Dešavanja u Srbiji

Karikaturist

#69801 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Karikaturist »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 09:25
Karikaturist wrote: 16/03/2025 09:19 A da nisu mozda forumski analiticari pomislili da studenti i ostali ipak nisu kao ovi trenutni i da oni zele na drugi nacin da rjesavaju stvari.
Ako je to slabost onda cemo ih na forumu proglasiti slabim iza nasih jakih tastatura.
Ono svi bi mi voljeli da se oni porokaju, kokice u ruke i uzivati, ali u topic teme onda dodati saljivo ili nesto tipa ‘samozadovoljavanje’.
Gledaj, oni su prije svega mladi, idealisti, i nisu jos vecinom iskvareni. Bili smo i mi jednom u njihovim godinama.

Ali prica da oni zele na drugi nacin da rjesavaju stvari.. prijatelju, samo su komunisti dali vlast bez ispaljenog metka, ali i to se desilo samo zato jer je peta kolona vec u potpunosti bila preuzela upravljacka mjesta pa se vise i nisu pitali.

Dakle, ne zelim im da se porokaju, ni mrvicu, zapravo posmatram ovo potpuno ravnodusno jer nijedna struja nije ona koju podrzavam, to jest nema ni komunista ni liberala, ali ako moram da biram uvijek sam uz mladost.

Ako zele da se oslobode diktatora moraju krenuti vise konkretno, ovo danas je woodstock, setamo se, i spavamo u tudjim krevetima. Spring break, rekli bi skeptici.
Koga briga kako su komunisti dali vlast ba, 2025.godina je i ljudi imaju pravo da rjesavaju svoje probleme kako oni zele.

Meni djeluje da oni zele da to odrade drugacije nego koristeci silu i razvaljivanje, i ja to postujem. To bi trebalo i u nasim komsijskim ocima da odjekne malo drugaciji.

Ako budu morali i zeljeli koristiti silu neka je koriste, ali ljudima treba skinuti kapu jer samo lud i luckast misli da oni sinoc nisu mogli preuzeti sve drzavne pozicije sa onom brojnoscu. Ali ocito nece to za sad i respekt. To je njihova snaga a ne slabost.
dr_Evil

#69802 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Karikaturist wrote: 16/03/2025 09:30
Spoiler
Show
dr_Evil wrote: 16/03/2025 09:25
Karikaturist wrote: 16/03/2025 09:19 A da nisu mozda forumski analiticari pomislili da studenti i ostali ipak nisu kao ovi trenutni i da oni zele na drugi nacin da rjesavaju stvari.
Ako je to slabost onda cemo ih na forumu proglasiti slabim iza nasih jakih tastatura.
Ono svi bi mi voljeli da se oni porokaju, kokice u ruke i uzivati, ali u topic teme onda dodati saljivo ili nesto tipa ‘samozadovoljavanje’.
Gledaj, oni su prije svega mladi, idealisti, i nisu jos vecinom iskvareni. Bili smo i mi jednom u njihovim godinama.

Ali prica da oni zele na drugi nacin da rjesavaju stvari.. prijatelju, samo su komunisti dali vlast bez ispaljenog metka, ali i to se desilo samo zato jer je peta kolona vec u potpunosti bila preuzela upravljacka mjesta pa se vise i nisu pitali.

Dakle, ne zelim im da se porokaju, ni mrvicu, zapravo posmatram ovo potpuno ravnodusno jer nijedna struja nije ona koju podrzavam, to jest nema ni komunista ni liberala, ali ako moram da biram uvijek sam uz mladost.

Ako zele da se oslobode diktatora moraju krenuti vise konkretno, ovo danas je woodstock, setamo se, i spavamo u tudjim krevetima. Spring break, rekli bi skeptici.
Koga briga kako su komunisti dali vlast ba, 2025.godina je i ljudi imaju pravo da rjesavaju svoje probleme kako oni zele.

Meni djeluje da oni zele da to odrade drugacije nego koristeci silu i razvaljivanje, i ja to postujem. To bi trebalo i u nasim komsijskim ocima da odjekne malo drugaciji.

Ako budu morali i zeljeli koristiti silu neka je koriste, ali ljudima treba skinuti kapu jer samo lud i luckast misli da oni sinoc nisu mogli preuzeti sve drzavne pozicije sa onom brojnoscu. Ali ocito nece to za sad i respekt. To je njihova snaga a ne slabost.
Svakako imas pravo na svoje misljenje, cak sto vise dobro je da se apsolutno ne slazemo, sloboda misljenja i pluralizam :)

A sto se tice mojih komsijskih ociju nema nikakve reakcije, cak sto vise malo mi i smeta da im dajemo ovoliko paznje, moramo li svaki trend od tamo da pokupimo od Cece do Debeli i srecni. Nekad davno bjase ona 2013-a kad smo mi primali pendreke da bebe dobiju maticne brojeve, a neko cekao enitetsko drzavljanstvo i entitetski maticni broj. Nekad davno bjase ona 2014 kad sam primao degenek i od milicije i od placenika, a oni pevali po splavovima, i jeli cevape u Muje. Osim ljudske solidarnosti koje bih pruzio i protestima u Parizu, druge nemam za ponudit. Ali uvijek sam uz omladinu, gdje god da su. Zelim im svu srecu i da uspiju i ostvare svoj plan.
no_sekirli

#69803 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by no_sekirli »

Ja se nadam da iskreno nitko ovdje ne zaziva pucnjavu, mrtve glave, i kaos. I svala cast svima koji su se jucer pojavili u centru Mordora.

Ali, pjesaciti 200 km, samo da bi dosao tamo, rekao 3 puta pumpaj, i ne postavio neke jebene uvjete, ja mislim da je suludo. Ima ljudi koji 4 mjeseca aktivno nesto rade, prikupis simpatije pola zemlje, i onda objave da ce prekinuti sve ako bude kakva frka i upaliti plave baklje.

Imate samo jedan pokusaj za pogoditi ciji ljudi su upalili te iste baklje.
laik1981

#69804 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by laik1981 »

Mogu ga maci samo silom. Masu imaju. Vucic je spreman i na krvoprolice u zastiti pozicije. Vojska i policija mora stati na stranu studenata. Rezimi se ne skidaju miroljubivo.
dr_Evil

#69805 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

laik1981 wrote: 16/03/2025 09:54 Mogu ga maci samo silom. Masu imaju. Vucic je spreman i na krvoprolice u zastiti pozicije. Vojska i policija mora stati na stranu studenata. Rezimi se ne skidaju miroljubivo.
Iskreno vjerujem da bi nakon kracih problema vojska i policija stala uz njih. Inace je srbijanska historija jedna od najaktivnijih sto se tice prevrata i svrgavanja politicara, tu lice dosta na Turke.
laik1981

#69806 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by laik1981 »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 09:57
laik1981 wrote: 16/03/2025 09:54 Mogu ga maci samo silom. Masu imaju. Vucic je spreman i na krvoprolice u zastiti pozicije. Vojska i policija mora stati na stranu studenata. Rezimi se ne skidaju miroljubivo.
Iskreno vjerujem da bi nakon kracih problema vojska i policija stala uz njih. Inace je srbijanska historija jedna od najaktivnijih sto se tice prevrata i svrgavanja politicara, tu lice dosta na Turke.
Studenti, a narocito njihovi profesori koji ih mentorisu u svim ovim situacijama, vrlo dobro znaju da ovaj nece otici bez sile. Lik je teski psihopata koji se okruzio jos vecim psihopatama, a na kraju krajeva niti jedan diktator se nije makao na fin nacin. Vidjecemo kako ce se dalje odvijati sve ovo. Mnogima ce dosaditi samo izlazenje na proteste kada vide da ni protest sa par stotina hiljada ljudi nije rezultirao necim konkretnim.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#69807 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by TojoOptics »

Nema bez sile nista kada su u pitanju diktatori. Ti sami ne odlaze.
laik1981

#69808 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by laik1981 »

Vucic ce se braniti silom i nece pitati za cijenu. Pitanje je da li je druga strana spremna i da li ima kapacitet da adekvatno odgovori Vucicu.
Tarmac

#69809 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tarmac »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 07:37 Samo sam djelomicno pratio sinoc kad je naletilo na dnevniku, jesu li Caci ili Studenti stajali pored traktora sinoc?

Image
Studenti, moj Veležovac. Studenti! Jedni radikali mijenjaju druge. Svako malo prolaznici pitaju voditelje K televizije "gde je Šarovic?" Pojma nisam imao ko je taj, kad google kaze neki iz radikalne stranke :run:
Ma jebo ovo, sve go četnik, nema od ovih studenata ništa. A na prvu petardu se razbježali ko prave curice :lol:
TojoOptics

#69810 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by TojoOptics »

Giancarlo

#69811 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Giancarlo »

Pogledajte onaj kratki klip sa ulica koji su snimili ovi sa klixa jucer, nekoliko ljudi su pitali kao sto ocekujete od protesta i realno vecina ih vec govori i svjesni su da od pukih miroljubivih setnjica nema i nece biti nista. Govore da to treba podici na sljedeci nivo, da ce se tesko jos par puta skupiti ovoliko ljudi, a da se ne uradi nesto konkretno...

Delikatna je situacija, u jednom trenutku ce neko (ta opozicija ili ko vec) morati poceti voditi kolo i konkrertizirati akciju. Rezimu ce to doci kao kec na 10000000000 da konacno mogu krenuti u otvorene fizicke napade, a ne mogu da zamislim sta ce medijska masina tek da radi kad na ove mirne setnje ovoliko lazu za sve i svasta :D Kada dode taj dan za akciju, sve ce se brzo odigrati, ili ce pasti rezim kroz dan, dva, tri ili ostaje zauvijek. Jer ni nasilni protesti ne mogu trajati zauvijek, to ce biti ili ili situacija.
ReymondReddington

#69812 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ReymondReddington »

Dva su nacina na koji se moze postici smjena vlasti:

nasilni sukobi gdje ce natjerati vucica da pobjegne iz zemlje.

Drugi je da ostali dijelovi drustva pruze podrsku studentima i da prekinu svoj rad tipa policija, zdravstvo, cistoca itd. Znaci da sve stane sa radom i na taj nacin da se trazi od vlasti raspisivanje izbora ili ostavka.

Sad skontajte koja od ove dvije varijante je izglednija.
TojoOptics

#69813 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by TojoOptics »

Tarmac wrote: 16/03/2025 10:28

Studenti, moj Veležovac. Studenti! Jedni radikali mijenjaju druge. Svako malo prolaznici pitaju voditelje K televizije "gde je Šarovic?" Pojma nisam imao ko je taj, kad google kaze neki iz radikalne stranke :run:
Ma jebo ovo, sve go četnik, nema od ovih studenata ništa. A na prvu petardu se razbježali ko prave curice :lol:
Pa, ovo su studenti koje su odgojili da su cetnici bili prvi gerilci u porobljenoj Evropi i antifasisti. Odgajali ih u negativu, nemaju i nisu mogli imati pozitivnu perspektivu nikako. Od 10.000.000 Srba, bar njih 15.000.000 su cetnici, dobro sad bas pretjerujem, recimo 14.999.999.
Riddle

#69814 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Riddle »

Zamisli ti šupka, zvučni top ispaliti na ljude koji mirno stoje u tišini. I kao nismo mi to uradili.

Mora da su studenti onu koreografiju vježbali danima. :lol:
Tarmac

#69815 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tarmac »

TojoOptics wrote: 16/03/2025 10:48
Tarmac wrote: 16/03/2025 10:28

Pa, ovo su studenti koje su odgojili da su cetnici bili prvi gerilci u porobljenoj Evropi i antifasisti. Odgajali ih u negativu, nemaju i nisu mogli imati pozitivnu perspektivu nikako. Od 10.000.000 Srba, bar njih 15.000.000 su cetnici, dobro sad bas pretjerujem, recimo 14.999.999.
Čega ba 10 miliona? Odvadi malo. Volite baš pretjerivat, kao onaj "intelektualac" sinoć na Al Jazeera-i. Ah da, to su ipak svemogući studenti nebeskoga naroda :lol:

Organizacija ovo ono, kad ono skidaj markere i trk nazad na fakultet :run:
TojoOptics

#69816 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by TojoOptics »

Tarmac wrote: 16/03/2025 10:57
Čega ba 10 miliona? Odvadi malo. Volite baš pretjerivat, kao onaj "intelektualac" sinoć na Al Jazeera-i. Ah da, to su ipak svemogući studenti nebeskoga naroda :lol:

Ironija i sarkazam, ali izgleda nisi shvatio. Nema veze.
Tarmac

#69817 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tarmac »

TojoOptics wrote: 16/03/2025 11:02
Tarmac wrote: 16/03/2025 10:57

Ironija i sarkazam, ali izgleda nisi shvatio. Nema veze.
Izvinjavam se ako je tako, zbunile me ove cifre. Pomislio sam da braniš ove "intelektualce" :D
Tyke

#69818 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tyke »

no_sekirli wrote: 16/03/2025 09:53 Ja se nadam da iskreno nitko ovdje ne zaziva pucnjavu, mrtve glave, i kaos. I svala cast svima koji su se jucer pojavili u centru Mordora.

Ali, pjesaciti 200 km, samo da bi dosao tamo, rekao 3 puta pumpaj, i ne postavio neke jebene uvjete, ja mislim da je suludo. Ima ljudi koji 4 mjeseca aktivno nesto rade, prikupis simpatije pola zemlje, i onda objave da ce prekinuti sve ako bude kakva frka i upaliti plave baklje.

To i ja jucer govorim, najveca greska je ta sto su u startu se tako postavili i stalno ponavljali da na najmanji incident oni se razilaze i ne preuzimaju odgovornost, a sto je bio jasan znak Vucicu kako da iskiristi i osujeti te proteste.
Zasto onda organizujes najmasovniji protest u historiji zemlje ako neces preuzeti odgovornost i privoditi ga kraju kako treba? Krajnje neozbiljno i nezrelo.

Mislim da su uradili korak naprijed, nazad dva sinoc.
Ako se sjecam najavili su jucer i iznosenje zahtjeva, ne znam jel prije ili poslije sutnje pa onda i galame, nisam upratio jesu li iznijeli zahtjeve protesta, ali moglo je i trebalo daleko bolje ovo uraditi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#69819 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

no_sekirli wrote: 16/03/2025 09:53 Ja se nadam da iskreno nitko ovdje ne zaziva pucnjavu, mrtve glave, i kaos. I svala cast svima koji su se jucer pojavili u centru Mordora.

Ma kakva tuča il pucnjava... nista konkretno nisu postavili, oni za govornicom koda je pionirska priredba, nekakvi govori da te bog dragi sacuvaj. Ne znam sta su htjeli juce, šetati, selfovati, tiktokati... pogubili su se i sad ce ih picousti pojest.
TojoOptics

#69820 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by TojoOptics »

Tarmac wrote: 16/03/2025 11:06
Izvinjavam se ako je tako, zbunile me ove cifre. Pomislio sam da braniš ove "intelektualce" :D
Sve ok, nema veze...
breuer

#69821 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

čekaju tebe da im pokažeš
HelaS

#69822 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

Bilo je ovdje blizu milion ljudi

skupljac_zeljeza

#69823 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skupljac_zeljeza »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 07:33

I eto.. jos cemo ja i ti da dugo gledamo Vucka. Ali past ce on na kraju, onog dana kad ovi studenti prestanu pisati twitter i redit parole, te shvate da ih ceka ista borba kao i sve sto su do sada rusili vlade.
Gledam jučer među protestantima razočaranih ljudi koji kažu....odoh ja kući, nema od ovoga ništa, samo šetamo. :mrgreen: Ovi protesti su kao poplava iznijeli na površinu sve ono što jeste Srbija. Od normalnog svijeta do zaostataka iz devedesetih raznih vrsta. Sa tim svijetom i polusvijetom treba praviti nešto novo. Studenti na taksimetru imaju hiljade prepješačenih kilometara i još žuljeve nisu zaliječili, mrzli se, spavali nekada i na otvorenom, izgubili preko 3 mjeseca nastave i da sada odustanu.....ne vjerujem. Niko ne zna šta slijedi dalje, ali ja očekujem od studenata sljedeće sedmice nešto kao Proglas šta i kako dalje. Vjerovatno i dalje neka gandijevska etapa 2. Ako bi sada odustali i Vučić i ovi oko njega bi postali još gori nego što su bili. Sumnjam da će probuđeni dio naroda više to trpiti. Ne uklapa mi se u sve ovo da bi sada studenti se vratili u kabinete i kao da ništa nije bilo.
shbc

#69824 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by shbc »

Daleko od toga da zazivam, ali nakon:
1. Onoliko poginulih u Novom Sadu
2. Gazenja autima
3. Drugih oblika fizickih napada
4. Lazi na racun studenata
5. Provokacija i uvreda
6. Generalnog stanja drustva i drzave
7. Bolikurac sistema
8. Kurcenja vladajucih struktura

Ogroman bijes i inat se tu stvorio. Kada poslije svega toga, izadjes u onolikom broju i opet podvijes rep pred batinasima, tada ocekuj da si izgubio masovnu podrsku. Zivi bili pa vidjeli, ali imam osjecaj da ce na vec narednim protestima biti fijasko.
dulekrele

#69825 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dulekrele »

FGR ne moze rusiti diktatorski rezim Aleksandra Vucica. Pogotovo ne ispraznom setnjom. Mogu oni setati jos godinu dana ali dok se ne zapali skupština od tjeranja zvalavog nema nista. Sada su imali priliku sa ovolikom masom i sigurno vise nece moci da skupe toliki narod kao sinoc.
Last edited by dulekrele on 16/03/2025 12:04, edited 1 time in total.
Post Reply