da potvrdi Mullina za Homeland Security secretary (njih dvojica imaju nekih licnih problema), ali nije glasao za njega samo zato sto je znao da ce supak Fetterman (jos jednom, nevidjeni supak, nabijem ga na neku stvar) glasati za.
Da je trebao glas, normalno da bi i Paul glasao za… Politika je kurva…
Chmoljo wrote: ↑19/03/2026 21:39
Pa dobro, sad da su Iranci bas radili ista za Palestinu bez vlastitog interesa...
Necemo bajkice sada pricati.
I nama su slali, ali su i pravili kampove oko fojnice. Nista nije dzabe...
Gledaj samo za koliko raznih vojnih sistema/proizvoda stalno dodjeljuju nazive direktno vezane za Palestinu.
Daj ne pricaj gluposti, jok eto Palestinci su jal neka velika svetost u religiji Islamu jal puni para ko brod ala Saudija jal ih ima 500 miliona pa eto zato Iran ganja neku korist.
Navedi mi jednu drzavu bilo gdje u svijetu koja konzistentnije i vise sto javno sto tajno pokusava, time sebi konstantno navlaceci ODMAZDE i rovarenja, pomagati Palestincima u borbi protiv onih Baal sotona?
husein_kapetan wrote: ↑19/03/2026 21:06
Mrčo..zločinac veliš..ti nešto napisao..rekao..tvrdiš valjda..ovdje su samo poklonici nusre takav stav imali..deklariši se valjda toliko smiješ..ili me zaobidji..naslušao sam se ja tokom vremena takvih..
70 godina otimanja , protjerivanja i ubijanja palestinaca. I dan danas to rade. Svaku livadu, svaku kuću, svaki maslinik. Sve otimaju.
Jedino su iranci aktivno radili da ga zaustave i jedino su mogli preko uapostavljanja velike organizacije širom BI. Da bi bili bliže teritoriji jevrejskog režima radi direktne borbe sa njima.
U ovom kratkom izletu smo ignorisali zlocine Izrael, ali necemo valjda svaki put pricati what about. Kasim ima svoje zlocina, ne trebaju mu Izrael i klempo, protiv civila i obicnog naroda. Kuhao je gdje je stigao, otprilike kako izrael radi, samo s manje snage, jer toliko moze.
Dobro bi bilo ispitati koji su motivi Iranaca bili da zavale Libanonce sa Hezbolahom, koji su motivi bili da zavale Jemen kao proksije zarad svojih ciljeva itd. Nemoj mi ih uzdizati u heroje molim te, i pored izraela koji je gori u svemu, ne treba raditi od zlocinaca heroje.
U ovom kratkom izletu smo ignorisali zlocine Izrael, ali necemo valjda svaki put pricati what about. Kasim ima svoje zlocina, ne trebaju mu Izrael i klempo, protiv civila i obicnog naroda. Kuhao je gdje je stigao, otprilike kako izrael radi, samo s manje snage, jer toliko moze.
Dobro bi bilo ispitati koji su motivi Iranaca bili da zavale Libanonce sa Hezbolahom, koji su motivi bili da zavale Jemen kao proksije zarad svojih ciljeva itd. Nemoj mi ih uzdizati u heroje molim te, i pored izraela koji je gori u svemu, ne treba raditi od zlocinaca heroje.
Slažem se 100%, da nije ovako glasano već bi Primorac i Primorci objavljivali "jesmo vam rekli da su kršćani ugroženi".
Sve ovo stoji, ali postoji i opcija - suzdrzan.
Nema suzdrzan u okruzenju krscana, pogledaj bosnjacku rezoluciju potpisanu juce. Odmah su se dusmani nahorozili da je to antikrcanska rezolucija i islamsku fundamentalizam. Drugacije bi pjevali da smo visoki duznosnici i diplomate. Jedno je srati po fHorumu a jedno je svjesno staviti omču oko vrata i nož pod grlo kompletnom narodu. Nisu fantazije vec teske diplomatske bitke. Ovdje bošnje nemaju veliki izbor. Nije podaništvo vec cuvanje glave. Tako je kako je. Mozemo se duriti al ne smijemo se protiviti. Kud NATO i EU tu i mali Mujo.
da se ne lazemo:
jeste podanistvo - radi cuvanja glave
nesto kao: bolje rob nego grob
znali su to svi koji su unistili YU
Kako su tacno zavalili Hezbollah ili Jemen?
Je li Kasim heroj ili zlocinac?
Ima li taj covjek veze sa bilo kakvim ratnim zlocinima u bilo kojoj drzavi?
Kako su tacno zavalili Hezbollah ili Jemen?
Je li Kasim heroj ili zlocinac?
Ima li taj covjek veze sa bilo kakvim ratnim zlocinima u bilo kojoj drzavi?
Chmoljo wrote: ↑19/03/2026 21:39
Pa dobro, sad da su Iranci bas radili ista za Palestinu bez vlastitog interesa...
Necemo bajkice sada pricati.
I nama su slali, ali su i pravili kampove oko fojnice. Nista nije dzabe...
Gledaj samo za koliko raznih vojnih sistema/proizvoda stalno dodjeljuju nazive direktno vezane za Palestinu.
Daj ne pricaj gluposti, jok eto Palestinci su jal neka velika svetost u religiji Islamu jal puni para ko brod ala Saudija jal ih ima 500 miliona pa eto zato Iran ganja neku korist.
Navedi mi jednu drzavu bilo gdje u svijetu koja konzistentnije i vise sto javno sto tajno pokusava, time sebi konstantno navlaceci ODMAZDE i rovarenja, pomagati Palestincima u borbi protiv onih Baal sotona?
Pa da bi kroz taj narativ ostvarili svoj uticaj u regiji. Kontas? Narativ ti pomaze da angazujes ljude da se bore za tebe.
Eto Sulejmani i Hamnei gledali slike zdrobljene palestinske djece i poceli raditi protiv izraela. Kako da ne.
Malo realnosti nije naodmet. Nije medjunarodna politika podlozna toliko emocijama vec narativima i interesima.
Montana1 wrote: ↑19/03/2026 20:02
kako god ovo zavrsi, nikako ne zaboravit ovu cetnicku i ustasku falangu, lobiranje i šurovanje sa cifutima i epsteinovcima i njihovu racunicu da ce iskoristiti ovaj danasnji antiislamski i antimuslimanski momenat u svijetu da bi ovde ostvarili svoje stoljetne ciljeve.
Đes onog Milanovica upratiti iz naseg ugla. Dobar, los, zao i trenutno najbolji ...
alijagoro wrote: ↑19/03/2026 22:07
De ti prvo odgovori?
Ama kako ne znas - pa sadisticka svadjalica Qasem zavadio citav Bliski istok s djecom cvijeca/hipijima - vehabijama i s dobrocudnim budistickim Izraelom.